Sunday, February 28, 2021

day 10 - top 5 lagu kegemaran anda (pelbagai bahasa)

Assalamualaikum

Hi! okayyy aku sukaa challenge yang harini punyaa. aku memang minat lagu lagu yang pelbagai bahasa. soo takde laa bosan asyik main lagu yang sama jeee kan ;)

lagu melayu.
1- Balasan Janji Palsumu - Leon
2-Mengulit Kenangan - Data
3- Memori Sekuntum Rindu - Spoon
4- Tingal Sayang Tinggallah Pujaan - Sweet Child
5- Sepenuh Hati - Spoon

Okayyy, macam laguu melayu nii memang banyak aku suka lagu lagu lama yang cintan cintun. walauponn lagunyaa sedih sedih. memang menusukk tuu. kalau tengah putus cinta mungkinn boleh menangis kutt. hehe

lagu indon.
1- Jujur Aku Tak Sanggop - Pasto
2- Pura-Pura Lupa - Mahen
3- Mungkin Harini Esok Atau Nanti - Anneth
4-Kekasih Impian - Natta Reza
5- Kupilih Hatimu - Ussy feat Andhika

lagu korea
1- Heaven - FT Island
2- Hello Hello - FT Island
3- I'll Be Back - 2PM
4- Sorry Sorry - Super Junior
5- I'm A Loner - C.N Blue  

Lagu Hindustan
1- Le Gayi - ost Dil To Pagal Hai
2-Andekhi Anjaani - ost Mujhse Dosti Karoge
3- Jaane Dil Mein - ost Mujhse Dosti Karoge
4-Aisa Lag Raha Hai Pyar Ho Raha Hai - ost Dil Hai Tumhaara
5- Kasam Khake Kaho - ost Dil Hai Tumhaara

harini tadi mood cerita hindustan. tuyang ada lagu hindustan sekali nii. tadii baru nak layan cerita hichki dilakon oleh Rani Mukerji. okayyy aku memang suka sangat kalau dia berlakon. hikhik. tapiii tulaaa baru nak layan sikit tengahari tadi terus laki ajak jalan pulek. HAHAHA xD

Saturday, February 27, 2021

day 9 - genre siri tv/movie kegemaran anda.

Assalamualaikum

Hi! siri tv or movie nii yaaa. aku sebenarnyaaa sangat jarang tengok tv. maklomlaaa tv da rosak. 2 kali beli tv. dua dua dirosakkan oleh Hud Mikail yangggg banyak sangat akal tuuu. feninggg laaa mamanyaa. so jalan penyelesaian nyaaa tak payah repair or beli tv baru. HAHAHA

Masa aku mengandungkan hud, akuu memang rajin layan drama korean dekat viu. sebabbbbb ada subtitle malay. senangggg pon senangg, tak payah bayar. sejak sejak viu banyak sangat iklan berbanyak aku jadiii feeedup sangat! HAHAHAHA nampakkkk benar kedekutttt kan? hekhek.


okayyy berbalik tajuk, genre siri tv atau drama memang layan cintan cintun dan serammm. HAHAHA contohnyaaa drama korean yang aku layan semuaa cinta cinta jaaa. aku bukan sejeniss taksub korean drama sampai semua cerita aku layan, aku layan drama yang terpilih jaaa seperti full house, secret garden, my love from another star, let's eat season 1, goblin, the legend of the blue sea, the descedant of the sun and touch your heart lepastuu ada lagi 2 drama.. tapii aku lupaa sebab drama tuu da lama sangat. HAHAHA

cerita seram nii tak banyak sangat layan.. sebab dah kawen da takde masa sangat nak hadap movie movie seram ni. hehe. yang aku ingat sampai sekarang, final destination semua season aku hadap. nampak takkk dia punya suka? padahal cerita tuuu buat orang terkejot jaaa. sana sini tetiba ramai sangat orang mati. hishhh serammmm kuttt >.<


wordless saturday - jangan cari orang yang kau sayang tapiii.

Assalamualaikum


benaran iniii! sebab tuu aku pilih kawen dengan orang yang sayang aku. walaupon dia annoying dan kakii bahan . HAHAHAHA. tapiii dia memang ayah terbaik untuk hud. ayahnyaa lagi paham apa yang hud nak dari mamanya xD cewahhh taklehhh puji banyak banyak nanti dia kembangggg >,<

Friday, February 26, 2021

day 8 - hobi anda

Assalamualaikum

hi. cakap pasal hobi niii memang banyak sebenarnya. tapi aku bagitahu 3 jelaa yee :)


first nii, hobii yang paling aku suka buat niii mestilahh dengar lagu tak kira masa okayy. tengah update entry nii pon dengar lagu. tengah kerja ponn dengar laguu. dengan dengar lagu nii laaa membuatkan hati aku rasa cool and tenang. cewahh. dapat menghilang kan ngantok pon iyaaaa jugak! maklom laaa setiap kali pegi kerja always ngantok. taktahu laaa kenapa jadi macamtuu. HAHAHA.


second, membaca novel. tapi tulaaa mood membaca tak datang lagi ni. HAHAHA. macam novel nii fav penulis aku nii Herna Diana. bagiii aku cerita dia penuhh dengan lawak,sedihhh dan tak membosankan okay. yang penting semua novel dia aku sukaaaaaa! selain tuu, aku suka penulis novel Aisya Sofea. novel novel dia yang aku baca tak penah lagi rasa bosan. tiap kali baca mesti akan tersenyum sendiri punyaaaa. alahaiiiii.


Lastly, suka makan. ehhh siapa jaaa tak suka makan kan? HAHAHA. paling fav seoul garden. walaupon mahal tapi aku rasa puas okayyy. mahal tapi dapat makan ikot suka kita nak berapa jam ponn. HAHAHA aku rasa jimat sangattt. sebelom pegiii situ, aku akan pastikan sarapan takleeee makan.. kenaaa betul betul lapar baru pergi. baru laaaa betul betul menghayati makanan kannn kann. hikkks!

Thursday, February 25, 2021

day 7 - selebrity crush anda.

Assalamualaikum

hi! kalau dah nama selebriti nihh memang akuu sukaaa artis korea jaaa. sebab dieorang comel kutttt. HAHAHAHA sorry laaa sesiapa yang tak minat korea tuuu xD sebenarnyaaa ramai jadi pujaan hati aku niii, tapiii aku pilih 2 orang ehh. kangg ambik ramai ramai korang mesti cakap aku overrrrr kan? hehehe.


Gong Yoo.

Aku minat dia nihh sejak aku layan Goblin. ada sesiapa da layan goblin ke? aku dah repeat drama nihh lebih 5 kali aku rasa. yanggg lain aku repeat part yang best best jaaaa. walaupon dalam tuu banyak hantu.. aku rasa cerita niiii penuh dengan kesedihan. tapiii last last sweet K. hmmm dah rindu nak tengok balik ni. HAHAHAHA. selain tuu movie train to busan. yangg nii pon aku repeat banyak kali jugak. maybe lebih 3 kali kuttt. cumaaa drama baru dia jaaa aku tak layan lagiii. mood nak tengok drama korea baruuu. tak datang datang lagi mood nyaaa. hehehe.


Lee Min Ho

Lee Min Ho niii aku minat diaa sejak dia berlakon drama The Legend Of The Blue Sea. dia nampak handsome melampau okayyy. niii aku ulang ulang tengok drama niii lebih 5 kali. hahhh sama jelaa macam goblin tuu. akuu rasa diaaa nampak serasi betul dia berlakon dengan Jun Ji Hyun tuu. yang penuhh dengan lawak and cantikkkkk. 

wordless thursday - masa lalu.

Assalamualaikum



Wednesday, February 24, 2021

day 6 - gambar pada skrin telefon anda.

Assalamualaikum


Hi! simple jaaa guna theme dari phonee jaa. jenis aku tak berminat sangat tukar tukar background phone. sebab handphoneee aku sejeniss cepat prob sebab semua video anak kalau boleh nak simpan dalam phoneee jaaa. soo phonee jadi hang laaa. lepastuu marah. HAHAHA. n thennn setiap setahun lebih 3 kali clear kan gallery. kauuu rasa. haihhhh masalah aku video anak selalunya memang takkan buang laa. HAHAHA sebab taknak ambik gambar, budakknya tak reti diam. gambar nyaaa jadi blur. so video jelaaa harapannya. heeee

Kbye.

Tuesday, February 23, 2021

wordless tuesday - rezeki.

Assalamualaikum



day 5 - apa yang anda buat apabila bangun tidur.

Assalamualaikum

wah! bestnya budak comel nii tido xD

Hi! kalau waktu kerja nii, bangun bangun mestilaa tengok handphonee dulu,tengok jam pukul berapa time tuu. lepasstuuu mesti terburu buru bangun pergi ke dapur sebab nak masakkan makanan hud tuu untuk makanan tengahari. lepastuu dah kena bersiap pergi kerjaa, sebelomm tuu singgah laa beli makanan sarapan, hantar hud pergi rumah pengasuh dan pergi kerja. akuu biasanya waktu lunch tak makan, sama laa ngan laki aku tuu. sejakk nii makanan aku tuu tukar kepada minum ESP shaklee jurrr. memang kenyang sampai ke petang okayyy ;)

kalau waktuu tak kerja pulakk macam sabtu ahad nii, bangun bangun still sama laaa hadap phone tengok jam pukul berapa. lepastuuu guling guling and tunggu laki balik dari beli makanan sarapan tuu. makanan sarapan aku waktu cuti memang sama jaa okay, nasi kerabu. aduiii rinduuu nya nak makan. rasa lama pulak nak tiba hari sabtu nih. HAHAHA ceh, padahal harini baru jaaa hari selasa kan xD

Monday, February 22, 2021

day 4 - apa yang anda buat sebelum tidur.

Assalamualaikum


hi! selalunyaa sebelom tidur nii, akuu akan ulang ulang buat benda yang sama jaaa. main dengan anak, hadap blog, hadap phone, basuh baju, sidai baju dah beres semua baruu laa boleh tido dengan tenang. HAHAHA xD 

sebelom tido pastikan tengok anak dulu. tido tenang ke tak. my fav view sejak 2 tahun lepas :)

Sunday, February 21, 2021

jommm makan makan chocojar Rielkies ;)

Assalamualaikum

hiii! ada yang kat siniii minat makan chocojar keee? hariniii baru perlancaran nya. tapiii dah banyakk oranggg jual niii tau. soo sapaa yang berkenan mehhh laaa order. fonder nya Aeril Zafrel tauu. Inshaallah confirm sedapp taaauu ;)

siapaaa yang maluuu nak order kat comment nihh, takpeee bolehh jaaa wassap nadyya nii. www.wasap.my/601136500907/NakRielKiessedappp tapiii stock dah tak banyakkk tauu. takpee try jaa pmmm dulu. manaa tahu ada lagii stockk kan. hikhik

Riel Mini Crunch
Riel Rice
Riel Ball

thanksss korangggg! mogaa murah rezeki ;)

day 3 - gambar bilik idaman anda

Assalamualaikum

gambar bilik idaman niii banyak. yang terpilih mesti laa theme black and white. nampak macam elegant gittuww ;)

first.

second.

last. HAHAHA

yang last niii nampak indah sangat. belakang ada rack buku ala ala macam kat library. alahai. indahnyaaa xD

Saturday, February 20, 2021

wordless saturday - kalau stress amalkan doa ini :)

Assalamualaikum





day 2 - cara anda berfesyen.

Assalamualaikum


cara aku berfesyen nii jenisss simple simple jaa, contoh macam pegi kerja nii, baju blouse + pants + shawl. tapiii versiii malasss laaa, HAHAHA takkan pakai baju kurung or jubah. aku pakai dua benda nii time raya or majlis kawin. selainnn tuu memang dalam almari. ahaks. lepastuu tudung bawal nii bilaaa aku teringin pakai baru pakai okayy. tuuuyang kalau pakai selalu tak menjadiii. tahap kesabaran agakkk rendah sangat. HAHAHA xD

Kalau pergi keluar jalan jalan or beliii barang keperluan. t-shirt + pants + tudung sarunggg. HAHAHA nampakkk takkk tahappp kemalasan tuuu macam mana? biasalaaa dah ada anak niii semua benda nak cepattt okay.. kalau aku rajin sikitttttt baru pakai shawl. ituuuu ponnn shawl IRONLESS okayyyy. nasebbb dapat lakiii jenisss tak kisah. diaaa lagi sukaa aku tak pakai pape. maksod nya tanpa makeup (bedak+gincu). sejak sejak diwajibkan pakai mask. memang dua benda nii tak pakai langsungg K, timeee kerjaaa jaaa baru pakai. hikhik.

Sekiannnnn

Friday, February 19, 2021

my fav views

Assalamualaikum

2 ekor ikan laga yang comel.

sebenarnyaaa impian nyaaa nak bela kucing. tapiiii laki takut kucing pulak. soo kita mintakkk laa ikan seekor tapiii dapat 2 ekor pulak. comel pulak tuu ekor nyaa kembang kembang. kat gambar nii tak jelas sangatt. mehhh aku kasi video, kasi jelas sikittt ;)


inilaaa dia. comel takkk? ^v^

day 1 : 5 fakta tentang anda

Assalamualaikum


1- Mama kepada budak bernama Hud
seorang mama yang garang kepada hud. HAHAHA. always garang tapiii si hud tetap tak takottt xD 

2- Umur.
Tahun nii dah 29 tahun. tapii tak cukup umur lagiii laa xD

3- suka makan
tapiii impiannya nak kurussss. diet ponn ikot mood jaaa >.<

4- peminat color merah.
lepass kawan dengan sorang ni, tetiba jadi minat warna merah melampau lampau. phone color merah, casing color merah , belii shawl ponn wajib ada merah. nasebbb laa kat sini takde lembu K. HAHAHA

5- kerja accountant
taksukaaa matematik tapi kerja accountant. ehhh? walauponn memulaa taknak study bahagian nii tetiba kerja account jugak. ada timeee kerja ni happy. ada time kerja nii memeningkan kepala. bila da pening and lepastuu confirm tetiba tak boleh pikirrr. nasebbb ada seniorrr jenis layan jaaa. ahaks. ^v^

sekiannnn. 


Thursday, February 18, 2021

Giveaway Vektor 2.0 by Cuya

Assalamualaikum


Hadiah?

Dua pemenang akan diberi hadiah vektor (digital drawing)

Bagi yang tak tahu vektor tu apa, boleh cek dekat google bentuk nya.
Bukan vektor karakter kartun,tapi vektor muka diri sendiri. tak pun boleh tengok dekat ig cuya
@artsbycuya

Hadiah akan bertambah kalau sambutan menggalakkan.

Tarikh tutup? Cuya tak decide lagi. Nanti apa-apa Cuya update dekat entri ni juga.

Harap akan lebih ramai lagi memeriahkan giveaway ini.Ayuh semuanya!

cabaran bog 15 hari

Assalamualaikum


lepas berjaya hadap challenge 10day you challenge. memang nak join cabaran blog 15 hari pulak, nii pon lepas blogwalking kat blog Cik TK :) harap harap berjaya sampai habis laa, hehe xD

Wordless Thursday - Roadblock.

Assalamualaikum


Automatik okayyy! padahal roadblock jauh dah nampak. tetibaaa jeee berdebar. padahal takde buat salah apa apa pon. HAHAHA xD

Wednesday, February 17, 2021

header baru :)

Assalamualaikum


Hi! sajaaa nak try buat header. maklumlaa dah lama tak buat kan, try yang simple simple dulu. macam tak berapa sangat header nih, HAHAHA

Tuesday, February 16, 2021

wordless tuesday - kalau aku buat salah.

Assalamualaikum



10 day you challenge - 10 secrets

Assalamualaikum

Alhamdulilah, harini last untuk 10day you challenge. berjayaa laa jugak habeskan. walaupon ada part part yang mengarut >.<

1- aku and suami anak sulong.
aku adalah terbaca suami isteri anak sulong bolehh ke kekal lama? EHH. siapaa kata tak boleh. contohh kalau aku nii tengah panas, dia akan sejuk . lepastuu kalau dia panas aku pulak sejuk. macam gittuw. yang penting kenaaa positifff selalu laa kann :)

2-tak banyak cakap.
memang sejenis tak banyak cakap. tapi tetiba kat blog banyak pulak benda nak cerita kan ^^

3-peminat novel
pernah review novel sebelom ni. sekarang jaa takde lagii. sebab mood membaca novel macam dah lari kemanaa jaa. HAHAHA! kalau nak tengokk review novel aku, boleh laa tengok |SINI| ada satu novel yang aku review tetiba penulis novel tuu comment kat entry tuu. ehhh tetiba semangat pulak nak review novel novel lain >.<

4- pengguna phone vivo jaaa.

5-peminat color merah.
  
6- mudah jemu.
tak kira apalaa, takboleh makan benda sama setiap hari, color ponn minat berubah ubah.

7- sejenis susah menangis.
apa orang cakap hati batu ehh. macam tulaaa aku. lepas nikah 3 tahun lepas pon takdeee nangis,nangis. ish tak paham laaa dengan diri sendiri ni. xD

8- mudah ketawa.

9- tak suka makan sayur.
anti sayur sebenarnyaaa. sejak kununnya nak diet terpaksa laa telan sayur, ituu ponn terpilih jaaa tau. macam timun, daun salad, sawi andd taugeh. dan akuu nihh memang peminat taugeh. tapiii aku tahu ramai sebenarnya yang anti taugeh kann? hehe

10- tak suka makan ayam bahagian isi.
tahuu mestii ramai jenisss macam nii kan? tuyang masa mood diet nii, nak kunyah n telan isi ayam niii agakkk payah. alahaii tuyang lebih relaa makan salmon jaaa, sedapp pon sedap. heee

maybeee next nak try challenge 15days pulakkk laa. tungguuuu k :)

Monday, February 15, 2021

Wordless Monday - ujian.

Assalamualaikum



10 days you challenge - 9 loves

Assalamualaikum


Hi! update entry awal sikit sebab malam laki nak guna laptop, hehe. okayy, challenge kalini menarikk okay. tak susah sangat kuttt >.<

1- my family
iaitu insan yang selalu ada disisi. tak kira dekat atau jauh :)

2-handphone

3- kereta
yela, tanpaa kereta nak kemana mana pon susah kutt, teringat kejadian banjir tuu, nak pegi mana mana ponn susah -.-

4- novel
hobii niii dari dulu sampai sekarang minat, tapii tulaa nak hadap novel kenaa ada mood nyaa, macam haritu sebelom PKP 2.0 nii ada laa beli novel 4 buah gittuw sampai sekarang tak terbaca lagi -.- entahh laaa bilaa mood membaca nak datang ni >.<

5- layan drama korean.
seriuslaaa da lamaaaa tak layan drama korea ni.. last layan masa ngandung kan hud kuttt tak silap. 2 tahun da berlalu niii. kenaaa layan balik niiii xD

6- Kopi
my fav and everr! sebelom ni taklee kalau tak minum nescaffe, tapii perasan laa lepas minum nescaffe confirm migrain, sejak tuu tukar kopi 3in1, lepasss tuu berat asyik naikkk jeee. soo terpaksa laa stop, gulaa banyak tuu. sekarang terpaksa hadap kopi essenso and gula stevia okayyylaa :)

7- foods
alwaysss makanan. ada masa ka untuk diet nii? xD

8-shawl
memang peminat shawl, tapii rasaaa macam da lama tak beli. sebab sejak ada anak nak pegii manaa pakai tudung sarung jaaa senang, takdee gosok gosok xD

9- peminat maroon/merah
sebelom ni suka color pink,kuning,biru. tetiba terus tukar minat color merah pulak. alahai nampak smart jaaa color tuu. weee

sekiannn.

Sunday, February 14, 2021

10 day you challenge - 8 fears

Assalamualaikum


alamak, susah jugok challenge hariniii apa menakotkan ponn susah nihh >.<

1- Tuhan.
first mestilaa takut Allah kannn.

2- takut kehilangan.
takutt la tetiba orang orang tersayang hilang dari mata kita or dunia ni. masa tuu, tak silap aku, baru lepas habis pantang bersalinkan Hud, dapat tahu ayah mertua masuk wad, tak lama laa seminggu lepastu meninggal. sejak tu laki aku selalu pesan. apa ponn terjadi "kena sentiasa bersedia walaupon hati terpaksa, ingat selalu pesan nii" TvT

3- takut tetiba anak sakit.
biasalah kan mak mak nii. anak demam sikitt risauu dia, yaa rabbii, berdebar tauuu. sebab Hud penah laa masuk wad masa tuu dia baruu 8bulan lebih camtuu. mula mula cirit birit biasa jaa, sekali pegii klinik kerajaan tak luak, kalii kedua pegi klinik kerajaan masatuu dah seminggu K cirit birit dah berdarah pulak, doc dah suruh pegi hospital kerajaan.bilaa pikir balik mesti lambat nii, alhamdulilah laa ada buat medical card insurance untuk hud lepas seminggu besalin tuu. terusss cepat cepat pegii hospital KPJ,tapi alhamdulilah lepas onnn antibiotic seminggu dah tak cirit birit. huh! tuyangg sejak dari kejadian, bilaa Hud tetiba cirit birit mestiii serammm. *sebab tuu laa makanan untuk hud aku cerewet sikittt :)

4- seram tetiba buat salah time buat kerja.
HAHA! biasalaa kerjaaa pon accountant kan, entahh laa tetiba bos nakkk urgent sangat mesti tetiba adalah part part salah. lepastu mesti laaa bos marah gilaaa, gilaa. ituyang takutt and serammmmm -.-

5- takut nak mengandung lagi.HAHAHA
macammm fobiaa je kan?HAHA. belom bersedia lagii sebab Hud baby lagi laaa,lagi ponn dia tengah aktif sangat, belomm masa nya lagi kutt -.- lepastu, ada officemate aku nii gugur, time tuu anak first dia baru setahun, and anak first dia obess. jeniss manja dengan maknyaa and nak dukung jaa. doc sarankan jangan dukung anaknya, nak buat macam mana kan. nama ponn anak. baru 2 bulan ngandung kutt and tetiba gugur. ini puncanya aku takut tuu .

6- takut ular.

7- takut lipas.

8- takut mati.
last, semua orang mesti akan takut mati kan, betul kan? moga moga semua amalan kita diterima laa, ameen :)

sekiannn.

Saturday, February 13, 2021

Segmen Bloglist Ombak Bergigi X Shopee Lisz Global Resources

Assalamualaikum


Segmen ini akan bermula pada 8 Feb 2021 (Isnin) sehingga 8 Mac 2021 (Isnin).

10 day you challenge - seven wants

Assalamualaikum


Alamak, challenge harini macam susah pulak! semua benda yang aku nak macam dah ada jeee semua tuuu.

teringin nak beli rumah yang pertama, dan lepas tuu bolehh beli macam macam heee. sekarang ponn da beli macam macam sebenarnya tapiii laki suruh stop duluu, kang nanti da beli rumah tak larat pulak nak angkat barang semua tuu kang! maklom laa sekarang sewa rumah flat jurrr, nak bawak kebawah satu kejeee tu HAHAHA.

Bilaa dah ada rumah mestilaa nak 1 bilik khas ala ala mini library gittuw, sekarang dah ada laa rack buku banyak kat ruang tamu tuu, tapiii tulaa biasalaa ada anak kecik kann, tak selamat buku buku tersusun tuu k. HAHA -.-

Lepastuu mestilah nak dapur impiannn kan, tak dapat yang macam nii ponn, yang penting kemas dan teratur laaa, mata ponn sedap je memandang je kan. hehe tapiii kalau boleh tema nak versi black. rasa cantikkk sangatttt :)


Disebabkan masih mood nak kurus kan, so selain tuu impian nak ada mini gym sikitt, hehe. kat rumah dah ada basikal exercise 1 dengan harapan nak tambah lagi satu alat, nak laa treadmill 1 tapii tulaa hargaa nya ponn cantikk kot.. dapat minii pon da happy kott. hikhik

yang kelima nii, disebabkan sekarang laki tengah mood study pasal saham, so harapan isteri nyaa harap dia berjaya dengan saham dia lepastuu biar dapat banyak banyak duit, gittew xD

keenam pulak, dengan keadaan sekarang nii, dengan harapan covid19 cepat cepat hilang, ameenn. korang jaga kesihatan baik baik yee, jangan lupa makan vitamin C setiap harii okayy!


yang ketujuh, opcorse nakk happy familyyyy, insyaallah :)

#kehendakk selalunya tak semesti nya dapat kan.inshaallah apa yang ada sekarang syukuri selalu laa kan :)

Friday, February 12, 2021

Giveaway Sii Nurul

Assalamualaikum

Syarat-syarat penyertaan :

1. Follow blog Sii Nurul dan Inspirasi Kami
2. Like Facebook Page Blog Sii Nurul
3. Copy and paste banner di atas. Buat entri "Giveaway Sii Nurul"
4. Komen link penyertaan di komen di bawah.

Semua penyertaan akan disenaraikan dalam bloglist. Cabutan bertuah akan dilakukan dan 2 orang pemenang giveaway akan menerima wang tunai RM50. Giveaway berlangsung bermula 24 Januari sehingga 20 Februari 2021.

10 day you challenge - six places

Assalamualaikum

Hi!disebabkan semalam sibuk edit blog takde masa pulak nak sambun challenge nih! ahaks.

okayy disebabkan sekarang still mood pkp, da lama jugak takbalik kampung ibuayah sendiri nii nak dekat 2 bulan kutt, walaupon ibu asyik cakap rinduu cucu, apa kan dayaaa. walaupon still 1 negeri still takleh rentas daerah kann. wuuu >.<
Ni home sweet home mak mertuaa, rasanya niii paling paling lama, lepas pkp 1.0 ponn sekali je dapat balik kalau tak silap, lepastuu sampai ke sekarang tak balik >.< kesian mak mertua asyik rindukan cucunya jaaa, da siap siap beli kan mainan dekat cucu kesayangan -.-' nak buat macam mana kan.rumah mak mertua lagi laa dekat selangor, nak tak nak terpaksa bersabar jelaa kan :)


Walaupon dah pernah pergiii sekali, rasa nak pergii lagiii, syurga makanan kotttt kat sana, yanggg penting best laaa , tak sabar sebenarnya nak pergi.. lepas pkp 1.0 was was nak pergii makan angin kutt. time tuu anak kecik lagii. soo memang duduk diam diam jelaa :)


Cameron Highlands nii memang sampai sekarang laaa tak dapat jejak lagii, teringinn laa jugak nak pergiii, tempatnya cantik, dengar dengar makanan nya pon sedap sedap. heee


Seoul korea ingat dapat laa pergi sekaliii, walaupon macam tak mungkin jaaa, HAHAHA xD


Inshaallah nak laa sekali, mogaa dipermudahkan nak buat umrah sekali dan last buat haji, moga moga dipermudahkan laa ye :)

terima kasih sudi baca ^^