Saturday, September 6, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Day 7 - 7 Most Wanted Wishlist

Hai! Hai!
Harini da masok hari ketujuh untuk 10 Days Challenge. maknanya ade lagi 3 hari je nak habes cabaran ni. fuhh kejap je kan? takpe, lepas ni nak join cabaran 30 hari pulak laa. aku rasa yang 30 hari punya lagi mencabar kott..  HAHAHA.

1- Kerja
Aku nak kerja sangat sebenarnya. tak kesah la kerja kat mana-mana. Sebenarnya nak kerja kedai tudung. almaklom laa aku nihh kan obses shawl! teringin la jugak nak bukak bisnes tudung! korang tolongla doa-doakan ye. Heee. Serius da naik bosan duduk rumah ni. walaupon duduk rumah ni kerja aku memasak kan. dan sebab kerja aku ni memasak la aku jadik tembam tau. lepastuu nt terjumpa manusia manusia jarang berjumpa aku sekali jumpa aku. pastiii akan berkata macam ni "Gemoknyaa Nadya!!!" fuhhhh sentap habisss beb!!! wuuuuu

2- Handpone baru
Nak tahu tak? setiap hari aku sakit hati. aku sebenarnya pengguna blackberry. sekarang blackberry aku mati hidup je. bila hantar kedai katanya masalah system. dah betolkan tetap sama. fuhh memang sakit haty la,. tengah syok syok berwhatsapps tibatiba mati. dannn sebenarnya aku sepatotnya ada dua handpone. tapi kawan aku hilangkan.. katanya kene pukau la. dan katanya nak ganti. Aku taktahu la abad keberapa dia nak ganti kann.HAHAHA aku rasa aku dah bagi masa yang sangat lama.huhh! dannn sangat berharap dapat handpone baru lagi guna duit sendiri.com. dannn sangat teringin nak pakai Iphone :)

3- ala-ala perpustakaan
Aku punya berangan kannn. dah kawin dan da ade rumah sendiri. nak buat 1 sudut membaca buku ala ala perpustakan tauu. tapi pastikan 1 rak tuu semua novel. 1 rak lagi semua buku motivasi dan 1 rak lagi semua alquran warna warni. dan 1 rak lagi majalah/ komik.  Pastikan sudut tuu berdekatan dengan ruang tamu. soo bila orang datang rumah. sambil sambil tuu bole laa membaca.. Macam gamba atas la.. tapi gamba atas ni situasi kat dalam pejabat.

4- Masak Western Food
teringin sangat nak masak Spaghetti. alahai. ade la time tuu. aku cakap la kat ibu "akak teringin la nak masak Spaghetti" ibu says "daripada kau masak spaghetti baik kau masak meggi. ingat spaghetti sedap sangattt ke?" *Sebab sedap laa nak masak -,-* time tuu memang semangat berkobar kobar dengan muka keceriaan aku. korang bole bayangkan tak? HAHAH and bila ibu cakap camtuu terus aku masok bilik!!! wuuu dahnya teringin sangat nak makan spaghetti. memang frustt gilaa. putus cinta pon takpenah frust gitu tauu ;p 

5- Amek lesen
Faktanya aku takde lesen kereta dan moto! teruk kan? takde keyakinan langsung. dahnya takde keyakinan lepastuu asyik ternampak kemalangan je. yang terbaru nihh memang rasa rasa da ok laa nak amek lesen. sekali lagi laa betolbetol denpan mata aku kemalangan tuu. teruk jugak la.. fuhh terus hilang keyakinan lagi. tak tahu bila nak datang semangat tuu kan. doa doakan untuk aku ye ;)

6- Kawen
Hah! yang nihh memang teringin sangat la!HAHAHA *nampaksangatttgatal!* bila tengok kawan kawan dah kawen dan da ade anak anak lagi. fuhh nak jugak kawen. keciwa jugak la bila kawan tanya "Nadya bila nak kawen?" fuhhh ayat aku sudah semestinya "ada jodoh kawen la" HAHAHA. Kalau bole aku nak merisik dulu lepastuu terus buat majlis tunang + nikah. soo jimat kan? ini bukan gelojoh tapi jimat. HAHAHA rare kan gamba kawen atas? kehkeh

7- Happy Family
Biasa la kan , bila da kawen mesti la nak anak. bila da ada anak mestilah nak keluarga sangat bahagia. hee. inshaaAllah. nak hidup bahagia didunia dan diakhirat, Amin :)

Jemput baca;
10 Days Challenge #1 
10 Days Challenge #2 
10 Days Challenge #3 
10 Days Challenge #4 
10 Days Challenge #5 
10 Days Challenge #6


tolong ye klik SINI dan SINI. thanks :)

20 comments:

  1. sama la kita yunk , pyka pon tringin sangat nak pakai iphone , tengok org pkai mcm best je . tggu lpas kwen nie bru dpat beli kot . hehe

    haish skit hati jgkkan bila dpat kwan yg hlangkan harta bnda kita nie . pnah jgk la dpat kawan yg mcm tuh ,

    sama2 kita pon dah tak sabar nak kwen n ada rumah sndiri dan keluarga sndiri . hope apa yang di rancang mnjadi knyataan la . amin :)

    ReplyDelete
  2. hai sis sayang! hahaha... dah lama x jenguk sini. asyik busy je. sobs.

    wah-wah, kalau saya, saya malas nak kerja. muahahahah. tapi kalau andai kata satu hari sis nak buka butik ke, calling2 lah kite. kita nk tolong. hehehe.

    ramai gak ye nak Iphone. saya x berapa minat. xtahulah kenapa. haha. x baik kawan buat macam tu. ambil kesempatan. xpe, satu hari dia dapat balasan sama juga. padan muka..

    saya pun nak ada mini library!!!!!!!!!!!!!!!



    ReplyDelete
  3. ayat ibu sis sama macam ummi saya tapi in terms of kek. sobs.

    oh, belum amek lesen lagi ke. hehe. kena cepat2 amek. nanti bayaran makin mahal tau.

    ala, kawen tu, cakap je macam ni. 'kalau ikutkan, esok pun boleh kawen. tapi ALLAH kata belum sampai jodoh lagi, nak wat macam mana.' hahah.

    happy family tu, insya-ALLAH. saya doakan sis dapat keluarga yang bahagia hingga ke Jannah ^^,

    ReplyDelete
  4. Hp tu akak rasa baik lupakan je. Kalau orang dah bagi banyak excuse mmg tak dapat ganti dah tu.

    ReplyDelete
  5. Perpustakaan tu mmg awesome.
    Tapi, kalau rumah banglo besar baru boleh buat. Hehe..

    ReplyDelete
  6. semoga tercapai hasrat akak.. aamiinn.

    ReplyDelete
  7. Moga nad dapat capai semua tu.
    kalo kite nak bukak kedai buku, kat rumah memang nak buat library, masak spagetti memang best sedap plak tu, lagi ape ek? Hehe. Tu je kot utk skrg.

    ReplyDelete
  8. okayy part khawinn tu~ ada jodoh inshaa-allah. :)

    ReplyDelete
  9. haaaahaaaahaa..semua og nak kawen n nak keluarga bahagia...^^
    alaaaaaaaaa.....duit nuffnang kan adooo...beli jer dgn duit nuffnang phone baru tuh ..

    ReplyDelete
  10. semoga apa yang KB inginkan tercapai.. syaz doakan... :)

    ReplyDelete
  11. haha. tang kawen tu pun wish list akk jugak tuu.

    ReplyDelete
  12. eh eh cam sama plak kita ni, cuma kawin tu je kaksha dah khatam... yang lain hanya angan2...

    semoga tercapai hasrat nadd !! aminnnn

    ReplyDelete
  13. Dayah pun teringin nak pakai iphone T_T .. Moga dapat beli ..

    Kecewa bila kita semangat nak buat something tapi ditentang oleh mak .. Dayah teringinnnn sangat nak buat chesse cake leleh-2 tu . Siap search resepi and then kata kat maka "mak , adik nak buat cheese cake leleh boleh dak?" .. Pastu mak kata "Baru ja lepas makan , tunggu la lama-2 sikit" *padaha makan sebulan yang lalu* T_T . terus tutup resepi , layan blog

    ReplyDelete
  14. western food selalu direject oleh mak... entah kenapa jugak .___. yeappp semangat tinggi tapi last last hampehh...tsk tsk

    ReplyDelete
  15. Wah, wishlist kita sama la..Cik Mimie nak macam tu jugak..tapi spagheti Cik Mimie dah penah masak dah..mmg sdap dengan meatball bagai..hehe..abd lesen moto je ada..kereta macam tak yakin la..hahah :)

    ReplyDelete
  16. Yang nombor 3 tu, kita sama, kita sama! Nak ada satu ruang khas untuk books. Hehehe.

    Amboiii. Kak nanad ni memang tak saboo nak kahwin. Semoga cepat bertemu jodoh. Aameen.

    ReplyDelete
  17. In sha allah ada rezeki dptlah keje tu tp buat masa ni try jahit shawl sendiri senang je kan. Kwn opis akak tu buat jual jahit sendiri

    ReplyDelete
  18. salam. akak pun nak handphone baru ...

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya