Wednesday, April 14, 2021

WW - menu berbuka harini.

Assalamualaikum

mihun goreng - rm3

kebab daging - rm3

ehhhh dia ponnn sibuk berbuka jugakkk xD

##yang penting minum air masak bebanyak :)

semalam pergi checkup gigi untuk hud

Assalamualaikum

Hi! dah 5 hari berlalu baru nak update entry! HAHAHA. 3 hari lepas full day laki gunaa laptop sebab ada kelas saham dengan syarikat AAA. lepastuu lagi 2 hari mood layan drama korea jaaaa.da abis layan nanti aku review laaa kuttt. maklommm laaa tengok drama korea kejap,kejap so memang ambik masa laaa nak abes. ahaks

okayyy, sepatotnyaa kenaaa pergi checkup gigi hud umur 2 tahun. tapiii dah tertunggak sampai dia 2tahun 4bulan tuu. disebabkan semalam cuti umum sempena awal ramadhan so kita pergi laaa terus senang. nanti tertunggak lama pulak kan. hehe.

okay, aku pergi klinik swasta area rumah aku jaaa, doctor nyaaa best ponn best. sporting dan penyayang gituuu, kalau tak macam mana nak layan budak kan. hehe. selalunyaa umur umur hud nii, akan menyusu dan terus tertido. hud pulak beza pulak, disebabkan dia suka sangat minum air masak, sambil tertido ponn dalam mulutnyaaa ada botol air masak. tapiii airnyaaa da abes laaa bila dia da tertido tuu.

Hud nii masih guna botol susu tuu.. tapiii aku memang asing botol susu dan air masak laa. hud ni pulak bukan sejenis minat susu sangat. tuyang sehari tuu paling sikit dia minum cumaa 2x sehari jaaa. doctor gigi perjelaskan laaa, gigi hud niii okayyyy cantik. tapiiii dia ada masalah lain sebab dia ada habit hisap botol air kosong. gigi dia nampak macam jonggang sikit, sebab dia masih kecik. jonggang still tak nampak.
disebabkan itu, doctor tuu promote pakai myobrace for junior tapiii pemakain start 3,4tahun macam tu..tapiii doctor sarankan stop kan habit dia suka hisap puting air botol kosong. hatiii tuu kena kental sikittt ya. HAHAHA memang susah sebenarnyaaa, sebab diaaa kalau botol air hilang kejappp nangisss K.wuuuu

Takpelaa, yang penting beberapa bulan yang ada niii akan try usaha lebihhh untuk stop habit hud tuuu. mungkinnn akan tukar ke botol air yang ada straww mungkinnnnn.mogaaaa berjayaaaaa laaa yekkk. sebelomm niii habit dia puting kopek,lepastu tukar puting botol air kosong.HAHAHAHA yang akan datang pastiiii bolehhh. chayokkkkk! xD