Saturday, May 31, 2014

Oh! Dia again, again and again!

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Tengok gamba ni terus dapat idea. Mengingat pada 'Someone'
Dia la insan yang pena aku sayang. dan dia la insan yang aku sayang sampai sekarang!
ingat lagi time tuu, aku pena cuba nak lupakan dia. aku sanggop kenalkan 'kawan' kat ibuayah dengan harapan dapat lupakan dia. 
Tapi aku silap. dengan cara tuu aku tetap tkdapat lupakan dia. and then ibuayah pon tkbkenan dengan 'kawan' aku tuu -_-" *'dia' dan 'kawan' orang yang berbeza ok!*
Siapakah dia? Dia adelah Mohd Hafiz Safuan :)
Walaupon sekarang layanan dia nampak lain. dan aku rasa macam syok sendiri macam cakap dengan tunggul ke. dia jugak laa yang aku sayang. Kenapa ye? Hmm.
Kekadang pernah jugak terpikir . .


Hmm. Cuba think positif. maybe dia busy kott. tuyang sampai takde masa nak ingat aku -_-
Bila aku cakap sikit mesti dia akan jawap "sekarang saya nak tumpu pada keje je"
Haih. Sape yang tak sakit jiwa kan? tengok macam takde hati je. Keje ! Keje! Mencikk tahu takk =P
Tapi kawan aku cakap "Alaa maksod dia keje carik duit kan? yela nak kawen lewwtew"
Ekkk? 


Seandainya bukan dia ditakdirkan untuk aku. InshaaAllah aku cuba tabahkan hati ini.
Siapalah kite ni nak menolak takdirnya. kita hanya mampu merancang dan ALLAH menentukan segalanya :)
Seandainya bukan dia jodohku "Awak, saya sayang awak. Sory, maybe saya bukan yang terbaek untuk awak. InshaaAllah, saya pasti dialah yang terbaek untuk awak :)"
Seandainya dia adalah jodohku "Alhamdulilah. setelah bermacam macam rintangan yang kita hadapi. Akhirnya kita bersama jugak. Terima kasih awak. Saya sayang awak sampai Jannah :)"
Nota Jejari : Alahaiii , . Kenapa aku rasa sejak akhir ni update entri macam jiwang je. Asyik berkaitan Afi aka Hafiz Safuan je. Kenapakah? Korang jangan meluat taw? Tetiba je mengidam nak update jiwang jiwang macam dulu dulu kala. Heee peace! Kbye

Friday, May 30, 2014

Done ! Bertukar Lagi! HAHA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ





Tengok? Lawa tak Header aku? Sweet tak? Heee
Ok, ok, again blog aku bertukar. Nampak tak kerajinan aku disini? hikhik
Aku ada tengok satu blog ni comel. Tuuyang jadik rajin nak tukar template blog ni. HewHew
Aku memang tiru sikit blog tuu Dayang Deno Awak sory taw. kite bkenan betol dengan blog awak. Walaupon tak menjadi sangat. Jangan mara taw. Nanti kite credit blog awak :)
Untuk kali ni blog aku bertemakan pink + grey kot dan header aku bertemakan sayang sayang! Hee
Ade yang tak kena blog aku. sila ulas sekarang ye. Tengah rajin ni :D


Nota Kaki : Balik dari jemputan kawen sepupu aku. Ok, ok dieorang sweet sangat. Bcinta lepas nikah tuu. Apa - apa pon semoga bahagia hingga ke Jannah. Nak jugak! Nak jugak! =P #Balik jemputan kawen ni terus update entri ni. K sekian dari saya. Kbye

Friday, May 23, 2014

Wordless Friday

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


  


Bila dah takde kerja. ini lah jadinya. HAHAHA
Selama nih mood asyik game, game, game. Harini tiba tiba mood kepada Korean Drama.
Selongkar selongkar laptop. ade 3 drama korea tuu. Mesti kerja adek aku yang masokkan nih.
Drama Secret Garden, Drama Playful Kiss, Drama A Gentleman's Dignity.
Sudah semestinya aku pilih Drama Secret Garden. padahal dah banyak kali tengok. lagi 2 Drama tuh takpenah tengok pon. Ekk -_-"
Bila dah menjelma mood KPOP nih. pehh sanggop hadap laptop seharian. semata mata Secret Garden je. Gila betol !
Drama nih tersangat sweet + sooo touching. Sape takpena tengok. rugii kott >.<
Ada 20 Episod taw. Walaupon perempuan tuu nampak ganas tapi penyayang! 



Every Day We Fall In Love Again And Again.
- Secret Garden -

Nota Kaki : Layan Drama nih membuatkan aku rindu kat someone tuu je. Alahai. Sabar Nadya. Walaupon dia jauh. dia tetap ingat kau. Dah tak lama tuh. sabar ye haty =)

Tuesday, May 20, 2014

The Liebster Award by Ai Syah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hai . Hai . Rasa macam da lamanya tak update entri kan. Rasa rasa nak dekat seminggu jugak. rasa malas nak update dan sebenarnya takde benda nak cerita. idea memang takde la 0% takde. heee.
konon konon nya ni nak join The Liebster Award by Ai Syah.
Maklom laa tak reti ni nak join Award mana mana ni =P

http://wordingwell.com/the-liebster-award-the-official-rules-my-first-blog-award-and-a-few-personal-secrets-revealed/

1- Definisi 'HIDUP' bagi anda .
Definisi HIDUP? Apa yee. Hah! Orang salu cakap makanlaa, Makan untuk hidup. Soo definisinya kena la makan banyak banyak. Eh eh. macam tak kena je definisinya tuu. hee. Definisi HIDUP nak jadi anak yang Solehah dan Future isteri, mama yang Solehah Inshaa Allah ^_^

2- Apa matlamat hidup yang anda nak capai ?
Nak membahagiakan IbuAyah InshaaAllah =)

3- Apa matlamat hidup yang telah tercapai ?
Alamak. kenapa terasa soalan nih susa sangat neh. HAHAHA. Setakat ni belom ade kott. Sadis kan? =P

4- Apa yang anda buat untuk capai matlamat tu ?
Berusaha bersungguh sungguh walaupon 'benda' tuu susah nak dapatkan. Sebagai contoh kerja. Berusaha perbuatan dan doa. InshaaAllah lepas ni dapat kottt ^^

5- Kerja paling gila dalam hidup ?
Kerja Paling Gila? Entaa nih kerja gila ke apa. Sound orang lebih tua dari saya (Exroomate). Ekceli, selama nih saya hormat dia. tapi di sebabkan die macam tak reti hormat saya. ayat kasar semacam je kan. Mulut yang baek lagi sopan pon terlepas sound dia. tuu pon dikira baek jugak ayat ayat saya tuu daripada dia tuu. dan akhirnya saya pon keluar dari rumah tuu. HAHAHA #Tak semua orang yang baek dengan kita betol betol baek. takpe, berjaga jaga jela =)

6- Sumber inspirasi anda selain mak ayah , adik beradik . Kenapa ?
Sumber Inspirasi? Sape yek? Hee. Penulis Novel! Nak tahu kenapa? rasa dieorang hebat. Mampu menulis buku setebal tuu. idea dieorang best2. saya nih nak update entri pon terkial kial nak carik idea. Heee betol tak? =P

7- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat2 ?

Kisah paling sedih takde kot setakat ni. Skip ehh =P Yang membuatkan saya down bila ada someone tuu selalu ungkitt kisah silam saya. K down sangatttt -_-

8- Apa yang anda buat untuk kembali ceria ?

Apa ye? Hmm. Makan, makan, makan. dengar lagu dan tido ! =D

9- Favourite quote ?

Sebenarnyaa banyak. K ni copy kat Twitter "Aku cemburu dengan mereka. Yang masih lagi mampu berdiri bila jatuh. Yang masih lagi senyum bila kecewa. Kekuatan itu tak semua manusia ada."

10- Pandangan tentang blog ni ?
Oklaa cantek. Tema warna biru kan. Suka entri entri awak. terbaek :D

11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? [haaa!! Jujur . ] . hehe .

Alamak. K jujur ehh. nak kata menyampah tuu taklaah. tapi time saya da malas sangat kan. lagi lagi kalau entri awak panjang bebeno. saya akan baca perenggan 1 dan akhir je. Heee peace =)

#Sorry laa kalau ade jawapan tuu macamn merapu je. macam syok sendiri je. HAHAHA. Berabad jugak memikir kan jawapannya. hehehe. Da jawap separuh lepastuu simpan kat draf. Susah gak soalan soalan ni taw. dah macam jawap exam pulak =P

Soalan :

1- Tujuan Asal BerBlog ?
2- 5 Fakta tentang diri anda?
3- Pandai masak tak? Suka masak apa?
4- Tempat yang paling anda ingin lawati/ kunjungi suatu hari kelak? dan kenapa?
5- Siapakah blogger kegemaran anda? Kenapa?
6- Da kawen belom? target kawen?
7- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
8- Suka baca Novel tak? Namakan Novel kegemaran anda itu dan kenapa?
9- 5 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
10- Pendapat mengenai blog saya?
11- Kekurangan pada blog saya yang perlu diperbaiki?

Tag : 
Ai SyahJieNellyKak FaraIzzati AmiraAznur Elya, Anis, Alia Ali Ahmad, Siti Hajar

Monday, May 12, 2014

Ada apa dengan 11 May nih?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ



Cer tengok gamba diatas indahnyaa kan? :)
Inshaa Allah suatu hari nanti dengan Bakal Zaujku. Heeee. Amin.
Ada apa dengan 11 May ni? mesti orang akan cakap "Alaa. pasal mother day kan?"
Oke itu yang utamanya. cakap pasal hari ibu ni.
Semalam bukak je Facebook ramai betol orang duk selfie dengan ibu dieorang.
Hope dieorang sentiasa hargai ibu setiap hari bukan 11 May je -_-
Aku sayang ibu aku, Beliau la ibuku terhebat. semoga diberikan kesihatan yang baek dan dipanjangkan umur. Amin :)
Yang keduanya, Ehem Ehem Happy Birthday untuk saya yang ke 22tahun ^_^
Pejam celik pejam celik dah 22tahun aku hidup kat dunia ni.
Macam tak pecaya pulak. Rasa macam baru semalam habes Sekolah. Heee
Semoga aku menjadi insan yang mampu berdiri dikaki sendiri, seorang lebih tabah, mendapat pekerjaan yang sesuai denganku, dimurahkan rezeki, diberikan kesihatan yang baek, dipanjangkan umur dan mendapat jodoh yang baik. Amin Ya Rabb :)

Nota Kaki : cukup sampai disini sahaja. Kejap, kejap kenapa aku rasa azam aku macam sama je macam tahun sebelom, sebelom nihh ek? lagilagi jodoh. Alahai K ni bukan gatal ok. Couple yang gatal. Nikah itu indah dan halal. sekian daripada saya. Kbye #Ekk? Kepada Ai Syah nanti ada masa kite join Award awak ye ^_^

Thursday, May 8, 2014

Kenangan. Mengharap. Kecewa.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kenangan?
Ingat lagi. Lepas putus dengan Afi. Dan time tuu kali pertama jejak Jusco. Tempat tuu 'kenangan' kiteorang.
Aku yakin sangat yang aku da lupakan dia. kalau betol aku da lupakan dia. Kenapa bila jejak 'kenangan' tuu jadi sedih?
Iya, aku da cuba tabahkan hati. Jangan nangis. Akhirnya aku nanges jugak. Alahai -_-
Aku terus mesej Afi "Awak saya datang Jusco ni. Saya teringat kenangan kita :("
Time tuu lagi laa bertambah sebaknyaa. Baru aku tahu bertapa kuatnya cinta aku kat dia.
Pernah tak awak merasai apa yang saya rasa? =')


Iya, time tuu aku mengharap sangat dia kembali kat aku.
"Kita kawan je"
Bila aku cakap aku sayang dia lagi. Itu laa jawapan dia. Aku tak mengharap jawapan tuu. Tapi.. Hmmm
Ok, kita kawan. Jika dengan ini dapat kita selalu berhubung kan :')


Tapi pada suatu malam. Ok laa time tuu aku da tido.
*Calling dari Afi* Hmm mimpi kott dan sambung tido. *Calling dari Afi*
Oh realiti rupanyaa. "Hello, Assalamualaikum. Iya. sape ni?" Macam jawap call dari orang tak kenal pulak ;p
Bila da berjam- jam call ni. aku tanya "awak, apa sebenarnya hubungan kita ni?" dia cakap "kita sambung balik"
Paham tak maksod dia? Alahaii. Aku terus senyum. Iya, Aku bahagia. Tapi. .
Selepas haritu, aku cuba call dia. susa sangat dia nak angkat. Salu aku je mula mesej.
Aku mgungkit ke? Takde laa. Aku rasa aku syok sendiri. dan terhegeh hegeh kat dia . Huh! Dan akhirnya. .


Ada malam tuu aku try call dia tapi apa yang aku dapat *waiting*
Huh. Waiting? Ok, aku dah dapat jawapannya. Diam.

Dahulu kaulah segalanya

Dahulu hanya dirimu yang ada di hatiku

Namun sekarang aku mengerti

Tak perlu ku menunggu
Sebuah cinta yang semu
-lirik Apalah (Arti Menunggu)_Raisa-

Nota Kaki : Fuhh. sekian lama tak meluahkan perasaan, tak berjiwang segala. Akhirnyaa harini terluah jugak. HAHAHA takleh bla setiap gamba ade cerita nya. ok, terima kasih. Jangan Mengharap! Jangan Mengharap! Jangan Mengharap! Jangan Mengharap! Kbai :)

Monday, May 5, 2014

Tumblr #Sabarlah Hati

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Saat kau datang dalam hidupku
kusangka ini cinta terakhir
ternyata malam penuh bintang
berakhir dengan mendung 

menari aku dengan gelisah
lagi lagi lagi ku menangis
sabarlah hati menahan perih
terluka lagi dan lagi dalam kisahku

tenang la jiwa.. iring langkahku
ku yakin pasti ada yang terbaik untukmu

meski hati sering dilukai
takkan menyerah aku mencari cinta ...

sabarlah wahai hati ....
jangan menangis ...

#Ehem, best kan lirik lagu Sabarlah Hati - Elly Mazlein. Sejak akhir ni memang asyik denga lagu ni je. Ekk? ade kaitan ka?Takde, takde. HAHAHA. Orang cakap jangan berharap. jangan terlalu sayang akhirnya haty kita jugak yang kecewa. Yeh! aku pernah rasa. Ye, aku kecewa. Aku menyesal? Inshaa Allah tak. Inshaa Allah ade yang terbaik untuk aku. Sabarlah duhai haty. ini semua dugaan Allah. BERcinta. pada yang sama Allah hadirkan dugaan. Nak tengok sejauh mana kita setia. sejauh mana kita hargai 'sayang' itu. Selamat beramal. hikhik ^_^

Saturday, May 3, 2014

Stalker ?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sedang duduk duduk sambil memikirkan nak update entri pasal apa. Terus terlintas nak update entri pasal Stalker. Nak tahu kenapa? En Stalker says "Nanti jangan lupa update entri pasal ni tau" Nampak tak permainan dia sekarang ? HAHAHAHA oke, oke nak cerita la ni :)

En Stalker ade bagitahu yang dia akan datang sini untuk datang Majlis Kawin kawan dia. Tapi dia cakap taktahu lagi sebab kat oversea kan. So aku ok la. Suatu hari dalam bulan lepas kan, time tuu aku kerja lagi sebagai Promoter kat Jusco. Ade laa 'mamat' tuu asyik menunjukkan muka dia kat kedai aku. Aku dah duk kutuk kutuk dalam haty "Dahnya pakai spek gelap, pastu pakai baju i Love NZ. Takleh bla seyh! Ehh? kejap kejap NZ tuu kan New Zealand. Pupet ke? *En Stalker* Tak mungkin laa dia kan kat Oversea. Arghh lantak dia laa"

Memang hari itu, sebelom 'mamat' tuu menampakkan muka. si En Stalker memang dah Whatsapp or Wechat aku tanya Kerja tak, Kat mana. Lepas aku duk kutuk kutuk 'mamat' tuu En Stalker call. selama ni tak pena pena dia call. think positif maybe dia rindu aku kot. HAHAHAHHA #Ayat takleh bla kan 

Time call ni. Dia cakap "Awak pakai baju hijau kan?" Aku dah pelik macam mana dia tahu ni. tak pikir pe pe. Aku cakap "Hah? macam mane tahu ni?" dia cakap "Laa saya kan stalker awak. awak ngah cangkung kan sekarang *gelak* cer bangun dan toleh belakang. saya kat belakang awak laa" aku jawap call terus cangkung. Yela takot kena kantoi dengan encik manager kottt. Aku terus bangun dan toleh belakang. ttakde sapa sapa. Pehh time tuu cuak gilaa kottt bila dia kata ade kat situ. Aku cakap "Takde ponn" and then dia menunjukkan muka. Ehh 'mamat' yang aku kutuk tadi laaa! HAHAHAHAHA

Lepastuu duk borak borak laa dengan dia kat counter kedai aku kan. Aku cakap laa "Nak tahu tak tadi saya asyik duk kutuk kutuk awak je! *Gelak*" dia cakap "Awak nak tahu tak orang yang awak kutuk kutuk laa sebenarnyaa orang yang awak kenal tau." Hishh sentapp! Aku nihh jarang nak duk kutuk orang yang datang kedai aku nih. Da masalahnya dahnya muka dia je datang kedai aku. lepastuu duk lama lama. nak kata nak beli takponn. HAHAHHA Maap yee En Stalker.

Nota Kaki :Pehhh, nampak tak? Penuh gigihnya dia stalker aku. Dari dia duk stalker aku di Tagged, Blog, Facebook, Wechat dan Whatsapp. Akhirnya dia dapat stalker aku dunia realiti. Aku pon tak penah stalker orang sampai macam tuu sekali. Ekcelii, tuu memang firsttime jumpa arr. "Wahai En Stalker. Saya da berjaya updatekan entri pasal ni. Puas hati tak? mesti baca nihh duk gelak guling guling kan? krik krik. kawan saya cakap. dah macam dalam drama pulak. HAHAHAHA. Selamat berada di oversea lagi. jangan lupa bagi ole ole lagi taw. hahahaha nak yang besa besa taw :p"

Friday, May 2, 2014

Wordless Friday

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ




Nota Kaki : Hmm, bila tengok kawan kawan ramai yang da tunang, kawin dan da ade anak. Dalam haty aku mesti akan berkata "Nak jugak!" tapi bila ade someone mengatakan ingin menikahi dan mgahwini aku. aku jadi mengelabah dan cuak. "Bole ke aku?" "Aku nak kawen?Da cukup matang ke?" Jika memang DIA ditakdirkan jodoh aku. semoga Jodoh kami berpanjangan hingga ke Jannah. Amin :) #Inshaa Allah Bercinta lepas nikah ^_^
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya