Friday, April 28, 2017

Editing Blog #10

Assalamualaikum

Related image

Tudiaaa~ bila mata selalu jemu inilah jadinyaa. HAHAHA editing blog versi putih,putih melati xD semalam dengan rajinnya balik keje malam OT tuu terus menghadap code,code jadah kat blog ni. HAHAHA padahal tak banyak pon bertukar kottt. Semalam ada ke orang cubaa masuk blog aku tapi tak dapat? HAHAHA mesti takde kan? K. K.

Yang pentingg yang rajinnya siap tambah Tab Menu. Tab menu paling malas aku menghadappp tau. dannn dengan rajinnya lagi siap update balik yang kat About Me tuu. HAHAHA kalau rajin stalk laaa ehhh. *Confirm takde sape yang sudi kann -.-' dannn baru perasannnn dah 7 tahun aku BERblog. cewaaaahhh. lama kottt. dan tahun lepasss paling malas update entryyy. KAHHH! sebab laptop rosak! HAHAHAH niii ponnn gunaaa laptop ayah. Alahaiiii~

Editing kali nihh putih,putih melati + rainbow mungkinnn. HAHAHAH kononnn nak screenshot untuk view blog sebelommm ni. tapiiii terlupaaa deyhhhh. okayyylaaa cukuplaa sampai sini. daaaaaa~ Kbye!

Tuesday, April 25, 2017

Wordless Tuesday #11

Assalamualaikum

HAHAHA. tengok nih, teringat something. time tu, tetiba senior carik pasal dan nampakkan kesalahan kite je. balik keje. tahan,tahan TERnangis juaa. time tuu kucing gesel gesel dan says "meow". time tuhh rasa terharu sangat. kucing memahami! xD

Mood : demam alahai. Kbye!

Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru

Assalamualaikum


Hadiah-hadiah yang ditawarkan:

1. Beg + Key Chain – 10 Pemenang
2. Fridge Magnet – 10 Pemenang
3. Key Chain – 10 Pemenang


Insya Allah, tidak ada ruginya anda menyertai giveaway ini. Anda hanya perlu mengikuti syarat-syarat mudah di bawah.

1. Follow blog ini.
2. Subscribe YouTube channel : Nims Productions
3. Buat satu entry bertajuk “Bandung Souvenirs Giveaway by Nafas Baru”. Copy banner di atas dan link ke entry ini.
4. Tinggalkan link entry anda di bawah post ini. Kalau tak keberatan sila nyatakan anda follower ke berapa dan nama akaun yang digunakan untuk subscribe YouTube supaya senang untuk disemak. (bagi follower dan subscriber baru) 

OPTIONAL: Follow Instagram - @nafasbaru_

Itu sahaja. Mudah kan syaratnya? Pemenang akan dipilih secara random. Giveaway ini akan tamat pada 18 Mei 2017 jam 11.59 malam. Saya akan usahakan pemenangnya secepat mungkin. Sebarang penambahan akan diberitahu, sekiranya ada.

Saturday, April 22, 2017

Please stay strong, Okayy?

Assalamualaikum

Image result for keep calm and stay strong tumblr

3 hari berlalu, busy sangat sampai tak sempat update entry. Dah start ot balik malam mulai isnin kelmarin. Hmm memang penat sangat walaupon setakat OT 2 jam je. jadi penat sangat kalau ot tak bayar guna duit. tapi bayar cuti je. jadinyaaa aku banyak hutang dengan bos. bilaaa aku nak cuti, bos says "keje bole siap ke kalau cuti ni?" kau rasaaaaaaaaa? baik OT tak payah bayar cuti kannn! Hmmmmmm

Iya, keje aku memang ada DEADLINE. setiap 3 bulan sekali ada deadline gst. dan setiap 6 bulan sekali pon ada. itu memang banyak gilaaa company. itu deadline untuk account 12 months. fuhhh.penat. penat. ramai orang says "dah tahu ot tak dapat claim. kenapa nak ot jugakk?" bila orang cakap camni, seriuuuuuusss memang sakit hati sangatttttt. kadang moods aku okay. aku akan explain segalanyaaa. tapi jawapannya still sama "tak payah la ot!" hmmm.

Bila kerja Accountant, memang sejak azali lagi, wajib kejar deadline. well, ini laa hakikatnya -.- bukan setakat kejar deadline, tapi kejar client jugak. ada satu time kite buat account, tetiba kita tak cukup masa. dan tak lama tu, client tuu kena penalty. effectnya pada kita. setiap pekerjaan mesti ada cabarannya. seperti aku jugak. client kena penalty berpuluh, puluh ribu disebabkan kita. tahun pertama kerja seriusss aku rasa down sangat. sekarang mungkin dah rasa tabah mungkinn. HAHAHAHA mungkinnn je >.<

dan disebabkan kerja jugak. aku penah gaduh dengan family disebabkan kerja je K. Hmm sebab deadline suka kacau cuti hari raya aku. aku ingat sampai sekarang. aku dah apply cuti awal. bilaa pikir kerja. terus aku cancel cuti tuu. dan aku balik raya sehari sebelum. mesti laa family aku jadi marah kan. dahnya anak sulung, perempuan pulak tuu. tapi takde tolong untuk persediaan nak raya. deadline ni akan kacau hari raya setiap tahun okay. alahai. moga tabah dan tabah laa.hahaha

Sebenarnya nak bagitahu, bahagia nyaaaa dapat cuti 3 hari. sempena Hari Pertabalan Agong. rehat secukupnyaa. selamat bercuti semua ;)

Mood : sekarang mood hadap drama korean: The Legend Of Blue Sea. Seriussss sweet. ada Lee Min Hoo. mesti dah ramai tengok dulu kan. takpe laa feeling lambat sangat kan xD Kbye!

Wednesday, April 19, 2017

Giveaway Dior Miniature Perfume Mini by Ourmemoria.my

Assalamualaikum

Assalamualaikum. Dengan rasa rendah hati Fiza menjemput semua pembaca blog Ourmemoria.my untuk sama-sama memeriahkan Giveaway yang dianjurkan sendiri oleh Fiza.
Copy dan klik banner untuk penyertaan
Giveaway Dior Miniature Perfume Mini bermula pada hari ini 18 April hingga 1 Mei 2017. Semua blogger yang bermastautin di Malaysia dijemput untuk menyertainya.
Dior Miniature Perfume Mini Set mengandungi:
5 ml EDT Dolce Vita, 
5 ml EDP Miss Dior, 
5 ml EDT J'adore,
 5 ml EDT Midnight Poison,
 5 ml EDT Dior Addict
Ada 5 jenis Dior Miniature Perfume untuk dimenangi dan hanya 5 pemenang yang akan dipilih. Jemput semua blogger untuk memeriahkan giveaway ini.

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Assalamualaikum

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis short review tentang blog Seorang Syed (kalau nak tulis panjang pun no hal)

1- Blog ringan dan simple
2- rajin comment

*cukup la tuu ye. tak reti comment lebih - lebih! HAHAHA

Ok. Done xD

Tamat : 30 april 2017 (11.59p.m)

Sunday, April 16, 2017

#ThaiFoodsFestival

Assalamualaikum

Image result for mr dakgalbi
Setiap bulan akan ada laa time nya nak dating dengan En Tunang. Kah! cukuplah sebulan sekali. HAHAHA banyak banyak kali menyampah pulak nanti. EH? niattt nya kununnya nak makan kat Mr Dakgalbi. tengok gamba atas ni. mengancammm kan? wuuu dah berjanji dah dengan roommate. nak makan sesama dan teman dating kan. sekalii dia mungkir janji. dia banyak alasan. sakit hati? gilaaa tak sakit hati kan.. sampai nangis tau. emosiii gilaaa bila orang mungkir janji tau. HAHAHA.

Ira, Peneman kemana juaa. HAHAHA 

Time tuu memang sakit hati sangat. dahnya En Tunang dah OTW. KL-JB kottt. bukannya dekat. pastuu si rommate tuu bagi alasan last min. tak sampai setengah jam kot dia sampai. nak tak nak  mintak tolong kat kawan lagi sorang. yang ni nama Ira. pape dia memang suka temankan aku pegi mana mana. kiteorang satu office. hee biasa laa aku tak suka dating dengan En Tunang berdua. tak elok. darah manis katanyaa xD bilaa si Ira yang temankan automatik tempat pegi makan berubah. sebabnyaa Ira bukan sejenis suka makan benda pelik, pelik macam ramen,maggi. bla,bla. so Ira cadang makan kat Thai Food Festival, Kilang Bateri.

Kambing Bakar. sangat sedapppppp :)

Takoyaki Sotong. Pada aku ni biasa, biasa je ke kurang ehh? HAHAHA sebabnyaa dalamnya dia macam guna fishcake tuu. adudu.



sebelum balik. selfie sattt. HAHAHA 

Kbye.

Saturday, April 15, 2017

Lagu Jampi cover Syazwan Syahmi.

Assalamualaikum



Nampak tak kesungguhan aku? HAHAHA. 2,3 hari ni asyik nak layan cover ni. first, suara Syazwan Syahmi memang terbaik laa. suara dia lagi sedap dari penyanyi sebenar. opss dan yang paling aku sukaaaaaa sangat. time Syazwan Syahmi nyanyi, adiknyaaa sibukk nak panggil abangnya je. dan walaupon abangnya tengah nyanyi. abangnyaa tetap iyaaa kan. rasaaaa comel gilaaa. xD

Hael Husaini - Jampi

Bermula Pandang pertama
Terlihat
Kamu di depan mata
Terasa Debar di dada
Menahan Rasa bila kau ada
 Kau Buat ku terpaku
Sepertinya Diriku yang mahu
Diri kamu.
 Dan bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata hanya kau harus aku cintai
 Ha Ha ha
aku ketawa
Terasa Aku tak tentu arah
 Kau Buat ku terpaku
Sepertinya Diriku yang mahu
Diri Kamu
 Dan Bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata Diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata Hanya kau harus aku cintai
 Malam, Berganti malam
Masih Terbayang Apa Yang berlaku
Pada Diriku Ternyata Kamu Ternyata Kau mahu diriku Selamanya Kau milik ku
 Dan Bila kau hadir bagai satu misteri
Ternyata Diriku bagai sudah dijampi
Dan Bila kau hambakan hati ku kembali
Ternyata
Hanya kau harus aku cintai
 Dan bilaaaa Ternyataaaa Aku cintaiiii

Kbye!

Wednesday, April 12, 2017

Wordless Wednesday #17

Assalamualaikum


Tulaa, dah ada dah geng nya. tapiii tulaa bilaa pikir duit rasa sedih sangat. takde rezeki lagi mungkin. HAHAHA. tabahkan hati xD

bye!

Monday, April 10, 2017

Search Keywords #8

Assalamualaikum


Rasanyaa lama sangat tak share search keywords nih xD paling takleh bla ada jugak orang search nihh

Walaupun kita sudah putus saya tetap sayang awak.

Alahai, alahai. EXboipren stalk aku ke nih? HAHAHAHA plessss move onn~

Note tepi: update entry sampai layan lagu Putera Band - Rebahku Tanpamu. Ehh? macam ada kaitan pulak dengan entry kalini. HAHAHA Cintanya bukan lagi untukku. lalala~ Kbye

Monday, April 3, 2017

Selamat Menambah Berat Badan xD

Assalamualaikum


Tudiaaa. dah puas dengan Boat Noodle. kitaa layan Steamboat pulak kali ni. cewaaah~ bukan main teringin. petang tuhh sampai juaaa. HAHAHA gini laa jadinya bilaa ada jenis geng melayan jaa kite nak makan apaa. semuaa keinginan samaa. ayoyo, nih namanya rezeki xD

Pehhh. mengancamm tak? xD selepas hadap drama Let's Eat. asyik terbayang bayang jaa dieorang makan ala ala steamboat. dengan mukaaa dieorang tuuu. adudu. akhirnyaaa berjaya capaikan keinginan ni ;)

selepas makan. kasi licin. tak habis,membazir dah kena denda lak nty, Rm10 setiap 50gram. rugiii weyh. baik habiskan kasi licin kan :)

muka muka selepas kenyanggg xD

mehhh laaa datang. gerentiii sedap dan puas hati xD

Location:
Johor Steamboat
No. 2, Jalan Adda 3/3,
Taman Adda Heights, Johor Bahru
No telefon : 016-682 6826

#selamat menjamu mata sebelum tido. HAHAHA good nite ;)

Pencarian Bloglist April 2017 by www.aerillhassan.com

Assalamualaikum




Pencarian bloglist bulan April 2017 bagi blog www.aerillhassan.com bermula 28 Mac 2017 sehingga 3 April 2017.  Bertujuan untuk mengeratkan hubungan sesama blogger. Semua blogger dijemput untuk join.

Cara-caranya :-



  • Buat entri bertajuk Pencarian Bloglist April 2017 by www.aerillhassan.com
  • Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI

15 blog bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist www.aerillhassan.com. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 3 April 2017. Terima kasih.

*Kredit to Mialiana.com


Sekian, terima kasih.

Sunday, April 2, 2017

Gegirl Dah Gaji Be Like ;)

Assalamualaikum

Muka happy sangat lepas dah gajian. HAHAHA

Semalam ceritanyaa. bilaa gaji nya dah keluar. apalagi kami geng BFF keluar bersama sambil duit keluar macam air gittuw. HAHAHA sebenarnyaa niat nya nak surprise birthday Nana. jadi memang dah set pukul 8.30malam. sebelum kejadian. jadinya aktiviti pertama adalah lepaskan tension iaitu main bowling. yehhhh ;)

alahai. nampak tak aku kalah teruk. HAHAHA sebab ni kali kedua aku main. masuk longkang je lebih -.-'




Setelah penat main bowling dan kalah teruk. ni waktunyaa kita melantak sepuasnyaaa dan surprise birthday nana. yeppyyy! Location : Aphawa Boat Noodle Bandar (area Bazar Karat)

Surprise Birthday part 2 - Happy birthday nana! iloveyou. thanks selalu hadap seniormu ni walaupon selalu merungut sebab tension. nana always tetap bagi semangat untuk tetap sabar :) yang duk area JB bolee follow IG surprise planner @lovesurprisejb :)


Sebelum.

Selepas xD

Kami berempat always bersama ;)

okayyy, selepas dah kenyang segalanyaa. kami berjalan jalan pulak ke bazar karat. HAHAHA dan tetiba ada someone tuu ajak pakai inai.

dan inilah hasilnya xD

Akhirnyaa balik xD daripada keluar dalam pukul 4 lebih petang. sampai rumah 11 lebih malam. rasa puas dan bahagia sangat. next week apa pulak aktivitinya yek? HAHAHA yang pasti aktiviti utama nya mesti makan,makan dan makan. Teringin makan kat Seoul Garden. boley tak En Tunang? BHAHAHA.

Kbye!
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya