Saturday, January 30, 2016

First Entry Untuk Tahun 2016 xD

Assalamualaikum


Ehem. Baru nak muncul! dah sebulan jugak tak update entry. Sorry sesapa yang menunggu entry Nadya ni. KAHKAH *Ingat kau femes?bwek!* Orang lain hujung tahun dapat cuti panjang. takponn paling paling new year dapat cuti kan? ni kiteorang langsung tak dapat cuti pon. sedihhh haty kite. wuuu ><

Memang dari bulan lepas busy, tapi bulan ni lagi busyy. Yela, bonuss dah dekat kan. EH?? tak,tak. selalunya setiap 3bulan memang kene submit GST. tuu memang busy. tapi kali ni lagi busy. lepas 6bulan. sebabnya kene chek hutang-hutang client kiteorang. kalau dulu tadelaa efect sangat tapi disebabkan sekarang ada GST. soo jadi macam macam la. nak terangkan pon payah. HAHAHA

Kes bulan ni memang penuh dugaan la cite die. GST yang dah selamat di submit. rupanyaa salah. time tuu aku rasa macam nak nanges,nak jerit pon iya. DUIT tuu woii. jangan memain. salah submit, memang makan die la beribu,ribu T-T yang kes aku ni, selama ni client aku selalu dapat duit dari KASTAM, memang takpena kuar duit. sekali bulan ni kene bayar 7 ribu tuu. ingat sikit ke, gaji aku ponn 10% dari duit yang kene bayar tu. huhu.

tuu kira bernasib la, dapat dettect awal. soo takdela client aku kene penalty, tuu kalau kene penalty, mahu 2x ganda dari bayaran bulan ni. huhu. Alhamdulilah la kan dapat client ok, kalau dapat client jenis berkira? huiiii serammm. memang kene beware la lepas ni :)

sebenarnya nak cakap something ni, tapi terlebih lak tadi. HAHAHAHA Happy News Year korang! walaupon dah lewat sangat kan, dah penghujung bulan 1 pon kan ;) taun ni tapayah la nak wish bagai la. HAHAHA semoga taun ni semakin tabah hadap GST ni dan keje kat ofiss yang sangat banyak tu. dann denga denga raya aidilfitri taun ni tak dapat cuti, sebabnya kijaaaaaaaaaaaa banyak. wuwuwu K tuu je nak citeee, Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya