Saturday, June 28, 2014

Salam Ramadhan Al - Mubarak


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Pejam celik, pejam celik esok da nak berpuasa. Ish macam kejap je masa berlalu.
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak!
Ingat tuu, Jaga Hati, Jaga Mata, Jaga Telinga, Jaga Mulut dan All laa -,-
Yang penting jaga Nafsu ye! #Peringatan untuk diri sendiri jugak


InshaaALLAH :)
Hah! ingat? Setting niat. Bukan setting niat sebab nak raya ye? HAHAHA
Time bulan puasa laa, paling senang dapat pahala. soo rebut la pahala itu sebanyak banyaknya ^^
Sekian.


Alhamdulilah.
Pertambahan CPUV #3 dan #4 
"Thanks En Nuffnang! Sayang awak ketatketat! Lain kali bagi lagi bebanyak eh. hihi"

Nota Jejari : Done. Kbye

Friday, June 27, 2014

Thankssss Awakkkkk..


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Cer tengok gamba Tumblr atas ni? alolo happy nya. 
Macam ni kott muka aku eksaiteddd overdossss. hikhik
begini kisahnya, aku nihh macam biasa waktu tengahari mestilah kat dapur la kan. 
Macam biasa la kerja aku main-main masak kat dapur kan. errr -,-
Sekali terdengar bunyi hon! apalagi kan. En Posmen laa kan. Ayah terus keluar.
Aku terdengar En Posmen Sebut nama aku 'Nadya Shafiqa'
Aku terus cakap "Mesti hadiah akak nih" Ibu cakap "hah? hadiah??" aku senyum je.
Aku memang dah tahu hadiah nya apa. aku yang baru koyakkan sikit. ibu yang eksaiited nak bukak. Terus ibu cakap "ekeleh. tudung! ehhh tapi cantik la!" ibu terus cakap kat ayah "bang! ros nak tudung ni jugak!!"
*ekeleh. dah mula dahhh. takleh bla la ibu nih!HAHAHA*
Ibu asyik tanya sapa bagi, aku hanya jawap "kawan la bagi" lepastuu ibu cakap kat ayah "bang denga tak die cakap KAWAN die bagi. laaaa. KAWAN je ke? *ishish. ibu ni nape? lain macam je tekankan KAWAN tuu. Kalau kawan pon nape? takkan PAKWE kot? errr*


Ini laa tudungnyaa. Errr. kejapkejap nampak kan pipi aku tersangat tembam! Hadoii -,-
ini Shawl Halfmoon by Tudunghazieziz. mehh follow instagram beliau [SINI]
Best taw pakai tudung nih. senang bentuk. selesa. yang penting tak jarang. ade saiz M,L,XL, dan XXL. Setiap saiz beza harganya taw. lagi besar saiznya lagi mahal la harganya. tapi harganya oklaa. standard la kan.. yang penting tak rugi laa beli ^^
Lupa pulak. duk promote promote. untuk awak ~

"Awak thankssss taw bagi kite hadiah. terharu sangatttt taww. Sayang awakkkkk. hah! tahun depan jangan lupa bagi kita hadiah lagi tawwww. saya nakkkkkk.... errrr rahsia.. hehehe gurau je! semoga dimurahkan rezeki awak. dan thanks jugak awak selalu ada dengan saya dan walauponn saya nihh suka marah marah awak. awak layan je kan. sooo sory. thankssssss sekali lagi!" elele mesti baca nih senyum senyum kan? =p

Nota Jejari : Ehem, ehem. harini EXroomate aku tunang. awak sory takdapat datang. tapi cantek laaa awak. nanti awak kawen kite datang taww. Semoga kekal hingga ke jannah taw! Kbye.

Thursday, June 26, 2014

Share #5


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Kenapa ek sejak akhir nih takde idea nak update entry. so terpaksa share gamba je. Layan je la ye ^^
Cer tengok gamba diatas ni. Fakta ke Auta ek?

Nota Jejari : Dari pagi kepala sakit je. Hmm alhamdulilah sekarang da kurang sakit. Sebelom tuu petang tadi melayan movie Doktor Cinta besttt laa. macam tak logik pulak ade klinik doktor cinta. Ekk? Lepastuu Soundtrack cerita tuu lagu Separuh Aku_Noah. Alahai mengingatkan pada someone! kenapakah?kenapakah? Kbye.

Tuesday, June 24, 2014

Wordless Tuesday


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Berminat betol Quote kat gamba atas ni ^.^
"Jangan pernah mempersoalkan ye wahai haty"
"Jangan pernah mempersoalkan kenapa 'dia' tinggalkan kau"
"Jangan pernah mempersoalkan kenapa kau diuji macam ni"
"Jangan pernah mempersoalkan kenapa hidup kau macam itu dan ini ye wahai haty"
Walaupon berapa banyak pon 'kenapa' ia tetap menunjukkan kau tak terima hakikat! huh -,-
"Kau kena redha ye wahai haty. InshaaALLAH akan tenang. Ameen"
Jika ALLAH takdirkan sesuatu buat kita. Maknanya ALLAH yakin bahawa kita kuat jalani ujian tersebut, InshaaALLAH :')
Nota Jejari : Tak semua 'benda' apa yang pernah/ sedang menjadi milik kita akan kekal menjadi milik kita. Ia pasti akan tinggalkan kita suatu hari nanti. Kbye!

Monday, June 23, 2014

Share #4


"Better kita fikir bagaimana untuk mencari kehidupan yang lebih baik dan diberkati oleh ALLAH :)"

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Tetiba jumpa ini gamba kat facebook. Agak tersentuh laa.
Sharing is beautiful! Err? Macam pelik je -,-'
Jangan cakap lebih lebih sebab kita taktahu apa akan jadi pada masa akan datang.
Selamat beramal semuaa !
Sekian.

Nota Jejari : Hah. adek aku da habes exam dan sekarang da berada dirumah. dan dapat la beliau cuti selama tigabulan. Budak kecik yang ibu jaga ni suka laa. Bukan main sayang lagi kat abang die. Time adik aku takde. sibuk tunjuk gamba adik aku je. sekarang da ade kat rumah. Adek aku tengah tido ponn budak kecik duk peluk peluk adik aku. Aku yang kat sebelah dia duk bercakap dengan die, dia buat tak tahu je. Sedihh betol! HAHAHA Kbye!

Sunday, June 22, 2014

Kenangan again, again and again!!

Tumblr #6

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Tengah mood membosankan lagi memboringkan. Err. bukan maknenya sama ke?
Aku bongkar bongkar file file yang ada dalam Lappy aku kan.
Sekali terjumpa 'sesuatu' dalam satu file ni taw.
Aduyaii. Kenangan again, again and again -,-
Aku terjumpa satu video. Apa yang menyebabkan ia jadi kenangan ialah. .
Masa kat kolej aku, setiap kelas wajib handel perhimpunan. dari segi kehadiran, Emcee, Aktiviti and all la.
Dari segi Aktiviti kebanyakan akan lakukan aktiviti kuiz je.
soo 'kami' sekelas bincang nak buat aktiviti lain daripada lain. Lecturer kami pon setuju!
Oke, time nih masa aku sem 2, time nih tak silap awal tahun 2012.
Aku rasa dalam banyak banyak sem. sem tuu paling enjoy. 
Aktiviti ape yang kiteorang buat ialah kiteorang buat aktiviti Menari Jepun!


Hah! kiteorang buat menari jepun macam video diatas. tapi tak serancak macam dalam video ar =p
Masa kejadiannya kiteorang handel perhimpunan. 'kami' pakai baju sama dan pakai baju kurung taw.
Masing masing ingat kiteorang nak buat nyanyian nasyid. padahal.. 
Menari jepun youuu. korang ada??? HAHAHAHA
Masa naik pentas tuu, memang mengelabah, iye tak iye je nak menari. semua pandang kan. lepas tuu bila masing masing da enjoy . terus berkeyakinan la. yehooo!
Sekian.

Nota Jejari : Bila kenangan kat kolej muncul. alolo rindunyaaa. rasa macam nak kembali kepada kenangan itu. Tapi yang penting aku nak kenangan tuu kembali kepada sem 2 je. taknak kembali semester lain. tak syok! HAHAHA. Kbye!

Saturday, June 21, 2014

Promote ! Promote !



السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Hai. Hai.
Yehooo. . Promote ! Promote !
Sekarang aku mengamalkan produk ni. Ekceli, nak dekat dua bulan makan ubat ni.
Bella Formula Sinus Cure.
Family aku memang mengamalkan ni. aku je baru mengamalkan. Sebabnya aku nii ANTI sangat makan ubat air ke ubat kapsul ke. Haihh kantoiii pulakk. HAHAHA
Tapi disebabkan resdung aku teruk la jugak. Selalu sakit kepala, muka selalu keluar jerawat batu, dan resdung aku kira da merebak ke telinga. Haih. teruk kan?
Soo nak tak nak paksa jugak makan ubat ni taw dan akhirnya dalam masa 4 hari jerawat dimuka aku kecut! tapi sekarang jerawat tumbuh jugak cuma cepattt kecut. besttnyaa :)
Sejak aku makan ubat ni berterusan belom penah lagi sakit kepala. telinga pon da ok. Alhamdulilah ^^
Aku penah dengar kat radio semua orang ade je resdung. cuma resdungnya berbeza. soo berjaga jaga la.
Meh la join beli produk ni jugak. Harga sebenar produk nih rm100. sekarang da dikurang rm50 sebotol. tapi kalau beli borong lagi murah. pakat ramai ramai amalkan satu keluarga la. hehehe
nak tahu lebih lanjut bole pegi [[SINI]]


Hah. Haritu ade pegi satu karnival. maklom la aku nihh memang suka pegi karnival karnival nih. banyak jualan murah kan.
soo nak dijadikan cerita nampak masker nihh. harga borong rm5 10pc murah kan? soo aku beli la dua. hitam dan putih. warna Oren ade je jual. sebab tak tahu kelebihannya soo aku tak beli. kalau tahu semua nak beli.. HAHAHA tamak kan?
aku pakai masker ni 2 or 3 hari sekali. kejap pakai hitam kejap pakai putih. tapi kan bila dah pakai masker nih. da kering tuu nak bukak kan.. pehh terbaekk ar. sape pernah pakai tahu la rasanya.. nikmatttt sangattt =P

Shiseido White Mask berfungsi untuk mencerahkan dan memutihkan wajah, menghaluskan wajah, mengurangkn kedut2 dan mengangkat sel kulit mati. Shiseido White mask bagus untuk mendinginkan dan mencerahkan kulit setelah berpanasan dibawah sinar matahari.
Sheseido Black Mask berkesan utk memulih, mencerah, menghalus, melembut, mengatasi masalah kulit gelap/tak sekata, kesan terbakar, mengecutkan jerawat2 halus, menyerap minyak 3x lebih berkesan, membantu membuang bintik2 hitam /putih diwajah, juga menghaluskan liang2 roma terbuka. Sesuaiutk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.
Shiseido Naturgo Mud(Oren) Mask terbuat dari lumpur yang ada di laut dalam, kaya mineral dan bahan alami. Shiseido Naturgo Mud Mask dapat membersihkan pori-pori secara menyeluruh,mengawal minyak berlebih, menghaluskan wajah, mengurangkn jerawat dan mencerahkan kulit.
#Sebenarnya kelebihannya lebih kurang je kan? nak lebih berkesan pakai Floral Mask Dian Pixy terbukti berkesan. ramai artis pakai kann? tapi disebabkan mahal tahankan hati untuk membelinyaa. Maklom laa orang tak keje lagi kann -_-

Nota Jejari : Sebenarnya Entry nih da lame tersimpan dalam draf. HAHAHA. Dan akhirnya harini publishh jugak youu! Orang kate kalau kite tak yakin. produk yang kite try takkan menjadi. apaapa ponn selamat mencuba.. Kbye!

Friday, June 20, 2014

Share #3


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai. 
Salam Jumaat semua! Nampak tak gamba diatas? HAHAHA
Ni Fakta ke Auta ekk? lalalala.
Tengah melayan facebook nih. Sekali terjumpa gamba nih. dan Cik Sepupu aku yang share ini gamba!
Woww! aku rasa ini gamba terasa nice sangat. memang laa nice aku berketurunan JAWA =p
Tengok, tengok aku, sepupu aku dan ibu berkomen kat perkongsian gamba ni kat facebook~
.
.

HAHAHA nampak tak ape yang aku nampak tuu?
Ibu aku sendiri komen 'setuju sangatsangat' dengan statement sepupu aku tuu.
ade ke patot? HAHAHAHA. Ehh -,-'
terasa macam nak nanges guling guling nih!
Aku rasa calon suami aku tuu maybe bukan keturunan jawa. soo family kena laa terima ye =p
Yelaa, ibu dan ayah pon perbezaan keturunan kan? anaknyaa mestilah ikot jejak langkah mereka betol tak? HAHAHAHA! Ehhhh?
Sekian.

Nota Jejari : Done. Kbye!

Thursday, June 19, 2014

First Time! Thanks. Loveyou !


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Tetiba jumpa gamba nih. tetiba terasa nak share gamba nih! hikhik
banyak betol tetiba dia kan? alahai. alahai.
Terasa tersangat suka Quote di dalam gamba ni. Macam ada kene mengene je. Ehh -,-'
Ada sebab mengapa kita mengenali seseorang itu dalam hidup kita. Sama ada kita perlu mengubah hidup dia atau dia yang bakal mengubah hidup kita :')
Sebenarnya gamba diatas takde kene mengena dengan title pong. HAHAHA
Oke, Oke sebenarnya nak cerita. 
First time dapat CPUV Nuffnang. Semalam dan harini tuu !
Alololo very eksaitedddd youuu!


"Thanks Nuffnang! Loveyou so so so much!!!! seriouslyyyy!"

Nota Jejari : Done! Kbye

Wednesday, June 18, 2014

Semalam Punya Cerita ^^


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Sweet pulak gamba atas ni kan? Aku suka lukisan dari Encik Mimpi. Comel + sweet!
Dahnya lagulagu nya best. lukisannya pon cantek!
Lepas HALAL baru romantik dan sweet kan? Alolo indahnyaa ^^
Sebenarnya semalam punya cerita bukan berkaitan dengan gamba ni. tapi ade dua cerita sebenarnya.
Tuulaa, semalam tak update entry apaapa. malas! *Err malas ke takde idea?Eh eh*
Aku rasa malas melampau kott. tuuyang hadap game je.
Tapi yang penting tetap singgah blog orang BW blog ni. Thanks taw awak awakk ^^

*Aku tudung hitam dan sebelah roomate aku aka mytwin aka BFF Tija*

Hah! disebabkan Kredit terlampau banyak kan!
Yela, setiap kali topup. tak mesej or call sapesape lastlast terus tarikh luput! sadisss kan? HAHAHA
dan pada malam semalam dengan rajinnya call la si Tija nih.
aku buat yang sejam punya, Maxis RM1 [131no.yang nak call tuu and terus dail]
Dah call selama sejam memang tak puas laa. samb. mesej pulakk. Heee
bila da call, semua benda nak cakap. pasal kenangan kat kolej laa, pasal kawankawan la, pasal jodoh la *yang ni memang takpena terkecuali!haha*, macammacam laa. malam nih maybe call lagi kot -,-'
Gambar ni tak silap aku hari Rabu dan sem last! 
sebab setiap hari rabu kena pakai Vest JPP. ade perhimpunan kan.
JPP bermaksud Jawatan Perlantikan Pelajar. kira jawatan tinggi laa. Padahal tak tinggi pongg -..-
Sebenarnya aku tak minat masuk jawatan jawatan nih. kang busy bebeno.. nak alik kampung pon payah! dah Tija pujuk pujuk suruh masok. dengan tak rela haty masok la jugak! -_-


Tabika KEMAS ada buat Tawaran Kursus Sijil Awal Kanak-Kanak dari 16Jun-27Jun.
Soo kena mohon la dulu. tapi kena download dulu borangnya dekat SINI or SINI ataupon korang bole pergi ke Tabika KEMAS berdekatan. hehe promote nih.
Semalam ayah sibuk suruh download Surat Tawaran nih. Aku nih sebenarnya tak berapa minat jadi cikgu. Dulu pernah masok Kolej amek PraSkolah tapi satu sem je. sebab tak minat.
Ayah aku cikgu sudah semestinya nak anakanaknya ikot jejak dia. tapi anakanaknya takminat.
Tengah mencuba untuk minat. HAHAHA takpe, sijil je kan. 3bulan je kan.
Siapa siapa yang berminat bole la mohon yek. 
#Pastikan baca syarat-syaratnya dulu ye :)

Nota Jejari : Done! Kbye

Monday, June 16, 2014

Share #2


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Malam nihh terasa ngantok sangatsangat! Haihh. Mata oh mata tamo dengki dengki ehh =p
Sharing again! petang tadi jiwang bebeno. malam sharing about jodoh pulak.
Nampak sangat aku nih dah gatal sangatt kan. Errr -_-
Kadangkala jodoh yang dicari sekian lama sebenarnya mungkin ada di depan mata kita. Jarak nya hampir umpama senipis sehelai kertas.
Nota Jejari: Done! Kbye

Dear Awak

Tumblr#6

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai. 
Untuk hari isnin yang mulia, ini entri jiwang. kalau menyampah jangan baca sampai habis.
Maaf, entri nihh dah disekat untuk ulasan!
Aku tahu ni entri TERlampu jiwang. Tadaaa
Dear Awak,
Ehem, saya tahu dulu saya salah! dulu saya tak memahami awak dan tak hargai awak.
sebab tuu sekarang awak was was dengan saya kan? ok sorry. saya cuba memahami awak.
Awak langsung tak call saya , tak mesej saya.
Ok, saya paham awak busy keje. tapi pernah tak awak memahami haty saya ni?
saya tak mintak pon awak salu layan saya, selalu call saya, selalu mesej saya.
Tapi tolong jangan membuatkan saya 'syok sendiri' dan saya sorang je 'berkorban' untuk awak.
cuma SATU je yang saya mintak hargaii saya. dan ingat balik apa yang awak katakan kat saya masa mulamula kita kenal dulu. Kalau awak sayang saya lagi semestinya akan ingat!
Dan itu yang saya harapkan.
Saya tak nak dengar awak kata kat saya "saya nak tumpukan keje dan bisnes!"
Kalau awak da tumpu sangat keje awak, memng terlebih cukup apa yang saya harapkan tuu.
Ok. dah baca nih, sila balas di whatsapp ye. K tata titi tutu.
Wassalam.

Nota Jejari : Aku tetap percaya pada takdirNYA. Kbye

Sunday, June 15, 2014

Share #1


Nota Jejari : السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ . . Tiada kata kata ataupon luahan. Cuma mampu sharing is caring! hikhik. Mungkin harini kita terluka. dan mungkin esok kita bahagia. Nampak kan bertapa ALLAH menyayangi kita. Alhamdulilah. Kbye

Saturday, June 14, 2014

Hanya Padamu

Tumblr#5

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Hai. Hai.
Selalunya setiap pagi keje aku mengemas dapor. 
Lepastu persediaan la masak untuk makanan tengahari kan.
Ehh? Macam takde kaitan dengan tajuk je. Krik krik krik
Cuma nak bagitahula, selalunya bila aku dah jejak dapur radio diwajibkan terbukaklaa. 
Kalau tak. Haihh sunyiii bebenoo -,-'
Hah, begini kisahnya, bukak je radio terkeluar pulak lagu Ainan Tasneem.
Tapi DJ radio tak bagitahu lagi sape yang nyanyikan. 
Yelaa, suara kalau da cute cute mestilah Ainan Tasneem kan. HAHAHA
Sebenarnya aku nih takdelah minat lagu lagu Ainan Tasneem ni 
tapi suka cara pemakaian beliau dan selalu follow beliau kat Instagram! hehe
Nampaknya dah jauh sangat aku melalut nih. Cuma nak bagitahu.
Aku penah terdengar lagu baru Ainan Tasneem - Hanya Padamu. Oke sedap. Tapi baru tadi download!
Dari pagi sampai ke malam, asyik ulang lagu yang sama. Memang sedaplah didengari ^^

Meh meh layan lagu nih. memag terbaek arr. First time minat gilagila lagu Ainan Tasneem :)

Ku ingin selalu dekat padaMu
Oh cinta hatiku
Kau memberikan ku semangat baru
Cerianya duniaku
Hanya padaMu
Ku serahkan segala hidup matiku
Hasbi robbi jalallah
Mafi qalbi ghairullah
Nur Muhammad sallallah
Lailahaillallah
Ku ingin selalu dekat padaMu
Oh cinta hatiku
Kau memberikan ku semangat baru
Cerianya duniaku
Hanya padaMu
Ku serahkan segala jiwa ragaku

Hasbi robbi jalallah
Mafi qalbi ghairullah
Nur Muhammad sallallah
Lailahaillallah
Hasbi robbi jalallah
Mafi qalbi ghairullah
Nur Muhammad sallallah
Lailahaillallah
Sesungguhnya ibadahku
Sesungguhnya hidupku
Sesungguhnya matiku
Hanyalah untukMu

Nota Jejari : Alahai! Tak sabar nak tunggu esok. Esok kan dah naek sekolah kan. Soo makayah budak kecik tuu mesti la hanta budak kecik tuu kesini. Selama dua minggu kott rumah nih sunyi. kalau ade dia. ade jugak teman kan. kihkih. Kbye!

Wordless Saturday


"Ya ALLAH please make my dreams come true if they are good for me. Ameen" :)
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Nota Kaki : Ehem, pagi yang indah lagiii mengantokkan. hikhik. Pagipagi da Stalker orang yang aku suka. Aku pon taktahu aku suka dia sebab apa, Emm adekah sebab muka dia macam 'someone' tuu. Alahai, yang penting aku cuma suka je. cinta maybe tak, sayang tuu mungkin iye. Err, sebagai kawan aje. Tak lebih tak kurang. HAHAHA. Aku suka cara dia, walau busy dia cuba whatsapp aku jugak dan says sorry. Hmm, tak macam 'someone' tuu tak whatsapp aku terus pon takpe. bila tanya, alasan dia "busy!busy!" Takpe. mungkin aku nih da takde dihati dia kan. Cuba terima hakikat. Kbye!

Friday, June 13, 2014

Kangkung oh kangkung! Ehhh?

Tumblr#4

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Salam Jumaat semua !!
Ape kena mengena Kangkung dan gamba diatas nih?HAHAHA. oke, gamba diatas comel kan? :)
Begini kisahnyaa. tadi tengahari masak sayur bayam goreng. tiba tiba teringat sesuatu.
Sebenarnya takde kaitan pon dengan sayur bayam! Hikhik
Masa tuu kat Melaka. minggu lepas! Kononnya jenguk adek sebelom dia final. minggu depan da balik sini pon.
Makan la satu gerai makan ni. lauk dah tak banyak. situasinya waktu tengahari.
tengah makan ni. aku tengok lauk yang ibu amek! err bukan itu  sayur kangkung ke? 
Bukan ibu da ANTI sayur kangkung ke. . Tapi cakap dalam haty la, HAHA
Aku pon cakap "Ibu makan sayur ape tuu ek?"
Ibu jawap "Makan sayur kangkung."
Aku balas "Err, bukan ibu anti sayur ni ke?" *nak tergelak. Cover lagi*
Ibu cakap "A,ah laa. Eee geli!geli!" *Alihkan sayur tuu! "jangan makan batang!"
Aku dan ayah tergelak arr. tapi gelak aku melampau. HAHAHAAH >.<
Sejak peristiwa ade budak meninggal sebab makan sayur kangkung! 
Rumah ni diHARAMkan beli sayur kangkung!hahaha =P 
Sape sape xtahu pasal kangkung ni, bole tengok tentang ni kat [[SINI]]

Nota Jejari : Pejam celik pejam celik ade lagi 15 hari je nak puasa. Siapa yang belom ganti puasa tuu. baik cepatcepat ganti ye. Kbye!

Thursday, June 12, 2014

Surat Untuk Suami


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Tengok je gamba nih mesti aku nak gelak guling guling! 
Maaf ye Encik Suami. Sila baca dengan sabar dan teliti ok! HAHAHAHA :)

Nota Jejari : Ingat suami je ke yang bole buat surat kat isteri? Elele Isteri pon bole. Ini baru dinamakan Isteri yang baek lagi penyayang. Ehhh? Kbye!

Kupu - Kupu Cinta


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
Semalam malam punya cerita, kononnya Blogwalking blogger yang singgah blog aku semalam.
Sekali pegi blognya ada pulak lagu Kupu- Kupu Cinta - Sigma. Tapi tak ingat blog sape. Sory yek -_-'
Yang penting. denga je lagu nih terus terpikat dan terus download MP3 :)
Rupanya sebelom nih penah denga lagu nih tapi tak terpikat, yela kusyuk sangat tengok videoclip lagu ni kat facebook ^^
Kisah dalam videoclip nih, pertemuan tak sengaja. perempuan tuu kunci keretanya terjatuh dan lelaki tuu tolong amekkan.
lepastuu pertemuan kali kedua laa menyebabkan lelaki tuu jatuh hati kat perempuan tu. kawan si lelaki terus bagi buku Aku Terima Nikahnya seperti gamba diatas Screen Shoot tuu =P
Pertemuan ketiga, perempuan tuu bagi makanan kat lelaki. bila lelaki masok dalam. perempuan terus amek buku Aku Terima Nikahnya diatas meja. ada tanda kertas kat buku tuu dan ade namanya *Sweet kan*
selepas itu lelaki tuu pon melamar perempuan tuu sebagai isterinyaa ^^
Oke! nanti aku nak kawen hantaran aku nak buku nihh. Ingat taw wahai Bakal Jodohku =P



Mehh layan videoclip nih. sweet sangat taw. alahaiii *Nak jugak!!!*
Pertemuan ini menjadi suatu berarti
Dikala diri menepi untuk warna-warna hati
Ruang-ruang jiwa hanya untuk maha kuasa
syair-syair cinta tercipta karna dia
Kupu-kupu cinta
terbanglah tinggi menuju jalannya
Hinggaplah engkau dibunga yang indah
Terbang bersama hembus angin cinta
Ya illahi Robbi
Tiada lain hanyalah namamu
Satukan Cinta ini dalam bingkai
Untaian ridhomu
Pertemuan ini menjadi suatu berarti
Dikala diri menepi untuk warna-warna hati
Kupu - Kupu Cinta_Sigma

Nota Jejari : Ohh indahnya percintaan macam nih. lelaki suka perempuan tuu terus melamar untuk kawen! Kbye

Wednesday, June 11, 2014

Harini Punya Cerita

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Tumblr#3

Dari tengahari tadi lepas je masak. Mood memang rajin bebeno la kann ^^
Bukak lappy terus bukak Google taip Tuto Navi comel. sekodeng sekodeng gamba. akhirnya jumpa.
Rasanya 2,3kali try navi macam tak kena je. tak jadi pun iya.
Akhirnya navi aku menjadi dan seperti biasa mengunakan tema Pink! kihkih
ini laa hasilnyaa
.
.
.
Comel tak? hihi. Kalau nak buat Navi comel macam ni bole laa pegi kat tuto SINI
Hah! jangan tengok aje taw. kat situ ade Shout.Busuk kalau shout ni takleh guna jangan risau Shout.Cbox ade. HAHAHA. Jangan lupa bukak Social, kat situ ada like facebook dan Follow Instagram :)
Selain itu, dengan rajinnya aku tukar icon comel kat post title aku nii..
beza sikit je kott. HAHAHA lupa pulak nak Screen Shot yang post title cute yang sebelom nih =P
inilahh hasilnya icon comel post title aku yang baru
.
.
Comel tak? pada sape nak buat post title macam ni bole pegi katt tuto SINI
Hah! sebelom nih aku login Nuffnang tak ingat password. soo terus tak jadik masokkan dalam blog.
Dengan rajinnya tadi aku kejap bukak yahoo mail dan nuffnang. reset password. ingat senang ke. ishh sampai banyak kali kottt
akhirnyaa berjaya tukar password. HAHAHA
Siapa yang rajin bole la click nuffnang aku ada atas, kiri dan bawah ni yee. Terima Kasih ^^
.
.

Nota Jejari: Dengan rajinnya lagi aku terus stalker ini blog Dreamland. aku suka cerpen cerpen blog dia ni. best sangattt. baru harini sempat membaca cerpen baru beliau Aku Cinta Padamu. meh baca sinopsinyaa. bestt tauuu SINI Kbye

Tuesday, June 10, 2014

Rindu Serindu Rindu Rindunyaaaaaa!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Budak nihh. Bangun bangun tidoo teruss Selfie! HAHAHA ^^

Pehh, tajuk takleh bla kan. Rindu serindu rindu rindunyaaaa! HAHAHA
kat sape laa tuu kan? Sudah semestinya dekat budak kecik dekat gamba diatas nihh. 
namanya Mohd Syafiq Aiman.
alololo comel kan? tengok laa mak ayahnya cantek dan handsome. hoho
Oke, nak cerita. inilah budak yang ibu aku jaga. kira aku tolong tolong la jugak jaga.
Ibu aku jaga budak nih dari baby lagi taw. sekarang tak silap da setahun 6bulan kott.
dah pandai jalan. pandai cakap belom laa. tapi ape yang kita cakap dia paham aje.
Contohlaa aku ceritalah kat ibu. ibu belom gelak lagi. budak kecik nih dah gelak berdekah dekah. 
nampak takk?HAHAHAHA
Aku suka tanya dia "Syafiq abang(adek aku) mana?*sambil tangan die keatas* 
maksodnya adik aku jauh sana, yela kat tempat belaja kan. hikhik
Ada jenis budak cepat bercakap tapi kita cakap dengan dia, dia tak paham lagi. 
kira oklahh Syafiq paham kita cakap. Kira dengar kata :)
Selain itu mak budak kecik nihh memang da mengamalkan Air Zam Zam, Kurma dan Kismis. 
dari Syafiq nih baby lagi taw. Bila dah besar skit nih dia bijak sangattt. dengar kata ^^
sampai kawan ibu cakap "Hah, Nadya nanti kau kawin dan ada anak bole la amalkan benda yang camni"
Ehhh memang nak buat ponn. tapi cakap dalam haty jela =p
Budak kecik nih salu panggil aku "Tata!! Tata!! (kakak)" hahaha
Bila aku nak buat apa apa. skit skit Tata! Tata! Lagi lagi Tata! Kadang kadang geram. Tak tenang dibuatnyaa. 
Maklom la manja bebenoo dengan aku. Ehh bukan bukan. tapi dengan semua orang ehh.
Sekarang rindu wooo. Maklom la makayah dia cikgu. sekarang pulak cuti 2minggu. 
soo memang tak dihantar kat rumah ni. sunyi je taw. rindu sangatsangat >.<

Nota Jejari : Teringat pulak masa aku kerja dulu. Kononya nak balik kampung kan. Pastuu BlackBerry aku wallpaper gamba atas nih. Pastuu adelah mamat tuu kan sibuk duduk sebelah aku. nampak pulak Wallpaper BlackBerry aku. Dia tanya "Anak ke tuu?" Aku cakap "A,ah" Lepastuu dia cakap "Patotlahh. comel macam awak!" Aku tersengihh padahal da nak tergelak. cover weyh! Lepastuu dia tanya lagi "Suami mana?" Aku terdiam lama lepastuu cakap "Suami kerja. takdapat cuti tuuyang balik naek bas!" HAHAHA baek punya jawapan! padahal rimas tahu tak mamat nihh banyak tanya. Ingat aku nak sanngat ke layan kau! Erghhhh. Kbye

Monday, June 9, 2014

Ok. Sekarang Aku Paham!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Nota Jejari : Paham apa ni? HAHAHA. Sendiri mahu ingatt laa. Terasa sangat dengan gamba ni. Deep sangatttt. Arghhh. Berjuang bermaksod berusaha. Kau pena nampak tak die berusaha untuk kau? tak kan? Kalau 'dia' bukan jodoh kau. Kau kena redha. Pahe dop? Kbye

Sunday, June 8, 2014

Akhirnya. . Semoga dimurahkan rezeki. . Ameen.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Sorry curik gamba nih! Comel sangat la gamba ni ^^

Tengok gamba ni. Sweet kan ? Comel kan? kan?
Semalam punya cerita. .
Akhirnyaa aku kawin jugak! Yehooooo. .
Errr. . Err. .
Opssss, silap taip pulak. HAHAHA
Oke, nihh gamba kawin akak angkat aku yang comel lagi cantik!
Selamat Pengantin baru kaka Lisa. Semoga kekal hingga Jannah ^^,
Nanti aku nikah nak pakai macam nii laa. Comel lorr. Biar simple tapii cantik :)

“Kerana sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan, sesungguhnya sesudah kesulitan itu ada kemudahan”.
(Alam Nasyrah : 5 – 6)

Nota Jejari : Asyik entri pasal kawin je? Dah gatal sangat ehh? Errr. . Awak awak semua jangan menyampah tauuuu. Kbye

Friday, June 6, 2014

Yehoooo. Rindu time nih. Seriouslyyyyy!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Tengok gamba atas? Alolo sedihnya. Rindu sape tuu? hikhik
Mesti time nih sibuk rindukan familyyy jauhh nun di Pontian.
Sapa tak sedihh kan. time birthday kita mesti laa nak duk dekat dengan family. sambut birthday kan!
Sebenarnya gamba ni masa birthday aku tahun lepas iaitu 11May dan 12May 2013
Ada rombongan kolej tapi untuk kelas kelas akaun saje. tempatnya di Genting Highland, i-city dan Melaka.
Yang sedihnyaaa malam 11May ade dinner kononya makan Steamboat . Pastu ade pulak orang myambut birthday kat situ kan. Woiii sape tak sedihh kan. Harini birthday aku laa woii! *Kesat Airmata*
Nak dijadikan cerita tadi kononnya nak tukar Cover Gamba kat Facebook. tiba tiba tertengok pulak Album Genting Highland. Jadi rindu pulakkk kat kawan sebilik aka mytwin! Uwaaaa. Lamanya tak jumpa T__T
Elele. Sebenarnya kau nak cakap yang kau nak sangat gi Genting Highland lagi kan? Ngaku jela weyh! Ehh? -,-'

Dalam kete cable . With adek angkat aku. Alamak tudung senget benget! HAHAHA abaikan uncle belakang tuu =P

Tengok tiket nih. jelas n nyata masok Genting Highland masa birthday aku tahun lepas. HAHA

With my Roomate aka mytwin. Rindu die ketatketat :')

ini aku. aku. Ehh? aku kat London weyh! korang ade? takde kan? HAHAHA =P

Ni kat i-City. Gamba tak terang! Gi KL pakai seliper jepun je weyh. Ehh?

Melaka town aka Afamosa. Ehh? nape gamba nihh mnampakkan aku tembam nihh -,-'

Ehh. Terjumpa gamba nih pulak. Masa kat Melaka eksaited sangat nak buat nama nih! Bila putus aku terus buang. Lepastuu ayah amek Keychain nihh untuk gantung dengan kunci bilik besar. Nampak kan? kenangan sekecik nih je aku tak mampu nak buang apalagi yang besar. You are awesome! Maybe. Kbye!

Wordless Friday

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Salam Jumaat semua! Selamat pagi! Selamat pagi! :D
Cer tengok gamba diatas? Sweet kan. . Hee Jom Nikah Muda!
Ehh? Ni bukan gatal. Sweet ok! Couple laa gatal! Nikah alahaii indahnyaa =)
Nak nikah muda jugak laa. Ehehe. InshaaAllah bukan tahun ni, tahun depan, 2tahun lagi, dan seterusnyaa. Semoga Jodoh dipercepatkan ^^
Tapi ikot umur aku nih da dikira umur normal la. bukan dikira nikah muda dah. HAHAHA 
Kalau tak dijodohkan di dunia. maybe dijodohkan di Syurga nanti. InshaaAllah :')
Kumbang : Baiklah, soalan terkahir yang saya ingin tanya. Jika anda mahu berkahwin. Anda ada wangkah untuk membuat persediaan untuk perkahwinan? Bagi suami anda, mampukah bagi wang hantaran dan nafkah selepas ini? Apa akan jadi jika tidak mampu?
Munga : Saya hanya ingin katakan, tiada benda dalam dunia ini yang tidak mustahil untuk kita kecapi, bahkan Allah itu lagi Maha Mengetahui akan tiap-tiap makhluk ciptaanNya.

"Wahai para pemuda, sesiapa di antara kamu yang mampu memikul tanggungjawab perkahwinan, hendaklah dia kahwin. Sesungguhnya perkahwinan itu menahan pandangan dan memelihara kemaluan (kesucian). Bagi sesiapa yang tidak mampu (berkahwin) maka hendaklah dia berpuasa, kerana puasa itu dapat menahan nafsunya."
(H.R.Bukhari & Muslim)



Nota Jejari : Semalam dan harini kawan ayah dari KL bercuti di johor. Semalam datang rumah nihh. "Bila nak kawinkan anak ni?" Ehhh anak anak kawan ayah memang semua da besar besar masing masing berlumba lumba kawenkan anak. *habes aku tak besar lagi ke? Ehh* Kbye

Wednesday, June 4, 2014

The Liebster Award by Flawless Sakura

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

The Liebster Award again! HAHAHA. Thanks laa ye Cik Sakura tag kite. Naseb laa soalannya senang sangattt. soo takyah nak tanguh tanguh nak menjawabnyaa. terlebih eksaited nak jawap ni taw. Alolo

1. Nama manja
Nama manja? Hok aloh sebenarnya takde kot. Err. Tapi ramai kawan kawan suka panggil aku 'Nad' tapi sebenarnya aku tak berminat orang panggil panggilan tuu lagi lagi orang yang tak kenal aku. Ramai orang yang bernama 'Nad' kan, NADira bole NADrah bole. Soo everything. soo agak terasa orang panggil aku. soo lebih suka orang panggil dengan 'Nadya'. Tapi sekarang membe membe panggil gelaran baru 'Nanad' terasa comel pulak. Ehehe ^^,

2. Favorite book yang paling suka baca. * paling *
Paling ehh? HAHAHA. Oke, paling suka baca Novel Cinta 3 Suku by Herna Diana. Sebenarnya semua novel dari Herna Diana aku suka je. Tapi rasanya paling suka Novel Cinta 3 Suku. Sebab itu novel pertama dari Herna Diana. Rasanya aku ada review novel ni kat entri lama aku. sangopp bukak balik entri entri lama nihh taw [sini] #Sape tak pena baca novel nihh memang rugi la. novel ni best gila! tapi da lama tak baca. Alahaii. novel ni pada cik sepupu. Dia jarang balik sini. soo aku rindu gila kat novel nih! seriuslyyyy *Nangis guling guling*



3. Story morrey sikit zaman kanak-kanak dulu macam mana. * paling nakal *
Paling nakal? Enta laa ni kira nakal ke takk! Heee =P Yang penting masa aku kecik kecik suka ikot adek aku laki dan pakcik pakcik muda aku pegi mancing laa. biasa la budak budak kan. bila da mancing soo masok parit laa. habis baju dan seluar kene lumpur. bila balik rumah ibu apelagi bising laa. HAHAHAHA tapi best woo. rasa macam nak kembali ke kecik kecik dulu. tapi budak zaman sekarang rugi tak macam kita dulu dulu. budak zaman sekarang ipad ! ipad! ipad! -_-

4. Interest in what ? * arts/calculation/cooks *
Tido, tido, tido, makan dan baca novel! heee ^^

5. Kalau online, lebih suka buka apa selain berblog. hehe * Zalora?? *
Bukak facebook kott. Walauponn kekadang selalu facebook nihh membosankan! HAHAHA :)

6. Moment susah untuk dilupakan. * yang sweet2 je la ye, hehe *
Nak yang sweet je ehh? HAHAHA. Bila ade someone tuu cakap "Sudikah awak jadi makmum saya?" sweet kan ? sweet kan? HAHAHA. Tapii yang sadisnyaa sampaii sekarang tak kawen jugakk. Ehehe. Hmm, tuulaa dulu 'dia' ajak kawen awal kau cakap tak bersedia kann? tengok sekarang bila 'dia' tak cakap lagi 'pasal ni' kau sibuk nak ungkit ungkit kan. dah dah ade jodoh ade ar :') Kita hanya mampu merancang ALLAH yang menentukan =)

7. Share some quote please.
"Nampak jauh. Tapi dekat sebenarnya. Sebab apa? Doa"

8. Application yang selalu korang guna kat smartphone. * whatsapp etc. *
Wechat. Sebab kat situ kite bole duk merepek sorang sorang. HAHAHA errr =P

9. Status korang sekarang apa. * haha, single/engaged/marriage/in a relationship *
Alamak. aku rasa soalan ni AGAK susah la pulak. HAHAHA. Status sekarang rasa macam single. Macam in a relationship. Macam Engaged. Ehehe. Yang penting status aku nii rumittt sangat. Yang penting hanya 'dia' dalam hati aku. Walaupon aku rasa macam Syok Sendiri kan. Err? yeke? Takpelaa asalkan bahagia :)

10. Comment sikit pasal blog kite ni. Thank you ! ^^
Comel. Tema warna pink. samelaa dengan blog kite nih kan? HAHA. Yang penting suka sangat semua entri entri awakk. Nah 

Oke, saya dah jawap semua soalan soalan cik Sakura. puas haty tak? Ehehe. Kalau tak puas hati bole laa tambah lagi soalan soalan nya ye? Tengah baek hati lagi rajin nak menjawap nihh =P

Soalan Baru :
1- Suka lagu apa? Dan kenapa? *Paling*
2- 5 Fakta tentang diri anda?
3- 3 Blogger yang wajib korang follow? *kira inspirasi laa*
4- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
5- Da kawen belom? target kawen?
6- 3 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
7- Favourite quote ?
8- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat sangat ?
9- Haiwan yang teringin nak bela? dan kenapa? *kecuali kucing, hamster, Arnab*
10- Pandangan tentang blog ni ?
11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? *jujur ok. hehe*

Tag : Ain Eddihar, Dreamland, Miza, QilaKakak Tiri Cinderella, Sakura <-- kite tag balik! Ehehe
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya