Monday, September 22, 2014

The Liebster Award by Budak

Hai! Hai!
Di tag oleh Kakak Budak

1. Pasukan bola sepak pilihan anda.
Alamak. tak minat la! hahahah

2. Lagu patriotik kesukaan anda.
Satu Malaysia. sebab dulu masa kolej pena koir untuk lagu ni. hahaha terbaik :)

3. Berikan nama negeri yang anda sedang duduki dan berapa buah daerah yang terdapat di dalam negeri tersebut.
Johor (Segamat, Muar, Batu Pahat, Kluang, Kota Tinggi, Pontian dan Johor Bahru)
*Thanks Cik Mimie.hehe bertapa pentingnya berkawan blogger 1 negeri ni.. hahahah

4. Asam pedas berasal dari negeri mana?
Melaka.

5. Dalam banyak-banyak pantun, pantun apa yang paling anda sukai?
Timang tinggi-tinggi,
Sampai cucur atap,
Cucur atap tak sedap,
Cucuk pisang, cucur udang, haaa tu sedap. HAHAHA

6. Kalau celup stoking putih dalam air yang berwarna merah, stoking jadi apa?
Basah.

7. Apa yang anda faham tentang "buah cempedak diluar pagar, ambil galah tolong jolokkan".
Jika ada salah dan silap. tolong tunjukkan kott. hehe

8. Dalam banyak-banyak negara, negara mana yang mempunyai banyak artis KPOP?
mesti laa Korea!hahaha

9. Siapakah yang mencipta blogger.com?
entaa laa. Nadyya kott. hahaha ;p

10. Pertahankan blog anda dengan mengatakan bahawa blog anda sangat best dan sebab kenapa ia dianggap best.
Best ke? hahaha. apa yang bestnyaa. Blog aku ni suka tukar tukar wajah dan suka syok sendiri. kalau rasa rasa nak tersenyum je dan nak awet muda bole la singgah blog aku selalu K?hahahaha

11. Apa perasaan anda semasa menjawab soalan-soalan diatas?
fuhhh takde lagi susa ke soalannya ni?hahahaha

SOALAN TAMBAHAN :

12. Berikan sebarang komen tentang budak yang memberikan soalan diatas.
lepasni bole la jadi cikgu sejarah ye. hahahah

13. Adakah anda menggunakan google.com untuk menjawab soalan diatas?
ada! ada! bagi soalan 5. yang lain malas nak google google dah.hahaha

Done! akhirnyaaa. susa jugak nak jawap soalan ni tau. kehkeh. selamat membaca ;)

10 comments:

  1. wahhh berjaya jugak nadyya jwb akhirnya kan hehehe

    ReplyDelete
  2. @anamizu tuuulaa.. bkn snang nk jwp ni..kehkeh

    ReplyDelete
  3. wwakakakkakaa..... soalan kak budak ni memang hebakkkkk...... kaksha pun tak terfikir cenggitu...

    ReplyDelete
  4. tahniah kerana berjaya menjawab. hehe. suka pantun tu.
    tapi kite x nak jd cikgu sejarah sebab tu la subjek paling susah nak lulus.
    mekaseh ye jwb soalan senang2 itu :)

    ReplyDelete
  5. haha. LA budak ni boleh tahan mencabar minda. hiihi

    ReplyDelete
  6. Hahaha pantun takleh blah baq hanggg . Sokong jawapan number 12 . Dayah tak jawab lagi . Senang sanggat soalan pun =.='

    ReplyDelete
  7. Tahniah Nadyya kerana berjaya jawab soalan budak dengan cemerlang. Hehe ^_^

    ReplyDelete
  8. Hahahaha..tak pasal termasuk dalam senarai jawapan nad...hehe..sama-sama nad syg..

    pantun tak boleh blah!! :P

    ReplyDelete
  9. hehehe. XD rajinnnya menggugel. /;3

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya