Saturday, May 2, 2015

Kawen.

Assalamualaikum


Ramai orang cakap. aku ni anak sulung, anak perempuan dan anak cikgu gerenti majlis kawen besar-besaran. ehh perlu ke semua tu?

Impian aku, kawen tak perlu la grand,grand. simple,simple suda. tapayah nak berhutang sana sini kan. kalo bole sanding pon tamoo. hahaha

Aku memang pena cakap kat parent aku. aku kawen nanti memang taknak bersanding. terus ayah dan adik laki aku  tak setuju. terus pandang ibu aku, "ibuu,macammana ni" cehh macam time tuu da nak kawen nau je. hakhak

apa-apa pon setuju sangat dengan gamba atas. 'Janji Halal' hee xD

**Harini banyak betol jemputan kawen. tahniah,tahniah. semoga kekal ke jannah. aku enta bila. kadang kadang rasa tergugat gak. ramai yang kawen bawah bawah umur aku. haihh takpe belom ada jodoh lagik namanya. hee K selamat menambahkan berat dan lemak ye.. Kbye!

13 comments:

  1. viral kisah wedding simple ni di laman sosial hihi, Alhamdulillah moga jadi kisah teladan buat saudara saudari yang ligat sangat nak kahwin gah-gah tu.

    ReplyDelete
  2. kawen memang bagus sederhana je. asal tak membebankan kedua belah pihak. inshaALLAH dipermudahkan. hehehe. semoga cepat jumpa jodoh ya sis. hehehe :D

    ReplyDelete
  3. Saya suka baca cara Wani Ardy buat wedding dia :)

    Saya pun kalau boleh tak nak buat besar-besar majlisnya. hehe. Eh.

    ReplyDelete
  4. Simple dan tak membazir. Sekurang2nya bila dah lepas kahwin, boleh beri perhatian pada life baru berkeluarga. Tak perlu pening kepala fikir hutang.

    ReplyDelete
  5. Sekarang, nak melawan arus kebiasaan especially bila orang tua dan siblings tak nak faham, memang susah. Macam diorang pulak nak kawen.. :(

    ReplyDelete
  6. Ikut Cik Mimie memang nak buat macam ni je...senang dan simple...tapi siblings n parent kalau boleh nk buat mjlis sebab Cik Mimie bongsu n last kahwin...arrghghh!! stress kekadang... T_T

    ReplyDelete
  7. saya pun nak sangat wat wedding macam ni. tapi anak sulung.. lahai.. takut nak wat grand tu yang payah. saya xnak sanding, nak pakai baju nikah, and baju kahwin warna putih je. saya suka konsep minimalist.

    ReplyDelete
  8. ehemmm tak lama lettew. hehehe :D buat yang biasa biasa asalkan bahagia lepas tu. ye dak :D

    ReplyDelete
  9. kak wana pun kalau nak kawen nak yang simple2 ja..janji halal kan ^_^

    ReplyDelete
  10. masih muda x perlu risau...ada jodoh x ke mana

    ReplyDelete
  11. Hidup selepas khawin tu yang lebih penting. Hahaha ayah miza lagi best.

    "Nanti adik khawin ayah dengan ibu dah pakat nak panggil orang surau je. Kita buat doa kesyukuran je."

    Hewhewhewhew and I tak kisah. Nikah tu penting and warwarkan. hihii :*

    ReplyDelete
  12. Sbnrnye bnde ni simple je, nk buat pape pun tgk pd budget & kemampuan sndri, dlm masa yg sama kena sdr diri la...;-)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya