Monday, October 27, 2014

The Liebster Award #14 - Ku Aan

Assalamualaikum
Kene tag lagik The Liebster Award ;) Thanks Ku Aan sebab tag Nadyya ye :D
1-Ini blog korang yang ke berapa?
Ni blog kedua. dan bertahan nak dekat 4 tahun jugek. HAHAHA dan ada jugek blog lain kononnya untuk testing coding ;)

2-Ada Instagram? Kalau ada, cer kongsi sikit kenapa korang buat benda alahh tu?
Ada, SINI. Sila follow ye. HAHAHA, tujuannya dulu hanya untuk suka suka jek. hehe sekarang tujuannya untuk bershoping online kottt ;p

3-Benda best yang korang ingat sampai sekarang?
Benda best ye? dapat bercuti dengan family dengan seronoknya! HAHAHA

4-Perkara pelik korang pernah nampak?
Bila lelaki pakai contact lens berwarna warni. *Ok bagi aku pelik sangat. HAHAHA kalau rabun pon pakai la spek. lagi handsome kotttttttt*

5-Suka stay kampung ke bandar? Why?
Kampung! sebabnya dapat bermain macam macam! contohnya masok parit, panjat pokok, mancing dan lain lain. selain itu duduk kampung udara lagi segar banyak pokok kot. HAHAHA kat bandar pokok banyak dah pupus. sadis kan? -.-'

6-Ada BFF? Kalau ada, pernah tak dorang terlupa benda penting dalam hidup korang?
Ada. takpena. semua dia ingat. hinggakan nama EXboipreng pon dia ingat dan bila aku sebut nama EXboipreng aku. dia pulek yang lebih marah bebeno. aku relex je tau -.-' dannn cuma aku je salu lupa. sampai dia da nak majok. HAHAHA maaf, aku memang pelupa tahapp panda comel ;p

7-Kalau diberi peluang untuk kembali ke masa lalu? Apa yang korang nak tebus balik?
Semua! dari kecik sampai sekarang. tapii sayang ini hanya 'kalau' ><

8-Tempat paling best korang pernah pergi? Apa yang ada dekat situ?
Genting Highland. sebabnya terasa bagaikan berada di LONDON! HAHAHAHA

Nampak kan? HAHHAHA ;p
9-Pernah nampak hantu? Dekat mana? Bila?
Takpena. sebab tuu sangat suka tengok filem filem seram nih ;)

10-Masa kecik dulu berangan nak jadi apa?
Jadi cikgu, yela ayah kite cikgu tapi bila dah besar tak minat ponng dan terasa nak jadik penulis novel je ;)

11-Kalau ada masalah dengan someone? Face to face ke buat bodoh ke macam mana?
Face too Face laa walauponn bukan sala kite ponn.. kena mintak maaf jugek. kalau tak, rasa bersalah je. nak buat keje pape pon tak tenang. betol tak ? ;)

# Done! Malas buat soalan dan tag orang. jawap soalan orang je rajin! HAHAHAH Kbye!

22 comments:

  1. Genting memang best giler tempat tu kan.wana penah pegi dulu..lama dah tahun 2000..huu

    ReplyDelete
  2. Saya pun sekarang ni guna instagram untuk beli online jer...
    Duk kampung bestkan..

    ReplyDelete
  3. Nadyya nak jadi penulis novel yer... Kisah camne bakal ditulis tu? Hehe ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak terpikir lagik. hahaha
      sekarang banyak sgt novel bekaitan kawen paksa lepastuu cinta -.-'

      Delete
  4. eh, samalah no 1 tu... saya pun ada blog lain khas untuk test coding. hahahaha >.<

    yep, pakai spek lagi hensem dari pakai contact lens kaler2 -.- bajet mat saleh la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? menyampah nadyya tengok. hahahaha

      Delete
  5. genting highland memang sejuk gila! haha..

    haritu pelik sangat masuk dalam bilik. eh, nape bilik ni xde kipas? -.- rupa2nya mak kau... sejuk oi... syok sangat bila dapat tengok kabus naik dari bawah ke bilik kita :DD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? waktu tengahari pon terus sejuk jugek. :)

      Delete
  6. Replies
    1. Awak nak kena tag ke?Acik tag awak ye Amy J

      Delete
  7. Menarik kalau baca, tak menarik klu kena tag hehe..

    ReplyDelete
  8. hamboi~ bagaikan di london gitu~ haha

    ReplyDelete
  9. Dah lama tak pergi Genting. Rasa macam dah berbelas tahun.

    ReplyDelete
  10. akak dh lama tak g genting. hehehe.

    kalau ada masalah better face to face tapi ego tinggi benor. hmm

    ReplyDelete
  11. huhuhu.. akak dari kecik nak jadi cikgu sebab mak ayah cikgu tapi dak dapat dapat gi posting :p susah jadi cikgu pun zaman skarang

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT cayang, buatlah part time jadi cikgu tuisyen dulu :)

      Delete
    2. Oh, Nadya suka tengok citer seram-seram eh...jadi dah glamour jadi penulis novel jangan lupa kat akak ye!

      Delete
  12. Samalah, lagi suka duduk kampung. tenang je. hehe.
    Tak pernah nampak hantu, tapi teringin nak tengok depan mata *bajet berani*

    ReplyDelete
  13. Amboii nampak nakalnye suke dok kmpung tuu... tp xsume kampung leh mandi parit panjt pokok sume..
    Kampung pom dah mcm bandar skg ni nad

    ReplyDelete
  14. Contact lens warna warni? Itu pelik. hahahaha. Dia nak berlakon ke apa? ヘ(‘◇’、)/

    ReplyDelete
  15. haha. tak pernah jumpa laki pakai contact lens warna warni :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya