Friday, August 1, 2014

Fenomena Raya

Hai! Hai! ada orang tak? ke sibuk beraya lagi? hikhik. Nampaknya raya taun ni nampak lebih meriah. Untuk taun ni nak dekat semua sedara aku balik. bayangkan nak beraya pon tak sempat. sadisss kan?HAHAHA. dan rumah aku siap sesak dan jammed!! hadoii sedara ibu ramai sedara ayah pon ramai. tuu tak cakap lagi atok atok sedara. memang tak cukup tangan la gamaknya. 

Bila ada sedara jarang gila balik kg. tibatiba balik kg. ayat pertama nampak aku "Nadya gemoknyaaaaa!" Kfineee. aku memang da gemok. diri sendiri masak, diri sendiri makan la.. cuba la ayat tuu bagi kiasan ckittt. haihh terasa mak jemahhh uiiii. ekkkkk -,-'

Fenomena Raya selalu nya apa ye? sebelom nak balik kg aku da dapat bayangkan fenomena nih.HAHAHA. soo sebelom tuu memang aku cuba pujukkan hati supaya sabar. apekah?apekah?

Nadya bila nak kawin?

Nadya bila majlis nya?

yang aku dengan tenang jawap Lama lagi. Majlis apa? majlis apa? buatbuat takpaham la gamaknya kan.HAHAHA mesti korang ponn terkena jugak kan? K kite geng! yehhhhooo >,<

Hah! baru semalam sempat beraya tauu. atok kepada budak kecik yang ibu jaga aka pakwe comel aku buat open house! rinduu tauu. tengoklaa budak kecik tuu ponn sampai demam demam. keciannn. bila nampak kiteorang eksaiteddd.. sampai joget joget! hikkk. sampai kiteorang nak balik pon nak ikottt. terpaksa bawak dia jalan jalan kejapp.. muka dia sedihhh betol -,- takpe2 nanti ahad jumpa lagi. hewhew


Sepatotnya baju aku nih dipakai pada raya pertama. dah masing masing pakai baju tak ikot tema. soo aku ponn takk pakai baju ikot tema la. hikhik. muka aku macam tensionn je kan?HAHAHA. yang amek gambo nih laki dan encem pulak tuu. aku malu la nak senyum! errr -,-' nampakk tak? budak kecik tuu manja betol dengan ayah aku. hihi

Nota Jejari : template blog aku bertukar lagi! nampak sangat simple. kononnya nak tukar template denim. tapi aku tak reti. sakit jiwa edit edit denim template. seriusss tak reti.. jiwa aku nihh memang sesuai guna template simple je kot.HAHHA Kbye.

15 comments:

  1. sweet la...akak pun larik tema tahun nie...

    ReplyDelete
  2. nak kahwin bile kak? muehehehe.. xD

    ReplyDelete
  3. ooooo hoiii.. usha jurukamera pulak dia. miahahah :p

    ReplyDelete
  4. Alhamdulillah dah raya kelima pun... Masih meriah. Zumal je kerja dari raya ketiga. Sedih... Paling sedih tahun nie tak raya dengan mak ayah... Sedara zumal yang tak pernah balik pun raya ni balik kampung gak...

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah dah raya kelima pun... Masih meriah. Zumal je kerja dari raya ketiga. Sedih... Paling sedih tahun nie tak raya dengan mak ayah... Sedara zumal yang tak pernah balik pun raya ni balik kampung gak...

    ReplyDelete
  6. adik akak pun kena soalan tu... hihi... tak pa.. akak memahami...

    ReplyDelete
  7. saya pun ada orang tanya soklan tu. tapi bukan tanya kat saya. tanya dekat emak depan saya -.-

    ReplyDelete
  8. Nadd yang mana ni? yang tepi sekali yer? cantik.... :)

    p/s: header awok cantik. [larikkk tajuk] heeeeee

    ReplyDelete
  9. alahai... nadya bila kwen.. nanti jemput tau.. hahahah :D

    ReplyDelete
  10. ehem . KAK NADYA ! "bila nak kawin" , hahaha :P

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya