Wednesday, July 15, 2015

Terkilan.

Assalamualaikum


Niat aku raya ni nak balik kedah nak ziarah nenek aku.

tapi.

tapi.

12 Ramadhan dia dah pergi buat selamanya. semoga arwah tenang disana, alfatihah.

apa yang aku terkilan. yee, dah lama gila tak jumpa arwah. masa arwah sakit. mulamula masok hospital kat sini selama seminggu kot tak silap. memang tak sempat la. keje banyak kat ofis ponn tak sempat nak balik kampung. doc sini takde nak bgthu nenek aku ade penyakit berbahaya. tapi sejak tuu memang nenek aku salu sesak nafas.

lepas kuar hospital tu, terus pegi kedah, nak balik kg nenek kan. pastu terus masok hospital sana. lagilagi sepupu aku doc hospital sana. baru laa tahu nenek aku kena penyakit kanser paru-paru tahap 4. korang bole bayangkan? tak sampai sebulan kot. kanser tu merebak seluruh nya. walaupon dah buat kemo. tak lama tu, arwah PERGI buat selamanya.

rupanya raya taun lepas adalah raya terakhir bersama arwah. ingat lagi, walaupon arwah sakit, dia tetap ukirkan senyuman. walaupon arwah penat tetap mengukirkan senyuman jugak. dan raya taun lepas baru arwah tegur "Nadya da gemok laa sekarang. dah bahagia btl ni :)" alahai.

Al-fatihah.

Wassalam.

Tuesday, July 14, 2015

HAHAHA tak tahu letak title pe -.-'

Assalamualaikum

Fuyooo. nak dekat sebulan kot tak update entry. nampak tak kemalasannya disitu? entry paling last wish ramadhan. hee :)

mesti masing masing tengah mood raya kan? aku ni walaupon nak start cuti esok. jiwa aku still kat ofis. kenapa? sebab kerja banyak gila bakhanggg. walaupon pose harihari ot. balik rumah kul 7mlm sokmo. soo makanan kat bazar salu habes. nak masak pon mmg tak sempat kan. soo terpaksa beli makanan kat kedai makan makcik timur yang mahai cekik darah uhh. hahaha >< naseb lapoo soo sedap saja la xD

dannn sejakk pose. otak aku salu blur. soo bila kak senior duk terangkan apa patot keje aku kene buat asyik tak paham je. soo opcrse la kene mara. kalau takpon habes kene tengking. hahaha nak buat cmne kan.. -.-

tadi kawan aku share gamba ni. mesti ada yang da tengok gambaq ni. dannn yang lawak, lecturer aku pon share gambaq ni taw xD nampak tak kegelemeran disituuu. hahaha

HAHAHAAH rasa nak tergelak baca ayat HCL ni. ok,ok dia EXclassmate aku. tapi aku takpena tegur dia dan dia tak pena tegur aku. sebabbbb aku ni bengisss mana ada laki nak tegur.. opsss hahahaha xD

dulu masa study, aku pena la dengar pasal mamat ni. dia ni memang anak orang kaya. mestilaa bagi dia biasa je kan. hope mereka ni dah kawinlaa dan kekal jannah. aminnn.

Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya