Saturday, May 30, 2015

Tahniah awak !

Assalamualaikum


Harini dah 30aribulan weyh!!!

Maknenyaa... tahniah awakkk berjaya habes kan latihan tentera laut! Weeee bape bulan kat sana? 7bulan kan? Dari taun lepas. Walauponn dah banyak kali merungut 'nak balik' akhirnyaa berjaya gak habeskan xD

Sory takdapat datang masa hari bahagia awak kalini. Keje lagiii penting kottt. Yehh keje laa segala-galanyaaa xD **nampak tak kekejaman disitu?HAHAHA

Dia: lagik 2 hari je nak habes.
Aku: nape tak kira jam sekali je terus? Hakhak 

**sekian kata - kata manisss. Daaa! **

Sunday, May 24, 2015

Editing Blog #8

Assalamualaikum


Kalini aku rasa sebulan sekali aku editing belog. hahaha. ini dikira lama la kot. cis cis. ;)

theme kalini grey, white, black. tersangat simple theme kalini. hahaha 

dannn aku tersangat berkenan dengan header blog aku ni. buku,buku dan buku. buku ni sudah semestinya ada kaitan dengan aku. impian aku nak jadi penulis novel. tapi abad keberapa tak tahu la. hahahaha. dann kalo bole nak buat cerpen dulu. tapi itu pon takde masa. yela sekarang keje kan. dannn tersangat busy. huh!

aku rasa aku editing blog kalini tersangat lama.. nak dekat dua hari kot. hahahah stressss gila.. aku taktahu la.. ada masalah apa kat code blog aku ni.. selalu nya takpena jumpa masalah macamni.. blog aku dah majok dengan aku, mungkin. yelaa. selalu diabaikan kann.. maaf,maaf owner awak busy sangat. hahaha xD

Seriusss ta paham. editing blog kali ni memang sakit haty,limpa, jantung aku tauu.. sebab kuar benda alah ni la.. haihh. naik feedup gak. lagi skitttt nak TERpadam blog ni.. hahahaha sebab apa ek jadi cam ni? huuu ><

#Tukar nama blog sekali. sangat suka nama blog aku ni. sangat sesuai dengan diri aku. sapela kite nak menolak takdir kann. Sekian.

Monday, May 11, 2015

11 May ♡

Assalamualaikum


Alhamdulilah. Official 23 taun untuk harini.

wuuu seriuss macam tak caya je dah 23taun.

Dah matang ke aku? Hahahah

Sebelom tu, thanks kepada mereka mereka yang wish bornday aku di whatsapp,wechat, facebook dan sebagainya. Thanks korang. Smoga dimurahkan rezeki.

Dann harini rasa terharusss sangat. Walaupon aku baru keje kat tempat tuu. Dieorg sangop belikan kek untuk sempena birthday aku. Hikss bos siap suruh aku balik kg minggu ni. Kecian lewtew time mother day takdapat balik time birthday sendrik pon takdapat balik. Alahai bos ni mmbuatkan aku bertambah terharuss je tau xD

impian? Opcrsee la nak kawen cepat! Opsss. Sebenarnya nak banyak banyak duit bole la bagi kat ibu ayah aku dannn pastu baru la bole kawen.heeeee Kbye!

Sunday, May 3, 2015

Search Keyword #9

Assalamualaikum


hahaha sape la search ni kannn :)

Ustaz je yang lebih kan xD

Thanks laa doakan aku kawen dengan ustaz. kekeke

** bila dah tak tahu nak update apa. ini lah jadinyaa xD

Saturday, May 2, 2015

My Love From Another Star

Assalamualaikum


Aigoo.. tetiba nak review korean drama. kekeke

Okey, jenis aku memang tak melayan sangat drama korea ni. tengok,tengok tapi tade la sampai follow setiap episod. bila part drama ni.. memang aku akan follow setiap episod. memang drama ni best gilosss. terasa dah inlove overdoseeee. kekeke

aku rasa drama ni lain dari yang lain. Do Min Joon dah hidup 400 taun kat bumi, kiranya dia ni makhluk asing berwajah manusia dan sangat handsome. hakhak. dan dia ada kuasa berhentikan masa. larik laju gila. bole pegi ke satu tempat tak sampai 60 saat. tak silap aku dia keje lecturer kat kolej Cheon Song Yi belaja.

dan sebenarnya Cheon Song Yi ni artis popular. tapi peminat macam tak bape suka kat dia. artis yang sangat sombong kan. Suatu hari tuu, Cheon Song Yi mabok terus masok rumah Do Min Joon. Do Min Joon sebenarnya benci orang yang minum arak. sejak tuu dari benci terus menjadi cinta.

dan sebenarnya antara satu sama lain suka sama suka. dan mereka declare. selama tiga bulan la dieorang becinta. selepas tiga bulan, Do Min Joon rasa dia dah taklama, dan kena balik planetnya. bayangkan pokok yang dia tanam selama 400 tahun hidup je. baru sekarang pokok tuu mula layu.

sejak tuu, Do Min Joon mula tak sehat, dan mula rasa sejuk. yela, dia kan makhluk asing, selama ni takpena rasa itu semua. akhirnya Do Min Joon ghaib tanpa mengucap bubye kat Cheon Song Yi. selepas itu, Cheon Song Yi tersangat frusssst.. macam takle terima kenyataan la gitu.

Selepas 3tahun. Cheon Song Yi semakin popular. akhirnyaaa Do Min Joon kembali. woooooo touching gila time tuu.. dannnn mereka pon bahagia. siapa ada copy cite ni.plessss pm aku ye.. tatatititutu-----




Part ni paling sedih. lelaki ni nasihat perempuan ni. suruh jaga diri, jangan duduk keseorangan, dan suruh lupakan dia untuk semua dan selepas itu, lelaki ni ghaib! wuuu


Akhirnya mereka bahagia xD

Korean drama paling best! yehhh. aku bagi 100 bintang! hee :)

Kawen.

Assalamualaikum


Ramai orang cakap. aku ni anak sulung, anak perempuan dan anak cikgu gerenti majlis kawen besar-besaran. ehh perlu ke semua tu?

Impian aku, kawen tak perlu la grand,grand. simple,simple suda. tapayah nak berhutang sana sini kan. kalo bole sanding pon tamoo. hahaha

Aku memang pena cakap kat parent aku. aku kawen nanti memang taknak bersanding. terus ayah dan adik laki aku  tak setuju. terus pandang ibu aku, "ibuu,macammana ni" cehh macam time tuu da nak kawen nau je. hakhak

apa-apa pon setuju sangat dengan gamba atas. 'Janji Halal' hee xD

**Harini banyak betol jemputan kawen. tahniah,tahniah. semoga kekal ke jannah. aku enta bila. kadang kadang rasa tergugat gak. ramai yang kawen bawah bawah umur aku. haihh takpe belom ada jodoh lagik namanya. hee K selamat menambahkan berat dan lemak ye.. Kbye!

Friday, May 1, 2015

Happy Labour Day ! dannnn ??

Assalamualaikum

Happy Labour Day korang! hee. masok bulan ni, dah 6 bulan aku keje sebagai assistant accountant. yela, selama ni keje sebulan je gitu. kiranya ini paling lama. maybe ni keje dari bidang aku kan. pada dasarnya tak minat pon account. hahaha study dulu pon TERpaksa masok. krik krik krik

Alhamdulilah, dah 6bulan keje sini,dah 2x naik gaji. hahaha. bulan lepas officemate cakap,"untung u ni,baru 5bulan keje sini dah 2x naik gaji. time i lama tau" rasa kembang gak. hakikat nya still terasa gaji rendah. yela, duk bandar. nak bayar sewa rumah, terasa sesak nafas aku wei.. kekeke apa-apa pon alhamdulilah. hope dinaikkan gaji lagik. hahahaha xD

Ok, stop pasal keje. hee :)

perasan tak blog aku berubah lagik? hahaha. semalam balik update entry 1 terus private blog dan godeh godeh segala code. nampak tak kerajinan aku disitu? hahaha. kalini blog aku tetap bertemakan pink. dan tukar nama blog ke NSNH. bermaksod gabungan nama aku dan dia. sweet tak?hahaha

sorylaa kalau ada yang confius masok blog aku. aku memang suka tukar tukar. maklom la aku cepat jemu la. hope nanti kawen takdela aku cepat jemu ngan muka suami aku nanti.hahahah kalau tak haihh cian dia -.-' #Berangan pulak dah xP

Aku tersangat berkenan dengan header aku. aku suka part 'cik accountant' perkataan tuu terasa cool pulak. hehe. cukup la sampai disini. sekian, terima kasih #Inshaallah next entry situasi di ofis ^-^
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya