Wednesday, September 3, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Days 4 - 4 Books

Hai! Hai! Morningggg semuuaaa!


Harini da masok hari keempat untuk 10 Days Challenge. Aku rasa part niii paling aku suka sangatsangattttt Days 4 - 4 Books. Errr sory laa dalam senarai ni semua aku masokkan novel. dah nama pon Kaki Novel. Soo kene la terima hakikat K :D

1- Novel Cinta 3 Suku - Herna Diana
Novel ni palingpaling aku sayangiii! tengok jela novel pon warna pink kan? *Aku da cakap semua novel novel warna pink gerenti best woo!HAHAHA* Novel ni mengisahkan Iman yang comel berwatakkan kasar. tanpa dirancang bertemu pulak dengan Arie yang sombong. Arie ni seorang pilot. *Aku dah dapat bayangkan Arie ni mesti smart + handsome woo* Iman dan Arie selalu gaduh dan gaduh. dan akhirnya atok Arie mintak Iman dan Arie kawen. Daripada takpenah ade perasaan sayang akhirnya mereka bcinta dan mereka bahagia. nak tahu lebih lanjut bole la beli novelnya oke?HAHAHA. sebenarnya novel ni pada sepupu aku kat kedah. dahnya jumpa dia susah. jauhh kan . aku diselatan dia diutara. uwaaa sedihhhnyaaa >< #sory untuk novel ni aku takde preview kan -_-"

2- Novel Seindah Takdir Cinta - Kamsiah Abu
Bagi aku novel ni tersangat awesome!! berharap sangat TV3 buat drama untuk novel niii. uwaaaa >< apa yang awesome pasal novel ni korang bole baca kat SINI novel ni banyak tekankan Agama. Tuuyang aku jadi sukaaa sangat novel ni!! :D

3- Novel Dia Diktator Hatiku - Nazihatul Hanan
Ni novel ketiga yang aku suka. bagi aku novel ni awesome jugak. korang sila la baca preview novel ni kat SINI yang ni pon banyak diselitkan Agama tapii dalam novel ni banyak guna ayat makan dalam woo. HAHAHA tapi hero dalam novel ni macam takde perasaan skittt tapii sweet laa. walaupon dia selalu menyakitkan hati perempuann tuu ruparupanya dia cinta perempuan tuu dan terus jumpa family perempuan tuu. alahaiii 

4- Novel Biarkan YM Terus Berbicara - Hanni Ramsul
Novel ni sebenarnya kesinambungan novel Biarlah YM Berbicara!(sebelom kawen) soo untuk novel ni mereka da kawen la. Bagi aku novel ni tersangat sweet gilosss!HAHAHA Bininya tersangat kuat cemburu akan kawan baik(perempuan) suaminya. yang suaminya pulak sangat penyabar. sayang betol kat isterinya. nak tahu lebih lanjut bole baca kat SINI aku kalau leh nak suami macam dalam hero novel ni tau!tau! alahaiiiii! HAHAHAHA


Tolong ye klik SINI dan SINI thankyouuu :D

20 comments:

  1. Serius ke best? Akak tak beli lagi... nanti buat review tau..

    ReplyDelete
  2. Novel >_< kita pun suka baca novel jugak~

    ReplyDelete
  3. Wah, novel..lama x baca novel T_T..
    Cik Mimie suka karya Hlovate..sume novel dia best2!! :)

    ReplyDelete
  4. kaki noveell betul! XD challenge aina yang hari ketiga tak buat lagi. T___T sadiioss. hahaa.

    ReplyDelete
  5. peminat alaf21 ea? dari no 1-3 alaf. hehe. baca gak novel tapi yg naddya list tu semua tak baca lg. selalu baca novel yg dah adaptasi jd drama. tapi kite paling suka andai itu takdirnya-siti rosmizah. sedih r baca bnyk kali. huhu

    ReplyDelete
  6. Alamak, klau akak yg jenis x minat buku nih sah2 challenge ni x lepas

    ReplyDelete
  7. Za pun kaki novel jugak..hehe..yg novel 1 dan 4 tu dah baca.. ^_^

    ReplyDelete
  8. salam. hehhehe diantara semua tu nocel cinta 3 suku ja pernah akak baca :)

    ReplyDelete
  9. dulu mama kaki kak baca novel.. skrg takde dah!!! hihi,, nak tengok novel pun kena tegur dgn suami.. ape cer...

    ReplyDelete
  10. suka baca novel rupanya..adik ain ada novel cinta 3 suku tu

    ReplyDelete
  11. perhhh perhhh . kaki novel tu . yaya baca novel ikut mana suka je . plg best suami aku ustaz dengan awak suka saya tak . hehe

    ReplyDelete
  12. semua macam menarik..kena dapatkan salah satu nih..

    ReplyDelete
  13. woah! semua jenis buka yang hebat...hihihi...kak sally tak byk buku...banyak pinjam je utk baca :D

    ReplyDelete
  14. kaki novel ya... amboihhhh.. tu yang jiwangg sgt .. suka baca novel :p

    ReplyDelete
  15. Cerita novel memang sweet... tapi ani x suka baca novel time tgh study ni nanti air mata berjurai-jurai time baca dan gelak sorang-sorang time kat kels... serius dah pernah buat.

    ReplyDelete
  16. Nak beli gak yang ni ^^" Tapi buku-buku lain tak baca lagi bertimbum kat rak tu duh..

    ReplyDelete
  17. yang pernah baca novel seindah takdir cinta.. hehhh lama gak tak layan novel.. tsk tsk >___<

    ReplyDelete
  18. lama sudah I ta layan novel.. last baca novel Ramli Awg Mursyid. huhu

    ReplyDelete
  19. saya suka novel Hanni Ramsul! :D

    amazingly, ummi saya yg x gemar novel Melayu boleh fall in love with her writing. ^^,

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya