Friday, August 12, 2016

haiii jerawat. Tolong laa pergi! plessss

Assalamualaikum


Well, ni yang aku rasa bila hadap cermin. Wahai cermin. kenapa muka aku jadi begitu. 


Haiiyaa, ni baru gamba separuh. HAHAHA. well, bilaa aku stress melampau memang muka jadi banyak jerawat. tapi masalahnya nih dah tak stress sangat. kerja banyak ponn still bole handle. tapi muka still kuar banyak jerawat batu, jerawat putih dengan muka jadi merah, merah gitu.

taksukaa nya perasaan begini. stresssssss sebab jerawat timbul banyak -_____-

ke sebab aku tukar pencuci muka nih? sebelom nihh aku pakai aloevera soap #KarapoleSkincare okaylaa tak kuar jerawat banyak sangat. haha. nak tukar sebab malas. kene beli online jaa. soryy la aku memang pemalas. kikiki. soo beli laa sabun ngan officemate. body wash #MerineEssence. yela, sabun tu tuk badan kan. officemate kata okay je pakai kat muka. tapi kuar jerawat banyak. tapi time cuci seriuss laa rasa segar sgtt. maybe kot tak kena ngan kulit aku. lepas ni pakai kat badan jelaa gamaknyaa xD

ada cadangan tak? tak minat pakai skincare 1set. nak beli sabun jaa. jenis kulit aku, berminyak,resdung dan berjerawat. soo kalau adaa cadangan sila coment dibawah ye, thanksyouu :)

Notakaki: sory tade chatbox sebab arituuu update code, terusss chatbox tak kuar kat sidebar tuhh. pelikk sebenarnya. lepasni try balik masokkan chatbox tuhh, hahaha Kbye!

13 comments:

  1. Sis Naddya. You should try Nurraysa Soap! I heard its good for acne.
    I've been using it because I have scars on my face. but still tak completely hilang lagi. Its 100 organic!
    So far I really really love the soap.

    Apa yang I buat bila ada pimples. I tenyeh bawang putih. So far berkesan hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu pena terpikir nak try produk nurraysa tuu. tapi xthuu bila nak try. hihi

      sebab malas nak pakai set skincare. suka pakai petua2 lama, macam tenyeh lemon ke,tomato ke. kunyit+yogurt ke. sebelom ni jadi laa flawless gitu. hahahahha bawang putih xtry lagi -.-

      Delete
    2. Me too. I jenis mula mula je rajin lepastu malas. Thats why I just using the soap.
      and yes I'm the one yang amalkan petua. There are lots of masks that I do myself. My main ingredient must be honey or asam jawa. Extra Virgin Oil. green tea, lemon, tomato, egg blahblahblah. banyak sgt I buat and quite effective.

      I wanted to try kunyit+yogurt yet I tk cuba lagi. I heard its good. betul ke?

      Delete
  2. ooo guna je la semula skincare tu.. takpun try guna loreal volcano tu yg warna merah.. selamat mencuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. loreal volcano? bagus eh? takpena denga pulak. hahaha

      Delete
  3. assalamualaikum sis.. nak try product baru kawan sy foundernya.. ALORA ROSE nama product tu.. boleh ke link utk mengetahuinya lebih lanjut http://ainaalia5775.blogspot.my/2016/08/laici-oh-laici-alora-rose.html

    ReplyDelete
  4. hummm sy pun mengalami masalah yg sme mcm sis. sis boleh amalkan detox water utk detox semua kotoran dlm badan :D

    ReplyDelete
  5. Akak cuba la try FJ Glow. Sy pun pakai. pakai pencuci sahaja. Kalau berminat, PM la. hihi

    ReplyDelete
  6. I have my own story about acne too check here http://lalarahim.blogspot.my/2016/09/my-acne-story.html

    ReplyDelete
  7. hai syg.. nih syaz komen.. hihi.. kalau skincare mmg tati skincare terbaik masa nih... kalau xnak skincare... ambik la perlaking.. mampu milik lagi tu... ataupun slimmewhite... slimmewhite pun ok gak tau... minum jeee...

    ReplyDelete
  8. salam nadyya... hai sy pun ade masalh sme mcm tu jugak.. sy jenis kulit oily.. resdung.. slh mkn je naik jerawat..sy nyer muka skrang ok dah skit dari dlu... tapi rsenya pakai sabun je tak cukup nadya kalau ada maslh ni.. sy pakai sbun acne sendayu tinggi..ok la skit sbb dia blh kecutkan jerawat..sbun pun rse berangin.. kurang da minyak kat muka.. dan sy amik supplement fair n white ok la skit ..nk pudarkan parut jerawat mmg ambil masa..tapi insyaAllah kena bnyk sbr dan konsisten...
    untuk resdung blh nk mkn mknn seafood tpi kena mkn ubt dlu la sblum mkn mknn yg blh sebabkn resdung.... sy pun nk try nnti... kalu nadya nk beli barang sendayu tinggi sy ada jual.. nadya blh tgok kat blog sy www.nurfarhan-aan.com .. harga ahli je sy bagi :) @ whtsapp 0134040411 kalau nk tgok katalog st

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya