Thursday, March 23, 2017

Blog Giveaway by RII

Assalamualaikum


Syarat;
- Malaysian sahaja.
- Ada blog sendiri.

Cara nak join giveaway;
- Follow blog ini.
- Buat satu entri dan letak tajuk 'Blog Giveaway by RII'.
- Letak banner/gambar kat atas tu.
- Tinggalkan url blog di bahagian komen di bawah ni.

    


- Sebuah buku 'Lukisan Tarbiah oleh Abeben'.
- Sebuah buku 'Them Horrors Be Everywhere oleh Julya Oui'.
- Sebuah buku 'Where The Rocks Splits The Sky oleh Philip Webb'.
- Beberapa buah komik 'Lawak Kampus'.
- 1 jam tangan DW ( female version ).

Note; Buku-buku ni memang aku nak bagi sebagai hadiah, sebab mungkin ada yang tak baca lagi so why not aku bagi as hadiah kan? :) dan untuk jam pulak - actually hari tu aku ada beli jam DW yang couple set punya yang murah ja tak ori pun haha, jadi aku ambik yang male version punya and female version tu aku nak buat as hadiah giveaway ni.

Pemenang - 3 Winners only ( 1 winners from twitter an 2 winners from blog ), for now.
1st Prize :
1 jam tangan DW ( female version ).
Sebuah buku 'Where The Rocks Splits The Sky oleh Philip Webb'.
Sebuah komik 'Lawak Kampus'.

2nd Prize :
Sebuah buku 'Lukisan Tarbiah oleh Abeben'.
Sebuah komik 'Lawak Kampus'.

3rd Prize :
Sebuah buku 'Them Horrors Be Everywhere oleh Julya Oui'.
Sebuah komik 'Lawak Kampus'.

** Insyaallah kalau ada rezeki lebih untuk aku, aku akan tambah hadiah juga bilangan pemenang dan pemilihan pemenang akan dibuat secara cabutan bertuah. **

GIVEAWAY ENDS : 1 APRIL 2017

2017 - Blog Bertukar Wajah. Weee

Assalamualaikum

Related image

Ehem. Rasa da lama gila tak bertukar wajah blog ni. 2 hari kot ngadap code, code jadah tuu. haihhh pening. banyak code dah lupa. kikiki akhirnyaa dah geramm sangat, header pon curik orang punyaa. ayoyo dah malas nak pikir dah. HAHAHA. ;)

kali ni. bertukar wajah idea dari blog Mira RasidiSerius haih blog dia cantik sangat xD dah nak sama tapi tak sama sangat sebab blog dia lagi cantik. maaf yaa~

Dan header aku google google je, sekali terjumpa gamba header nih. cantikk sangat xD hahh, aku memang peminat DomoKun. tapi tadelaa obsess sangatt kot,kot. hehe credit by Nurin Irdina. Macehhh :)

Disebabkan dah lama tak hadap code, code. aku pon terlupa save url bloglist aku. habis kosong terus bloglist tuu. haihhh sedihhh gilaaa. semalam ada gak isi separuh. sekali hilang macam tu. taktahu apa masalahnya. nanti  or esok, esok try lagi. 

NotaKaki : dah dapat pinjam laptop ayah, so inshaallah dapatlaa selalu update entry je nanti. hehe cukuplah sampai disini. Kbye.

Friday, February 3, 2017

Hai 2017 ^^

Assalamualaikum

Image result for 2017 images

Hai 2017 >.< haiiya. orang lain dah masuk february. aku baru nak wish happy new year. hahaha. maklumlaa busy nak kawen kann. opss tak, busy keje la macam biasa. deadline gst dan HAPPY sangat dapat gaji baruu kot. tapii sekarang gaji baru dah inalilah. lols

Sebenarnya aku banyak benda nak cerita. tapi masa tak mengizinkan. Ya Rabbi. taktahu la sejak sejak ni busy sangat. ni sempena raya cina sebenarnya dapat cuti 10 hari. tapi ikut harini 03/02/17 balance cuti tinggal 2 hari je. wuuu mood malas kembali.

kununnya, entri sebelum nih nak update entri pasal 10 days challenge. sampai kesudah. 2 bulan krik krik je kan. hahahah nasiblaa busy la sangat kan. hahaha

cukuplaa sampai sini. azam tahun nih sama je macam tahun sebelum, sebelum ni. cuma tahun ni ada penambahan. nak beli kereta weyhhh. dan apa yang penting jangan nak hadap shoping online je yeee. selamat beramal. sekiannn. 
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya