Thursday, March 30, 2017

Segmen : Nak Wani Reviewkan Blog Anda?

Assalamualaikum

23/03/2017 - 31/03/2017
JOM JOIN SEGMEN INI ;)

Wednesday, March 29, 2017

Drama Korean : Let's Eat

Assalamualaikum

Image result for drama let's eat

sekarang tengah gila layan drama ni je. wuuu. asyik nak ulang, ulang dan ulang. hee tengoklaa hero dia handsome gilaa kot. HAHAHA tade laa, semua artis korea handsome kot. Yang aku melekat sangat tengok drama nihh sebab tengok laa cara dia makan, dia punyaa nikmat. pehhh tertelan, telan air liur kot. hahaha dan yang paling seronok sebelum makan dia review dulu makanan tuu. pehhh layan drama nih je membuat perut kebulur je tau. KAHHH!

Image result for drama let's eat
tengok laa dia makan nihh. nikmat betol kan? hahahaha.

Image result for drama let's eat

Image result for drama let's eat

Related image

Related image

Image result for drama let's eat
Hah. aku suka sangat part dieorang berdua ni bercinta. haha

Aku memang terlampau gila makanan. yela, cakap je nak kurus tapi pantang nampak makanan. hahaha. bila ada someone suruh aku pilih antara shawl dan makanan. aku lebih rela memilih makanan. nampak tak disitu. tulaa, sampai bila bila takkan kurus la jawapannya kan >.<

Aku dengar dengar drama nih ada part 2. haih tak sabar nak tengok sambungan nya. HAHAHA sesiapa tahu ada lagi drama - drama bertema kan makanan bagitahu laa. aku memang pantang dengan makanan biasa lee. hahaha okaylaa. daaaa~

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

Assalamualaikum


Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Tuesday, March 28, 2017

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

Assalamualaikum

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco
Syarat Untuk Join:-

1. Follow Blog Elsaalicious
2. Follow instagram Shaidatul Aireen *akan dicheck
3. Follow instashop Luv.SweetChoco atau klik butang follow di sidebar *akan dicheck4. Buat entry tajuknya "Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"
5. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini
6. WAJIB DAN SANGAT PERLU tambahkan juga di dalam entry anda username instagram anda dan e-mel anda yang aktif! Elsa akan followback menggunakan instagram Shaidatul Aireen dan e-mel untuk Elsa hubungi anda akan datang
7. Setelah selesai, publish dan tinggalkan link entri penyertaan anda di ruangan komen bawah ini ye

Giveaway berlangsung dari 25 Mac 2017 hingga 15 April 2017

Intagram : Nadyashafiqa__
Emel : ns110592@gmail.com

Done.

#ThrowBackCompanyTrip #LangkawiILOVEYOU

Assalamualaikum

Image result for langkawi best view

Ehemm. sapa kata Langkawi tak best? xD Ikutkan dah 2 kali jugak kot dah jejak Langkawi. dan company trip untuk kalini langkawi. aku terus buat keputusan taknak join. jawapan aku ialah. 'Tak best!' sebab apa tak best? sebab pegi dengan family. bukan sebab family tak bestnya. sebabnya ialah shoping jaa. bhaha. aku teringin jugak nak pegi tempat tempat indah bersama kenangan bersemi dihati cewahhh. akhirnyaa aku buat keputusan join je company trip ni. sebab kena paksa ngan Officemate dan free je pon. HAHAHA. Company trip ni selama 4 hari 3 malam (20/12/16 - 23/12/16) **dan percaya idak, walaupon trip ni under company aku tetap ajak family. Tak reti seseorang walaupon ramai kawan kawan kan ;)


21/12/16 08.30a.m 'yepppyyy, dah sampai Terminal feri xD'

Yang aku ingat, selepas sampai je Langkawi, aktiviti nya terus pegi melawat Makam Mahsuri, Makan, Shoping dan Check in Homestay. wee sebab time nih takde sesi amik gamba. sebab time tuu migrine. maybe tak rehat secukup nya. sampai homestay pon dah petang. dapat tilam terus tido ke malam. haha.

Besoknya 22/12/16. yeh. ni yang ku nanti nantikan selama ini. cewaaahh. iaitu naik cable car dan jejak Museum 3D. dan ketua rombongan bagi masa dalam 3 jam. itu pon aku rasa tak cukup masa. wuuu.

'Yeppy! dah sampai tingkat atas sekali. nampak tak muka bahagia? wewewe'

Image result for cable car langkawi view


#LoveLocks 'Mulai sekarang saya dah kunci cinta awak kat sini. awak jangan lari mana-mana lagi ye xD'

'wahai awak yang jauh disana. tahu tak, bertapa jauhnya saya kena menapak atas sekali semata - mata nak teropong awak wahai EnJodoh. Ehh, rupanyaa awak hanya ada dekat berhampiran mata saya je. ;)'

Hai awak-awak(si shawl biru cair dan shawl corak). thanks sebab jadi officemate yang terbaik. walaupon kekadang i'm not the best senior buat korang. Termarah,Termarah. tapi akhirnyaa i will laugh again. xD #jadi senior bukan senang. dan nasib baik cuma assistant senior ja. bhaha.

Museum 3D bermula 'Ehh. En beruang dibelakang. hati-hati kang terjatuh pulak'

'eh. amaigoddd. badak gergasi dah mengaummmm. cepat,cepat. dahnyaaa tak gosok gigi kot. lariiiiiiii'

'ish, mana pulak dia ni -.-'

'Sookay, walaupon masa menjarakkan kita. saya tetap berjalan di kaki yang teguh sehingga hubungan kita menjadi satu.'

'kami bukan boneka okay. wee'

'awak,awak dan awak'

'meowww. omeyyy nya awak :)'

'kenangan di pulau bunting'

esoknyaaaa 23/12/16. bersiap - siap untuk balik. dan sebelum balik, singgah dulu di padang besar. dan bagi masa 3 jam. yang ada duit habiskan duit sehabisnyaa. HAHAHA




Penutupnya: gamba makanan. yeppy. sedapnyaaa rindunyaaaa nak makan aiskrim kelapa T-T

**Next trip. inshaallah honeymoon trip. yehhh xD

Thursday, March 23, 2017

Blog Giveaway by RII

Assalamualaikum


Syarat;
- Malaysian sahaja.
- Ada blog sendiri.

Cara nak join giveaway;
- Follow blog ini.
- Buat satu entri dan letak tajuk 'Blog Giveaway by RII'.
- Letak banner/gambar kat atas tu.
- Tinggalkan url blog di bahagian komen di bawah ni.

    


- Sebuah buku 'Lukisan Tarbiah oleh Abeben'.
- Sebuah buku 'Them Horrors Be Everywhere oleh Julya Oui'.
- Sebuah buku 'Where The Rocks Splits The Sky oleh Philip Webb'.
- Beberapa buah komik 'Lawak Kampus'.
- 1 jam tangan DW ( female version ).

Note; Buku-buku ni memang aku nak bagi sebagai hadiah, sebab mungkin ada yang tak baca lagi so why not aku bagi as hadiah kan? :) dan untuk jam pulak - actually hari tu aku ada beli jam DW yang couple set punya yang murah ja tak ori pun haha, jadi aku ambik yang male version punya and female version tu aku nak buat as hadiah giveaway ni.

Pemenang - 3 Winners only ( 1 winners from twitter an 2 winners from blog ), for now.
1st Prize :
1 jam tangan DW ( female version ).
Sebuah buku 'Where The Rocks Splits The Sky oleh Philip Webb'.
Sebuah komik 'Lawak Kampus'.

2nd Prize :
Sebuah buku 'Lukisan Tarbiah oleh Abeben'.
Sebuah komik 'Lawak Kampus'.

3rd Prize :
Sebuah buku 'Them Horrors Be Everywhere oleh Julya Oui'.
Sebuah komik 'Lawak Kampus'.

** Insyaallah kalau ada rezeki lebih untuk aku, aku akan tambah hadiah juga bilangan pemenang dan pemilihan pemenang akan dibuat secara cabutan bertuah. **

GIVEAWAY ENDS : 1 APRIL 2017

2017 - Blog Bertukar Wajah. Weee

Assalamualaikum

Related image

Ehem. Rasa da lama gila tak bertukar wajah blog ni. 2 hari kot ngadap code, code jadah tuu. haihhh pening. banyak code dah lupa. kikiki akhirnyaa dah geramm sangat, header pon curik orang punyaa. ayoyo dah malas nak pikir dah. HAHAHA. ;)

kali ni. bertukar wajah idea dari blog Mira RasidiSerius haih blog dia cantik sangat xD dah nak sama tapi tak sama sangat sebab blog dia lagi cantik. maaf yaa~

Dan header aku google google je, sekali terjumpa gamba header nih. cantikk sangat xD hahh, aku memang peminat DomoKun. tapi tadelaa obsess sangatt kot,kot. hehe credit by Nurin Irdina. Macehhh :)

Disebabkan dah lama tak hadap code, code. aku pon terlupa save url bloglist aku. habis kosong terus bloglist tuu. haihhh sedihhh gilaaa. semalam ada gak isi separuh. sekali hilang macam tu. taktahu apa masalahnya. nanti  or esok, esok try lagi. 

NotaKaki : dah dapat pinjam laptop ayah, so inshaallah dapatlaa selalu update entry je nanti. hehe cukuplah sampai disini. Kbye.
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya