Monday, September 8, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Day 9 - 9 Loves

Hai! Hai!
Harini lambat pulak update untuk 10 Days Challenge kan. Hee. selalunya Challenge ni aku auto publishh je. memang dah siap siap dulu malam sebelom nya. tapi disebabkan malam tadi migrain melampau. memang takdapat nak update awal la. Takpela asalkan update kan :D

1- Family
Oh! yeh. aku memang takleh berjauhan dengan family aku. dulu masa belaja dulu pon aku selalu sangat balik. Bila hujung minggu aku ada kat hostel. ada kawan aku jadi pelik sangat.. Hamboii. hehe. Aku harap bila aku dah kawen rumah akuu nt dekat dengan rumah family aku. kehkeh

2- Handpone
Bila bangun tido. benda pertama yang aku carik adalah handpone. dan terus tengok jam. Handpone aku adalah segala galanya. handpone la jam, handpone la tempat aku call or mesej, handpone la tempat aku tengok laman sosial. #Faktanya aku taksuka pakai jam. sekali aku pakai jam, jam itu akan jahanam tak sampai seminggu aku pakai ;P

3- Novel
Oke, aku pantang nampak novel. bila da nampak pasti akan beli. kalau time tuu aku takde duit. yang pasti duit ayah akan jadi mangsa! kehkeh. semalam ayah says "kau nih baca novel je. cuba la jadik penulis novel pulak." huh! aku jadi penulis novel? hadoii. itu memang angan angan aku. tapii buat masa sekarang pon takmampu lagik.. kene slow slow. jadik penulis cerpen dulu ke kann?kan? kehkeh

4- Shawl
Yang ni ponn pantang jugak. asal bukak instagram je. benda pertama aku follow ialah #shawl dan #shawl jugak. walauponn time tuu takde duitt kan.. sobsob. 

5- Kopi
Aku seorang gila Kopi. sehari tak sah kalau tak minum kopi. aku jenis tak kesah minum kopi apa. kopi hitam ke kopi susu ke. duadua faveret aku! tapi paling suka kopi hitam! lagilagi pekatt.. memang nikmattt laa. HAHAHA. dari kawan aku takreti minum kopi tibatiba layan kopi je. K aku tak hasuttt ;p

6- Pink
Jangan cakap taktahu ehh. tengok blog je dah tahu. jelass dan nyata aku memang peminat setia pink! kebanyakkan baju aku, shawl, novel, sabun muka, nak dekat semua barang aku pink, pink ar. cuma seluar je aku tak suka berwarna pink. nanti orang ingat aku jambu sangat pulak. errr

7- Makan
Ok, sangat suka makan ! tak kira laa, aiskrim ke coklat ke nasi ke mee ke. semua suka! cuma yang berkaitan kacang je aku tak suka. disebabkan suka makan la aku belajar jugak masak! HAHAHA

8- Coklat
Tersangat suka Coklat. yang berkaitan coklat aku suka gila gila. air coklat, coklat, kek coklat , aiskrim coklat. dan sebenarnya warna coklat pon aku suka jugak. kehkeh

9- Gelak dan Senyum
Aku sebenarnya suka gelak tak hingatt dunia dan kadang cara aku gelak tuu memang tak sopan langsung. sampai banyak kali ayah tegur >< senyum ponn iya. aku time sakitt haty pon bole senyum lagi. tuuyang ramai cakap aku takde perasaan. HAHAHA

Jemput baca;

tolong ye klik SINI dan SINI. thanks :)

17 comments:

  1. Ok, yang lain sume Cik Mimie love kecuali 5,6 & 8..hahahah :) chaiyok2!! Tinggal sehari lagi nad :)

    ReplyDelete
  2. haaahaaahaaa..cita cita tak nak kalah...nak jadi penulis novel tuhhhhhh.....wanita dan warna pink berpisah tiada..hahahahahaahahaa....

    oh ya!anda di tagg untuk join satu awards..harap sudi meluangkan masa utk segmen ini yeh..sila lapor diri di sini

    http://aimanbudakbaik93.blogspot.com/2014/09/the-versatile-blogger-award.html

    see u soon ^^

    ReplyDelete
  3. Ehh. Samalah kita ada "angan-angan" nak tulis novel ;)

    ReplyDelete
  4. zizie minum kopi bila rasa mengidam aje.. lagi2 kalau mak yang buat. hehehe.

    ReplyDelete
  5. betul tu..hp memang penting..x boleh hidup tanpa hp..huhu..

    ReplyDelete
  6. Tahu sangat dah Nadya ni gila shawl. kekeke

    ReplyDelete
  7. handphone adalah segalanyaaa! ahaaa! yes! cuba lah wat tuto pakai shawl pulok kat blog ni kak, kan best. hehehe xDD sambil sambil boleh niaga gak

    ReplyDelete
  8. terliur nya tengok coklat tu... erkkk

    ReplyDelete
  9. banyak persamaan la kita nie yunk . pyka pon memang taleyh berjauhan dgn fmily , suka warna pink , suka baca novel , suka coklate , suka makan . hehe :)

    ReplyDelete
  10. nad buat lah novel please? hehe

    ReplyDelete
  11. Moga satu hari nanti Nadyya dapat jadi penulis novel yer ^_^

    ReplyDelete
  12. Akak pun suka shawl tp x lah fanatic sgt. Suka gelak dan jetawa tu bagus tau awek muda :-)

    ReplyDelete
  13. Nadya! kite byk sgt same ni, camne ni! hahahaha memang sekepala lah! :D

    ReplyDelete
  14. salam. eh eh..sama la..suka kopi tapi sy tak suka coklat kekeke

    ReplyDelete
  15. family lagi penting kan ^^, saya kalau adik2 semua balik rumah, saya pun terus balik. bukan senang nak kumpul sama2/

    saya more to novel English. tapi ada exception gak la. Sarnia Yahya, Anis Ayuni, Hanni Ramsul and Rose Harissa punya saya layan. ^^,

    eh, saya x tahu lak sis suka kaler pink XP

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya