Friday, September 5, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Days 6 - 6 Place

Hai! Hai!
Dah masok hari keenam rupanya untuk 10 Days Challenge ni. kejap je masa berlalu kan?HAHAHA. dah, dah jom saksikan ~

1- Makkah

Gamba Makkah diperlihatkan daripada angkasa lepas! Subanallah. indah kan? Aku teringin nak pegi sini dan berdoa depan ka'abah mesti indah kan. dan aku tahu korang pon teringin nak pegi sini kan? Semoga Allah mempermudahkan urusan. dan dapatlah aku dan family jejak sana kan :D

2-Korea

Yeh! da lama aku teringin nak pegi korea. suasana disana cantik sangat.. bungabunga cinta gituu. tuyang aku penah berangan nak honeymoon kat sana!HAHAHA K,K, tuupon kalau dapat suami kaya kan. kalau tak dapat yang kaya honeymoon jela kat Cameron Highlands kan. kehkeh

3-Paris

tempat ni baru je tersenarai sejak aku tengok gambar gambar Enstalker. dia kalau pegi oversea pasti amek gamba banyakbanyak. aku paling minat gamba dia kat paris. seriusss cantek gilosss. yang takleh bla dia macam sengaja buat aku jeles dengan pos gamba gambanya kat facebook la, wechat la dan yang takleh bla lagi siap pos jugak kat whatsapp aku. Nampak takkk? wuuuu. eh sape Enstalker? Ok sila baca di SINI. sebenarnya dia salu dapat keje kat oversea. itu bukan la percutian dia. soo sekarang pon dia berada kat oversea. tapi taktahu kat mana. bila tanya kejap kat korea la, paris la, UK la,. pening aku woii. dan sekarang dia busy. dan jarang whatsapp aku. kalau tak dulu harihari dia whatsapp aku. #Soo kau nak cakap kau rindu dia ke? Krik krik krik ><

4- Langkawi

Sebenarnya da 2x tauu pegi Langkawi. tapi tuula takpuas. asal pegi sana tujuannya shoping. ibu aku sibuk nak beli sudu garpu la, mangkok la, periuk la. adoii. aku sebenarnya nak jugak pegi tempat tempat bersejarah kat sana. aku ada la tengok kat satu blog memang banyak la tunjukkan tempat tempat bersejarah kat langkawi. fuhh macam best.. tuyang teringin nak pegi jugak! wuuuu

5- Cameron Highlands

Entry kat SINI aku da bagitahu kan. Sebab apa dan kenapa kan aku nak pegi. soo rasa rasa takperlu la ulang lagi yek. #Haihh nampak sangat da malas nak bebel banyak banyak kan?HAHAHA ;p

6- Kundasang, Sabah

tempat ni paling latest tersenaraiii untuk tempat yang teringin aku nak pegi! tuu ponn sejak Anis Ifham komen kat Entry SINI dia kata Kundasang, Sabah kononya macam kat New Zealand. cepatcepat aku research kat google. Aah macam kat New Zealand. Mesti ramai dah tahu kan? Aku nih hah baru tahu tauu. ketinggalan zaman betol. sadisss kan? kehkeh

Jemput baca ;
10 Days Challenge #1
10 Days Challenge #2
10 Days Challenge #3
10 Days Challenge #4
10 Days Challenge #5

Tolong klik SINI dan SINI ye. thanks :)

17 comments:

  1. makkah tu semestinya :) korea gn langkawi sama ... tak pernah g langkawi . jommm laaa kak . lawatan sesama blogger . haha .

    ReplyDelete
  2. Wah, hari keenam da..nak pergi semua tmpat yug nad senarai kan tu..bestnye :)

    ReplyDelete
  3. Wahh,, bestnya kalau impian kita nak menjejakkan dkat tempat2 nie tercapai.. lebih2 lagi melihat kiblat kita didepan mata...

    ReplyDelete
  4. semua best sbb pemandangan dia kan nad. nampak tenang je. istanbul tak nak g ke? hehe. kite nak g sana lps tgk istanbul aku datang :)

    ReplyDelete
  5. laa..ain baru tau Sabah ada tempat mcm new Zealand.nak book flight lah camni.nak ke oversea tak mampu lagi.wuwu..

    ReplyDelete
  6. salam dear. kalau datang sabah bagitau akak tau..bole jadi tour guide heheheh :P

    ReplyDelete
  7. Akk mcm nak pergi je semua tempat tu especially Mekah.

    ReplyDelete
  8. waaa.. semoga dimakbulkan segala yang KB nak .. especially menunaikan umrah/ haji.. semua kita nk pg sana kan.. pariss.. i nak gakk weyhh.. nk tgk menara eiffel.. cantekk nyerrr :D

    ReplyDelete
  9. Jom kita pergi nanti nak.. berdua.. hahahahaha XD

    ReplyDelete
  10. kalau akak pun akan pilih Mekah no 1 yg menjadi keutamaan

    ReplyDelete
  11. kita pon tringin nak pergi mekah jugak , tapi kalau ada duit tringin nak antar mama dgn abh pyka dulu . hope allah permudahkan la .

    eh yunk pyka yang duk kdah nie pon blum pnah smpai langkawi tao . sob2 sdihnye . haha :D

    ReplyDelete
  12. Amiin.
    Akak doakan hajat Naddya nak ke Mekah kesampaian.

    ReplyDelete
  13. Hihihi. Nanti yang tempat nombor 6 tu kita pergi sama-sama ek. Hihihi :D

    ReplyDelete
  14. family sedara mara semua dah g Mekah. harap2 satu hari nanti dapat g sana gak, tengok arwah abah and arwah ashu. hmmm...


    teringin nak g Sabah, tunggu honeymoon lah nanti. muahahhahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya