Friday, January 30, 2015

Wordless Friday #11

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


 At home!!! Kbye.

Sunday, January 25, 2015

Rindu?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

 Rindu kat someone tuu.
Tetiba dia call kite.
And says "rindu"
Eh? Apa maknanya?
Jodoh ke tuu? HAHAHA

ke kebetulan? -.-'

#hope dia ok, ok je kat latihan askar tuu, inshaALLAH. Kbye! :)

Sunday, January 18, 2015

My Birthday Giveaway - by Dr. Shikin

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

*klik banner untuk join
Tag ;
http://buatwanita.blogspot.com/

Happy Birthday Kak Shikin! Semoga dipanjang umur, dimurahkan rezeki, dan diberikan kesabaran harini dan akan datang, insha-Allah aminn :)

SYARAT-SYARAT :
- Follow blog aku.
Nyatakan follower ke berapa bagi
New Follower.
- Buat 1 entri + tepek banner & backlinkkan ke entri ni.
- Tag seorang blogger yang tiada dalam mana-mana bloglist aku. 
Make sure dia tau ea :)
- Tinggalkan URL entri kat comment box.
- Tamat bila-bila masa. 
- Pemenang dipilih secara random.org

Goodluck semua ^^

GA Simple 2015 by Shad

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Jemput join GA Simple 2015 by Shad


Klik Banner untuk Join

Hadiah:

Powerbank Pineng (PN-983) x1 Pemenang
Top-up RM5 x10 Pemenang
Hadiah Misteri x10 Pemenang

Pemilihan pemenang adalah berdasarkan random.org

Tarikh Giveaway ini berlangsung : 15.1.2015 - 15.2.2015 (11.59pm)
Tarikh Semakan : 16 dan 17 Feb 2015
Tarikh Pengumuman Pemenang : Selewat-lewatnya 20 Feb 2015


=======================
Ads

Program Mykad Smart Shopper 
Jom Aktifkan Mykad


Jika sudi, G+1 Entry/ Like atau Share Entry Jom Aktifkan Mykad Shad ya. 
Terima kasih semua. Jasa anda dikenang.

Terima kasih sudi join Ga Simple 2015 by Shad. Good Luck!

GiveAway Ole-ole dari Japan by Ayue Idris

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

(Klik banner di atas untuk join)




Jom ramai-ramai meriahkan GA Ayue Idris!! 

Tamat : 31 Jan 2015

Giveaway Preloved Books

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
http://budaksukavanilla.blogspot.com/2014/12/giveaway-preloved-books.html
Giveaway Preloved Books ini ditaja oleh :
 
Hadiah
1 Top Referral :  4x buah buku
Random org
15x buku = 15 pemenang 
1x komik + 4x shiseido mask = 1 pemenang
2x shawl = 2 pemenang
2x topup RM10 = 2 pemenang
1x flower crown = 1 pemenang (dipilih oleh sponsor)

TAMAT: 1 FEBRUARI 2015 **
click banner untuk join :)

Saturday, January 17, 2015

Search Keyword #6

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Pehhh. nampak tak?

ni namanya penangan Novel Mr London Miss Langkawi. kekeke

Sorry la ye, sampai sekarang tak preview lagi.

tengok, tengok tak lama lagi nak di dramakan. lagi lagi mamat handsome tuu yang jadi heronya. alahai.

Sapa lagi kalau bukan Zul Ariffin kan. alahaii. cairr woiii ;p

bakal didrama kan di Astro Ria tau.. alahaii sayang takdapat tengok! wuu dahnya kat rumah sewa takde siaran Astro.. sadissssss. mohon sangat disiarkan di tv 3 T-T

meh meh cuci mata sat ;)

Liyana The Samseng a.k.a #MsLangkawi with scooter pink & helmet pink. 😅 #Repost @globalstationsb
・・・
@izaraaishahofficial in #MrLondonMsLangkawi. Coming soon.

#MLML #mlmlastro #HernaDiana #Alaf21

Izara Aisyah lakonan sebagai Miss Langkawi

Hari ke-3 shooting #MrLondonMsLangkawi

#Repost @nizamzakaria
・・・
@izaraaishahofficial & @zul_ariffin rehearsing their lines. #MLML #mlmlastro.
#HernaDiana #Alaf21

Zul Ariffin lakonan sebagai Mr London.

💕Sweet💕 #Repost @nizamzakaria
・・・
@izaraaishahofficial & @zul_ariffin dalam Mr London Ms Langkawi #MLML #mlmlastro #mrlondonmslangkawi
#HernaDiana #Alaf21

Aigooo ! sweet pulak. gamba gamba ni aku ambek kat instagram herna diana. iaitu penulis novel Mr London Miss Langkawi :)

Ohhh dugaaaaaannnn !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sory untuk kali ini entry aku panjang, kalau tak sanggop nak baca, jangan baca K! HAHAHA

Dugaan 1.

Untuk hari pertama keje, aku hanya duduk bertumpang dirumah sewa akak sedara jauh aku bernama M. selama sebulan kan. lagipon kiteorang 1 tempat keje, selepas sebulan kiteorang kene kuar sebab akak seuma tuu nak kawen dan nak stay rumah tuu.

Sookay, sepupu kiteorang promote satu rumah tuu, kononnya satu rumah dengan membenya yang bernama J, jadinya sewa bilik je. gamaknya nak stay 2,3 bulan kat situ tapi. nak stay situ sebulan pon tak sangop apa lagi 2,3 bulan. kenapa? Ok.

Selepas dah angkut barang masok bilik, kiteorang tertanya tanya, apesal tunang si J stay kat rumah ni sampai 9 malam, soo pakwe si M pon tanya kat tunang J "Bro, kau tido sini ke?" dia jawap tak. soo ok la! yang jadi isu sekarang, kecoh pulak, J cakap yang kiteorang tak jaga mulut, cakap macam macam. salah ke tanya soalan macam tu? tuu ke namanya tak jaga mulut. Mesti tunang J cakap takserupa manusia kat J ni. Lelaki ngadu kat perempuan? HAHAHA K sangat lawak -.-'

Besoknya, kiteorang balik keje. tunang J ada kat rumah sampai malam. pukul 10malam baru balik. pehh aku rasa duduk rumah tuu memang tak aman sangat. setiap hari balik keje kiteorang takkan balik rumah terus, kiteorang akan gi jalan jalan la, carik rumah sewa baru la, nak dekat pukul 10malam baru balik.

lepastu, ada satu hari ibuayah aku datang rumah tuu, tunang J tuu pehh langsung takde rase sebersalah langsung. nampak sangat selalu buat. HAHAHA. Tunang serupa kawen, agaknya kawen nanti serupa apa ekk? dan selepas 2 minggu kiteorang pon pindah rumah sewa baru. yehhh.

Akhirnya kiteorang rasa aman gila duduk rumah sewa baru, dan tinggal berdua dengan M. dari rumah tuu takde pape, jadi serba lengkap. tv, mesin basuh, langsir, meja, kerusi, kebanyakkan family pakwe M bagi. untung M belom jadik menantu da jadi kesayangan. HAHAHA last last aku yang malu, aku yang takde kene mengene, salu jugak jumpa family pakwe M tauu! dan kalau korang nak tahu bulan depan dieorang tunang. :)

Dugaan 2.

Ekceli benda ni berlaku masa duduk seuma dengan J. kan ada cerita nak dekat 10 malam baru balik kan? niat kiteorang nak belanja la. balik keje terus gi Tesco. Biasa la kan, gi keje bawak beg, mesti macammacam ada kan. dalam tuu mesti ada handpone, telekong, spec mata, ubat, macam macam la.
 
soo nak gi belanja aku bawak je beg duit dan handpone second aku. beg tuu tinggal dalam kete. tak sampai sejam belanja, balik kereta tengok beg kiteorang dah takde. rupa rupanya kereta M kene cungkil. abes pintu kereta tuu berlobang. dan beg kiteorang lesap macam tuu je. arghh

K fine, memang kecuaian kiteorang. tak sangka benda ni leh berlaku, abes spek mata aku, telekong kesayangan aku.. wuuuu dan bila betolkan kereta tuu, rm700 melayang tauu. walaupon setakat pintu tuu berlubang. lagilagi M tuu nak tunang. memang dugaan nak tunang gamaknyaa. ishhhh

K sekian. terima kasih baca sampai habes dengan jayanya. Korang memang awesome! HAHAHA

 Kononnya dapat duit Br1m nak beli handpone baru kan, yela handpone lagi satu da lesap kan dengan handpone yang sedia ada ni pon asyik main cak cak je. HAHAHAdoiii. bila pikir pikir balik, dahnya keje hadap computer je, lebih baik beli spec mata baru, dah nya rabun silau teruk gak, lagilagi aku pon ade rabun jauh gak. hish hish sadissss sooo tunggu gaji akan datang la jawapnya ;)

Friday, January 16, 2015

Pasrah ke?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Apa motif letak gamba ni yek?

ehh.

sebab setahu aku, sekarang kat paris musim salji kan? ke salah? Hee -.-'

kenapa masing masing komen wish selamat bercuti ye?

cuma cuti hujung minggu je, sama je macam sebelom sebelom ni.

alahai , sangatsangat tak indah. hahahaha

korang nak tahu tak, start bulan 3 - bulan 7 kena OT korang tahu tak!

arghhh OT bergaji takpe gak. ini langsung tak dapat. rasa macam nak nanges guling guling je.! ohhh tidak..!

maknanya selepas ni lagi la payah nak balik rumah. lagi payah nak hadap blog.

alahaiiii!

dugaan!

dugaan!

baru sekarang aku tahu betapa seksanya jadi pekerja akaun. 

HAHAHAHAHA

sookay, semoga aku jadi pekerja yang sangat penyabar lagi tabah. 

Kbye!

Wednesday, January 14, 2015

First entry untuk 2015 !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ
Baru nak update entry untuk tahun 2015! Yehhh!
Kejap je masa berlalu kan? HAHAHA
Bak pepatah ayah aku "dah tua ar akak ni" cisss -.-

Sebelom tuu, da lama tak update blog ni. Ade sesape still ingat aku ke? HAHAHA

Sebenarnya kalau ikotkan banyak benda nak cerita. Kalau bole setiap hari nak update entry. Tapi tuulaa.Nak update pon kat handpone. Dahnya makin lama handpone ni asyik nak jem je. Stress taw. Wuu T-T

Takpe, takpe, cuma nak bgtahu minggu ni aku balik. Soo dapat la hadap blog puas-puas. Ohhhyehhh!
 
Cukuplaa sampai sini.

Kbye!

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya