Wednesday, April 14, 2021

WW - menu berbuka harini.

Assalamualaikum

mihun goreng - rm3

kebab daging - rm3

ehhhh dia ponnn sibuk berbuka jugakkk xD

##yang penting minum air masak bebanyak :)

semalam pergi checkup gigi untuk hud

Assalamualaikum

Hi! dah 5 hari berlalu baru nak update entry! HAHAHA. 3 hari lepas full day laki gunaa laptop sebab ada kelas saham dengan syarikat AAA. lepastuu lagi 2 hari mood layan drama korea jaaaa.da abis layan nanti aku review laaa kuttt. maklommm laaa tengok drama korea kejap,kejap so memang ambik masa laaa nak abes. ahaks

okayyy, sepatotnyaa kenaaa pergi checkup gigi hud umur 2 tahun. tapiii dah tertunggak sampai dia 2tahun 4bulan tuu. disebabkan semalam cuti umum sempena awal ramadhan so kita pergi laaa terus senang. nanti tertunggak lama pulak kan. hehe.

okay, aku pergi klinik swasta area rumah aku jaaa, doctor nyaaa best ponn best. sporting dan penyayang gituuu, kalau tak macam mana nak layan budak kan. hehe. selalunyaa umur umur hud nii, akan menyusu dan terus tertido. hud pulak beza pulak, disebabkan dia suka sangat minum air masak, sambil tertido ponn dalam mulutnyaaa ada botol air masak. tapiii airnyaaa da abes laaa bila dia da tertido tuu.

Hud nii masih guna botol susu tuu.. tapiii aku memang asing botol susu dan air masak laa. hud ni pulak bukan sejenis minat susu sangat. tuyang sehari tuu paling sikit dia minum cumaa 2x sehari jaaa. doctor gigi perjelaskan laaa, gigi hud niii okayyyy cantik. tapiiii dia ada masalah lain sebab dia ada habit hisap botol air kosong. gigi dia nampak macam jonggang sikit, sebab dia masih kecik. jonggang still tak nampak.
disebabkan itu, doctor tuu promote pakai myobrace for junior tapiii pemakain start 3,4tahun macam tu..tapiii doctor sarankan stop kan habit dia suka hisap puting air botol kosong. hatiii tuu kena kental sikittt ya. HAHAHA memang susah sebenarnyaaa, sebab diaaa kalau botol air hilang kejappp nangisss K.wuuuu

Takpelaa, yang penting beberapa bulan yang ada niii akan try usaha lebihhh untuk stop habit hud tuuu. mungkinnn akan tukar ke botol air yang ada straww mungkinnnnn.mogaaaa berjayaaaaa laaa yekkk. sebelomm niii habit dia puting kopek,lepastu tukar puting botol air kosong.HAHAHAHA yang akan datang pastiiii bolehhh. chayokkkkk! xD

Thursday, April 8, 2021

Shellout Selera Pantai Timur Mek Lin Seafood.

Assalamualaikum


Hi! sebenarnyaaa niat harini nak masak jaaa, sebabbb semalam da beli makanan dekat pasar malam.tapiiiii laki aku jenisss suka carik pasal.asyik duk ulang ulang "sedapppnyaaa shellout"aku apalagi. "okayyyy! jommmmm" HAHAHA. sebenarnyaaa da lama teringin nak pegi sini asyikkkk tunda jaaa. dannn tetiba jaaa da sampai ni. hehe

kedai nii bukan setakat ada shellout, nasiii lemak ponnn ada.tapiii tulaaa laki aku nii fav dia nasi lemak. hampir hampir dia nak order. haihhh shellout jaaa da kenyanggg macam gajahhh apalagi amik nasi lemak tuuu. mesti nantiiii kenyang macam dinasour tuuu. KAHHH!

apa yang aku boleh katakan disini, shellout dia memang terbaikkkk. sedapppp melampau tauuu. shellout sedappp dan murah. sesiapa yang duduk area JOHOR BAHRU bolehhh la try sekali. memang tak menyesal okayyyy. lakiii aku siap cakap, bolehhhh makan lagiii next month xD


sedut,sedut milo ais harapp tak batok lagi tau tido nanti. HAHAHA. semalam da takde batok.

akuu lebih tertumpu dekat ikan siakap tu! so seeeedap makan dengan shellout tuu :)


mek lin Seafood & Nasi lemak pokteh
No 36, Jalan Sekolah, kampung melayu majidee, 81100 johor bahru
(Belakang masjid kg melayu majidee)
11:30am - 11:30pm
Cuti setiap isnin

Wednesday, April 7, 2021

WW - random photo

Assalamualaikum

garfield.

Milky.

hi!ada ke sesiapa kat sini yang takut kucing? aku and Hud suka kucing tapii laki aku takut kucing pulak! so boleh save gambar kucing jaa.HAHAHA hud suka kucing ponn sebab rumah pengasuh dia ada kucing. tuuponn hud ponn pernah kenaa cakar sebab hud buli kucing tuu. hud tuu pulakk jenis tak tahu takut. haihh sampai serammm pengasuhnya. okayyy, gambar nii dapat dari officemate aku.. comel kan? xD

Tuesday, April 6, 2021

harini mood ngantok 1 hari.

Assalamualaikum

hi! sebenarnya dah 2,3hari budak bernama Hud nii tak sihat pada waktu tidur. maksodnyaaa waktu tidur jaaa dia batok yang sejenisss batuk kering tuu. mama ayahnya risau kan.. hari pertama kena ponn da bawak pegi klinik. takdee jawapan dia sakitt apa. sampai nangis nangis budaknyaaa.lepastuu semalam. pukul 1pagi tetiba dia batok teruk tuu banyak kali batok. sampai macam nak muntahhh.

teruss siap siap pegi bawak pegi klinik 24jam. jauh laaa jugak sebenarnyaaa. yelaaa, tak banyak kan klinik 24jam. so yang ada pon jauh pulak. takpelaaa asalkan anak tercinta sihat. lepastu doctor cakappp dia kenaaa radang tekak. tuyang batok macam teruk, sebab gatal kannn. alahaiii dah tahu punca nyaaa legaaa la jugak. kalau tak dalam kepala asyikkk pikir nak hantar hospital jaaaa. HAHAHAH bilaaaa pikir balik masa dia 9bulan masok wad, ambik darah banyak sangat, kesiannnn la jugak -.-

kalau nak tahuuu waktuuu siang or waktu tak tido okayyy jaaa. sihattt! lariii sana lari sini,lompat sana lompat sini. makan ponnn tak ada masalah. tidurrrr jaaa tetiba tak sihattt. hahhh gituuuuw. jadinyaaa semalam dapat tidur balik selepas 2 pagiii. nak bangun pegiiii kerjaaaa ponnn macam taknak bukak mata. buat kerjaaaa kat office ponnn entahhh laaa berapaaa kali menguappp! alahaiiii. ngantokkk dia sampai ke malam tauuuu! HAHAHHA




#budak kecikk nii memang pantang ambik gambar, mestiii suka buat mukaaa xD

Giveaway Sampul Raya Hipster

Assalamualaikum



Hadiah untuk pemenang Giveaway Sampul Raya Hipster
Hadiah pertama
50 pcs Sampul duit raya hipster

Hadiah kedua
40 pcs sampul duit raya hipster

Hadiah ketiga
30 pcs sampul duit raya hipster

TAMAT: 12 APRIL 2021

Monday, April 5, 2021

hadiah top commentator untuk bulan march21 - blog Anakomak6

Assalamualaikum

Hi! sebenarnya tak sangka boleh tersenarai, yelaaa nama aku hampir hampir tergelincir. yelaaa orang yang ke-10 kannn. HAHAHAHA apa apa ponnn alhamdulilah. thank youuu Kak Ret. bulan puasa nanti dah tak payah beli kurma nanti! hekhek

masa dapat niii dah rupaa macam ni, sebab laki akuu excited bukak. pos letak alamat office. bilaaa laki bini 1 office, kalau parcel tak sampai kat tangan aku dulu, mesti sampai kat dia laaa. bilaaa aku kata hadiah. excited laaa dia bukak dulu >,<

rupaa dia depan depan macam alaa buku. cantikkk!

rupa dalam nyaaa. belom bukak lagiii. confirm,confirm sedappp niii, tengok rupa pon dah tahu :)

Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M

Assalamualaikum



Syarat penyertaan
1. Follow blog ini : salatulzarida.blogspot.com
2. Buat satu entry bertajuk : Segmen Bloglist Ramadan 1442H / 2021M
3. Letakkan banner dan backlink kan kepada link entry ini
4. Publish entry dan letakkan link penyertaaan blog dalam ruang komen di entry ini.


Tempoh segmen ini berlansung mulai hari ini 5 April 2021 dan tamat pada 12 April 2021.

tetiba jaa dah hari isnin!

Assalamualaikum

Mood harini T.T

Sunday, April 4, 2021

pergi Big Bad Wolf book sale dekat Toppen shoppingmall.

Assalamualaikum

Hi! first time sebenarnyaaa pergi event buku under Big Bad Wolf niii. taktahu pulakkk kebanyakkan buku untuk english jaa. HAHAHA tapiii best jelaaa, sebab sebenarnyaaa da terbayang buku novel novel melayu. takada ponnn. tapiiii takde laaa kecewa sangat, sebabbb dapat belikan buku buku untuk hud. walauponn tak pandai membaca lagiii. minat kepada buku tetap adaaa. sebab buku buku untuk budak budak best best dann comel ! paling minat buku yang ada sticker tuuu. memang fav hud xD





buku buku untuk hud semua ni xD

Bila dah rasa penat pusing pusing tengok buku buku nihh, terasaaa haus pulak, rasaaa macam nak makan benda ringan ringan tapiii sedap ! tetiba nampak pulak kedai donut JCO! alahaiii sedappp nihhh da lama tak makan. soo apalagiiii. laju laaa kita menuju yang ingin dituju. HAHAHA

inii jelaaa donut yanggg aku suka makan. bilaa da rasa sedap, memang tak pandah flavour lain dah >,< 

palinggg menikmatiii donut jco niii xD

Saturday, April 3, 2021

Adsense ads da berjayaaaa!

Assalamualaikum


Alhamdulilah. Iklan adsense dah berjaya, selepas 2 minggu lebihhh. Heee mula mula rasa frush laa jugak. Apa lagii yang salah ni. Last last redha jelaa. Takpelaa takde rezeki kuttt. Ehh tetiba semalam semalam nyaa dapat email niii. Ehh,ehh alhamdulilah ;)

Notakaki: try test update entry gunaa phonee. Hikss 

throwback- makan di Jborn Legacy.

Assalamualaikum

hi! macam biasa laa, aku suka post makanan yang aku makan. ini antara kedai makan yang aku suka pergiii! special nyaa kat kedai dia, makanannya ada robot tukang hantar. yang specialnya lagi makanan kat kedai nii semua sedap sedap. tapi tulaaaa, aku akan makan benda yang sama yang aku suka makan. selagi tak jemuu aku makann makan dan makan benda sama. HAHAHAHA ;)

bulan lepas jaa, 2,3 kali pergi. hargaaa boleh tahan laaa. tapi yang penting sedap. hud ponnn excited pegi situu sebab dapat tengok robot hantar makanan. HAHAHA bilaaa anak happy. mama nya pon happy laaa kan. hariniii pon sibuk nak pergi makan makan lagi. biasa laaa kan setiap awal bulan. hehehe.tuyang sejak laki aku kawen dengan aku size 2x ganda tuuu. HAHAHA

ini nama kedai tu :)



ini hah robotnya, siap ada music tauu xD

ini laaa budak yang excited tuu ;)

nasi goreng daging pedas. sedapppp sedappp sedapppp 



makanan untuk hud. tapiiii aku yang over makan, sebab hud da makan makanan ayahnya roti hotdog :)

makanan laki aku, nasi sotong sambal.


orang cicah, dia ponn cicah. tapi buat gaya macam makan aiskrim. kahhh!

notakaki: rupa blog ubah lagi. theme masih sama color pink! HAHAHAHA. padahal tak minat pink pon, tapiii sebab pinkk color lembut lembut kotttt. 

Wednesday, March 31, 2021

Pengkomen terbaik bulan march 21

Assalamualaikum

hi korang! tetiba jaaa dah akhir bulan march kan, kejapppp ja masa berlalu ni kan.terimaaa kasih koranggg sudi komennnn kat entry blog yang tak seberapa nii. kadang kadang entry merapuuu, kadang kadang tak deee idea nak update ponnn iyaa. HAHAHAHA untuk bulan niii takdeee hadiah pon, tapiii yang tersenarai niii da adaa kat bloglist tau. kepada yang tak tersenarai bolehhh cuba lagi untuk bulan yang akan datang yaa. hikhik.
iniiilaaa dieorang! thankk youuu korang ;)

WW - Jangan cepat berburuk sangka.

Assalamualaikum

Tuesday, March 30, 2021

odeng korean cheese ramen family mart.

Assalamualaikum

Hi! disebabkan semalam dah masak. harini mood masak dah kelaut dulu.cakap dengan laki takde mood nak masak tapiii tak tahu nak makan apaa. sebab tak lapar sangat. tapi kalau tak makan jadi lapar kebulur pulak malam malam nanti. HAHAHA, biasalaaa masa balik kerja. sebelom balik rumah kenaaa pikir dulu nak makan apaaa. kalau dah masok rumah dah malas nak keluar. biasalah rumah tinggi tinggi jadi macam ni laaa.


rupaaa aku punyaaa nii agak mengembang sebab ambik anak duluu kan.. rasaaa tetap sedapppp :)

laki aku terus promote menu baru family mart niii. sebab aku memang suka korean cheese ramen dia yang lama tuuu. sekaliii makan odeng korean cheese ramen nii. rasa diaaa sama jaaaa. cumaaaaa dia jadi terlebihhh kenyang sebab ada odennnng tu. HAHAHAHA.

Segmen 24 Jam Bloglist #40 MiaLiana.com

Assalamualaikum

Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2021 di MiaLiana.com bermula pada 11.00 pagi 30/3/2021 sehingga 11.00 pagi 31/3/2021. Semua blogger dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog MiaLiana.com / Like Fanpage MiaLiana.com / Follow Instagram @mialiana (mana-mana yang ada)
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #40 MiaLiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

10 blog yang bertuah akan dipilih secara manual dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog MiaLiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2021.

** jom support Mia Liana....

Monday, March 29, 2021

maggi sup ketam.

Assalamualaikum


Disebabkan 1 rumah nii batuk and selsema. masak ala ala sup jelaaa.yanggg penting hud sukaaa makan ketam nihh. boleh masak lagiii next time ;)

Thursday, March 25, 2021

bercuti di desaru, johor bersama keluarga tersayang. ceeewah

Assalamualaikum

Hi! disebabkan setiap hujung minggu asyikk pegi carik carik makan area siniii jaa kat JB nihh. soo nak laa rasa rasa pergi jalan jalan walaupon still dalam johor jaaa. HAHAHA.bilaaa dah tengok pantai harituuu rasa nyamannnn gittuw. sebelomm check-in hotel. nakkk rasaaa la makan belangkas tuuu yang femessss kat Kota Tinggi tuuu. sebenarnyaaaaa nak rasa masak lemakk. tapiii kat kedai makan tuuu cuma ada masak asam pedasss belangkas ponnnn dah rasaaaa sedappp! rasaaaa nak makan lagiii ni. HAHAHAHA tapiii hargaaa dia tulaaaaa. buat rasaaaa nak menangissss pon iyaaaa. ahaks

gerai belangkas mahkota kota tinggi.

lepass check in hotel baruuu tahu iaa termasuk sekali waterpark.tengok ramai sangat orang, terus cakap ngan laki. takpayah laaa pergi.. ramai sangat orang..lepastuu besoknya pagii. tak bolehhh niii kenaaa pegii, walauponn dia punyaaa ramai orang tak macam semalam. maybe time tuu baru pukul 9 kutt. waterpark nii sebenarnyaaa untuk budak budak jaaa. disebabkan mula mula nyaaa si hud nii takutt semacam jaaa, mamanyaaa kenaaa la mandi sekaliii kan. lepastuuu baruu laaa ekcited. dapat main kat gelongsor sekaliii. huiii besttt !bilaaa rasa dah lebihhh sejamm terusss la nak balik laa. tapiii tulaaa si budak kecik sorang niii tak puas lagiii, jarinyaaaaa dah kecutttt dah padahal xD







yang penting si kecik niii happy walauponn takot sokmoo jaaa xD

Wednesday, March 24, 2021

wordless wednesday - bila kita berada di akhir zaman -.-

Assalamualaikum


hmmm, seramnyaaaa -.-


Giveaway Raya Bersama Shida Radzuan Blog

Assalamualaikum

Pengisian Entri : Nyatakan perasaan korang dalam menyambut bulan Ramadhan & Syawal yang bakal tiba tidak lama lagi (penceritaan bebas).

perasaan nii happy! tuyangg awal awal tahun dah beli baju raya dulu.hehe untuk menyambut awal ramadhan awal awal dah ganti puasa dulu takuttt terlepas pandangg xD

tag : 
https://littleadamantium.blogspot.com/
https://famf-tower.blogspot.com/

nota kaki : sebelom nii dah follow kak shida kat IG :)

Tuesday, March 23, 2021

blog bertukar wajah..

Assalamualaikum


saje tukarrr wajah lagiii sebab nakk iklan adsense approve lebihh cepat. dapat tahu ponn lepas baca dekat blog Atiqah Najihah :) kalau tak sampai sekarang tak tahuu. HAHAHA versii simpleee jaaa kita edit. sebab mood takde sangat, sebab semalam tengah edit anak pulak tak sihat. soo macam terbantut jaaa moodnyaaa. hikkks

Lepastuu dahhh tukar nama blog.kepada Si Hati Berbolak balik ke Nadya's Punya Cerita. sebenarnyaaa pernah guna nama nii sebelom nii. siapa yang da follow blog aku lama mesti tahuuu. sebab header niii ponn Aina Akmal yang buat. tapiii da lama jugak. berapa tahun dah. HAHAHAH still simpan yeeee :)