Wednesday, August 20, 2014

Segmen Nostalgia Aidilfitri 2014 by Mawar Putih

Hai! Hai!
kononnya baru nak mereka ayat untuk preview novel awak jangan nakal tapiii tapiii terasa malas pulak. yelaaa kena bukak balik novel tuu kann. HAHAHA tibatiba teringat giveaway yang di tag oleh Kak Aisya nih tauu. akak oh akak ngokk kite join nih! hikhik bacaaa tauuuu :)

*klik banner untuk join*


Tulis kenangan raya yang paling tidak dapat dilupakan

Rasanya setiap tahun best je. cuma time masa kecik kecik laa paling indah tauu! Memang laa indah dapat duit raya kan?HAHAHAHA *amboiii* orang lain mesti akan ada suasana balik kampung betol tak? aku setiap hari raya sama je langsung takde suasana balik kampung. yela, kampung aku dari rumah aku tak sampai 7min kot. HAHAHA indah sangattt :)

Masa aku kecik kecik lagi laa.. rumah aku betolbetol sebelah rumah atok. walaupon takde suasana balik kampung tetap terasa syok. bila da dekat time raya kiteorang(aku,adek laki dan pakcik pakcik muda) akan tolong ayah aku pasang pelita! lepastuu mesti selepas waktuu berbuka kiteorang akan main mercun dan bunga api!HAHAHA

teringat pulak. masatuu firstime main mercun. kononnya nak bakar mercun roket. biasala mercun roket mesti terbang keatas. yang aku ni. tah macam mana, lepas bakar mercun tuu terus terbang kearah rumah jiran depan.. betolbetol menghala pintu rumah jiran. jiran terus bukak pintuu tengok takde pape terus tutup pintuu.. semua terus gelakkan aku tauu. Kfine -,-

Aikk? macam dah lari dari tajuk je?hikhik maap maap. dan masa kecik kecik. setiap kali raya pertama, aku, adek laki dan pakcik pakcik muda aku akan beraya 1 kampung! petang baru nak nampak batang hidung kiteorang balik tauu.  pehh nampak tak ? nampak sangat taktahu malu. nama ponn budak budak lagi. HAHAHA

Bila dah besar ni. dapat jugak duit raya tapi takla beraya 1kampung! euww. tapi dari taun lepas dan lepas. pakcik pakcik dan makcik makcik pasti merancang nak buat 'family day' setiap kali raya pertama. yelaa, salu balik raya susa nak jumpa. tak semua dapat jumpa kan. bila da buat family day nak dekat semua sedara mara la dapat jumpa. soo agak meriah la. 

sekiann.


Ni gambar raya taun ni. meriah kan? nih pon ada lagi yang takde. 

3 mangsa ditag :


Nota Jejari: tak menarik langsung kan nostalgia aku?HAHAHA Kbye!

17 comments:

  1. hahaha punggah... apa akak nak cerita ni... thanks 4 tagging...

    ReplyDelete
  2. selamat bersegmen...:D Good luck ya..

    ReplyDelete
  3. terima kasih join segmen ain..nanti check link di senarai peserta tau. bestnye buat family day pada hari raya.terasa kemeriahannye.hehe

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, samelah! masa kecik pon akak selalu pusing satu kampong jugak.... tapi dengan kawan2 lah...naik basikal...kitorang memang setkan satu hari untuk gi...pagi sampai malam..bile balik, sakit perot sebab makan byk sangat2...ehehehhe :D

    ReplyDelete
  5. rajin betol dia bersegmen eh . apa pon good luck ea syg . :)

    ReplyDelete
  6. Alamak Cik Mimie kena tag..anyway thanks Nad :) T Cik Mimie join :)

    GudLuck!

    ReplyDelete
  7. salam. selamat bersegmen dear..all the best!

    ReplyDelete
  8. Selamat bersegmen..all the best dear.. ^_^

    ReplyDelete
  9. hehe baca ni teringat raya sy ms kecik2..mak kata masa tu sy ni budak paling bermata duitan..kehkeh ;p

    ReplyDelete
  10. ahaha.. saya pun kalau dapat duit raya memang sronok habislah. balik rumah je terus adik beradik kira. sape dapat lagi banyak..

    ReplyDelete
  11. Hahaha. Nasib tak meletup rumah jirann~ XD

    ReplyDelete
  12. singgah dari segmen yang sama

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/08/segmen-nostalgia-aidilfitri-2014-by.html

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya