Sunday, August 31, 2014

SEGMEN : BIAR SAYA TOLONG CIK FARRA

Hai! Hai!
Selamat menyambut Hari Kemerdekaan ke-57 semua! Di sini lahirnya sebuah cinta :D
*klik banner untuk join*

Tag;

Kak Aisya
Yana

Tamat : 14 September 2014


Nota Jejari : thanks kepada insan insan yang tag aku untuk segmen ni! akhirnya aku join jugak segmen ni. tadaaa~ jemput join semua!!! Kbye.

[10 DAYS CHALLENGE] Days 1 - 1 Picture

Hai! Hai! Morning! Morning!


Seperti entry semalam, bahawasanya aku akan menjoinkan 10 Days Challenge bermulanya harini. yehaa. Days 1- 1Picture menunjukkan gambar diatas! kat Malaysia dalam banyak banyak tempat Cameron Highlands la yang paling paling aku teringin nak pegi tauu! Alahaiii -,-

Dulu teringin nak pegi Genting Highlands dan Cameron Highlands. tapi disebabkan taun lepas dah selamat menjejakkan Genting Highlands. tuuponn kononnya rombongan kolej aku dulu! dan sekarang Cameron Highlands jela lom terjejak lagi!hikhik. 

Kadang kadang berangan laa jugak. nanti kawen dan honeymoon nak ke Cameron Highlands je. dah dapat bayangkan mesti best dan muka aku eksaiteddd gilaaa kan time tuuu!HAHAHAHA *TERGatal la pulakk!Heeee*

Sekian.

Saturday, August 30, 2014

Segmen Blogwalking Bulan Kemerdekaan

Hai! Hai!
Entry ketiga hari ni join segmen bulan kemerdekaan. yehoo! jom join!

*klik banner untuk join*



Tamat : 31 Ogos 2014



Nota Jejari : jom ramai ramai memeriahkan segmen ni.  Tadaa~ Kbye!

10 Days Challenge

Hai! Hai!Korang dah makan lom? 
Macam ni kisah nya. dari haritu duk follow entry Kak Sally Samsaiman ni tauu. suka sangat baca entry entry beliau. best! best! Lepastu beliau ada buat entry 10 Days Challenge. pehh macam best laa. nak join jugakk dari harituu and rasa rasa esok baru nak start join ni. hihi


kepada awak awak yang rasa rasa taktahu dah nak update entry apa. bole laa join 10 Days Challenge ni. best tauu. blogger lain bole la mengenali kite lebih dekat lagi. alahaii. jom! jom! :D


Sekian.

CPUV Nuffnang #16 #17

Hai! Hai!

Alhamdulilah. Dapat BE lagi! Hee kali ni dapat sekali duaa! tapiii dapat BE yang sama Jacob's-Simple Pleasures. Thanks En Nuff nanti bagi lagi tauu. semoga dimurahkan rezeki lagi :D




Sekian.

Friday, August 29, 2014

Segmen Jom Blogwalk ! #2 by Mellya

Hai! Hai!
meh meh join segmen ni :)

*klik banner untuk join*



Tamat : 30 Ogos 2014



Nota Jejari : Meh meh sapport blogger Mellya. esok da tamat tuu. cepat! cepat! Kbye.

Bertukar again kononnnyaaa!

Hai! Hai!


Apa motif gambar diatas nih? Motifnyaa aku suka pink!! HAHAHA. Ok, blog aku bertukar wajah. tapi takdelah tukar semua. cuma dari background hitam legam terus ke pink. nampak tak yang aku nih takleh berjauhan dengan pink kan?kan? HAHAHA maaf ye aku tercurang dengan kau pulak. ehh tapi tetap ada pink jugak kan selama ni? soo tak curang la kan? hikhik

Pertukaran kedua ialah my cursor aku dari cik rilakkuma kepada cursor nama aku. comel tak?HAHA. sape nak aku buatkan cursor nickname macam aku. bole laa PM aku kat SINI, SINI dan bole email terus ke love.neddy@yahoo.com Pertukaran ketiga pulak, dari tabmenu biasa kepada tabmenu yang agak smart nihh. alahai. aku follow tuto Hafiz Zulkafly memang menjadi la semua. soo kepada yang nak buat tabmenu macam aku bole la tengok SINI :)

Dannnn dekat tabmenu ade penambahan. cer tengok tabmenu aku. Exchange Link. diminta awak, awak dan awak masokkan url blog disituu. kerjasama anda amat amat aku hargai. terimakasih! Hihi

Pertukaran keempat iailah header aku. Comel tak?HAHAHA. Header aku nampak simple kan? ok,ok sebenarnya aku tiru blog Aina Akmal. Macam biasa laa pertukaran header, blog dia jadi inspirasi aku. HAHAHA. Diminta kepada Aina Akmal jangan kembang sangat tauu.. HAHAHA =p


Sekiann.



Nota Jejari : Kepada insan insan yang merajin komen entry aku. aku memang dah masokkan dalam bloglist I,LOVE dan YOU korang bole la check ok. dannn aku nak tanya. blog aku nih loading nya lambat tak? sebab sejak akhir nih asyik menambah senarai bloglist je. dan setahu aku penambahan senarai dalam bloglist menyebabkan loading lambat. soo berikan ulasan tentang loading blog nih ok? aku nak tahu sangat.. K terimakasih. Kbye!

Wordless Friday #5

Hai! Hai!


Harap macam tuulaa :')


Salam Jumaat ~


Sekian.

Thursday, August 28, 2014

Segmen I LOVE MALAYSIA bersama Cik POP

Hai! Hai!
entry ketiga nih join segmen pulak. tadi da join Giveaway. 
awak, awak dan awak dijemput menjoin segmen ni. meh ramai ramai sapport Cik Pop ni :D

*klik banner untuk join*

I love Malaysia and I'm from JOHOR!!!


Siapa Blogger johor angkatttttt tangannn cepat!!! yeh kite geng! jangan lupa join segmen nih tau! tau! :D


Tamat : 31 Ogos 2014


Nota Jejari: Done! Kbye.

Mini Merdeka Giveaway

Hai! Hai!
Jom join Giveaway ni. ada hadiah hadiah menarik :D

*klik banner untuk join*

Hadiah-Hadiah Menarik

1X Pineng Powerbank
2X Monopod
3X RM10 topup.


Tag ;

Tak letak tarikh tutup untuk GA ni sebab nak bagi peluang ramai ramai join ^_^



Nota Jejari : done. goodluck. semoga dimurahkan rezeki. Amen :)

Wordless Thursday #2

Hai! Hai!


Sabar ye ^_^



Sekian.

Wednesday, August 27, 2014

Segmen Pencarian Bloglist by Syaz Harzays Minme

Hai! Hai!
Entry ketiga untuk harini join segmen dari kesayangan beta! yehoo. meh meh sapport segmen Syaz Harzays ni. 

*klik banner untuk join*


Tamat: 31 Ogos 2014


Nota Jejari: Done! Ehh Syaz tak approve lagi Intagram Nadyya ek? nanti approve tauuu KB? hikhik Kbye!

Aku dan kamu

Hai! Hai!
Semalam ade orang carik aku tak? semalam ada orang rindu aku tak? Sape rindu aku angkat kening!!! HAHAHA *perasan macam blogger famous sangattttttt je..Mencikkk!* ok, ok. kenapa semalam aku senyap je ekk? Sebenarnya semalam aku pergi Kolej aku dulu. temankan kawan aku amik sijil result sem last. sebenarnya aku pon amek jugak! ceh ceh

Kononyaa rancangan dari minggu lepas. yela, minggu lepas aku demam. dan sebenarnya sekarang pon demam lagi. ibuayah aku pon sebenarnya tak bape setuju aku menemani kawan aku sebab demam kan. aku ni kan anak yang degil.HAHAHA lagilagi kawan aku dah bagitahu pensyarah nak datang kolej *dah macam nak pegi beraya pulak siap bagitahu segala.HAHAHA*

Dari pontian sampai ke JB adelah sejam kalo naik bas kan. dari pontian kul 11pagi, sampai JB dalam 12.15 kott. lepastuu amek bas kul 1, sampai kolej kul 3petang. selesaikan segala urusan nak dekat 4.30ptg. kul 4.50ptg terus gi terminal dan amek bas kul 5ptg. sampai JB nak dekat kul 7mlm kott. terus amek bas Pontian . sampai pontian dalam kul 8malam. lepastuu adek ajak shoping dan beli makanan. sampai rumah 9.30malam. makan makan terusss tidur. fuhh memang penattt ><


Aku bershawl hitam! muka aku macam berblusher pulak. HAHAHA. ok, ini lah kawan sebilik aku aka kawan sekatil aku. sebantal takpenah kot >< dan dia kawan aku yang selalu aku gelakgelak kan. semalam dia buat muka pon aku da gelak gelak *jaatkan aku?* Hah! dia ni cantek! ade darah campuran. tak makeup pon da cantek. tapi dia tersangat obses makeup. tapi aku obses shawl. lalala. dari dia la aku tahu sikitskit makeup! hihi.

Setelah setahun tak jumpa. ayat pertama aku cakap "Seriusss. awak memang dah gemuk" masa tengok kat facebook. memang takcaye. sebab aku suka cakap dia "kurus kering" HAHAHAHA.

Aku punya pointer sem lepas bole la cukupcukup makan dalam 3.** tapi pointer kawan aku nihh power arr. dapat 4.00 tuu. nanti bulan depan convo. dia dapat pelajar cemerlang tuu. aku tabikkk laa dengan dia. dulu sekola menengah dia amek akaun result biasa biasa. lepas masok kolej die dapat cemerlang. aku pulak takpena amek akaun. tapi sekarang bole la kan. 

Ingat lagi masa first time masok kolej tuu dan first time masok kelas tuu "apela puan ni duk bebel kan depan. debit? kredit? ape benda alah tuu. eeeee takpaham aku woiiiiiii!helpppppp!" tapi cakap dalam hati laa!HAHAHAHA. 

Da setahun lebih habes belaja. baru bulan depan nak convo. sadissss kan?HAHAHA ><


Nota Jejari : Selalunya entry Wordless memang akan auto publishh. nak menampakkan kononnya rajin kan?HAHAHA Kbye!

wordless wednesday #2



Alahai indahnyaaaaaaaaaaa!


Awak! Awak! Awak



Dimana awak??????



Kbye!

Tuesday, August 26, 2014

Wordless Tuesday #3

Hai! Hai!

Photo


Fakta ke Auta? ><




Kbye!

Monday, August 25, 2014

Segmen Blogwalking Pink Ladies 2# : 48 Hour Marathon

Bismillah.
Hai! Hai! Join segmen again!! HAHAHA. Alahaiii. eksaiteddd youu. Iola buat segmen lagi berkenan pink! Ok jemput join semua wahai wanita wanita ^^ 
*klik banner untuk join*


Berikan pendapat mengapa wanita sering dikaitkan dengan warna pink?

Kebanyakan perempuan tersangat suka warna pink. sebab apa? sebab warna nya lembut. bagi mereka yang meminati pink maybe mereka seorang yang lembut, penyayang, manja mungkin. HAHAHA kenapa kenapa aku tak manja? ceh ceh 

saje nak tepek berserba pink nih! Alahaii -,-



Sekian.



Tamat 27 Ogos 2014 (12 pm)

Segmen Blogwalking : When I Was A Kid by Aina Akmal

Hai! Hai!
Baru nak merajinkan diri menaipp panjang lebar! HAHAHA time demam mood jadi malas gilagila!! cuba jugak nak merajinkan. 
Hee ok jom join segmen dari Aina Akmal adekku comel ni :)

*klik banner untuk join*

Kalau nak cerita masa zaman kecik kecik dulu rasanyaa 1 entry pon tak cukup kott. HAHAHA ok, masa aku kecik kecik rumah aku betolbetol sebelah rumah atok aku. soo nak dijadikan cerita aku memang berkawan jela dengan adek lelaki aku dan pakcik pakcik muda aku. adik aku muda 2tahun dari aku, sorang pakcik aku muda setahun dari aku, dan pakcik lagi sorang muda 4tahun.

Bila da berkawan dengan laki paham paham jela. dieorang main gasing, aku join. dieorang main guli, aku join. dieorang main layang layang, aku join. dieorang pegi mancing, aku join jugak. dieorang panjat pokok, aku join. dieorang masok parit, pon join jugak! HAHAHA dan macam macam laa. ade sampai satu tahap. nampak permainan perempuan. aku terusss cakap "Eeeee macam perempuan!!!" *Ehh? Habes kauu bukan perempuan ke?HAHAHA* 


Sumber: Google

Tuulaa padahnyaa sampai terlupa rupanya diri sendiri ni PEREMPUAN :p tuuyang bila dah besar perangai agak kasar. naseb la pemakaian aku tuu ayuu tauu. nampak la jugak keperempuanannya..HAHAHA >< tapiii bila da besar tak suka pulak bkawan dengan laki. yelaaa, maluu kottttt -,-


Sekian.


Lain kali aku cerita lagi kisah kisah masa kecik ye. tuuu ponn kalauu rajin laaaa~ HAHAHA. Kbye!


Tamat : 1 September 2014




Dhiya's First Giveaway

Hai! Hai!

*klik banner untuk join*


Tamat : 31 Ogos 2014 (12 tengah malam)


Nota Jejari : selamat menjoin semua. Kbye!

Sunday, August 24, 2014

7 Things about Cik Nadyya -- Versatile Blogger Award

Bismilla.
Hai! Hai! 
Ehem. Haritu Akak Scha kite yang comel nih ada tag aku untuk Award ni. terasa teruja jugak ditag untuk Award nih. Teruja! Teruja! tapi menjawapnyaa punya lama kann. HAHAHA. Maap maap -,- Sejak demam nih mood menaip entry dengan panjang agak agak ke laut laa jugak kan. Tuyang asyik join GA/segmen jee -,- ni tengah mencuba merajinkan diri laa. soo selamat membaca semua ^_^
Ok , meh tengok syarat - syaratnya dulu ;
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
7 Things about Cik Nadyya

1-Senyum dan Ketawa

Siapa kenal aku dari rapat pasti da faham sangat dengan pangai aku ni. sampai kawankawan cakap "Nad ni macam takde masalah. senyum aje" Alahai kawan. perlu ke aku tunjuk masalah aku dengan nangis dan nangis ? uwaaaa -,-"

Ketawa. Oke, sorry to says la kann. HAHAHA Kawan sebilik aku nihh sah sah salu kene gelak dengan aku. dia buat muka ke, serius ke, sedih ke. memang kaw kaw aku gelakkan. *sadis betol sape jadi kawan sebilik aku*


2-Menangis

Aku sebenarnya berhati batu besi tauu! apekahhh? HAHAHA. aku nih memang agak payah nak nanges. walaupon ade cerita sedih ke, memang payah. dan kalau pergi kem kan salu ada sesi menangis betol tak? aku time tuu pon tak nanges. padahal dalam hati dah terasa nak nanges. memang sayu gila weyh.. tapi mata langsung tak berair apalagi nanges. padahal da paksa mata suruh nanges tau?HAHAHA. maybe sebab masa kecik banyak sangat nanges kott tuuyang menyebabkan airmata da abes tuu. Ehh? krik krik krik


3- Pendam

Pendam sangatsangat sinonim diri aku ni. Ok, memang aku salu senyum dan gelak. tapi aku kuat sentap weyhh. lagilagi kalau kawan cakap camni "Nad ni lembab la!" fuhhh. sentapp gilaaa weyh. tapi aku pendam je. tetap senyum. tapi senyuman tawar weyh. tapi kawan aku dia tak paham. uwaaa. Bila da pendam,pendam dan pendam. aku rasa macam sakit jiwa woo. last last aku bukak laptop dan layan videoclip lagu lagu korea. yang pasti lagu rancak laa!! HAHAHA. dan akhirnya hati aku reda. Ok, selamat mencuba semua ;p



4- Pink

sapa suka pink angkat hidung?HAHAHA. yeh. aku seorang peminat tegar pink sejak sekolah menengah tuu. barang barang aku banyak warna pink. baju, novel, bakul, sabun muka aku pon warna pink tauuuu! nampak tak? nampak tak?HAHAHA. Yang paling penting sekali. nampak tak blog aku ponn warna pink.


5- Shawl dan Novel

dua benda nihh aku tersangat obses sangatttt! ibuayah aku selalu bising pasal ni. tapi sekarang diam dah. malas nak layan aku lewwwtew.HAHAHA. Bayangkan. kawan sebilik aku yang dulu takpena layan novel. tibatiba je layan Novel. Ok! aku takde hasut dia. dia sendiri nak baca kan. Tapi teruk tol dia layan novel tauu. aku duk bercakap dengan dia. satu apa dia takdengar.. Naseb laa aku belom jadi camtuu tauu ><

Aku memang pantang nampak shawl gak! lagilagi bila da hadap Instagram. cantekkk je terus order! fuhh macam duit banyak sangat kann? HAHAHA. sampai ibu cakap "dah takde benda nak beli ke?kau tahu tak kat bilik kau da belambak dengan selendang!!" lek laa. shawl lama bagi je orang. bersedekah kan amalan mulia. hoho. sekarang aku minat betol dengan wideshawl. dah nya labuh. selesa laa. tapiii kann sekarang aku minatttt sangat shawl Gaza. tapi duittttt da takde. uwaaaaaaa. ade tak sesape yang sudi sedekah kat aku?HAHAHAH

6- Masak

Disebabkan aku nih tak berminat dengan mengemas rumah. soo memasak je aku rajin. dengan perkara nih menampakkan laa aku ni ada sifat wanita. yang lainn. fuhhhh fail!!!!HAHAHA. dannnnn aku hanya rajin masak lauk je. kalo buat kek tuu. sorry laa memang aku malasss. tapiiii aku reti masak masakan kampung. kalau masakan bandar tuu kene tengok resepi. inshaaAllah jadi tapii tak sesedap macam dalam resepi laaaa XD

7- Kawin

Akhirnyaaaa sampai ke penghujungnyaa!HAHAHA. Yehoooo aku nak kawin!!!!! *dalam haty tak bersedia lagiii woiii* tapi tengok kawan kawan kawen. nak kawen jugak!!! oke nihhh bermasalah. HAHAHA. oke, nihh bukan gatai ehh. kawen tuu halal. couple tuu haram. habes couple tuu tak gatal ke? cer citeee. *Jangan terasa K* Nanti kawen aku nak bertemakan white + pink. nak simple je. tamo gah gah! yang pastiii nanti kawen inshaaALLAH semua dijemput ok. Sekian.



Oke, cukup 7 berkaitan diri aku. HAHAHA. pening jugak mencari nih. walauponn agak agak merepek. layan jelaa K. Semoga terhibur K! K! Too Akak Scha. kita dah jawap nihhh. soo jangan gelakkan tauu! HAHAHA.

Diharap insan insan yang aku tag nih sudi menjawap. tak jawap pon takpe. aku tak paksa. Tadaaa ~

1- http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/

Wordless Sunday #4


Hati

Saturday, August 23, 2014

Giveaway Merdeka Lestari

Hai! hai! 
Jom ramai ramai join Giveaway ni :)

Giveaway merdeka,Kasihlestariabadi,2014

Hadiah-hadiah menarik

1)Top Referral : Buku Duit Pantas (Penulis : Ammar Zahar) + Topup RM10
2)5x Topup RM10


Tamat : 31 Ogos 2014



Nota Jejari: Done. Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya