Saturday, May 2, 2015

My Love From Another Star

Assalamualaikum


Aigoo.. tetiba nak review korean drama. kekeke

Okey, jenis aku memang tak melayan sangat drama korea ni. tengok,tengok tapi tade la sampai follow setiap episod. bila part drama ni.. memang aku akan follow setiap episod. memang drama ni best gilosss. terasa dah inlove overdoseeee. kekeke

aku rasa drama ni lain dari yang lain. Do Min Joon dah hidup 400 taun kat bumi, kiranya dia ni makhluk asing berwajah manusia dan sangat handsome. hakhak. dan dia ada kuasa berhentikan masa. larik laju gila. bole pegi ke satu tempat tak sampai 60 saat. tak silap aku dia keje lecturer kat kolej Cheon Song Yi belaja.

dan sebenarnya Cheon Song Yi ni artis popular. tapi peminat macam tak bape suka kat dia. artis yang sangat sombong kan. Suatu hari tuu, Cheon Song Yi mabok terus masok rumah Do Min Joon. Do Min Joon sebenarnya benci orang yang minum arak. sejak tuu dari benci terus menjadi cinta.

dan sebenarnya antara satu sama lain suka sama suka. dan mereka declare. selama tiga bulan la dieorang becinta. selepas tiga bulan, Do Min Joon rasa dia dah taklama, dan kena balik planetnya. bayangkan pokok yang dia tanam selama 400 tahun hidup je. baru sekarang pokok tuu mula layu.

sejak tuu, Do Min Joon mula tak sehat, dan mula rasa sejuk. yela, dia kan makhluk asing, selama ni takpena rasa itu semua. akhirnya Do Min Joon ghaib tanpa mengucap bubye kat Cheon Song Yi. selepas itu, Cheon Song Yi tersangat frusssst.. macam takle terima kenyataan la gitu.

Selepas 3tahun. Cheon Song Yi semakin popular. akhirnyaaa Do Min Joon kembali. woooooo touching gila time tuu.. dannnn mereka pon bahagia. siapa ada copy cite ni.plessss pm aku ye.. tatatititutu-----




Part ni paling sedih. lelaki ni nasihat perempuan ni. suruh jaga diri, jangan duduk keseorangan, dan suruh lupakan dia untuk semua dan selepas itu, lelaki ni ghaib! wuuu


Akhirnya mereka bahagia xD

Korean drama paling best! yehhh. aku bagi 100 bintang! hee :)

14 comments:

  1. Setuju sangat. Dah tengok cerita ni lama dah tapi still boleh rasa feeling dia maca mana. Memang worth it to watch. Jalan cerita pon agak berbeza daripada cerita korea yang lain. Terus rasa macam nak tengok lagi sekali. Hehehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaa pasal.. rasanya cite ni sgt special. Xde la cite nya cm cite lain.. pusing2 je cite.. lebih kurang je.. drama ni mmg terbaik. Patot ulang lagi skali . Hee xD

      Delete
    2. Akak tengok iklannya aja. Siap cakap macam ni punya alien sape yg tak nak ;)
      Akak xpandai tgk citer korea.

      Delete
  2. drama ni memang agak popular la..tp tkde kesempatan lg nk tengok..hehee

    ReplyDelete
  3. Cerita ni memang best sangat. Gelak terbahak-bahak masa tengok.

    ReplyDelete
  4. Dah lama tak layan. Sekali layan, addicted sampai tak leh tidor sebab nak abes layan hari tu jugak.. Huhu

    ReplyDelete
  5. Tak layan sangat drama korea..so xtau pasal cerita ni.;.hehehe

    ReplyDelete
  6. Ad tayang tb 8 kan.. heheh. Jrg follow.

    ReplyDelete
  7. Dah lama tak layan korea korea ni :D

    ReplyDelete
  8. gianna jun memang one of actress yg hebat :) the actor pun :D

    ReplyDelete
  9. dah lama kak wana tak tengok drama korea..macam best citer ni..

    ReplyDelete
  10. hahahaha. macam syok ja cter dia. :D tapi kita kalau tnggal sekali drama korea ni, terus tnggal dah. nnti cter la pe jadi. hehe teringin nak tahu

    ReplyDelete
  11. dah ada fail cite ni tapi x sempat nk layan lagi

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya