Sunday, February 14, 2021

10 day you challenge - 8 fears

Assalamualaikum


alamak, susah jugok challenge hariniii apa menakotkan ponn susah nihh >.<

1- Tuhan.
first mestilaa takut Allah kannn.

2- takut kehilangan.
takutt la tetiba orang orang tersayang hilang dari mata kita or dunia ni. masa tuu, tak silap aku, baru lepas habis pantang bersalinkan Hud, dapat tahu ayah mertua masuk wad, tak lama laa seminggu lepastu meninggal. sejak tu laki aku selalu pesan. apa ponn terjadi "kena sentiasa bersedia walaupon hati terpaksa, ingat selalu pesan nii" TvT

3- takut tetiba anak sakit.
biasalah kan mak mak nii. anak demam sikitt risauu dia, yaa rabbii, berdebar tauuu. sebab Hud penah laa masuk wad masa tuu dia baruu 8bulan lebih camtuu. mula mula cirit birit biasa jaa, sekali pegii klinik kerajaan tak luak, kalii kedua pegi klinik kerajaan masatuu dah seminggu K cirit birit dah berdarah pulak, doc dah suruh pegi hospital kerajaan.bilaa pikir balik mesti lambat nii, alhamdulilah laa ada buat medical card insurance untuk hud lepas seminggu besalin tuu. terusss cepat cepat pegii hospital KPJ,tapi alhamdulilah lepas onnn antibiotic seminggu dah tak cirit birit. huh! tuyangg sejak dari kejadian, bilaa Hud tetiba cirit birit mestiii serammm. *sebab tuu laa makanan untuk hud aku cerewet sikittt :)

4- seram tetiba buat salah time buat kerja.
HAHA! biasalaa kerjaaa pon accountant kan, entahh laa tetiba bos nakkk urgent sangat mesti tetiba adalah part part salah. lepastu mesti laaa bos marah gilaaa, gilaa. ituyang takutt and serammmmm -.-

5- takut nak mengandung lagi.HAHAHA
macammm fobiaa je kan?HAHA. belom bersedia lagii sebab Hud baby lagi laaa,lagi ponn dia tengah aktif sangat, belomm masa nya lagi kutt -.- lepastu, ada officemate aku nii gugur, time tuu anak first dia baru setahun, and anak first dia obess. jeniss manja dengan maknyaa and nak dukung jaa. doc sarankan jangan dukung anaknya, nak buat macam mana kan. nama ponn anak. baru 2 bulan ngandung kutt and tetiba gugur. ini puncanya aku takut tuu .

6- takut ular.

7- takut lipas.

8- takut mati.
last, semua orang mesti akan takut mati kan, betul kan? moga moga semua amalan kita diterima laa, ameen :)

sekiannn.

4 comments:

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD