Wednesday, September 10, 2014

The Liebster Award #3

Hai!Hai!
Dah lama tak ditag untuk The Liebster Award nih. tiba tiba kelmarin ditag kan. thanks awak dan awak. ini The Liebster ketiga. Yeh! jemput baca semua! pastikan baca dari awal sampai akhir tauu ~_^
Mention the person who nominated you with a link to their blog.
Answer the 11 questions asked.
Nominate 11 other bloggers with a smaller following but with lots of potential.
Create 11 of your own questions for them to answer.
Notify your nominate.

1. KENAPA ANDA MEMIILIH UNTUK BUAT BLOG?
Dulu memilih buat blog kononnya nak buat diary online la. semua benda cerita kat sini. tapi sekarang je tak. follower pon makin meningkat. Stalker pon makin ramai. errr. Tahu tahu jela manusia kan? tak semua orang akan suka akan kita. soo simpan jela.

2. SUDAH FOLLOW BLOG AKU? HAHA
Da lama Follow Blog Ummi. Ummi da follow Blog Nadyya lom?kehkeh

3. KENANGAN APA YANG PALING ANDA TAK DAPAT LUPAKAN?
Bila dapat jejak kan kaki nih ke Genting Highlands. wah rasa macam berada di oversea! kehkeh. terasa nak pegi sana lagi sebenarnya. ada sesapa yang sanggop saport aku gi sana tak? ;p

4. ANDA BERASAL DARI NEGERI MANA?
Memang anak jati JOHOR! dan aku dan Ummi adalah sedaerah dan senegeri. Pontian, Johor. ada sesape lagi yang berasal dari Pontian? sila lapor sekarang. mane tahu Raya Haji nanti bole datang beraya ke. HohoHo

5. CITA-CITA SEJAK KECIL?
CitaCita masa kecik nak jadik doctor. Bila da remaja nak jadi Pereka Fesyen. dan sekarang nak jadi Pereka Grafik!! tapi takpena amek cos tuu masa study. sebab family tak restu! wuuuu

6. MAKANAN KEGEMARAN ANDA?
Banyak sebenarnya. Paling suka makan Mee Goreng.

7. AIS-KRIM KEGEMARAN ANDA?
Opcrse perisa Coklat. penah buat dan selalu buat Aiskrim perisa Coklat + Orea. fuhhh sedappp tuu ;)

8. APA YANG ANDA FIKIR TENTANG BLOG SAYA?
Ok je. Putih je kan. hehe

9. APA STATUS ANDA MASA KINI? PELAJAR ATAU PEKERJA?
Sekarang Kerja Cheff kat rumah IbuAyah. HAHAHA. err sebenarnya sekarang penganggur. wuuu

10. TEMPAT YANG MENARIK YANG PERNAH ANDA KUNJUNGI?
Genting Highlands. best dan sangat menarik! seperti berada di oversea!kehkeh

11. GURU KESAYANGAN ANDA SEWAKTU DISEKOLAH?
Guru kesayangan ayah aku sendiri! HAHAHA dulu masa sekola rendah. ayah aku cikgu sains kelas aku. Ingat lagi masatuu nak exam. ayah bagi tengok soalan dan jawapan. ayah suruh ingat jawapan. Baik kan ayah aku?HAHAHAHA tapi markah tetap tak dapat A. sad ending laaa ><

Tag dari Ana Lee

1.Kenangan manis sepanjang berada di dunia BLOGGING.
fuhh macam pegi tempat menarik pulak.. siap kenangan manis ni kan. hehe. Aku rasa paling manis bila MENANG Giveaway/segmen. Ohhh indahnyaaaa :)

2.Apa topik yang korang paling gemar semasa menulis blog?
Sudah semestinya Personal! cuma sejak akhir ni je entry aku kebanyakkan Giveaway/Segmen kan. Maaf, Maaf -,-

3.Apa keistimewaan yang ada pada diri korang?
Keistimewaan aku ialah Susa Nanges!!!!!!!! errr keistimewaan ke tu?HAHAHA

4.Topik yang korang paling tidak gemar baca pada sesuatu blog?
Gosip Artis! Sori memang tak minat. 

5.Design blog yang korang suka apabila masuk dalam mana mana blog.
Design Blogskin dan Denim Template. Hakikatnya aku pakai Simple Template. aku tak reti edit guna blogskin/Denim Blogskin. rasa awesome sangat kalau mereka dapat buat tutorial untuk denim Template/Blogskin.

6.Masalah yang korang sering alami apabila berkunjung ke blog orang lain. Berikan penyelesaian kepada masalah tu kalau boleh..
Loading sangatsangat lama. sorry aku jadi tension gilosss gilosss. lastlast terus exit!kehkeh. penyelesaiannya tolong la buang widget widget tak bkenan yaa. tolong la, tolong la, heee

7.Nyatakan satu barang milik korang yang paling disayang.
Handpone Samsung Y yang dihilangkan oleh kawan aku. walaupon handpone tuu murah. itulah satu satunya handpone aku yang dibeli guna duit aku sendiri. Jujur aku memang kecewa. tapi kawan aku buat tak endah je kan. Hutang pon tak bayar. handpone pon tak ganti. Bukan aku nak mengungkit. tolong laa jadi orang tuu menghargai skit barang orang lain kan. dia kata nak bayar skit2 setiap bulan. sampai sekarang tak muncul muncul. Itu kah dinamakan Penghutang yang baik?><

8.Jenis lelaki atau perempuan idaman korang? *Sajaa ..
-Jaga agamanya
-Pandai masak
-Tak merokok
-Handsome/comel
-pakai spek
-bertanggungjawap
-sayang ibunya
-sangat penyabar macam mydad
*sebenarnya banyak. nama pon idaman kan?HAHAHA
*Rasarasa ada yang tersenarai bole la PM aku sekarang ye. aku nak lamar ni! euwww

9.Apa perkara yang paling korang suka yang boleh buat korang jadi teruja?
Yeh! bila dapat hadiah dari seseorang. lagilagi seseorang tuu bagi aku shawl/ novel. Ok thanks kepada insan yang pena bagi aku shawl ye. lepasni jangan lupa bagi novel tau?HAHAHA. ILOVEYOU muchukkkkk ;p

10.Boleh tolong betulkan grammar ana? Kalau ada yang korang rasa macam tak betul jaa masa baca entry ana.. tegurlah, ana ta kisah .. tapi korang mesti betul betul betul!
Inshaallah ana :)

11.Pendapat tentang Ana Lee dan blognya dari segi design dan entry.
Oke je. sangat comel la. guna design Blogskin ke? hehe.


Soalan Baru
1- 5 Fakta tentang diri anda?
2- Pandai masak tak? Suka masak apa?
3- Tempat yang paling anda ingin lawati/ kunjungi suatu hari kelak? dan kenapa?
4- Da kawen belom? target kawen?
5- 3 Blogger yang wajib korang follow? *kira inspirasi laa*
6- 5 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
7- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
8- Favourite quote ?
9- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat sangat ?
10-Ayat cepumas ni! Korang sayang aku tak?jeng jeng jeng
11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? *jujur ok. hehe*

Meh baca ;

Tolong klik SINI dan SINI ye. Thanks :)

22 comments:

  1. hiiiiiiiiiiiiii! i'm back! :D

    hahaha.

    saya mula2 pun nak buat diary online. tapi one day, member baca and one of the entry was about him, memang saya mengamuk gila!! terus saya x buat pape dah pasal personal yang melibatkan manusia bernama lelaki. muahahaha

    saya pun pernah g GH!! memang sejuk gila, patutlah xde kipas. ingatkan bajet murah. hahahaha >.<

    alahai, xpelah sis. nak wat macam mana an. xde rezeki jadi pereka grafik.

    ReplyDelete
  2. Wah, Liebster Award kembali... Thanks yer tag zumal ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zumal dah sedia dengan jawapan kat sini http://duniazumal.blogspot.com/2014/09/liebster-award-part-9.html

      Delete
  3. susah nangis? wah, saya tengok cerita Hindustan je nak nangis. sobs.

    saya pun suka lelaki pakai spek! :D xtahulah kenapa. adeh.

    wah, nama saya ditag lah. thanks!!! ^^, nanti saya buat. hehe

    ReplyDelete
  4. Ayah dah kasi peluang pun tak boleh buat lagi..nak kena rotan nih..hahahh

    ReplyDelete
  5. okay, done! :D

    http://amysigadisweird.blogspot.com/2014/09/the-liebster-award-5.html

    ReplyDelete
  6. amboi..bestnyer ayah bagi jawapan terus!

    ReplyDelete
  7. Alolo. Bestnya dapat jawapan terus dari ayah. Haha

    ReplyDelete
  8. selamat berliebster Award..memang betul menulis soal personal memang mudah tapi kadang kadang idea jugak non hado..huhu

    ReplyDelete
  9. ada lagi LA ni.. oh my.. harap tak di tag.. hehe

    ReplyDelete
  10. perhhhh kena tag , hahaha . nanti kelapangan .. yaya jawab soalan2 cekumas kak nadya ni .hahaha

    ReplyDelete
  11. mekaseh tag. dulu dah ada skg ada balik. akan kakak budak cuba jawab. done klik2 :)

    ReplyDelete
  12. Wah, ditag untuk liebster award..toce2 :) nanti Cik Mimie jawab soalan2 nad tu..hehehe :)

    Thank you tag Cik Mimie :)

    ReplyDelete
  13. hahahaha.. sama jaa kita nihh buat blogg nak buat diary konon nyaa.. hahahhaa.. hahaha..thanks tag ya KB.. nanti syaz buatt... hihihi :D

    ReplyDelete
  14. Orang pontian? MashaAllah. Bagi alamat, boleh serbuuu. Hahahahaha. Kampung kita kat pontian jugak x)

    Susahlah sekarang ni nak cari lelaki yang tak merokok -.- huhu

    ReplyDelete
  15. salam. waaahh bestnya ayah sendiri jadi cikgu :)

    ReplyDelete
  16. Akak dulu jakun bila dpt pegi genting sbb SEJUK!!!!

    ReplyDelete
  17. wahh .. sama la ciri ciri idaman tuu .

    Ana pakai blogskin akak :D

    Terimakasih sudi jawab soalan ana !

    ReplyDelete
  18. wahh .. sama la ciri ciri idaman tuu .

    Ana pakai blogskin akak :D

    Terimakasih sudi jawab soalan ana !

    ReplyDelete
  19. tag akak ek? Hihi. nnti ada masa akak jawab.

    ReplyDelete
  20. Dayah baru nak jawab . Sorry lambat
    http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/2014/09/liebster-award-3-cik-nadyya.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya