Monday, November 7, 2016

10 Days Challenge - part II

Assalamualaikum


Hai. Hai. rasa macam tak sempat nak update entry banyak,banyak. disebabkan semalam,semalam migrine kan. alahai. 

pastuu sebelom nih, ada tengok entry,entry sebelom ni pasal 10 Days Challenge. alahai rinduu nak join lagiii, soo kali ni nak join gak. tapi kali nii amek dari google. heee inshaallah challenge ni akan bermula esok. :)

Tata.

Friday, November 4, 2016

Wordless Friday #16

Assalamualaikum

Image result for tumblr happy gif

Ehem. Rindunyaa nak hadap blog gunaa lappy. xD

3 hari cuty, mohon rerajin laa update entry ye ~ 

Friday, October 21, 2016

Busy sangat ke?

Assalamualaikum♥

2 months ago ~ alahai busy sangat kali ni. nak taip entry ni macam kekok semacam jaa. macam mana ni? HAHAHA. Tak tahu kalini rasanya busyy sangat. dengan stressnyaa alahai. esoknyaa nih pon mood OT fullday. haihh naseb tak kawen lagi. kejar deadline! OT! Deadline! Ot! hishh walaupon tempat aku nih, ot tak bayar duit kan. tabah jelaa (ง'̀-'́)ง
macam nih la muka aku time nih (‘A`)
Bertambah stress tetiba senior cakap nak berhenti. walaupon aku dah keje nak dekat dua tahun. still terasa macam tak cukup yakin nak pegang title 'senior' alahai. bukann senang. walaupon naik kan gaji pon. sekarang pegang title penolong senior pon rasa stress macam hape. apalagi pegang title 'senior'. sekarang kat ofis dah rasa macam tak normal. macamne haih? dah cuba sabar. tapi sobsob (;Д;)

tak sabar nak sampai hujung bulan ni. sekiannn.

#entry lepas aku ada cerita pasal muka aku naik jerawat banyak kan. sekarang alhamdulilah okay. taklaa kuar jerawat banyak. just pakai skincare simple ♡♥ sesiapa rasa rasa rindu kitee nih bole laa contact kite kat fb : nadiah nasarudin (add lee) or wechat : nadya-shaf. ok thanks. daaa ヽ(^o^)丿

Friday, August 12, 2016

haiii jerawat. Tolong laa pergi! plessss

Assalamualaikum


Well, ni yang aku rasa bila hadap cermin. Wahai cermin. kenapa muka aku jadi begitu. 


Haiiyaa, ni baru gamba separuh. HAHAHA. well, bilaa aku stress melampau memang muka jadi banyak jerawat. tapi masalahnya nih dah tak stress sangat. kerja banyak ponn still bole handle. tapi muka still kuar banyak jerawat batu, jerawat putih dengan muka jadi merah, merah gitu.

taksukaa nya perasaan begini. stresssssss sebab jerawat timbul banyak -_____-

ke sebab aku tukar pencuci muka nih? sebelom nihh aku pakai aloevera soap #KarapoleSkincare okaylaa tak kuar jerawat banyak sangat. haha. nak tukar sebab malas. kene beli online jaa. soryy la aku memang pemalas. kikiki. soo beli laa sabun ngan officemate. body wash #MerineEssence. yela, sabun tu tuk badan kan. officemate kata okay je pakai kat muka. tapi kuar jerawat banyak. tapi time cuci seriuss laa rasa segar sgtt. maybe kot tak kena ngan kulit aku. lepas ni pakai kat badan jelaa gamaknyaa xD

ada cadangan tak? tak minat pakai skincare 1set. nak beli sabun jaa. jenis kulit aku, berminyak,resdung dan berjerawat. soo kalau adaa cadangan sila coment dibawah ye, thanksyouu :)

Notakaki: sory tade chatbox sebab arituuu update code, terusss chatbox tak kuar kat sidebar tuhh. pelikk sebenarnya. lepasni try balik masokkan chatbox tuhh, hahaha Kbye!

Monday, August 8, 2016

Makan ke Melantak?

Assalamualaikum





Nota Kaki : #ThrowBack semalam. kuar ngan geng kepohchi di ofis.hahahahah maksodnyaa geng bercakap tanpa henti. LOLS. lepaskan tension katanya. next months kuar lagi eh. hee (/^▽^)/

#BIGFOODCAFE #KILANGBATERI

Sunday, July 31, 2016

Wordless Sunday #7

Assalamualaikum


Ehem. Kbye!

Saturday, July 30, 2016

Hi, I'm Here!!

Assalamualaikum


Rasa kekok pulak. HAHAHA. Kali terakhir update entry 4 bulan lepas. fuyoo~  tuupon entry pasal aku nak amek lesen kereta. Dann dah selamat lulusJPJ ponn raya keenam harituu. hehe selamat menghadapi P selama 3 tahun kan ;) lama kann baru aku dapat lesen kann? yelaa, aku asyik skipp kelas jaa. sebab keje kat ofiss terlampau banyak. 

Well, keje aku memang busy 24jam kot. bayangkanlaa haritu nak cuti raya pon jadi serba salah tau. dah apply cuti awal-awal terpaksa tunda,tunda. Jangan nak kawenn nanti pon sibuk nak tunda jugak kan. KAHH! sebabb keje banyak sangat. dann sebab terlampau pikir keje, housemate aku excident masa malam raya. seriusss arr sedihhh gilaaa weyh. dahnyaa aku dapat tahu masa pagi raya. memang aku tade semangat nak raya laa. ekceli, aku orang first tahu dia ekcident. family dia  lagi laa, tahu dah nak malam tuhh.

Cer bayangkaan laa, malam raya tuu family dia carik dari 12malam tuh sampai 5pagi. last-last memang tak jumpaa. pastuu terus dapat berita sedih esoknya. tapii alhamdulilah laa die okay je. cuma masalahnya tulang punggungnya retak. susah laa nak jalan kan. masa aku jumpa die kat hospital. dia says "sorry" sebab kene hadap keje banyak dia tuu. well, kiteorang housemate dann officemate. opcrsee laa kiteorang rapat :) i hopeee die cepat baik. dan naik keje macam biasa. akuuu dah terlampauu sepiii bila dia tade. bhahaha maklom laa sewa rumah berdua je dengan dia. salu kalau cuti mereput sorang-sorang je sambil hadap dinding xD

Aku cuma nak ceritaaa, aku baru merasa bebas sekejap dengan keje yang banyak melambak tuhh, dahh takpayah nak OT sampai lewat malam untuk bulan nihhh.. soo lepasnii dapat laa tengok matahari macam biasa. HAHAHA rinduuuuu sangat nak blogging tauu. ada orang rinduuu nadyya takk? nak blogwalkinggg seriussslyy. Kbye!

Nota kaki: Lupaa pulak nak bagitahu. Berubah wajah lagi blog Nadyya kan? comel takk? bhahaha. idea dari blog Aina. soryyy aku memang suka tiruuu blog dia. hahaha maafkan akak ye aina ;) header pulak memang simplee sangat, knunn feeling, feeling kat paris! hahahaha dann macam cover alaa, alaa novel kan? kan? cewahhhh Kbye!

Monday, March 14, 2016

Baru amek! HAHAHA

Assalamualaikum


Ehem! sebulan berlalu begitu je. last entry wish taun baru. bhaha
kalini busy sangat. sampaikan nak carik cinta pon tak sempat. HAHAHA opss pandang blog apa tah lagik. alahaii (ಥ_ಥ)

cuma nak cite nih. baru nak amek lesen kereta ni. hahaha nampak tak? sebenarnya tade keyakinan lagi. tapi terpaksa laa kan. tak kan nak mengharapkan orang lain je. orang lain pon nyampahh tawukk (¬‿¬)


kiranyaa baru amek bulan ni. dah booking dan dengar taklimat tuu sampai muntahh, sekali lepas seminggu terus nak amek ujian computer undang-undang. sekali tuu gagal terus. bhahah tulaa hadap keje pagi sampai malam,dengan OT nya. study nya memang taklaaa (;Д;) pastuu takle jadi, lpas dua minggu amek ujian balik, alhamdulilah lulus. enta laa,ngok soalan lagi susa dari sebelom ni. rezeki. semangat lebih kott penyelia encem sangat opsss tak,tak mesti sebab ayah yang teman. ( ・ิω・)ノิิิ

hope senang laa nak lulus lesen L pulak. wee 

okay. ni je nak cerita. wassalam. ❤❤

Saturday, January 30, 2016

First Entry Untuk Tahun 2016 xD

Assalamualaikum


Ehem. Baru nak muncul! dah sebulan jugak tak update entry. Sorry sesapa yang menunggu entry Nadya ni. KAHKAH *Ingat kau femes?bwek!* Orang lain hujung tahun dapat cuti panjang. takponn paling paling new year dapat cuti kan? ni kiteorang langsung tak dapat cuti pon. sedihhh haty kite. wuuu ><

Memang dari bulan lepas busy, tapi bulan ni lagi busyy. Yela, bonuss dah dekat kan. EH?? tak,tak. selalunya setiap 3bulan memang kene submit GST. tuu memang busy. tapi kali ni lagi busy. lepas 6bulan. sebabnya kene chek hutang-hutang client kiteorang. kalau dulu tadelaa efect sangat tapi disebabkan sekarang ada GST. soo jadi macam macam la. nak terangkan pon payah. HAHAHA

Kes bulan ni memang penuh dugaan la cite die. GST yang dah selamat di submit. rupanyaa salah. time tuu aku rasa macam nak nanges,nak jerit pon iya. DUIT tuu woii. jangan memain. salah submit, memang makan die la beribu,ribu T-T yang kes aku ni, selama ni client aku selalu dapat duit dari KASTAM, memang takpena kuar duit. sekali bulan ni kene bayar 7 ribu tuu. ingat sikit ke, gaji aku ponn 10% dari duit yang kene bayar tu. huhu.

tuu kira bernasib la, dapat dettect awal. soo takdela client aku kene penalty, tuu kalau kene penalty, mahu 2x ganda dari bayaran bulan ni. huhu. Alhamdulilah la kan dapat client ok, kalau dapat client jenis berkira? huiiii serammm. memang kene beware la lepas ni :)

sebenarnya nak cakap something ni, tapi terlebih lak tadi. HAHAHAHA Happy News Year korang! walaupon dah lewat sangat kan, dah penghujung bulan 1 pon kan ;) taun ni tapayah la nak wish bagai la. HAHAHA semoga taun ni semakin tabah hadap GST ni dan keje kat ofiss yang sangat banyak tu. dann denga denga raya aidilfitri taun ni tak dapat cuti, sebabnya kijaaaaaaaaaaaa banyak. wuwuwu K tuu je nak citeee, Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya