Tuesday, May 20, 2014

The Liebster Award by Ai Syah

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Hai . Hai . Rasa macam da lamanya tak update entri kan. Rasa rasa nak dekat seminggu jugak. rasa malas nak update dan sebenarnya takde benda nak cerita. idea memang takde la 0% takde. heee.
konon konon nya ni nak join The Liebster Award by Ai Syah.
Maklom laa tak reti ni nak join Award mana mana ni =P

http://wordingwell.com/the-liebster-award-the-official-rules-my-first-blog-award-and-a-few-personal-secrets-revealed/

1- Definisi 'HIDUP' bagi anda .
Definisi HIDUP? Apa yee. Hah! Orang salu cakap makanlaa, Makan untuk hidup. Soo definisinya kena la makan banyak banyak. Eh eh. macam tak kena je definisinya tuu. hee. Definisi HIDUP nak jadi anak yang Solehah dan Future isteri, mama yang Solehah Inshaa Allah ^_^

2- Apa matlamat hidup yang anda nak capai ?
Nak membahagiakan IbuAyah InshaaAllah =)

3- Apa matlamat hidup yang telah tercapai ?
Alamak. kenapa terasa soalan nih susa sangat neh. HAHAHA. Setakat ni belom ade kott. Sadis kan? =P

4- Apa yang anda buat untuk capai matlamat tu ?
Berusaha bersungguh sungguh walaupon 'benda' tuu susah nak dapatkan. Sebagai contoh kerja. Berusaha perbuatan dan doa. InshaaAllah lepas ni dapat kottt ^^

5- Kerja paling gila dalam hidup ?
Kerja Paling Gila? Entaa nih kerja gila ke apa. Sound orang lebih tua dari saya (Exroomate). Ekceli, selama nih saya hormat dia. tapi di sebabkan die macam tak reti hormat saya. ayat kasar semacam je kan. Mulut yang baek lagi sopan pon terlepas sound dia. tuu pon dikira baek jugak ayat ayat saya tuu daripada dia tuu. dan akhirnya saya pon keluar dari rumah tuu. HAHAHA #Tak semua orang yang baek dengan kita betol betol baek. takpe, berjaga jaga jela =)

6- Sumber inspirasi anda selain mak ayah , adik beradik . Kenapa ?
Sumber Inspirasi? Sape yek? Hee. Penulis Novel! Nak tahu kenapa? rasa dieorang hebat. Mampu menulis buku setebal tuu. idea dieorang best2. saya nih nak update entri pon terkial kial nak carik idea. Heee betol tak? =P

7- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat2 ?

Kisah paling sedih takde kot setakat ni. Skip ehh =P Yang membuatkan saya down bila ada someone tuu selalu ungkitt kisah silam saya. K down sangatttt -_-

8- Apa yang anda buat untuk kembali ceria ?

Apa ye? Hmm. Makan, makan, makan. dengar lagu dan tido ! =D

9- Favourite quote ?

Sebenarnyaa banyak. K ni copy kat Twitter "Aku cemburu dengan mereka. Yang masih lagi mampu berdiri bila jatuh. Yang masih lagi senyum bila kecewa. Kekuatan itu tak semua manusia ada."

10- Pandangan tentang blog ni ?
Oklaa cantek. Tema warna biru kan. Suka entri entri awak. terbaek :D

11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? [haaa!! Jujur . ] . hehe .

Alamak. K jujur ehh. nak kata menyampah tuu taklaah. tapi time saya da malas sangat kan. lagi lagi kalau entri awak panjang bebeno. saya akan baca perenggan 1 dan akhir je. Heee peace =)

#Sorry laa kalau ade jawapan tuu macamn merapu je. macam syok sendiri je. HAHAHA. Berabad jugak memikir kan jawapannya. hehehe. Da jawap separuh lepastuu simpan kat draf. Susah gak soalan soalan ni taw. dah macam jawap exam pulak =P

Soalan :

1- Tujuan Asal BerBlog ?
2- 5 Fakta tentang diri anda?
3- Pandai masak tak? Suka masak apa?
4- Tempat yang paling anda ingin lawati/ kunjungi suatu hari kelak? dan kenapa?
5- Siapakah blogger kegemaran anda? Kenapa?
6- Da kawen belom? target kawen?
7- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
8- Suka baca Novel tak? Namakan Novel kegemaran anda itu dan kenapa?
9- 5 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
10- Pendapat mengenai blog saya?
11- Kekurangan pada blog saya yang perlu diperbaiki?

Tag : 
Ai SyahJieNellyKak FaraIzzati AmiraAznur Elya, Anis, Alia Ali Ahmad, Siti Hajar

Saturday, May 3, 2014

Stalker ?

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sedang duduk duduk sambil memikirkan nak update entri pasal apa. Terus terlintas nak update entri pasal Stalker. Nak tahu kenapa? En Stalker says "Nanti jangan lupa update entri pasal ni tau" Nampak tak permainan dia sekarang ? HAHAHAHA oke, oke nak cerita la ni :)

En Stalker ade bagitahu yang dia akan datang sini untuk datang Majlis Kawin kawan dia. Tapi dia cakap taktahu lagi sebab kat oversea kan. So aku ok la. Suatu hari dalam bulan lepas kan, time tuu aku kerja lagi sebagai Promoter kat Jusco. Ade laa 'mamat' tuu asyik menunjukkan muka dia kat kedai aku. Aku dah duk kutuk kutuk dalam haty "Dahnya pakai spek gelap, pastu pakai baju i Love NZ. Takleh bla seyh! Ehh? kejap kejap NZ tuu kan New Zealand. Pupet ke? *En Stalker* Tak mungkin laa dia kan kat Oversea. Arghh lantak dia laa"

Memang hari itu, sebelom 'mamat' tuu menampakkan muka. si En Stalker memang dah Whatsapp or Wechat aku tanya Kerja tak, Kat mana. Lepas aku duk kutuk kutuk 'mamat' tuu En Stalker call. selama ni tak pena pena dia call. think positif maybe dia rindu aku kot. HAHAHAHHA #Ayat takleh bla kan 

Time call ni. Dia cakap "Awak pakai baju hijau kan?" Aku dah pelik macam mana dia tahu ni. tak pikir pe pe. Aku cakap "Hah? macam mane tahu ni?" dia cakap "Laa saya kan stalker awak. awak ngah cangkung kan sekarang *gelak* cer bangun dan toleh belakang. saya kat belakang awak laa" aku jawap call terus cangkung. Yela takot kena kantoi dengan encik manager kottt. Aku terus bangun dan toleh belakang. ttakde sapa sapa. Pehh time tuu cuak gilaa kottt bila dia kata ade kat situ. Aku cakap "Takde ponn" and then dia menunjukkan muka. Ehh 'mamat' yang aku kutuk tadi laaa! HAHAHAHAHA

Lepastuu duk borak borak laa dengan dia kat counter kedai aku kan. Aku cakap laa "Nak tahu tak tadi saya asyik duk kutuk kutuk awak je! *Gelak*" dia cakap "Awak nak tahu tak orang yang awak kutuk kutuk laa sebenarnyaa orang yang awak kenal tau." Hishh sentapp! Aku nihh jarang nak duk kutuk orang yang datang kedai aku nih. Da masalahnya dahnya muka dia je datang kedai aku. lepastuu duk lama lama. nak kata nak beli takponn. HAHAHHA Maap yee En Stalker.

Nota Kaki :Pehhh, nampak tak? Penuh gigihnya dia stalker aku. Dari dia duk stalker aku di Tagged, Blog, Facebook, Wechat dan Whatsapp. Akhirnya dia dapat stalker aku dunia realiti. Aku pon tak penah stalker orang sampai macam tuu sekali. Ekcelii, tuu memang firsttime jumpa arr. "Wahai En Stalker. Saya da berjaya updatekan entri pasal ni. Puas hati tak? mesti baca nihh duk gelak guling guling kan? krik krik. kawan saya cakap. dah macam dalam drama pulak. HAHAHAHA. Selamat berada di oversea lagi. jangan lupa bagi ole ole lagi taw. hahahaha nak yang besa besa taw :p"
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya