Tuesday, February 24, 2015

Wordless Tuesday #10

Assalamualaikum

ghouldie:i just cant man, i cant deal with the stress anymoreidk man
im just done

#Kejap lagi balik rumah sewa. malasnyaaaa! esok dah keje woii. wuuuuuu. Kbye!

Monday, February 23, 2015

ENCIK SAYANG dan MISS SWEETHEART

Assalamualaikum

Saya akan buat awak sedar yang awak dah lama jatuh sayang kepada saya - encik sayang
Apa motif? ekceli tadi aku nak update entry. tapi tak tahu nak update berkenan apa tau. HAHAHA. tengah guling guling atas katil sekali ternampak novel ENCIK SAYANG dan MISS SWEETHEART sekali aku apalagi selak selak sekali terbaca helain yang aku lipat. huu

Sebenarnya aku da lama habis baca novel ni. setiap kali aku baca novel. kalau ada part part yang sangat sweet aku akan lipat. motipp? takde motip pon.kahkah. dah,dah mehh baca helain lipatan tuu --

"Awak pernah dengar tak orang cakap action speaks louder than words?"sela Orked. akhirnya. sedaya mungkin dia menayangkan muka selamba, walhal otaknya sudah pun membayang adegan dia melarikan diri dan kemudian menyorok di bawah katil. apa tidaknya? dia baru sahaja meluahkan perasaan, walau dalam keadaan yang oh-tersangatlah-berlapik.

"saya tahu. tapi saya tetap nak dengar words tu. buat jadi halwa telinga. seronok sikit."

Haish!! Dia ni kan memang mencabar kesabaran aku. kalau orang dah cakap macam tu, faham-faham ajelah. ini tidak, lagi mahu buat-buat tak faham! terkumat kamit Orked menggerutu dalam hati.

"Orked..." Syamil mula membuat muka kasihan. sengaja dia memuncungkan mulut dan mengelip-ngelipkan mata dengan lagak paling suci dan comel.

Orked memusingkan muka, tidak mahu terkesan dengan tindakan Syamil. Namun ekor matanya tetap juga menjeling-jeling kepada wajah comel mengalahkan anak kucing yang ditunjukkan oleh encik suami.

Haishh!! kau memang gila, Orked? kenapalah tak boleh kuatkan semangat sikit?

"sayang...sweetheart.."

"yalah, yalah! awak memang takkan penah berhenti mendesak saya kan? tempelak Orked seraya menyepetkan mata kepada suaminya.

"Haah." selamba sahaja Syamil menganggukkan kepala.

"Jadi.." Orked memegang kedua-dua belah pipi suaminya dan merenung tepat ke dalam mata lelakii itu. hatinya yang berdegup kencang melebihi takat normal cuba tidak diendahkan. tenang, Orked....tenangkan perasaan kau.

"awak dengar sini betol-betol." sekali lagi Orked menarik nafas. "Syamil Imran, suami saya, encik sayang, lelaki yang paling sengal, tak betul dan mengada-ada yang pernah saya jumpa... saya,Orked Imani miss sweetheart awak... sayangkan awak. I...love...you,"

Bibir Syamil melebar dengan patah kata yang dititipkan oleh isterinya.segenap inci wajahnya terbias denga cahaya teruja. bahagia!

"saya tak dengar. boleh cakap sekali lagi?"

Orked mengeluh dalam diam, namun lidahnya menurut sahaja.

"i love you. saya sayangkan awak."

"lagi sekali."

"Saya sayangkan awak."

"lagi.."

"dah-dahlah tu! awak nak suruh saya cakap berapa kali lagi?!!" semburr Orked seraya menjatuhkan tangan dengan kasar.

** Sweet kan? Semangat tau aku taip satu satu yang ada dalam novel ni tau. kekeke. part ni memang sweet gila. tetiba teringat kat 'dia' ;)

Ekceli, ni perbualan kali terakhir dia call aku. biasa la kan dekat latihan askar mane boleh pegang handpone. itu kira bernasib baik cikgunya kat sana bagi handpone kejap. dalam 2 hari kot. ini kira hari terakhir sebelom dia kene pulang handpone----

Hisyam: Awak.. I love you.

Aku: Iye.

Hisyam: Awakkkkk. i love you.

Aku : Iyee, iye..

Hisyam: Alaaa. jawaplaa. awak.. i love you.

Aku: aaaa. Oke la, Oke la, Kbye.... Tutttt

Kahkah aku nebesss lee sebut perkataan 'sweet sangat' tu -.- ekceli, aku sebijik macam Orked kan? cewaaaah. hahahaah. Kbye! 

Search Keywords #7

Assalamualaikum


Kenapa menunggu lebih terserlah ni? perli ke acaner? -.-'

Tahu la aku tengah menunggu kan. huhu

"Sakitnya tuh disini di dalam hatiku"

kekeke. sempat pulak nakk berdrama kan XP

Hisyam pon ada ek? Fuhhh dah glamer dohh dia ni :)

Sookay, ku tetap menanti haruss penantian panjang. lalala ^.^

Mood : harini busy. harini banyak urusan. sepatotnya harini dah kena balik rumah sewa. esok memang dah keje. tapi dah standby apply cuti awal. aku memang dah agak cuti raya cina penuh dengan jemputan kawen. soo kene mintak cuti sebab nak uruskan urusan penting. hoho. Kbye!

Sunday, February 22, 2015

February Giveaway by Mellya and Friends

Assalamualaikum

Klik banner untuk join--


Tag;

Tamat : 15 March 15

Again, Again dannn Again!

Assalamualaikum

Ceh,ceh.

takleh bla gamba atas ni. stay beautiful sangattt. kekeke

Soryyy, KALAU ada sesapa singgah blog aku tadi. tetiba blog aku TERprivate. huuu

Againnnn. blogg aku berubah lagik. nampak tak kerajinan aku disitu?HAHAHA rajinnn sangatt XP

Okey,Okey. ekceliii harituu aku singgah blog http://iolacaviarofficial.blogspot.com/ lepastuu kann. tetiba TERjelly. tuyangg template sebijikk macam blog dia. tapi rasanya lain skitt kot. Blog dia lagi comel :)

Kalau blog aku TERberat ke, TERmenyakitkan mata ke. bagitahu laa ye :)

Aku rasa ini editing blog yang terakhir sebelom naik kerja. sebab lepas ni dah jarang balik rumah.wuu. WAJIB ot tauu. alahaii. taknak pegi leh tak?HAHAHA. dahnya takdapat gaji lebih. tapi dapat cuti extra. hmmm

Takpe,takpe. cuti extra nanti nak pii datinggg je. dating sampai duit habess ye? ehhh. takleh takleh. nanti camne nak kawen. krik krik krik

Kbye!

Friday, February 20, 2015

Bila Dia Dah Pandai Bercakap Part 2

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Atoto. comelnyaa baby atas ni kan :)

Aku rasa dah lama gila tak update entry pasal my buah hati aka syafiq kan? hewhew

ekceli sejak ni aku selalu rindu dia. bila die da pandai bercakap lagii laa bertambah rindu. kekeke

*situasi pagi. die baru sampai rumah aku*

Ibu: Syafiq. akak mana?

Syafiq: Akak je(keje)

Ibu: takla. akak kat atas laa.

Syafiq:*terus jerit* Akakkk!!!

Aku: Iyeeeee.

Syafiq:*jerit lagi* Akak!!! run(turun)!!!

Time nihh aku dohhh gelak guling guling. ingat jugek dia kat aku kan ~_^

*Situasi petang. OTW hantar aku balik rumah sewa*

Syafiq:*tunjuk kereta myvi depan* Ibu!!
--Maksodnya macam kereta ibu dia.HAHAHA*

Ibu: Kereta ayah ke kereta ibu? haha

Syafiq: Hmm. tak tahuuu.

Terus satu kereta gelak. takle bla jawapan dia. macam jawapan orang tua dohh XD

My buah hati selfie tuu. Korang hadoo? kekeke
#Setiap kali stress keje. pasti akan belek belek gamba dia. teruss tersengih sengih sorang sorang. hee alahai my buah hati ^^

Wordless Friday #12

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


^_^

GIVEAWAY BY EKINRAZALLI WORTH RM500 TO WIN!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*Klik banner untuk join
hadiah:
1. blouse satin size L byekinrazalli x 2 pemenang
2. chiffon pant office attire (full lining) x 2 pemenang
3. storage bag x 1 pemenang
4. Tutu skirt beige color x 1 pemenang
5. Topup RM5 x 4 Pemenang
6. RAHSIA (worth RMxx)
7. RAHSIA (worth RMxx)
8. RAHSIA (worth RMxx)

TAMAT : 28 FEB 2014

GA Subkontest HASRULHASSAN.COM Best Blog 2015

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

HasrulHassan.com
*click banner untuk join

Hadiah-Hadiah
Hadiah GA - Keychain Bandung, Tas Imut Bandung, Fridge Magnet dari Bandung, Indonesia - 7 Pemenang
Hadiah Subkontest - Buku Urus Bisnes dengan Google, Buku Buat Duit dengan Affiliate beserta hadiah iringan cenderahati dari Bandung - 3 Pemenang

good luck.

Thursday, February 19, 2015

Editing Blog #6

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Blog bertukar lagi! weee

Sebenarnya template sebelom ni memang cantek tapii sayangg aku rasa berat sungguh..

Aku ni memang takle ngok blog berat berat ni. nanti serba salah dengan korang. hee

Theme kali ni bertemakan warna warni kottt. Yang penting pink tuu mesti ada ! HAHAHA
Nampak tak kebiruan lebih terserlah kan? Heee

Sejak akhir akhir ni, tetiba jatuh cinta dengan warna biru ni. jadi suka gila. bila nampak benda biru dah eksaited gilaa. orang lain tengok pon menyampah kottt XD

Selain itu, kotak komen aku dah bertukar kepada pop-up window kembali, soo setiap kali korang nak komen takdela loading lelama nauu kan :)

Hah. Favicon aku pon dah bertukar. comel kan?XP

Berat sebelom ni 246.31KB, selepas diedit balik kepada simple template terus turun mendadak tau. 108.92KB :D

Cukuplaa sampai sini. Tatatititutu ^-^

#Nampak kann aku takle nak curang lelama dengan Simple Template kan? Baru bape hari pakai template lain. nanti ada jela tak kene. pasti akan kembali ke simple template. Alolo. Lepasni kene setia. baru la berkekalan. ye doppp? HOHO

Wednesday, February 18, 2015

Kata-Kata di Hari Rabu--

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Baru selamat sampai rumah.

fuhhh. penattt.

tadi punya suasana keje. jasad yela hadap akaun. hati dah berada dikampung. kahkah

semua dah cuti. kiteorang je TERpaksa keje. sampai ada makcik tanya "keje?amboii. OT ke?"HAHAHA

Esok dah raya cina kan. yeh. selamat tahun baru cina :D

mesti cuti kali ni akan dipenuhi dengan jemputan kawin kan? selamat BER'diet'.kekeke

Dannn sabtu ni my housemate tunang! yeh tak sabar nak pegi. ~_^

Hah. nak tanya ni.

Untuk mereka yang ada latihan TLDM aka Laskar muda takde cuti ke raya cina ni?

Haihh. rindu kat dia.  *Pless jangan muntah hijau!HAHAHA*

dahnya BERabad tak contact dia, jumpa lagi la.AHAHA

dahnyaaa sejak keje aku rasa nak capai hari jumaat ponn terasa lama gilossss, apalagi bulan 5. arghh.

dahnya dia balik betol betol pas seminggu birthday aku.wuuu

Kbye.

Sunday, February 15, 2015

Wordless : Menunggu

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Menunggu itu memang menyakitkan.

Jika ini yang terbaik, aku cuba untuk sabar.

walaupon kekadang aku rasa. arghh seksanya menunggu!

sookay, dia pergi kejap sebab nak capai cita - cita dia :)

sampai dia pujuk "awak sabar eh. bulan 5 ni saya balik"wuu

 Sory TERpaksa jiwang. Kbye!

Saturday, February 14, 2015

Dinner Office

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kejadian telah berlaku pada minggu lepas iaitu hari ahad malam, 08/02/2015. ceh,ceh macam ayat kemalangan telah berlaku je. padahal ia adalah dinner ofis. dan makan besar! macam biasa chinese food tuu. ekceli ini first time aku makan makanan cina. bole la. sedap jugak. cuma satu makanan takle masok tekak aku. dah, dah meh jamah gamba dibawah. kekeke
Motif gamba ni nak tunjuk air je. HAHAHA. masa orang tuu tuangkan air "Eh?air apekah?" kawan aku cakap ia adalah air teh tanpa gula. memang betol. sebab tuu orang cina sehat,sehat salu amalkan air teh tanpa gula la kan :)

Ni ayam panggang. bersama keropok. kekeke. ni biasa jela kan.

Tak silap aku, ni ikan talapia. ni macam masakan 3 rasa tapi sebenarnya bukan. tapiii sedap sangat.. ia macam masakkan asam pedas kering laa.. cuma bezanya tak letak air asam jawa lee. hehe

ini udang goreng bersama bawang goreng blend kottt tapi ada manis manis laa. sangat sedap :)

**apesal gamba ni jadik tak center ni. arghh. edit edit pon sama. asal bole jela*
Selalu tengok kat tv makan besar ni. wajib ada makanan ni. hidup,hidup ingat ia adalah mihun. rupanya bukan. rasanya macam kerabu. dalamnya ada lobak, sengkuang, halia. lagi taktahu la. HAHAHA bole la gak masok perot.hehe

#Sebenarnya semuanya ada 6 makanan. tapi kawan aku tak amek gamba semua. kalau harap aku memang tak amek gamba la.HAHAHA. yang satuu tu, pulut. tapi pulut tuu buat masakan macam nasi goreng ayam. ekceli makanan tuu takleh masok tekak aku. lagi satu ialah manisan. macam air cikong la gamaknya.. bole la sedap jugak :)

**Ekceli, sebelom pegi dinner ni macam nak taknak je nak pegi. first time makan makanan chinese food kan. bila dah pegi. best gak. boss aku siap pujuk suruh sangat aku pegi dinner ni. HAHAHA**dinner office 2x setahun tau. teringat pulak ayat bos aku sebelom kiteorang balik "Esok jangan lupa datang keje ye"HAHAHAHA Kfine.

Friday, February 13, 2015

Tak sabarnyaaaaaaaa XD

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Yehhh at home!

Seriussss , bahagiaaaa gila XD

Yela, nak update entry guna handpone sah,sah la sakit jiwaaa! HAHAHA

handpone tuu aku rasa macam nak campak,campak je kat dinding. -.-'

Beli handpone baru enta abad keberapa. kekeke

ekceli,ekceli tak sabar nak sampai minggu depan, cuti raya cina kan.

dapat cuti seminggu kottt, ehh tak. tak. sebenarnya buat cuti sendiri. HAHAHA

Company aku cuma cuti 4 hari je.

lagi 2 hari, aku request cuti, naseb dapat kan. kekeke

aku malas sebenarnya nak naik cepat, cepat. sakittt jiwoo woo hadap akaun je.

dannn lagi lagi bulan depan da OT, ohhhhhh tidakkkkk!

Hah! harituu ada orang tanya, aku keje akaun apebenda. ekceli aku tak tahu nak terangkan macamne. HAHAHA.

Company aku ni, company account,audit dan tax aka GST. kiranya kerani la kott. pahe dopp? kalo tak paham gak. tak tahu nak kata pe. hehehe.

Tapi company ni kecik je, memang sesuai dengan gaji aku yang kecik je. memang gaji aku tak sempat nak simpan. HAHAHA takpe, bersyukur jela kan.

Ekceli, aku tak sempat pon nak shoping, tapi sempat la beli novel sebuah XP

 Haritu lagik sedih, masing masing dapat bonus. aku sorang je tak dapat. tapi bos tetap panggil aku masok bilik, aku masok bulan ni baru tiga bulan keje situ. bos aku siap mintak maaf lagi. dia kata jangan sedih, sedih ye. HAHAHA. siapp pujuk kononnya lepas ni gaji aku naik. yek, yek lewwtew. kalau betol, yela alhamdulilah XD

Sunday, February 8, 2015

Selalu begini !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Aku selalu berharap ia adalah 'dia'

Tapi ternyata ia adalah... ...

Abang maxis!!!!!!!

Kenapakah?

Kenapakah?

Arghhhhhhhh T-T

Kbye!

Sunday, February 1, 2015

Sorry.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sory. Sory. Sory.

Terprivate blog pulak. kekeke

Ekceli baru tukar design blog. bertemakan pink,white dan black.

kali ni nak nampak perubahan katanya . soo ikot guna template sebijik macam blog Amy. soo sorry ye cik maduss tak jadikk -.-'

dannn Sory again.

Aku rasa macam tak sempat nak balas kunjungan blog korang.

Harini dah balik rumah sewa.

Ekceli aku malas sangattt.

Malas! Malas! dannn Malas!

Seriouslyyyy malas nak hadap akaun yang serba menyakitkan otak aku.

Thanks baca dan sangop mendengar luahan haty duka lara ini. Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya