Sunday, December 28, 2014

Black + White

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Tukar theme blog again! nampak tak? nampak tak? HAHAHA

kali ni bertukar kembali black + white ^-^

Aku rasa jiwa aku memang dipenuhi dengan theme black + white kott! kekeke

dann aku rasa blog aku dah sama dengan blog kak HSB! Heee sorry kak ><

Nama blog ni pon dah bertukar jugak kan? hehe

sebenarnya nak amek nama blog ni dengan tajuk novel ke, tapi tengok tengok tajuk novel semua jiwang jiwang sangat.

soo reka la nama blog sendiri kan. hehehe

tapi header blog aku ni, aku buat gaya font seperti tajuk novel. heheh menjadi tak ? ;p

Cukup laa sampai disini.

Kbye!

Saturday, December 27, 2014

Simple GA: Friendship fridge magnet

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join*
HADIAH: 
Fridge Magnet x 5 pemenang.
* Hadiah akan bertambah jika sambutan menggalakkan

TAMAT : 31 DISEMBER 2014

Postcards Giveaway from Czech & Germany

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join*

Mangsa tag ;
http://ana-mizu.blogspot.com/
http://www.schanazri.com/
http://duniazumal.blogspot.com/

 Yeh! tetap support giveaway akak kesayangan kiteeee! muahhhzzzz ^-^

#1 GIVEAWAY FROM LANGKAWI BY MISS YANA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join*

Hadiah - Hadiah

1 x T- Shirt

3 x Fridge Magnet

5 x Keychain

TARIKH PENTING

GIVEAWAY BERLANGSUNG
25/12/2014 - 25/01/2015

FULL UPDATE LIST PESERTA 
12/01/2015 *Pas abis final exam, akn diupdate skit2..*

UMUM PEMENANG 
27/02/2015

TARIKH POST HADIAH
06/02/2015

Search Keyword #5

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Setiap kali balik. memang wajib bukak laman Nuffnang. sekali bukak la keyword.

semua berkenan cinta. HAHAHA, aku rasa da lama tak update entry cintan cintun. adoii

dala, nak masak dulu dan makan, nanti sambung blogwalking lagi.

tatatititutu ^-^

Kosong !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hye! Hye!

rindunyaaaa T-T

Sebenarnya dari semalam dah sampai rumah. tapiiiii

sampai sampai rumah, makan, mandi terus tido!

Sedara datang pon tak turun, kepala sakit sangattt. wuuu

Masa gi keje semalam, hujan lebat betol. tuuyang kene hujan skitt, terus sakit kepala. 

Alhamdulilah, setakat ni tak sampai demam. tuuyang gi keje 'semangat' je. semangatttt la sangat! HAHAHAHA.

Entry seterusnya inshaallah aku membebel lagi. 

tatatititutu ^-^

Wednesday, December 24, 2014

Wordless Wednesday ^-^

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Yeh! Minggu ni balik!!!
Tak sabarnya!!!
Minggu ni penuh dugaan. Alahai...
Kbye!

Saturday, December 13, 2014

Alahai. Alahai.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Minggu ni aku tersangat busy. tak sempat nak blogwalking sangat. alahai. soo sory -.-

Dan minggu depan pon aku takdapat nak balik. soo blog ni semakin sunyi la gamaknya. sorry again.

Korang nak tahu tak, setiap kali balik keje, aku pasti akan bosan. soo konon-kononnya nak selak jela Novel Encik Sayang dan Miss Sweetheart. sekali terbaca hingga da nak habis. tapi tak habis lagi. sayangggg! sebabnya novel ni best wooo.

Sorry takdapat nak preview novel ni. tapi novel ni sangat sweet. membuatkan aku senyum sorang-sorang. naseb takde orang nampak! HAHAHA.

Heroin ni telah diminati oleh dua orang laki yang handsome.tapi terpakse kawen dengan insan yang dia taksuka, handsome iaitu encik sayang!

heroiin ini iaitu miss sweetheart tak suka encik sayang sebabnya en sayang penah TERlanggar miss sweetheart. sejak tuula encik sayang jatuh haty kat miss sweetheart. tapi sebaliknya miss sweetheart tak suka encik sayang sebab en sayang ni tergedik gedik. dan miss sweetheart mengatakan en sayang ni playboy!

Begini la kisahnya. aku baru baca sampai part dimana dieorang kawen. seterusnya maybe minggu depan kott. adoii sayangnya nak habeskan baca! hahaha. aku sangat berkenan satu ayat ni tau. dan ayat ini sangattt fakta kotttt! heee

"Salah satu cara untuk seorang lelaki menunjukkan rasa suka dia kepada seorang perempuan adalah dengan cara mengusik dan menyakat perempuan itu"

Nampak tak?HAHAHA. kebanyakkan laa. lainlah laki tuu playboy ke. memang tak nampak la. hoho

Selepas baca novel ni, terus tido dan tibatiba TERmimpi kononnya aku telah diminati oleh dua orang laki handsome! part ni yang takleh bla! HAHAHAHA. tibatiba Afi(EXboipreng kesayangan) muncul!! aku rasa mimpi ni sangat pelik! adakah sebab nya aku terlalu pikir kata-katanya time call ritu? dia duk tanya aku ada mimpi dia tak. sebab apa dia tanya gitu.. aaaaa biarlah rahsia . HAHAHAHA

 Nak tanya ni, korang blogging guna handfone. korang guna app apa ye? nak cuba guna laa. silaa bagitahu ye. tatatititutu

Friday, December 12, 2014

Search Keyword #4

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


HAHAHA! Kalini bertemakan 'quote'

Mesti beliau ni rindu nak baca entry aku berkaitan Quote kan? HAHAHA sorrylaa, baru perasan da lama tak update entry pasal quote ;)

Yang takle bla lagi. ada jugak insan yang search 'Ada yang lain di hatimu' HAHAHA

Adakah yang search ni EXboipreng aku? HAHAHA

 Mengarot kan? HAHAHA. Korang tolonglah klik iklan 8Share dan Mysponsor II :) nak beli handpone ni. nak harapkan duit gaji keje macam takcukup. macam macam pikir. dengan sewa uma nya, duit minyak, duit makan lagi, dengan ditolak dengan socso lagi.fuhhh. dahnya blackberry aku dah coma terus. haihh naseb ada handpone ayah -.-' dalaa Kbye!

Wordless Friday #10

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Inshaallah :')

Sunday, December 7, 2014

Tukar Theme Again!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Walaupon agak busy, tetap nak edit blog! Kekeke

Terasa blog aku berat. semalam memang format terus semua code jadah.

Tapi tak edit keseluruhan sebab malas! HAHAHA

sebab-sebab lain, aku mudah jemu. walaupon sekarang da jarang hadap blog kan.

bertukar kembali theme pink! Iaitu warna kegemaran aku!

Kalau sakit mata bagitahu. next week aku akan godeh code lagi. kalau rajin la :P

Sila ulas theme blog aku sekarang ni. mana tahu makin berat ke, menyakitkan mata korang ke? font takbape jelas ke? aku akan usaha untuk godeh code. inshaallah :)

 Sebentar lagi nak balik rumah sewa. not blogging,blogging! inshaallah jumpa jumaat nanti or sabtu nanti. kekeke. kalau rindu sangat tengok je blog ni ok? ceh ceh macam ada orang rindu je. Kbye!

Saturday, December 6, 2014

[Giveaway] Hello from Canada

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

http://herlifemanual007.blogspot.com/2014/12/giveaway-hello-from-canada.html
[Klik Banner]
HADIAH FROM CANADA
** Untuk 10 pemenang **

Apakah URL blog Doodles of Life?

TAMAT : 21 DISEMBER 2014

 Done! Meh meh support :)

Setelah 5 Hari Bekerja

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Masa ahad petang sampai la jugak rumah sewa akak sedara jauh aku tuu. Tapi duduk situ sementara je. sebelom akhir bulan ni kiteorang pindah la. tapi masalahnya rumah sewa pon takdapat lagi tau.? fuhh rumah kat JB memang mahal mahal. gaya hidup dah macam kat KL je. haihh pening dibuatnya tauu ><

Nak dijadikan cerita, Akak sedara jauh cakap malam tuu nak kuar makan dengan pakwenya. soo dia ajak laa aku sekali. nak cakap taknak pegi, tak terkeluar lak suara. HAHAHA. lepastuu macam seram lak. kena tinggal kat rumah sorang sorang. tak biasa kot. soo petang tuu da nak dekat maghrib. letak je barang kat bilik. terus mandi dan keluar laa. mula mula pakwenya bawak gi ICT JB tau. ala-ala ICT shah alam tuu. memang cantek gilaa! baru tahu kat JB ada tempat secantik macamni. HAHAHA tapi sorry aku tak amek gamba.
Credit : Mama Niza

Hari Pertama dan Kedua
Masa nak pegi keje tuu memang aku rasa cuak gilaa, kat situ aku tak kenal sapa-sapa kan. sedara jauh aku pon, aku mana la kenal sangat kan. first time jumpa kan. soo memang time tuu malu laa. dah masok office. lepastuu kawan sekerja says ''Kat office ni, keje bahagian audit kekurangan orang. Awak tukar bahagian audit ye? boleh?" *Hadoi. gilaa tol. basic akaun je aku dah lupa. apa lagi amek audit.akuuuuu takkkk nak!!!* dan aku jawap "Bole. tapi saya taktahu bahagian audit tuu. takpenah belaja bahagian audit" *Nampak tak? hati dan mulut tak seiring. HAHAHA* dia says "Takpe. nanti Mira ajar"

Belajar bahagian audit. dan diajar oleh sedara jauh aku.

Bila dah diajar bahagian audit. serius la. aku memang takleh masok otak part audit ni. terasa susa gilaa. dahnya akaun ni takbape minat. apalagi audit T-T fuhh aku rasa time tu nak bhenti keje sekarang korang tahu tak? wuuu T-T


Hari Ketiga, Keempat dan Keelima
Hari Ketiga baru aku dapat bersemuka dengan bos aku tau. Handsome gila! HAHAHA. tapi cina la. Ekceli, bos aku baik tau. Dia panggil aku masok biliknya kan. tanya la aku duduk mana, keje ok tak, dan aku ada cakap la, yang aku ni tak tahu langsung part audit. pastuu bos aku cakap laa. suruh pekerjanya yang lain ajar basic basic akaun je dulu. lepastuu memang aku rasa lega gila.

Hari ketiga - Keelima aku rasa ok la.. tak rasa tertekan pon. just tolong kawan sekerja aku buat filling. huu. time tuu baru aku rasa ada geng la. sama umur kan. yang lain umur semua atas aku. tapi yang sama umur aku keje secretary bos la. :)


Cukupla sampai sini. Lain kali aku cerita lagi ;)

 Kalau korang nak tahu, rumah sewa aku sekarang belakang ofice je. soo pegi keje jalan kaki jela. tapi takdela dekat sangat. Jalan kaki. 5min sampai la kot. Heee Kbye!

Friday, December 5, 2014

- No Title -

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Selepas 5 hari! Yeh! fuhh rindunya nak bloging! Balik kerja kul 5lebih terus balik. dan baru sampai rumah ni. pehhh macam jauh nauu. kalau ikotkan. sejam setengah dah sampai. tapi singgah R & R lagi, dengan jem lagi. soo perjalanan macam pegi Melaka pulek ><

Sampai rumah ni. aku terus capai laptop aku kat beg keje ayah. yela, aku keje ni, ayah aku terus amek laptop aku ni. wuuu T-T dan aku apalagi terus bukak belog ni! pehh ada 89 comments kot. thanks korang :')

Setiap kali balik keje serius bosan gilaa. salu hadap dinding je tau. Korang bole bayangkan tak? HAHAHAHA.

Cuma nak tanya ni. Korang rindu aku tak? lalala.

 Esok aku cerita keadaan aku kat sana selama 5 hari. mesti korang nak tahu kan? kan? ;) Kbye!

Sunday, November 30, 2014

Sorry.

Assalamualaikum

Pejam celik pejam celik esok dah masok 01/12. Maknanya kejap lagi dah kena berangkat ke rumah sewa! wuu

Sory lepas ni aku dah tak dapat nak aktif blogging lagi. Jangan rindu rindu kat aku tau. Nanti bulu mata aku jatuh banyak pulak. HAHAHA

Kalau aku TERmenang Giveaway/Segmen. tolong inform kat Facebook/Twitter aku ye. Ok TQ ^-^
https://www.facebook.com/nadiaheyqa
https://twitter.com/nadyyalalola

Doakan kerja baru aku ni dipermudahkan  dan diberi ketenangkan hati. Amin :)

Sekian.

Saturday, November 29, 2014

The Liebster Award #19 - Cik Mimie

Assalamualaikum
Thanks tag Cik Mimie :)

1-Dalam sehari berapa entry korang update dalam blog?
Tengok keadaan. Sehari sampai 5 entry pon bole. tuupon banyak selitkan Segmen/GA. HAHAHA

2-Biasa korang online blog dekat mana? *cth : pejabat, rumah, cafe
Sudah semestinya dirumah :)

3-Sudah berapa lama korang terlibat dalam dunia blogging ni?
4tahun 8bulan 4minggu ^-^

4-Kenapa pilih untuk menjadi seorang blogger?
Permulaan nya kononnya nak meluahkan semata-mata. Yela time tu tak matang.
soo sekarang nak nampak matang kononnya, soo share la resepi. Hee

5-Nyatakan kebaikan dan keburukan berblogging.
Kebaikannya dapat ramai kawan.
Keburukannya membuatkan lupa akan sekeliling! HAHA

6-Berikan 3 ciri-ciri blog yang korang suka singgah.
 Ringan
 Takde lagu
 Takde bunga berguguran, salji dan seangkatannya 

7-Korang lebih suka komen entry atau tinggalkan jejak dekat shoutbox?
Dua dua suka. HAHAHA

8-Apa pendapat korang tentang blog Cik Mimie?
Ok je. Cantek. siap ada bunga ros gituu ^-^

9-Perlu ke Cik Mimie ubah mana-mana bahagian dalam blog Cik Mimie?
Takperlu. 

10-Ada tak apa-apa yang korang nak bagitahu dekat Cik Mimie?
Rindu Cik Mimie! Hee

11-Soalan Cik Mimie susah ke senang?
Senang sangat! Hoho

 Harini penuh entry Liebster Award je kan? HAHAHA. nak habeskan harini jugok. esok dan akan datang takdapat update dohh. maybe lepasni dah busy. wuuu. Rindu rindukanlah diriku >< Kbye!

The Liebster Award #18 - Kak Wana

Assalamualaikum
Thanks tag Kak Wana :)

1. Karakter anda macamana?
Pemalu dan pendiam.

2. Tabiat korang yang orang lain rasa pelik tapi bagi anda biasa-biasa saja? 
Nak cerita sesuatu yang lawak kat orang tapi kejenya gelak je. tapi tetap nak cerita jugak. last last bercakap sambil ketawa. last last orang tuu tak paham kite cerita. HAHAHA. *pelik tak? :p*

3. Bila kali terakhir korang shopping? Beli apa?
2 Hari lepas. Shoping barang untuk dibawa ke rumah sewa nanti T-T

4. Bila kali terakhir anda melancong? Di mana?
Bulan 12 taun lepas. Melancong ke Utara (Kedah,Perlis dan Langkawi).

5. Jika diberi peluang untuk bertukar jadi 'seseorang', nak jadi siapa dan kenapa?
takde la.. jadi diri sendiri je da cukup. walauponn pelik sekalipon . HAHAHA

6. Mana lagi penting. Duit, ic atau hand phone?
IC laa~ kang takde IC tak pasal pasal kena halau kuar dari MALAYSIA ni. kekeke

7. Tiba-tiba anda tersesat di dalam hutan kemudian terjumpa simpang, yang satu jalan pergi ke rumah misteri yang nampak menyeramkan dan satu jalan lagi terus masuk ke dalam hutan yang dikatakan ada tombiruo(penunggu hutan). Anda pilih jalan yang mana? Kenapa?
Rumah Misteri kott. kang terus taktahu apa akan jadi. Pegi rumah misteri rasa lebih selamat kot. HAHAHA

8. Jika ada modal berniaga, bisnes apa yang korang nak buat?
Opcrse la nak buat bisnes Jubah/ Shawl ^-^

9. Pernah nampak burung hantu secara 'real' tak?
Takpena. Huu

10. Hadiah impian anda dalam hidup?
Dapat tiket free pergi dan balik ke Korea! kekeke

11. Pernah tak korang berkorban untuk orang lain semata-mata nak tengok dia bahagia dan anda pula menderita dalam diam?
Macam pernah! Semoga dia benar - benar 'bahagia' laa. HAHAHA

 Done :)

The Liebster Award #17 - Kak Farrah

Assalamualaikum
Auto tag dari Kak Farrah! kekeke thanks kak ^-^

1-Jika boleh pilih mana-mana tempat di dunia ni untuk tinggal dan settle down (and bring along someone with you), anda akan pilih,...Mengapa?
Sudah semestinya Korea! yehhhh ^-^ dan akan pilih tinggal bersama Family! Family is everything ;)

2-Tempat kegemaran anda [restoran/kafe] apabila makan di luar.
 KFC
 Pizzahut
 Kedai Makan Rambah - Sangat suka makan mee goreng nya. sangat sedap + banyak!

3-3 orang [tidak kisah siapapun] yang anda akan jemput untuk makan malam bersama anda. Mengapa?
Takpenah terpikir sebelom ni. dan pening nak carik jawapan! kekeke
 Ibu
 Ayah
 Future Husband mungkin! Hee

4-Satu makanan yang anda pretend suka (tetapi sebenarnya tidak!) semata-mata untuk jaga hati orang lain or simply nak nampak cool! Hahahah!
Rasanya takde laa :)

5-Filem 'romantic comedy' kegemaran anda?
Cinta Halal :)

6-Filem/TV Show dalam koleksi anda yang paling banyak ditonton. 
Secret Garden (Korean drama)

7-Bad mood. Apa yang boleh buat anda kembali senyum?
Dengar lagu kottt ^-^

8-Orang pertama yang anda akan cari jika perlukan bantuan atau teman bicara.
my BFF hisyam. bila dia rasa nak bercerita dia carik aku, dan begitu jugak aku. maybe sebab kami sekepala. masing - masing kutuk sesama sendiri. HAHAHA. Walaupon die lebih muda dari aku. dia sangat matured. Seorang kawan yang sangat baik. *Hope takde sesape yang terasa*

9-Perkara paling 'adventurous' yang pernah anda lakukan.
Jalan dibara api! fuhh >< (Aktiviti KEM masa kat kolej)

10-Satu skill/kemahiran yang anda ingin kuasai. Mengapa?
Teringin sebenarnya nak amek lesen. tapi keyakinan agak kelaut setelah nampak excident dengan depan mata ><

11-Satu benda/tool/gadget milik anda yang rosak atau perlu dibaiki.
Handpone Blackberry. Kadang tetiba mati. Alahai.

Done :)

Friday, November 28, 2014

The Liebster Award #16 - Nur As

Assalamualaikum
Thanks tag Nur As ^-^

1-Sekarang pukul berapa?
Sekarang pukul 06.43PM 

2-Hari ni dah update blog ke belum?
Sudah. Tadi pagi doh update entry Wordless Friday

3-Dah makan?
Alhamdulilah dah tengahari dan petang tadi. kekeke

4-Dah solat?
Alhamdulilah dah :)

5-Dah minum air suam / putih / jernih harini?
sudah jugak. Baru minum 3 cawan kott . Huu

6-Dah ucap alhamdulillah untuk harini?
Sudah Alhamdulilah :)

7-Kalau diberi dua pilihan : kereta atau rumah, mana yang korang nak?
Rumah la. nak ade kereta macam tak logik. lesen pon takde. HAHAHA

8-Korang dah isi belum linkies ni? Tekan sini / menu tab. [baru letak tau]
Sudah. No.4. nak bagi hadiah ke?HAHAHA

9-Dalam banyak-banyak aktiviti DIY, korang rasa teman patut buat apa lagi? Yang simple dan bajet yang bersesuaian buat penganggur ni.
Tempat letak bawang ke Lada ke. baru la ada semangat nak masak gitu. hehehe

10-Kalau gigi korang sakit, korang buat apa?
kumur air garam. huuu

11-Agak-agak kalau teman nak buat business, korang nak support tak?
Mestilaa Nadyya support madus kite nih. kekeke

12-Korang rasa teman ni jahat tak?
Takla. baik je. hehe

13-Korang rasa teman ni macam mana orangnya? 
Penuh misteri! kekeke

15-Last, apa yang melayakkan teman untuk masuk bloglist korang?
Kan da masok dalam bloglist? HAHAHA. Ok, Rajin jenggah blog ni ^-^

 Baru perasan soalan nya macam banyak je kan. KAHKAH. Ok sorry jawapan banyak merepek  Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya