Saturday, December 26, 2015

Bila Aku Ketagih :/

Assalamualaikum


Ni laa keje aku time cuti. melayan dramas korea je. tuu blogwalking kejap je. selebihnyaa melayan korea. tuyang blogwalking tak habes-habes. HAHAHAHA soryy :/

macam biasa. tak semua dramas korea aku layan. soo jangan tanya ye. HAHAHA sebab 3 dramas korea je yg pena aku layan dari first episod, FULL HOUSE, SWEET GARDEN dan MY LOVE FROM ANOTHER STAR. kekeke dramas ni baru follow dari first episod semalam,.

kan drama ni pena ditayangkan kat tv8, memang banyak skip. biasa laa keje banyak terpaksa OT malam. naseb baik adik kesayangan sangop downloadkan drama ni eps 1 sampai final kan. hikhik. dann aku pena review drama ni kat SINI. sape yang belom tgok leh follow kat review tu. mne tahu tetiba terminat tengok drama korea ni ;)

**part ni, selepas first time Do Min Joon kiss Cheon Song Yi >,<

**part ni pulak, sebelom Do Min Joon menghilang. aku paling suka part ni. Do Min Joon pesan kat Cheon Song Yi, "jangan pakai seksi, jangan baca gosip liar, jangan duduk seseorang" banyak laa kalau nak tulis semua. HAHAHA

ngah cuba nak sambung balas blogwalking ni. kalau sekali aku dah layan dramas korea ni, memang taklaa kan nak hadap blog. HAHAHAHA fine,fine, Kbye!

Thursday, December 24, 2015

Happy Blogwalking!

Assalamualaikum


wahai nadya, plesss rajinkannn diri. bhahaha

#Yehh #Cuti4Hari #HappyHoliday #NakBlogwalking #IMissYouBlog #Sorry #Kbye

Saturday, December 12, 2015

Sebulan Berlalu.

Assalamualaikum


Dah sebulan berlalu. lama jugak aku dah tak hupdate entry kan. wee sory. yang pertamanya busy keje. yang keduanya internet kat rumah LAJU macam siput haiihh xD soo jadi laa malas dah nak bukak blog. HAHAHA maap,maap. Ni ponn TERpaksa guna Wifi Hotspot :) tupoonn sebab nak kemaskini BR1M! hakhak. nak kemaskini guna handpone takle kan.

dan sampai sekarang tak sempat dan takde idea cerita kenangan, kenangan indah di Hatyai,Thailand. KALAU ada mood malam ni aku cerita ye. HAHAHA tak banyak tempat aku pegi sebenarnya dan tak banyak amek gambar. sebabnya banyak pegi tempat shoping je. tuu pon tak banyak shoping. Almaklom laa duit Malaysia dah jatuh dengan jayanyaa. >,<

Bulan ni dan bulan depan tersangat busy. keje banyak gilaaaa rasa,rasa macam dah tade masa nak tido lena dah. ni pon curik,curik balik kg tau. kalau tak sekarang ni tengah fokus dengan kerja banyak overdossssss tu TvT cer bayangkann disebabkan aku terlampau stressss. tak sampai 5min bos aku cakap ngan aku, aku bolee lupa! haihh. sampaai aku tanya kawan sebelah aku. bos cakap apa tadi. lagiiii laa die tak tahu kan. KAHKAH 

dannn bulan depan, angan angan aku nak buat lesen. hope menjadi laa kan. sebab selama ni asyik skipp je. sebabnyaa selalu tak yakin dan takot. lagi, lagi harga da mencecah seribu lebih. taknak asyik mengharap ibuayah je pegi memana. HAHAHA cuba jugak carik semangattt untuk amek lesen ni. korang doa,doa kan ye.. thanksss :)

Sekiannnn. 

Friday, October 30, 2015

Bila Aku Busy.

Assalamualaikum


Baru sampai rumahh ibuayah ni. wee macam berabad tak balik kan. padahal baru seminggu tak balik lahai. HAHAHA.

cewahh. lamanya tak m'bebel seseorang kan.. busy bebeno kan. wee. sebelom ni bz sangat dengan nak submit GST july-sept'15 punya kes. banyakk kott. dahnya tempat keje aku tade besar mana. 4 orang je yang handel GST. kalau dah kene handel 30 company. haihh mati kiteorang. terpaksa ot hari-hari!

Kalau laa kan, setiap kali ot dapat duit. alahaiii indahnyaaaa. tapi sayang, tiap kali ot cuma dapat advance cuti saje. cuti K! BUKAN duittttt. uwaaaa kamiii tanak cuti. kami cuma nak duit,duit dan duit. HAHAHA mata duitan kah kami? ohhh tidakkk. kiteorang dah keje sehabis-habis cuma nak dapatkan hasil titik peluh kami dengan duit. tahuu kan gaya hidup sekarang tak sama cam dulu. semuaAaanya duit. nak gi toilet pon perlukan duit kan? alahaiiiii DUITTTT XD

Bila aku busy aku takkan ingat pape. tuyang da lama nauu tak hupdate blog. bila hupdate semua pasal wordless,wordless,wordless. HAHAHA soryy aku memang gilaa kerja. tuyang kekadang hidup macam tade LIFE. yelaa, kalau pikir LIFE je mesti duit asyik terbang je kan. HAHAHA kekadang kene tegur gak dengan kawan laki.. aku gila keje sangat. tuyang badan asyik ta sehat je. yela balik keje je pikiq tidur. ohhh indahnyaaa XP

Sebenarnya nak cerita, 09/11/2015 - 13/11/2015 (hakikatnya bercutinya 3hari 2malam je kat hatyai.yang lamanya kat kereta api je 18jam. Ok aku takdapat bayangkan.haha)  ni aku ada join COMPANY TRIP dekat Hatyai tauu. cewahh baru terasa part ni ada LIFE! bhahaha. namanya company trip, tapi yang pegi 4 org je, termasok aku. maklomlaa company kecik kan. 12 orang je. yang lain takcukup bajet katanya. tapi dieorang kene keje lee. HAHAHA.

Disebabkan 4 orang je yang pegi, kiranya kiteorang ta amek trip. kalau pegi trip. tempat2 terpilih je kan. nak terangkan pon taktahu ni.. soo sesiapa tahu tempat-tempat menarik kat sana. bgthu je kat coment bawah ye. jangan malu-malu. maklomlaa baru nak ada LIFE kann. HAHAHA.

Cukuplaa sampai disini. thanks baca dengan jayanya.sekian.

Friday, October 23, 2015

Wordless Friday #15

Assalamualaikum


nota kaki; rindunya nak hadap blog. rindunyaa nak blogwalking. mesti da tade orang hingat blog nadya kan? wuuu. Kbye!


Sunday, September 27, 2015

Postcards Giveaway by Doodles of Life

Assalamualaikum

Postcards Giveaway by Doodles of Life
**Klik banner untuk join

Syarat-syarat penyertaan
1. Buat satu post yang bertajuk Postcards Giveaway by Doodles of Life.
2. Upload gambar di atas dalam post Postcards Giveaway by Doodles of Life awak dan link kan ke post ini atau blog ini.
3. Tinggalkan link post awak di bahagian komen.


Postcards Giveaway by Doodles of Life 
10 keping postcards untuk dimenangi!

Tamat ; October 2, 2015 at 12:00 AM (EST). Kalau tukar waktu Malaysia, October 3, 2015 at 12:00 PM.

#nak menang bole tak? hahaha goodluck semua xD

Friday, September 25, 2015

Wordless Friday #14

Assalamualaikum

**Muka takot nak pegang lembu lepas kene sembelih ni. bergamba cmni  pon bole. hee ;)

SELAMAT HARI RAYA KORBAN SEMUA !  :)

Wednesday, August 26, 2015

Wordless Wednesday #16

Assalamualaikum♥





#Nak tahu sangat apa nama buku ni -.- Kbye

Saturday, August 22, 2015

Segmen "Meh Sally Nak Review"

Assalamualaikum


Segmen ini akan berlangsung dari 20th-30th August 2015 (11.59 pm waktu Malaysia)

Dah, dah meh join. click banner atas tuu ye :)

Friday, August 21, 2015

Biar takde api jangan takde air. tapi. .

Assalamualaikum


minggu ni balik rumah again. HAHAHA

sebabnyaa alahaii kene catu air selama sebulan woii.. arghhh. tapi tade la straight kan. hahaha 2 hari tade air sehari ada air. sedih kann?

Sebab tade air, air kat Empangan Pasir Gudang semakin mengering. kira ni first time la rasa kesusahan tade air. salu kat Pontian paling paling pon sehari je tade air. tade la rasa susa camni..
Soo baru nak rasa kesusahan. baru laa nak berjimat kan. hahaha nak mandi pon pikir banyak kali tau xP

Cer bayangkan kat rumah tade air. kat ofiss lagi la tade air.hahahah ini untungnya keje dekat dekat ngan uma kan. hahahah untung ke? ehhh xD




siap buat solat hajat lagi. semoga dipermudahkanlaa. aminnn :)

Wednesday, August 19, 2015

Wordless Wednesday #15

Assalamualaikum♥


Beware! Beware!

Lagi lagi yang depan mata tuu xD

Kbye!

Sunday, August 16, 2015

Search Keyword #10

Assalamualaikum


HAHAHA. rasa nak gelak guling - guling je xD

K fineee. aku kalau ngah keje memang tak pikir apa-apa. lagi lagi mood ngah busy. haihhh PM ponn kalah tauu. HAHAHAAHA nampak sangat Search Keyword ni perli aku kan. wuu xP

mc untuk esok hari. hah ni lagi satu duk perli aku. ekceli esok aku tak mc. tapi buat cuti sendiri. Emergency Leave kononnya. HAHAHA padahal malas nak datang keje. maklom la sebelom ni terlebih keje. Malam malam baru nak nampak rumah kan. soo kalini kite berenjoy enjoy laa kat rumah! hee 

sebab tuu, bahagia betol update entry ni. lau kat rumah sewa memang taklaa nak update entry bagai. sayang kuota internet tuu. hahahaha. lau bukak facebook rajin je. HAHAHAH

K sekian.

Akhirnyaaaa aku bebassssss!

Assalamualaikum


alahaii ayat diaa. HAHAHA

Masa yang aku tunggu,tunggu tiba jua. yezzza!! xD

Akhirnya 14/08 last submit GST! memang jumaat tuu bz bebeno. HAHAHA

Hati aku memang rasa panas bebeno haritu. memanglaa da lama siap account GST die tu, sekali datang dahnya last min. hari jumaat tengahari. lepastuu pukul 3petang last submit kan. lepastuu kul 2.30 ptg baru nak suruh adjust semua account. fuhh aku rasa da tak mampu nak taip lelaju lagi dah. HAHAHA

memang tepat tepat kul 3 ptg aku siap buat. tapi tuulaa si client tuu datang lambat kul 3.30 ptg. fuhh aku terus cakap "memang kene penalty la gini" tak silap aku, lambat bayar kene penalty rm15 ribu. mati la nakk. aku nak dapat kan seribu pon berpeluh-peluh. cakap kene penalty, client tuu rilex je. ok, banyak duit lewwtew xD

Ok teringat pulak jumaat tuu dapat free coconut shake. disebabkan bz sangat takdenya nak minum dulukan. sekali ada staff baru laki tegur "Nadya, minum la skittt coconut shake tuu" aku terus cakap "nantilaa" dia cakap lagi "minumlaa skit.. rasa apa?" time tuu aku memang geram gak. suruh la orang lain ke. pastuu aku minum gak.HAHAHA "sedap. rasa coconut shake lee" jawapan aku memang macam tade perasaan je kan? xP

Ok. aku kalau ngah stress memang nampak sangat laa..HAHAHA. dann mesti staff baru yang bernama A akan saje kenekan aku la,nak ajak borak la. memang saje je kan. lepastuu nanti apa-apa dia akan utamakan aku. sebagai contoh "Nadya,Nadya ada ke?" dengan muka bosan aku "Nadya ada la. jangan risau K!HAHAHA"

Ok stop cerita pasal kawan gila aku tuu. heheh. lepas da bebas dari buat account yang belambak yang kene submit tuu,. malam tuu jugak bos belanja makan besar iaitu dekat D'lanun Steamboat. memang sedap tau. alahaiii xD

** Taraaa! muka aku nampak macam letih nauu pulak. haihh.. memang enjoy la pegi sini :)

Sekiannnn.

Saturday, August 8, 2015

Entry raya! akhirnyaaa xD

Assalamualaikum


Entry raya kununnya. hahaha raya da nak habes nadya uiii. hikks

haipp korang rindu nadya tak? hee

ekcelii. sebelom ni bz teramat sangat. raya raya pon kene ot weiii. alahai mata aku jangan cakap laa dah macam mata panda. tapi yang penting mata panda lagi comel xD

hah. minggu ni bru start dapat cuti sabtu ahad. bahagia sesangattt. yela, sebelom ni keje berlambak sabtu pon kene keje. tuu pon hari2 balik malam weyh. fuhh demam teruk teruk pon keje tau. alhamdulilah selepas 2 minggu baru baik demam iaitu harini xP

sepatutnya kan minggu lepas tarikh last submit GST. tapi kastam bagi masa sampai minggu depan. soo rasa dapat bernafas la skitt. soo tapayah nak ot sangatt kan xD

daa stop pasal keje. nak bagitahu gambar atas masa first raya dan marhaban katanya antara rumah2 officemate. tak banyak sangat gamba. sebab sibuk makan je kan. opss

ok. thanks baca dengan sabarnyaa. Kbye

Wednesday, July 15, 2015

Terkilan.

Assalamualaikum


Niat aku raya ni nak balik kedah nak ziarah nenek aku.

tapi.

tapi.

12 Ramadhan dia dah pergi buat selamanya. semoga arwah tenang disana, alfatihah.

apa yang aku terkilan. yee, dah lama gila tak jumpa arwah. masa arwah sakit. mulamula masok hospital kat sini selama seminggu kot tak silap. memang tak sempat la. keje banyak kat ofis ponn tak sempat nak balik kampung. doc sini takde nak bgthu nenek aku ade penyakit berbahaya. tapi sejak tuu memang nenek aku salu sesak nafas.

lepas kuar hospital tu, terus pegi kedah, nak balik kg nenek kan. pastu terus masok hospital sana. lagilagi sepupu aku doc hospital sana. baru laa tahu nenek aku kena penyakit kanser paru-paru tahap 4. korang bole bayangkan? tak sampai sebulan kot. kanser tu merebak seluruh nya. walaupon dah buat kemo. tak lama tu, arwah PERGI buat selamanya.

rupanya raya taun lepas adalah raya terakhir bersama arwah. ingat lagi, walaupon arwah sakit, dia tetap ukirkan senyuman. walaupon arwah penat tetap mengukirkan senyuman jugak. dan raya taun lepas baru arwah tegur "Nadya da gemok laa sekarang. dah bahagia btl ni :)" alahai.

Al-fatihah.

Wassalam.

Tuesday, July 14, 2015

HAHAHA tak tahu letak title pe -.-'

Assalamualaikum

Fuyooo. nak dekat sebulan kot tak update entry. nampak tak kemalasannya disitu? entry paling last wish ramadhan. hee :)

mesti masing masing tengah mood raya kan? aku ni walaupon nak start cuti esok. jiwa aku still kat ofis. kenapa? sebab kerja banyak gila bakhanggg. walaupon pose harihari ot. balik rumah kul 7mlm sokmo. soo makanan kat bazar salu habes. nak masak pon mmg tak sempat kan. soo terpaksa beli makanan kat kedai makan makcik timur yang mahai cekik darah uhh. hahaha >< naseb lapoo soo sedap saja la xD

dannn sejakk pose. otak aku salu blur. soo bila kak senior duk terangkan apa patot keje aku kene buat asyik tak paham je. soo opcrse la kene mara. kalau takpon habes kene tengking. hahaha nak buat cmne kan.. -.-

tadi kawan aku share gamba ni. mesti ada yang da tengok gambaq ni. dannn yang lawak, lecturer aku pon share gambaq ni taw xD nampak tak kegelemeran disituuu. hahaha

HAHAHAAH rasa nak tergelak baca ayat HCL ni. ok,ok dia EXclassmate aku. tapi aku takpena tegur dia dan dia tak pena tegur aku. sebabbbb aku ni bengisss mana ada laki nak tegur.. opsss hahahaha xD

dulu masa study, aku pena la dengar pasal mamat ni. dia ni memang anak orang kaya. mestilaa bagi dia biasa je kan. hope mereka ni dah kawinlaa dan kekal jannah. aminnn.

Kbye!

Thursday, June 18, 2015

Salam Ramadhan :)

Assalamualaikum


Salam ramadhan Al-Mubarak semua ! semoga ramadhan kalini lebih istiqamah :)

sebenarnya tak rancang pon nak balik kg ni. ibuayah ni tak sanggop ngok anaknya sahur n berbuka seseorang. sebenarnya aku ok je. nak hidup berdikari kan. hati kena la kental.

ikot rancangan mmg taknak balik kg bulan ni. yelaa keje kat opis tengah berlambak. hujung bulan ni submit account. bulan depan lak submit account gst. gilaaa weyh..

walaupon kena mara,kene tengking tetap nak kentalkan hati. walau hakikatnya rasa macam nak nangis,nak jerit. dan rasa nak berhenti keje time tuu jugak. naseb still ada kesabaran disitu. hope semakin tabah laa untuk hari-hari mendatang :')

sekian.

Saturday, May 30, 2015

Tahniah awak !

Assalamualaikum


Harini dah 30aribulan weyh!!!

Maknenyaa... tahniah awakkk berjaya habes kan latihan tentera laut! Weeee bape bulan kat sana? 7bulan kan? Dari taun lepas. Walauponn dah banyak kali merungut 'nak balik' akhirnyaa berjaya gak habeskan xD

Sory takdapat datang masa hari bahagia awak kalini. Keje lagiii penting kottt. Yehh keje laa segala-galanyaaa xD **nampak tak kekejaman disitu?HAHAHA

Dia: lagik 2 hari je nak habes.
Aku: nape tak kira jam sekali je terus? Hakhak 

**sekian kata - kata manisss. Daaa! **

Sunday, May 24, 2015

Editing Blog #8

Assalamualaikum


Kalini aku rasa sebulan sekali aku editing belog. hahaha. ini dikira lama la kot. cis cis. ;)

theme kalini grey, white, black. tersangat simple theme kalini. hahaha 

dannn aku tersangat berkenan dengan header blog aku ni. buku,buku dan buku. buku ni sudah semestinya ada kaitan dengan aku. impian aku nak jadi penulis novel. tapi abad keberapa tak tahu la. hahahaha. dann kalo bole nak buat cerpen dulu. tapi itu pon takde masa. yela sekarang keje kan. dannn tersangat busy. huh!

aku rasa aku editing blog kalini tersangat lama.. nak dekat dua hari kot. hahahah stressss gila.. aku taktahu la.. ada masalah apa kat code blog aku ni.. selalu nya takpena jumpa masalah macamni.. blog aku dah majok dengan aku, mungkin. yelaa. selalu diabaikan kann.. maaf,maaf owner awak busy sangat. hahaha xD

Seriusss ta paham. editing blog kali ni memang sakit haty,limpa, jantung aku tauu.. sebab kuar benda alah ni la.. haihh. naik feedup gak. lagi skitttt nak TERpadam blog ni.. hahahaha sebab apa ek jadi cam ni? huuu ><

#Tukar nama blog sekali. sangat suka nama blog aku ni. sangat sesuai dengan diri aku. sapela kite nak menolak takdir kann. Sekian.

Monday, May 11, 2015

11 May ♡

Assalamualaikum


Alhamdulilah. Official 23 taun untuk harini.

wuuu seriuss macam tak caya je dah 23taun.

Dah matang ke aku? Hahahah

Sebelom tu, thanks kepada mereka mereka yang wish bornday aku di whatsapp,wechat, facebook dan sebagainya. Thanks korang. Smoga dimurahkan rezeki.

Dann harini rasa terharusss sangat. Walaupon aku baru keje kat tempat tuu. Dieorg sangop belikan kek untuk sempena birthday aku. Hikss bos siap suruh aku balik kg minggu ni. Kecian lewtew time mother day takdapat balik time birthday sendrik pon takdapat balik. Alahai bos ni mmbuatkan aku bertambah terharuss je tau xD

impian? Opcrsee la nak kawen cepat! Opsss. Sebenarnya nak banyak banyak duit bole la bagi kat ibu ayah aku dannn pastu baru la bole kawen.heeeee Kbye!

Sunday, May 3, 2015

Search Keyword #9

Assalamualaikum


hahaha sape la search ni kannn :)

Ustaz je yang lebih kan xD

Thanks laa doakan aku kawen dengan ustaz. kekeke

** bila dah tak tahu nak update apa. ini lah jadinyaa xD

Saturday, May 2, 2015

My Love From Another Star

Assalamualaikum


Aigoo.. tetiba nak review korean drama. kekeke

Okey, jenis aku memang tak melayan sangat drama korea ni. tengok,tengok tapi tade la sampai follow setiap episod. bila part drama ni.. memang aku akan follow setiap episod. memang drama ni best gilosss. terasa dah inlove overdoseeee. kekeke

aku rasa drama ni lain dari yang lain. Do Min Joon dah hidup 400 taun kat bumi, kiranya dia ni makhluk asing berwajah manusia dan sangat handsome. hakhak. dan dia ada kuasa berhentikan masa. larik laju gila. bole pegi ke satu tempat tak sampai 60 saat. tak silap aku dia keje lecturer kat kolej Cheon Song Yi belaja.

dan sebenarnya Cheon Song Yi ni artis popular. tapi peminat macam tak bape suka kat dia. artis yang sangat sombong kan. Suatu hari tuu, Cheon Song Yi mabok terus masok rumah Do Min Joon. Do Min Joon sebenarnya benci orang yang minum arak. sejak tuu dari benci terus menjadi cinta.

dan sebenarnya antara satu sama lain suka sama suka. dan mereka declare. selama tiga bulan la dieorang becinta. selepas tiga bulan, Do Min Joon rasa dia dah taklama, dan kena balik planetnya. bayangkan pokok yang dia tanam selama 400 tahun hidup je. baru sekarang pokok tuu mula layu.

sejak tuu, Do Min Joon mula tak sehat, dan mula rasa sejuk. yela, dia kan makhluk asing, selama ni takpena rasa itu semua. akhirnya Do Min Joon ghaib tanpa mengucap bubye kat Cheon Song Yi. selepas itu, Cheon Song Yi tersangat frusssst.. macam takle terima kenyataan la gitu.

Selepas 3tahun. Cheon Song Yi semakin popular. akhirnyaaa Do Min Joon kembali. woooooo touching gila time tuu.. dannnn mereka pon bahagia. siapa ada copy cite ni.plessss pm aku ye.. tatatititutu-----




Part ni paling sedih. lelaki ni nasihat perempuan ni. suruh jaga diri, jangan duduk keseorangan, dan suruh lupakan dia untuk semua dan selepas itu, lelaki ni ghaib! wuuu


Akhirnya mereka bahagia xD

Korean drama paling best! yehhh. aku bagi 100 bintang! hee :)

Kawen.

Assalamualaikum


Ramai orang cakap. aku ni anak sulung, anak perempuan dan anak cikgu gerenti majlis kawen besar-besaran. ehh perlu ke semua tu?

Impian aku, kawen tak perlu la grand,grand. simple,simple suda. tapayah nak berhutang sana sini kan. kalo bole sanding pon tamoo. hahaha

Aku memang pena cakap kat parent aku. aku kawen nanti memang taknak bersanding. terus ayah dan adik laki aku  tak setuju. terus pandang ibu aku, "ibuu,macammana ni" cehh macam time tuu da nak kawen nau je. hakhak

apa-apa pon setuju sangat dengan gamba atas. 'Janji Halal' hee xD

**Harini banyak betol jemputan kawen. tahniah,tahniah. semoga kekal ke jannah. aku enta bila. kadang kadang rasa tergugat gak. ramai yang kawen bawah bawah umur aku. haihh takpe belom ada jodoh lagik namanya. hee K selamat menambahkan berat dan lemak ye.. Kbye!

Friday, May 1, 2015

Happy Labour Day ! dannnn ??

Assalamualaikum

Happy Labour Day korang! hee. masok bulan ni, dah 6 bulan aku keje sebagai assistant accountant. yela, selama ni keje sebulan je gitu. kiranya ini paling lama. maybe ni keje dari bidang aku kan. pada dasarnya tak minat pon account. hahaha study dulu pon TERpaksa masok. krik krik krik

Alhamdulilah, dah 6bulan keje sini,dah 2x naik gaji. hahaha. bulan lepas officemate cakap,"untung u ni,baru 5bulan keje sini dah 2x naik gaji. time i lama tau" rasa kembang gak. hakikat nya still terasa gaji rendah. yela, duk bandar. nak bayar sewa rumah, terasa sesak nafas aku wei.. kekeke apa-apa pon alhamdulilah. hope dinaikkan gaji lagik. hahahaha xD

Ok, stop pasal keje. hee :)

perasan tak blog aku berubah lagik? hahaha. semalam balik update entry 1 terus private blog dan godeh godeh segala code. nampak tak kerajinan aku disitu? hahaha. kalini blog aku tetap bertemakan pink. dan tukar nama blog ke NSNH. bermaksod gabungan nama aku dan dia. sweet tak?hahaha

sorylaa kalau ada yang confius masok blog aku. aku memang suka tukar tukar. maklom la aku cepat jemu la. hope nanti kawen takdela aku cepat jemu ngan muka suami aku nanti.hahahah kalau tak haihh cian dia -.-' #Berangan pulak dah xP

Aku tersangat berkenan dengan header aku. aku suka part 'cik accountant' perkataan tuu terasa cool pulak. hehe. cukup la sampai disini. sekian, terima kasih #Inshaallah next entry situasi di ofis ^-^

Thursday, April 30, 2015

Wordless Thursday #7

Assalamualaikum


#Yeh! esok cuti sampai isnin. dapat la berguling guling sampai muntah! ekk #Jangan berangan la nadya, gerenti ibu bagi pinggan mangkok kotor bebanyak kan?dannn jangan harap dapat tido la.. ahahahaha Kfine. Kbye!

Friday, April 24, 2015

Wordless Friday ----

Assalamualaikum


Inshaallah, i hope :)

#Tak sabarnya nak tunggu ahad! Nak rehat puas-puas. Minggu ni terasa letih sangat. Wuu ╯ 3╰

Sunday, April 19, 2015

Ehhh? hahahah

Assalamualaikum

Semalam baca entry Kak Scha kat SINI. Soo nak try la jugak. Hahaha

Meh,meh layan .

.
.
.


Ehhh. Jeles jugak rupanyaa. Hahaha

Bila dapat tahu aku hanya main-main je. Terus jawapanya takbagi pegi.kahkah ayat tak serupa bikin xP

#Testing update entry guna handpone baru! Yeh. #Asus dihatiku #AsusZenfone5

Saturday, April 18, 2015

GIVEAWAY SAYANG by SCHA NAZRI

Assalamualaikum

** Klik banner untuk join **

tag ;


Nak menang giveaway ni sebab ia adalah first giveaway dari akak scha! hahaha xD aci tak jawapan macam ni? ;)

** done **

Jindrisska First Anniversary Giveaway

Assalamualaikum

**Klik banner untuk join**

Alahai akak. kite tak hingat kite follower ke berapa. dah lama kot. maaf ye. skip bole tak? akak tolong kirakan la ye? HAHAHA

Saya nak menang giveaway ni sebab kite sayang akak! bole tak macam ni? HAHAHA. selain itu, nak menambah lagi barangan barangan dari oversea ni. heee thankss akak. 

wahai akaknda Aisyah yang comel. cukup tak syarat - syarat kite ni ek? huu :)

** done **

Dramas Hati Perempuan.

Assalamualaikum

Sebenarnya semalam dah balik rumah. kuar,kuar sampai rumah terus tido. dia mesej pon tak sedar langsung! hahaha xD

Ekceli, sape yang layan cerita ni angkat tangan cepat! hee. aku tahu ramai yang layan cerita ni. dann minat sangat dengan Tengku Zafril ni kan? hakhak. watak dia menjadi betol jadi watak bajek sombong giloss ni.

Ekceli, masa mula mula ngok memang tak berkenan langsung cite ni. dahnya bajek bagus dan bajek sombong. ingat aku suka ke. memang menyampah gilos dibuatnya. hahaha ehhh bukan semua laki ke kau menyampah?krik krik. memey pon. dulu dia pon aku menyampah. tapi tulaa dah tahu aku menyampah dia, dia tetap nak layan aku, dan bersabar dengan aku. tetiba sekarang bole TER,TER,TER pulak. TER apa? pikiaqq la sendiri. lalala ^-^

Hishh, asyik nak selitkn dia saje. orang laen baca pon menyampah tau? -.- first time ngok dramas kerabat diraja. hahaha dahnya masa kecik kecik salu berangan nak berkahwin dengan anak raja.. hahaha opsss. lepas ngok dramas ni. tak hingin la. ada je mata,mata sana sini. salu terkawal. hishh retisss btl. soo hargaii la insan yang salu dengan kita walaupon dia bukan dari golongan raja sekalipon..HAHAHA xD


Berkenan sangat lagu ni. lagu ni salu kuar time Hanis dan Tengku Zafril gaduh! hakhak. touching kot.hee

Bunga Dhia - Aiman

Ku menunggu kamu
Ku menanti kamu saja
Yang terindah dari Dia
Yang tercipta dari Dia

Waktu terus berguling
Dengan doa harapan
Kau didakapanku

Bunga kaulah cahaya
Bunga kaulah bintang
Menerangi siang dan malamku
Mewarnai segenap mimpiku

Ku menunggu kamu
Ku menanti kamu saja
Yang terindah dari Dia
Yang tercipta dari Dia

Waktu terus berguling
Dengan doa harapan
Kau didakapanku

Bunga kaulah cahaya
Bunga kaulah bintang
Menerangi siang dan malamku
Mewarnai segenap mimpiku

Oh ohhhh
Oh ohhhh
Oh ohhhh

Dhia kaulah cahaya
Dhia kaulah bintang
Menerangi siang dan malamku
Mewarnai segenap mimpiku

Kbye!

Sunday, April 5, 2015

Editing Blog #7

Assalamualaikum


Fuh. Rasa mata nih rabak giloss T-T Tido pukul 2pagi, bangun pukul 4pagi. nampak tak? HAHA

Selalu balik keje, paling awal aku tido pukul 10malam, paling lewat pukul 12malam. tapii selalunya pukul 10 lebih dah tido la. HAHAHA sampaikan housemate pon da hafal. Kadang housemate aku kuar pon aku taktahu tau. haihh teruk nauu perangai nih. HAHAHA

Walaupon kerja aku tak mengunakan tenaga sangat tapii sangatsangat memenatkan otak aku tau. HAHAHA. dahnya aku nih tak minat bahagian akaun, pastuu keje pulak bahagian akaun. nak kene pahamkan, kene hafal lagi. haihh tuu belom suruh pahamkan GST. arghh rasa bole gila otak aku kott..KAHKAH. 

Lagi lagi sekarang dahh banyak keje, kadang nak pegang handpone pon takde masa, tengok tengok dah nak balik. HAHAHA. kadang kadang banyak sangat buat akaun.. terus otak aku jem tau. terus blur dan hilang ingatan. Haihh teruk kan? -,-

Ok stop bercerita pasal kerja.

Editing blog kali ni, aku tiru dari blog Little Moon. Blog dia sangat comel. dan aku sangat berkenan. Alahai sory ye dik ;) Macam biasa aku malas screenshot untuk template blog aku sebelom ni.. tapi yang penting blog aku sebelom ni sangat berwarna warni. aku rasa dah macam blog budak tadika pon iye. heee

Theme blog kali ni macam banyak warna pink. nampak sangat perempuannya disitu kan?kekeke. dann header macam biasa la tersangat simple. Sebenarnya malas nak edit edit header tu. asal bole je kan. hehe

Sila berikan comment-comment yang indah ye. Kbye!

Sunday, March 29, 2015

Feeling bosan -.-

Assalamualaikum

Harini feeling bosann.

Nak baca novel,bosan. Nak tengok tv,pon bosan.

Hah. Nak tanya ni, agak-agak hadiah apa yang sesuai untuk my dad?

Awal bulan 4 ni birthday nya. Naik pening dibuatnya. Huu

Sekian,terima kasih.

Bye.

Monday, March 23, 2015

---

Assalamualaikum


yeh. jap lagi balik rumah sewa.
 
alahai. BAHAGIAnya aku rasa -.-

sebenarnya aku banyak benda nak cerita selama aku tak update entry ni.. nampaknya kena tunggu aku balik rumah lagi . sabar yepp.

yang penting sejak ni, tiap kali aku pegi kerja. aku tersangat fake. huh!

Bila ada someone tuu pekerja lama situu cakap yang menyakitkan haty aku. aku tetap senyum. hakikatnya dalam haty aku tersangat sakitttt sehingga hati tetap cuba pujuk untuk aku terus bersabar :')

Takpela, nanti adA masa free aku cerita lagi.

Bye.

Sunday, March 22, 2015

Segmen Kad Cinta#2

Assalamualaikum

Selepas ngok segmen ni dijoin oleh Dunia Zumal. tibatiba terasa nak join. kena tulis frasa cinta. sebenarnya tak wajib tp aku tetap nak tulis. tapi tak tahu ia adalah cinta atau bukan. KAHKAH. hope takde sesapa yang muntah hijau yee XD

*Klik banner untuk join*

Nor Hisham.

Dia lah sahabat aku, bila aku susah, dia tetap bersusah payah untuk berada disisi aku, bila senang tetap berada di sisi aku.

alahai, thanks awak.

Serius, memang aku rindu dia pada waktu ini.

tapi apakah daya. dia dah masuk latihan tentera. menunggu dan menunggu. ingat senang ke menunggu? dan aku rasa masa terlalu lambat masa berputar. dan opcrse aku tak sabar nak sampai awal bulan 6 ni :)

Semoga dia berjaya capai cita-cita yang dia impikan iaitu askar.

dan semoga aku tetap sabar dan tabah ye wahai hati.

Hope dia adalah jodoh terbaik untuk aku. inshaallah ^-^

**Done! Aku tulis benda alah apa ni. semoga diterima la.HAHAHA dann aku harap bila 'dia' bukak blog aku, dia tak TERbaca entry ni. kalau dia tahu mesti dia gelakkan kot.. dahnya selalu berkasar je, apalagi nak bersweet bagai, memang taklaaa kann. KAHKAH. Opssss. Kbye!

Segmen Bloglist by JINDRISSKA

Assalamualaikum

*klik banner untuk join*

Rasa lama sangat tak join segmen. hee

meh,meh join segmen dari hakak kesayanganku.. kak Aisya ^-^

SEGMEN TAMAT 23/03/2015
(pengumuman pemenang insyaallah pada 24/03/2015)
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya