Tuesday, September 9, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Day 10 - 10 Secrets

Hai! Hai!
Harini da hari ke-10 bermakna harini hari terakhir untuk 10 Days Challenge. fuyoo. terasa kejap pulak! kehkeh. untuk kali ni kenapa aku rasa susah sangat nihh. hadoi. 10 rahsia ekk? soo lepasni bukan rahsia lagi la kan. HAHAHA ><

1- Suka Berangan
Yang ni memang perangai aku yang agak teruk kot. kehkeh. bilabila masa bole je berangan. time mandi, time masak, time nak tido. berangan berangan berangan. last last tak menjadi apa pon. HAHAHA

2- Boros
Dahnya tak keje, boros pulak tuu. haihh teruk betol perangai aku satu nihh. pantang ade duit. teruss follow instagram shawl. takponn sibuk dengan novel je. nak tengok beg duit aku nihh 'berduit' memang agak payah dan jarang sekalii.. fuhhh sad story kan? ;p

3- Hutang
Bukan aku yang suka berhutang tapi. okla kawan aku berhutang dengan aku beratus ratus. aku pulak jenis senyap je. ibu ayah aku lak dah bising bising suruh mintak hutang. aku nihh memang agak lemah sikit nak mintak mintak duit nih. aku sebenarnya taktahu nak cakap camne >< dia kata nak bayar skit skit setiap bulan. tp sampai sekarang tak nampak batang hidung. korang rasa apa patot aku buat? -.-

4- tak banyak cakap
aku nih memang seorang tak banyak cakap. kadang bercakap bila perlu je. kat sini je nampak peramah sangat. kehkeh

5- Rabun
Aku adalah seorang pemakai spek! rabun jauh dan rabun silau. tapi masalahnya aku tak suka pakai spek! kehkeh. rasa rasa kepala dah sakit sangattt baru aku pakai spek. HAHAHA

6- Tak suka makan sayur
Fakta! memang tak minat makan sayur sangat sangat!! kehkeh. tapi cumaaa Pucuk Ubi je aku suka makan. lagilagi masak lemak.. fuhhh sodappp tuuu ^.^

7- Tak kekal lama
Apa yang tak kekal lama? HAHAHA. ok. Apa apa barang yang aku guna salu cepat rosak. soo memang tak kekal lama la gamaknya. lagi lagi jam. tak sampai seminggu jam da rosak. Nampak tak keganasan aku disitu? HAHAHA

8- minat tengok lelaki pakai spek
Aku nih memang suka sangat tengok laki pakai spek. aku rasa macam comel sangat. alahai. Wahai En Jodoh. pastikan awak pemakai spek tauu. nanti again and again jatuh cinta je kat awak. hah! tuu baru sweet kan? HAHAHA

9- Suka
Yeh! Aku peminat setia Amran Ismail. aku taktahu la macammana la aku bole minat gila kat dia nih. kehkeh. bayangkan sampai kan masa aku belaja dulu, adalah abg senior muka sebijik macam dia nih. soo aku pon minat gila gak kat abg senior tuu. sampaikan kawan aku sanggop tanyakan pasal abg senior tuu tuk aku. padahal aku cuma minat je. tapi ada la jugak add abg senior tuu kat facebook. dia tak approve. kecewa kott terus buang permintaan kawan tuu. KAHKAH. lepastuu tiba tiba aku da habes belaja tengok tengok abg senior tuu add aku kat facebook. fuhhh bertapa bahagianyaaa. padahal add je ponn. kehkeh. dah dah yang penting Amran Ismail ni orang Johor :)

10- Susa Menangis
Aku memang susa menangis. aku pon jadi pelik. kenapa laa hati kerass sangat . sampaii kan susa sangat nanges.. sampaikan paksakan mata suruh nanges. tetap tak nanges jugak! HAHAHA. adoiii sad ending bha ;p

Jemput baca;


tolong ye klik SINI dan SINI. thanks :)

16 comments:

  1. 1,2,3,5 sama je...

    yg pasal hutang tu mmg kena jugak mintak...kalau tak mmg liat nak byr...kadang kak Sally berseloroh je..sambil buat muka "kau belum byr hutang.."

    ReplyDelete
  2. eh pyka pon rabun tao tapi tak suka pkai spek . pkai time perlu shja . suka laki pkai spek eh ?? tunang pyka pkai spek ktgori comel jgk la eh . hahaha :p

    ReplyDelete
  3. untungla akak .. susa nak nangis..

    ana ni sensitif.. senang sangat nangis.. orang lain punya kesedihan, ana turut terasa.. or bila kucing kesanyangan takda lagi, rindu orang.. itu antara yang bole buat air mata mengalir. Haish sensitif!

    ReplyDelete
  4. hehe..nie rahsia ttg diri ekk..ok dah tahu..hihihi

    ReplyDelete
  5. amran ismail..kalo ckp mesti angkat2 kening..

    ReplyDelete
  6. haha. camne nad boleh minat amran ismail? takpe2, kang kot berjodoh dgn abg senior serupa amran ismail tu ok gak tu. dah add fb kan? hehe.

    nad kite dah tolong klik kan. and kite baru buat 8share jugak. budak baru nak up kan. hehe tolong menolong amalan mulia :)

    ReplyDelete
  7. Wah, tiada rahsia antara kita lagi da..hehehe..nk tgk pic nad pakai spek :P

    ReplyDelete
  8. ain pun tak suka pakai spek.kalau mata dah kering pakai lens baru la tercari-cari spek.hehe

    ReplyDelete
  9. tahniah dah berjaya menghabiskan cabaran..

    ReplyDelete
  10. Dah bocor rahsia la yer. Tahniah kerana berjaya melengkapkan cabaran yer Nadyya ^_^

    ReplyDelete
  11. Nk lelaki pakai spek? Pesal lah lelaki rabun jgk yg d cari hihihi tp biasa lelaki pakai spek ni bijak kan :-)

    ReplyDelete
  12. salam. tak suka makan sayur??? alamak..sayur penting tau!

    ReplyDelete
  13. saya pun suka berangan. shhhh.. >.<

    boros pun sama. ish3.. pantang nampak benda menarik, terus nak beli. -.-

    pasal hutang tu, hmm, kalau kawan saya, dia g post quotes islamic pasal hutang kat fb orang tu. hahahaha..

    lelaki pakai spek? alahai. haritu baru terjumpa. jatuh cinta pandang pertama bab kata Kak JM. haha.

    ReplyDelete
  14. Eeei, tak suka makan sayur? cubit kanggg. hehe

    ReplyDelete
  15. tak suka makan sayur gak hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya