Tuesday, September 30, 2014

CPUV Nuffnang #20

Assalamualaikum w.b.t.
Morning! akhirnya dapat Cpuv again! Alhamdulilah. thanks semua! Thanks en Nuff! semoga dimurahkan rezeki lagik. Ameen ;) dan kalau nampak iklan berempat ni kat atas header, sidebar dan bawah entry ni. silaa klik ye. thanksyouuuuu ^^

Wah! nampak gempak laa laman web ni :) ade event tuu. jangan lupa click taww !


#Jangan lupa click SINI dan SINI jugak. Thanks againnnn :)

Segmen Top Up by Hanya Aku dan Dia

Assalamualaikum w.b.t.
Nak Join click SINI.
Hadiah
Top Up RM5x10 blogger yang bertuah
(Jika melebihi 100peserta, topup akan bertambah kepada 20 X RM5Top Up)
**Hadiah misteri kepada penyertaan pertama dan terakhir .
#jemput join semua ;)

Tamat : 30 September jam 11.59malam.

Monday, September 29, 2014

Blog dah pucat laa pulak ~

Assalamualaikum w.b.t.
Tengok? tak sampai dua hari aku edit blog. blog aku bertukar lagi.hahaha. sory, theme kali ni berwarna grey. yeh! comel tak? ke sebelom nih lagi comel? -.-

Selain tu, aku dah tukar nama blog dari Nadya's Punya Cerita ke Nadya Shafiqa. yeh! dari undian dari entri sebelom nih, ramai berpendapat letak nama penuh aku. thanks korang ;)

dan. perasan tak header pon aku tukar kan?kan? Tengok Quotes tuu macam pelik kan? aku cipta sendiri!hahaha hadoii. *saje nak curik tagline my lecturer.kehkeh*

Aku nak tanya ni. betol ke blog aku loading slow? sebelom nih ada orang comment mengatakan blog aku loading slow. slow sangat ke? hishhh poning ni nak kuruskan blog nihh.. semua benda SAYANG nak buang ><


Sekian saja omelanku harini. tatatititutu~

The Liebster Award #10 by Kak Shikin

Hai! Hai!
The Liebter Award again!  tunda tunda akhirnya jawap jugak kan. kan. hee
di tag ; Kak Shikin

1. Dulu sekolah harian/ asrama penuh?
Sekola Harian je.

2. Biasa tido dalam kelas? Kenapa sampai tertido?
Takpena. tapi pena buat buat tido. hahah

3. Subjek paling disukai/ paling tak suka?
Subjek disukai sudah semestinya Bahasa Melayu. kite kan 1Malaysia!! errr. Paling tak disukai Bahasa Ingerris kott. asal masok kelas Bi, aku mesti buat buat tido. yelaa asal cikgu tuu masok kelas mesti bebel sebab budak laki bising. tak pasal pasal 1kelas kena bebel cikgu. fuhhh akhirnyaa SPM result Bi aku lingkup! padan muka kau!hahah ><

4. Cikgu fevret? Apa yang best dengan cikgu tu?
Cikgu Sains aku masa form 2. sebab die comel sangat. suara dia pon alahai lembut je. hehe dan sorang lagi cikgu BM masa form3. dia handsome,smart, lembut takpena nampak dia mara dan yang paling penting pakai spek!hahaha. dia suka cerita.. tp time tuu kelas bising, xpelaa asalkan dapat dengar cikgu tuu bercerita.kehkeh. hah! dia suka baca novel tauu. dahh nama pon cikgu BM kan ;)

5. No paling cantik & paling corot pernah dapat masa sekolah ?
No. paling cantik rasanya no. 10 kot. paling corot tak pasti. tak ingat la.. yang penting memang agak agak corot la ><

6. Barang paling berharga pernah diperoleh/ dihadiahkan masa zaman kanak-kanak?
Teddy bear! tuu pon masa aku masok Hospital.hahah dapat hadiah sebab Raya Krismas *betol tak ejaannya? -.-* staff hospital bagi kott.. lupa sebab masatuu aku tadika kan..hehe

7. Hukuman paling tak patut korang pernah kena dari seorang guru?
Tak pena kena denda laa. dulu masa sekola baek sangat. hahaha

8. Pernah 'kipas' cikgu tak?
Takpena jugak .

9. Pernah 'kenakan' cikgu yang korang tak suka tak? Apa yang korang buat pada dia?
takpena jugak.

10. Personality masa sekolah dulu sama tak macam sekarang?
beza sangat!hahah. masa sekola tersangat skema dan tersangat pendiam. sekarang peramah jugak*hakikatnya takdela peramah mana.hahaha*. yang penting, pendirian aku masa kini dan masa sekola berbeza. hihi

11. Pengalaman bersama kawan-kawan yang paling best?
masa convo aku kelmarin. mehh jenguk SINI :)


done!

Sunday, September 28, 2014

Paris Souvenirs Giveaway by JINDRISSKA!!

Hai! Hai!
Nih Giveaway dari hakak kesayangan tercinta beta!kehkeh nih Giveaway kedua dia. eksaitedd youu. kononnya nak join semalam. tapi migrain pulak,. nak hadap laptop alahai lagi bertambah migrain. soo awak, awak, awak dijemput join untuk memeriahkan lagi. jangan risau hadiah best best youuu ;)

*klik banner untuk join*

Tag;

dan tag awak, awak yang baca entri ni ;)

hadiah-hadiah menarik

Hadiah Utama : 20 x keychain Eiffel Tower
Hadiah Sampingan : 3 x poskad Eiffel Tower
Hadiah Saguhati : 3 x maps Paris 2014


Tamat : 28 Oktober 2014

Header Baru!

Hai! Hai!
Selamat tengahari semua! dah lunch lom? hee. Baru nak update. sebab semalam migrain melampau. sebenarnya sejak akhir nih asyik migrain je. korang ada tips untuk kurang kan sakit migrain tak? sekali migrain pehh memang seksa laa weyh.. tuuyang harini masak bubur je. >.<

Hah. aku baru tukar header. macam biasa la made Aina Akmal laa. sampai 2x dia buatkan untuk aku. hee thanks. susa susa buatkan untuk akak. cerewet betol kan. Lepasni bole tak buatkan header untuk akak?kehkeh. 

Nadya Shafiqa is nama penuh aku. ingat nak tukar nama blog ke Nadya Shafiqa tapi takot orang tak kenal pulekk. Patot tak aku tukar nama Blog ni? ke tetapkan Nadya's Punya Cerita? sila ulas ye? terimakasih.

sekian.

Saturday, September 27, 2014

Bertukar wajah lagi?

Hai! Hai!

Sorry kepada mereka yang nak masok blog nih semalam takbole. sebabnya. sebabnya. heee edit blog again. bertukar wajah blog lagik sebenarnya.. HAHAHA maaf sesangat sejak akhir nih terlebih rajin edit blog. alahai. orang cepat jemu gini la gamaknya. Heee. kali ni pertukaran blog dari inspirasi aku iaitu blogger Hafiz Zulkafly dan Adam Faiz. walaupon dari dasarnya nampak simple tapi blog dieorang nampak smart gilosss. Aku berkenan template Black + white. Kali nih blog aku bertemakan Black+Grey+White. dah takde pink pink. Hee

Macam mana blog aku ok tak? loading makin lambat tak? Hah. korang jangan lupa jawap survey kat sidebar aku tau. baru update yang baru tuu. daaaa ~

Friday, September 26, 2014

Giveaway by NazaTupperware. JOM JOIN!!

Hai! Hai!
Salam Jumaat semua :)
*Klik banner untuk join*

Tag ;

Tamat : 15 Oktober 2014

The Liebster Award by Aunidenovella

Hai! Hai!
Di tag ; Kak Sha

1-Terangkan diri korang dalam 5 perkataan, tidak lebih atau kurang.
Obses Shawl, Novel dan Jubah ;)

2-Umur korang dan blog korang, berapa ye?
Umur Nadyya 15tahun! hakikatnyaa 22tahun. hahahah. dan umur sweet blog nih baru 4tahun, 6bulan, 4hari! hahaha sangat details kan? kehkeh

3-Bahasa dalam sleng apa yang korang minat?
Utara! Sedara sedara aku ramai orang utara. tersangat suka denga dieorang loghat laa. soo paham la jugak. kalau aku tak paham mesti loading aku tersangattt laju lambattt -.-

4-Makanan kegemaran korang?
Sebenarnya banyak. tapi paling suka Mee Goreng :)

5-Perkara pertama korang buat lepas bangun pagi?
Ambik handpone dan tengok jam! hehe *taksuka pakai jam*

6-Kalau korang perlu jadi seseorang, siapa yang korang nak jadi?
Blogger Fatin Liyana. sebab dia comel sangat. hahah

7-yang korang takut?
Takutt mati ><

8-Filem yang korang suka?
Final Destination 1-4!!!!! Haritu ayah basuh kereta auto. teringat pulak Final Destination 4..hahah dimana ada situasi basuh kereta auto.. tibatiba. . hahhh. partt tuu akuu jadi seram pulak dan terasa basuh kereta time tuu lama bnauu. hahahaha *still ada perasaan.hahaha*

9-Artis yang buat korang berbulu?
Ramai! hahaha Az_._._. A_._. dan artis perempuan seksi! 

10-Prinsip diri korang?
Jadi la diri sendiri ok ;)

11-Apa yang korang tak suka sepanjang penulisan puan gojesss ni...? *jujur naaa*
Ok je. takpena tak suka.. semuanyaa ok ^^

Soalan ;
1- Quotes kegemaran anda?
2- Tagline? *ayat yang selalu guna? contoh: ada aku kesah?*
3- Lagu yang membuatkan anda tersenyum?
4- Kata-kata membuatkan anda down/ terasa hati?
5- Pakai produk muka jenama apa? ok tak?
6- kata kata yang ingin anda sampaikan kepada EX girlfriend/Boyfriend?
7- Laptop or Handpone?
8- Jubah or Baju kurung?
9- Kopi or Susu?
10- Wechat or Whatsapps?
11- Apa yang anda fikir tentang soalan-soalan dari Nadyya ni?

Tag;


#Jemput menjawap ye semua :)

Thursday, September 25, 2014

First Giveaway : Giveaway Contest

Hai! Hai!
semalam thisni3zahata tag aku untuk Giveaway ni. thanks ye sebab sudi tag Nadyya ;)
Jemput join semua. besok tarikh tamat.. jemput join semua ^.^

*klik banner untuk join*

Tag ;

Hadiah-hadiah menarik




Tamat : 26 September 2014 (Besok)

Alexa Ranking #1

Hai! Hai!
Selamat petang. mood malas sangat. alahai ><
Tetiba nak share Alexa Ranking. Ok tak ? macam sikitt je -.-




Sekian.

Wordless Thursday #3

Hai! Hai!
Pagi nih berfeling cinta cintun pulak!hahah. terdengar lagu Yuna - Lautan. terus terasa nak feling feling pulak. kehkeh. lagu nih sesuai untuk lagu tema kawin tauu . sebab? Siapa sangka kita berdua bersama akhirnya. Nampak kan? dah dah jom layan lagu nih. 


Cinta ini tanda hati
Aku kau yang punya
Siapa sangka kita berdua
Bersama akhirnya

Oh biarkan ribut dan hujan
Datang menduga aku engkau ada
Oh biarkan seluas lautan
Ku renangi jika aku kau perlukan
Oh biarkan kerna aku kau ada

 Tiada cela engkau sempurna
Yang teristimewa
Seandainya tiada istana
Ku mencintaimu seadanya
Yeah..

Oh biarkan ribut dan hujan
Datang menduga aku engkau ada
Oh biarkan seluas lautan
Ku renangi jika aku kau perlukan
Oh biarkan kerna aku kau ada

Oh siapa sangka Cinta yang kita bina
Akhirnya bersemi jua
Oh biarkan
Kerna kini kau ku ada

Oh biarkan ribut dan hujan
Datang menduga aku engkau ada
Oh biarkan seluas lautan
Ku renangi jika aku kau perlukan
Oh biarkan ribut dan hujan
Datang menduga aku engkau ada
Oh biarkan seluas lautan
Ku renangi jika aku kau perlukan
Oh biarkan kerna aku kau ada


#Dulu tak berapa minat lagu lagu Yuna ni. sebab slow kan. tetiba jadi minat pulak lagu ni. hahaha. Mesti layan lagu ni kejap je. sebab jenis aku. kalau suka akan play banyak banyak kali. pastuu nanti mesti jemu. bila dah jemu terus buang lagu tuu. hahaha . Kbye!

Wednesday, September 24, 2014

Buku Patah

Hai! Hai!
Tadi petang bukak Instagram ternampak orang pos gambar gambar bawah nih. mehh tengok
.
Buku Patah berkaitan kata pepatah Quotes.#Moveon/Puisi Jalananselama nih baca quotes quotes nihh. tak sangka ada bukunya.. bila dapat tahu dari buku. semestinya aku nak beli jugak!hahaha. semua berkaitan penulis buku nih aku follow. fuhh memang lepas ni aku stalker die jela jawapnya ;p sesapa yang nak beli buku nih jugak bole email : bukupatah@gmail.com. ni urlblog beliau: BicaraSamaAwan jom jom jenguk ;)


Sekian.

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM

Assalamualaikum w.b.t.

*Klik BANNER untuk join*

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)

Done!

The Liebster Award by Ana Lee part 2

Hai! Hai!
Rajinnya dia nih tag aku kan?hehe. mest terhibur baca jawapan aku kan?kan? hahahaha.
ditag oleh Ana Lee

1. Nama panggilan apa. Umur berapa? Asal kat mana?
Nama Panggilan bole panggil Nadyya or Nanad. Jangan panggil Nad. ramai sangat orang nama Nad kan?HAHAHA
Umur pada dasarnya berumur 15tahun. hahaha hakikatnya berumur 22tahun. alahaii ;p
Asal Pontian, Johor :)

2. Kalau korang berkebolehan untuk melukis, apa perkara yang paling korang nak lukis.
dulu masa sekola rajin melukis. amek pon subjek PSV. hahaha bila da habes sekola malas lahaii. teringin sangat nak lukis 3D ;)
Cantek kan?

3. Bila sakit hati, apa yang akan korang buat?
Cuba pujukkan hati sendiri dan duduk sorang sorang dan dengar lagu kuat kuat. hahaha cool kan? ;p

4. Bagaimana penampilan korang bila keluar dari rumah. Contoh hangout dengan family or friends.
blaus labuh/ tshirt + cardigan, seluar slack dan shawl/ tudung sarung.

5. Selalunya bila hujan, korang akan buat apa?
Tidow laaa! hahahaha.

6. Nombor kegemaran korang? Sebab kenapa suka nombor tu?
Semua kegemaran laa.. hehe

7. Bayangkan. Apa tindakan korang bila nampak di depan mata, pasangan anda sedang curang. 
Soalan ni best!hahaha. ambik je batu dan baling ke kepala pasangan kite. dan rasa rasa die toleh ke tempat kite. just says "hye!" hahaha #takpena terjadi lagi. nak buat macammana kan. da dia curang. takde jodoh lewwtew. takpe carik la baru kann. Allah kan da tetapkan setiap manusia berpasang pasangan betol tak?hahahah 

8. Sejak umur berapa korang ada telefon bimbit sendiri.
masa 15tahun kott. tuupon nokia 3310.

9. Apabila korang sedang bosan, apa yang korang akan buat?
Dengar lagu dan layan blog.

10. Apa benda yang paling korang ketagih dalam kehidupan seharian. Anything?
Hadap blog sampai muntah!hahahaha

11. Dalam hubungan persahabatan, apa yang paling penting?
Apa yang penting? Kerjasama!!!yehaaaa. hahahaha. yang penting memahami, saling bantu membantu, pendengar setia, dan macam macam la.. heee

Done! selamat membaca :)

Tuesday, September 23, 2014

Sweet September Giveaway by Mellya

Hai! Hai!
*Klik banner untuk join*

Hadiah - Hadiah Menarik
Top Referral (1)
Buku Mini Menjemput Rezeki + Product Kesihatan Shaklee by www.sihatitunikmat.com
Top Referral (2)
1 pewangi kereta + Tudung Bawal Ruffle by izzeyda.blogspot.com
Top Comments (1)
Shawl 3 tones worth RM 30 by www.fatihatie.com
Top Comments (2) 
Set tasbih (pesona + digital) by www.ayuzan.com , http://tasbihborongmurah.blogspot.com
First Participant 
Last Participant
CONSOLATION PRIZES
1 x pemenang Set tasbih (pesona + digital) by www.ayuzan.com , http://tasbihborongmurah.blogspot.com
5 x pemenang bookmark doodle by http://duniamisskepeng.blogspot.com
2 x pemenang topup RM 5 by http://syazdanny2329.blogspot.com/
2 x pemenang topup RM 5 by http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/
1 x pemenang review blog by http://kinderbueno-wolf.blogspot.com/

Tamat : 30 September 2014

Akhirnya Aku Convo!!!!

Hai! Hai!
Sori baru nak update pasal convo. Hee. 
18/09/14 dan 2.00 ptg raptai. Kononnya bertolak awal. dalam pukul 7lebih pagi. sampai tempatnya dalam pukul 11pagi. dah sampai duduk duduk kejap bawah pokok lepastuu terus makan tengahari. Sebenarnya pagi tuu memang dah migrain. lepas makan BFF call suruh masok dewan sekarang jugak. dalam pukul 12lebih kott.

Disebabkan BFF dapat anugerah die convo awal. die convo tak sama hari dengan aku. soo dapat laa jumpa kejap dengan die time tuu.*convo ni buat 1malaysia. masa aku convo gabungan KK Johor dan KK Perak* aku apalagi terus amek Jubah. dan time nih makin ramai orang. kepala aku lagi laa migrain makin myeksakan laa. korang bole bayangkan tak? sape pena migrain tahu la macamne. terasa macam nak hentak hentak je kepala tuu tauu.

Bila bincang bincang dengan ibuayah. akhirnya aku tak pegi pon raptai. HAHAHA cuak jugak kan. tapi nak buat macammana kepala dohh sakit sangat kann. sampai ke malam kott. malam lagi laa teruk terasa nak muntah tapii aku terus je tido.hahaha naseb la ada orang yang tukang bagitahu apa yang terjadi waktu raptai kan. kehkeh dah dah mehh layan gamba gamba convo aku. jeng jeng jeng
With mymom dan mydad. Yeh. thanks. sudi melayan anakmu dan sanggop hantar kite ke serdang ni. tanpa mereka sape la aku. sobsob. ILOVEYOUUUUU
With separuh geng aku!kehkeh. kedua kiri tuu exroomate aku. masa sem last baru kiteorang 1 bilik. dalam bilik aku. aku ingat lagi. alarm 3 negara youu. Aku(korea) BFF(omputih) yang ni(Indon) nampak tak?HAHAHA
Ini laa owner blog ni. Comel tak?HAHAHA *Angkat bakul sendiri kejap*
Dalam banyak banyak gamba. aku paling suka gamba ni. Nampak muka aku licin gilosss dan tibatiba putih melepak!kahkah. Hah! nihh exclassmate aku. kiteorang rapat. dia kawan terbaik aku,. aku ingat lagi. masatuu migrain aku teruk dan time tuu bulan puasa. die sangop masakkan makanan tuk aku *walaupon kiteorang tak satu rumah* dia cakap "Nad sakit. Nad kena makan jugak!" sweet memoriessss :')
Ni Kawan baik aku jugak. Kiteorang 1kolej tapi lain cawangan. err sebab kolej aku setiap daerah ada. Kolej Komuniti kan. Hah. kiranya kolej kiteorang berjiran laa. kehkeh.kiteorang lau dalam Handpone memang salu gaduh tapi kalau jumpa baik sangat kot.hahah. cer teka sape lagi muda? umo kiteorang tak sama K. hahaha *Nampak tak bunga die lebih besar dari aku kann?hahahaha*

#Done! tak bergambar sangattt. Hari jumaat kan. tergesa gesa nak balik awal. cukup la sampai sini. tatatititutu ~

Monday, September 22, 2014

The Liebster Award by Budak

Hai! Hai!
Di tag oleh Kakak Budak

1. Pasukan bola sepak pilihan anda.
Alamak. tak minat la! hahahah

2. Lagu patriotik kesukaan anda.
Satu Malaysia. sebab dulu masa kolej pena koir untuk lagu ni. hahaha terbaik :)

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
Johor (Segamat, Muar, Batu Pahat, Kluang, Kota Tinggi, Pontian dan Johor Bahru)
*Thanks Cik Mimie.hehe bertapa pentingnya berkawan blogger 1 negeri ni.. hahahah

4. Asam pedas berasal dari negeri mana?
Melaka.

5. Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
Timang tinggi-tinggi,
Sampai cucur atap,
Cucur atap tak sedap,
Cucuk pisang, cucur udang, haaa tu sedap. HAHAHA

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
Basah.

7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
Jika ada salah dan silap. tolong tunjukkan kott. hehe

8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
mesti laa Korea!hahaha

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
entaa laa. Nadyya kott. hahaha ;p

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
Best ke? hahaha. apa yang bestnyaa. Blog aku ni suka tukar tukar wajah dan suka syok sendiri. kalau rasa rasa nak tersenyum je dan nak awet muda bole la singgah blog aku selalu K?hahahaha

11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
fuhhh takde lagi susa ke soalannya ni?hahahaha

SOALAN TAMBAHAN :

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas.
lepasni bole la jadi cikgu sejarah ye. hahahah

13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
ada! ada! bagi soalan 5. yang lain malas nak google google dah.hahaha

Done! akhirnyaaa. susa jugak nak jawap soalan ni tau. kehkeh. selamat membaca ;)
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya