Monday, July 28, 2014

First Syawal. .



Biar gambar berbicara. HAHAHA. First syawal + Family day. ramai tak ? Hee. ni pon taksemua ada. adelagi 40% sepupu sepapat tak balik. Cer teka aku yang mane satu? hikhik

Selamat Hari Raya Semua

Nota Jejari : Terasa penat, terasa ngantok. Kbye

Saturday, July 26, 2014

Selamat Hari Raya Awok Awok dan Awok semuaa.


Bismillah. Selamat pagi semua. Pejam celik pejam celik. InshaaALLAH lusa da nak raya. Eh? betol ke. . macam tak percaya je. Kenapa terasa kejap je lalui bulan ramadhan ni -,-' Semoga amalan kita semasa bulan ramadhan ni diterima olehNYA. Ameen 

Terima kasih kepada awok awok yang sudi singgah blog ni dan tak lupa jugak yang rajinkan diri singgah blog ni dan komen komen entri entri dalam blog Nadya's Punya Cerita ni yee. Tanpa korang sape lah Nadya ni. Hikk. Sory kalau selama nih banyak kekurangan. banyak membebel sorang sorang. harap korang dapat maafkan tau. Selamat Hari Raya Maaf Zahir dan Batin. 0-0 tauu  
anak ketam belajar berjalan,
matanya tertanggal digigit lipan,
selamat tinggal bulan ramadan,
selamat datang bulan memohon kemaafan

Dan nak mintak tolong sangatsangat. tolong jawap survey aku yang berada di sidebar aku ni. Tak banyak pon soalannya. satu soalan ja. da jawap? ok terimakasih awok 

Nota Jejari: Kena wish awal awal. lepasni busy! busy! sory kepada sesapa ada PM aku ke. tapi aku tak terbalas ke. busyyy la awokk. nanti ada masa panjang kite balas ehh. Oke, sekian. Kbye

Friday, July 25, 2014

Segmen Topup Raya by Dunia Zumal

Hai. Hai. jom join segmen ni ^^


Tarikh tutup Raya Kedua

Tarikh umum pemenang Raya Kelima 

(dipilih berdasar random.org)


Lapar puasa terketar-ketar
Bila berbuka lega rasanya
Kad raya tak sempat nak hantar
Kiriman entri pun dah kira grand lah ye! hikhik

Nota Jejari : Hikkk~ done. tak reti nak bersyair. pantun bole tak? heee. sekian.

Alhamdulilah. dah sampai pun.


Hai. Hai. Selamat pagi semua. bukan main lagi update entry tengah tengah pagi. Kononnya nak update malam tadi tergendala disebabkan takde currenttt! sadiss betoll -,-' Hah! cuma nak cerita. tengok tajuk. Apa yang dah sampai? jeng jeng jeng. cer tengok gamba atas pulak? Hee. Alhamdulilah. barang barang yang shoping online akhirnyaa sampai ! Ok semua nih aku beli kat Instagram je. Alolo. Macam banyak je kan? HAHAHA. Aku beli dress+skirt, shawl dan handsock bersulam. takde la banyak mane tuu. hikhik

Dress + Skirt


Credit: Anizaclothes. Meh follow IG beliau [SINI] banyak jubah dan dress lawalawa dan murah. rugi takbeli tauu.

Handsocks Lace


Credit: Handsocks_Gallery. Meh follow ig beliau [SINI] macammacam jenis handsocks ade. comelcomel tauu!


Err. sape nih? HAHA. ni aku pakai wideshawl Melya. Labuh tau. meh follow ig Shawlstation [SINI] kat sini banyak shawl lawalawa tau. Ehh thanks pada 'dia' sebab belikan shawl ini untuk aku. katanya sempena hari raya kan. haritu dia bg shawl jugak. sempena birthday aku. alolo pasni bagi lagi ye sempena kite nak convo eh? krik krik krik ~

Nota Jejari : Done! K sekarang bole la tido. Tata. Kbye

Thursday, July 24, 2014

Wordless Thursday + CPUV Nuffnang


Hai. Hai. Pagi yang indah ni saje nak share wordless ni. Ok, takde kene mengene dengan sesape ok. Wordless ni untuk peringatan buat sendiri jugak. Hewhew. Manusia kan. kadangkadang lupa. kita sayang dia tapi dia tak pandang pon kita. dan kita tetap pilih dia insan yang tak pandang kita langsung. padahal ade insan lain menyayangi kita, hargai kita dan terima kekurangan kita. Semoga kita memilih insan yang tepat dan bukan pilih cinta yang siasia ok. Perancangan ALLAH sangat indah :')
Adakah kita dipertemukan dengan orang yang salah? Tidak ada salahnya pertemuan itu, cuma pertemuan itu bukanlah pertemuan dengan jodoh kita. Kita ditemukan dengan orang yang betul pada masa itu. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan bukan sama ada perpisahan hidup mahupun mati. Cuba fikirkan dah berapa ramai insan yang datang dan pergi dalam hidup kita?
Jangan pernah menyalahkan takdir atas setiap pertemuan yang berlaku.
ALLAH uji sebab ALLAH sayang,
ALLAH uji sebab nak mendidik,
ALLAH uji sebab nak menguatkan hati hamba-hambaNya,
ALLAH uji sebab nak mendekatkan diri kita kepadaNya.
InshaaALLAH ~

Alhamdulilah. dapat CPUV Nuffnang again. CPUV Rakuten. Apa tuu? Mulamula ingat. cerita kartoon ke? errr. bila aku research berkaitan Rakuten. rupanya lamanweb shoping online. Macam Zalora, nile.com.my dan yang lainlain laa. mehh tengok lamanweb ini  #klik cute icon nih untuk view lamanweb Rakuten.

Nota Jejari: Done! Kbye

Wednesday, July 23, 2014

Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman

Selamat pagi semua! Jom join GA nih. Banyak hadiah menarik nih. rugi tak join tuu :D

http://syiralokman.blogspot.com/

1. Follow SEMUA syarat.
2. Buat entry bertajuk "Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman"
3. Letak banner dekat entry. (klik banner,bawa banner ke entry anda & paste)
-bawa ke new tab pun boleh then copy je)
4. Backlink kan ke sini.
5. Publish!
6. Tinggalkan URL facebook DAN entry giveaway anda di ruangan komen entry ini sahaja.

Special untuk anda?

Bloglist Ogos dan September x10 [Syira]
Kad blogger dan Kad raya x2 [Syira]
Novel Ramlee Awang Murshid Sunan Nanggroe Sang Kembara x1[syahmi]
Hello Kitty Bath Salts x1 [AHR Online Shope]
Shawl x 2 [hunnyshawl]
Shawl x1 [SarahAbdullah]
Tudung x1 [norfarihan]
Kerongsang x1 [norfarihan]
2 brooch x1 [irine]
Kad blogger x5 [ana.ahmad]
Sticker keyboard x1 [Ashalya]
Header x1 [Syaza]
Banner non animated x5 [kakyah]
Bloglist x10 [Syaza]
Blog Review x3 [wan.ashikin]
Voucher RM5 utk barang preorder di blogshop Cayesha x 5 [ShairaElianis]
Lavender Aromatic Essence Moisturizing Mask x1 [Julia-AA]
Topup RM10 x1 [ssurianah.yana]
Topup RM5 x2 [siti.meriam]
Topup RM5 x2 [syahmi]
Topup RM5 x2 [wanrus.wanie]
Topup RM5 celcom/maxis x1 [ShairaElianis]

3 TOP REFERRAL

Dress x 1 [MJ.Closet]
Tudung bawal aidijuma x2 [nurulaqidah]
*Ketiga-tiga top referral akan mendapat kad blogger dan kad raya [Syira]


62 pemenang dicari

Mula :26 Jun 2014
Tamat :4 Ogos 2014 jam 6:00 am

Nota Jejari : Done! Kbye

Tuesday, July 22, 2014

Kad Raya Yang Ketiga. .

Hai. Hai. Alhamdulilah kenyang. Tengok belog aku bertukar lagi! Hee. Pertukaran sempena nak raya tak lama lagi. Belog ponn nak versi baru jugak tauu! hikhik. Oke, tapi belog aku nih tak siap lagi edit nih. baru siap 50% kott. Header ponn tak tukar lagi kan. Tengok Widget aku pon berkurang. Asal edit je pasti nak dekat semua widget hilang. yang tinggal Followers dan About Me kott. Tadi pon tambahkan Bloglist. Tuu pon bape orang je dalam senarai -,-"

Hah. Sebenarnya nak cerita, tengahari tadi baru je dapat kad raya lagi. Sempena segmen dari Kak Mia. No. aku bertuah untuk segmen INI. Pada mereka yang menang. Tahniah jugak ok ^^, pada mereka yang takdapat, takpe cuba lagi untuk segmen or GA owner lain kan. Mane tahu rezeki korang pulak. InshaaALLAH ^_^


Cer tengok kad raya ni. Comel kan? eksaiteddd dapat kad raya dari join segmen tau. Hee Alhamdulilah~

Nota Jejari : Jangan menyampah pulak masok belog ni.. kat cursor blog nih banyak sangat lovelove. Macam jiwang la pulak kan? HAHAHAHA Kbye.

Segmen Blogwalking by Eiqa Almond

Selamat Pagi! Join Segmen again. Jom join :D
*Klik Banner untuk join*

HADIAH ( perserta yang bertuah ) :
Kimono Cardigan ( labuh )  x  1 peserta yang bertuah
Topup RM5  x  2 peserta yang bertuah

TARIKH TAMAT : 24 Julai 2014

Nota Jejari : mood terasa nak edit blog again. sempena raya yang tak lama lagi. Heee Kbye

Monday, July 21, 2014

Nadya ni takde perasaan laa ~

Tengok gamba atas nih, mesti akan tersenyum. Bukan sebab lawak tapi macam ada kaitan pulak. Err
Family aku dan kawan kawan rapat aku pasti akan cakap macam ni.


Nadya, dia dah buat macam macam kat kau bole senyum lagi, bole ketawa lagi? Takde perasaan la Nadya ni.


*Senyum*
Perlu ke aku tunjukkan yang aku ni kecewa dan sedih kat orang ? Kenapa? kalau aku nangis guling guling aku dapat balik apa yang aku nak ke? Sakit aku, kecewa aku takpe, biar aku sorang je tahu. ALLAH kan ada :')


Kawan tanya lagi Nadya ok tak nih? Ish, risau la.


Oklaa, pe yang tak ok nya? ada ke nampak Nadya nanges? Takde kan? *senyum*
Amboi melebih la dia nih. kita yang kecewa dia lak risau kita. Kan selama ni aku memang suka senyum. Bila kawan baek sangatt mesti akan jadi macam. risauuuu sangat kan. hehe


Ye, aku ego. memendam. Better macam ni lagi bagus. Orang akan ingat kita ni sentiasa bahagia, bahagia dan bahagia. K tenang. Walaupon memendam tuu nampak macam susah. Luah lah kepada ALLAH. InshaaALLAH hati akan tenang :')


Allah takkan duga lebih dari kemampuan hamba-Nya. ingat tuu :)



Credit: Facebook Bunga Dan Taman, Blogger CikDba


Nota Jejari : Melayan facebook. sekali terjumpa ini status. tuyang terus dapat idea dan update. terasa lama tak update pasal hati. Mohon jangan termuntah hijau ke pink ke kuning ke. Puasa ni. Makruh woiii. Kbye

Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

Selamat pagi semua! Harini nak join GA again! Jom join =)

Simple 3R Giveaway By Iezwa Razk

[KLIK BANNER UNTUK JOIN]

HADIAH-HADIAH AWESOME :-
TOPUP RM 5 - 6 PEMENANG
TOPUP RM 10 - 2 PEMENANG
PASHMINA - 3 PEMENANG
**Hadiah akan ditambah sekiranya penyertaan melebihi 100 peserta**

Tarikh Tamat :- 01.08.2014

Nota Jejari : Ehh? Aku menang la untuk Segmen Kad Raya dari Mia Liana. Tak jangka bole dapat kan. Alhamdulilah. Taksabar nak dapat kad raya again. Kbye

Sunday, July 20, 2014

Wordless Sunday #2


Hai. Hai. Selamat pagi semua! Tibatiba terasa nak share ini gamba. Deep sangattt. Hargai la apa yang kita ada didepan mata kita nih. kita taktahu apa akan jadi pada masa hadapan. Mungkin 'dia' sedar. mungkin jugak 'dia' taksedar langsung! HAHAHA. ada orang cakap, kalau dari dulu lagi memang kita je sayang dia. memang sampai bilabila 'dia' takkan sedarr. Haihh conclusion nya, tolong jangan sayang sangattt. Fullstop!


Entri ni memang untuk kau pon!


siapa? -,-


Nota Jejari : Sibuk dengan kad raya! Denga denga Isnin ni last pejabat pos terima penghantaran. Soo kena pantasss! Aku sebenarnyaaa malasss sangat nak tulis tulis tapi kalau menaip rajin sikittt la. HAHAHA Kbye

Saturday, July 19, 2014

Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com

Hai! Hai! Mood harini join segmen again. Meh Join ! Sekian.


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

Nota Jejari: Done! Kbye

Friday, July 18, 2014

Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas...

Selamat pagi semua! Salam 20 Ramdhan semua! Haihh kejap je masa berlalu kan? Tup tup dah nak raya. 10 Ramadhan terakhir ialah pelepasan dari azab api neraka. Cari la malam Lailatul Qadar. Semoga amalan amalan kita diterima olehNYA. Ameen ameen ^^, Mood harini nak menjoin satu segmen nih. macam best pulak kan. Jom la join :)

http://www.bubblynotes.com/2014/07/segmen-raya-2014-bubblynotes-dengan.html
Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas ini dibawakan khas untuk uolss bersempena dengan Syawal yang bakal menjelma beberapa minggu jer lagi ni. ^_^... Dalam masa yang sama kira2 macam Blog E-Card dari Bubblynotes.Com kepada uolss jugaklah... Tak dapat or tak sempat nak hantar Kad Raya pakai pos, pakai Blog E-Card pun boleh juga ye tak??? Janji ucapan sampai... Sebab kalau nak diikut2kan iolss nak ajer hantar Kad Raya pada semua readers Bubblynotes yang selama ini sudi datang menjenguk dan membaca entri2 Bubblynotes.Com selama ini... Dalam masa yang sama segmen ini bertujuan nak rapatkan lagi silaturahim sesama weolss semua, follow memfollow serta blogwalking. Semua blogger tak kira baru atau lama, famous atau tak, retis atau tak, glam atau tak adalah dijemput untuk memeriahkan segmen ini. 10 pemenang akan dipilih oleh Pakcik Random.Org dan kesemua pemenang yang terpilih akan disenaraikan di dalam Bloglist Segmen Bubblynotes.Com bagi menggantikan Bloglist Segmen yang terdahulu. 

"Tarikh Segmen: 12/7/2014 sehingga 19/7/2014"

Hanya 4 Langkah Mudah Diperlukan:
1. FOLLOW blog Bubblynotes.Com dan ADD TO CIRCLE G+ Farah Waheda Wahid
2. Buat entri bertajuk Segmen Raya 2014 Bubblynotes: Dengan Ingatan Tulus Ikhlas... 
3. Copy coding yang telah disediakan ke dalam ruangan HTML dan Publish entry. Untuk copy coding di bawah, sila HIGHLIGHT/KLIK semua coding dan tekan CTRL + C secara serentak.
Credit to MiaLiana.Com
4. Tinggalkan URL entry uolss ke dalam ruangan komen entri ini. 

PEMILIHAN PEMENANG:
1. 10 blog akan dipilih melalui Random.Org. 
2. Pemenang akan diumumkan pada 23/7/2014 yang mana kemudiannya akan dimasukkan terus ke dalam senarai bloglist pemenang segmen. 

Nota Jejari : mood harini kena rajin. wahaii malas tolong jangan ke lauttt ye? chayok chayok!!! Kbye

Thursday, July 17, 2014

Thankss awokkkkkk dan awokkkk . .

Hai. Hai. Selamat pagi semua. Ehh? harini da 19 Ramadhan ek? Kejap je masa berlalu. Baju raya korang da beli ke belom? Aku da beli baju dua helai. baju kurung biasa dan jubah simple. tapi nak tambah sehelai jubah moden! Kononnya nak beli kat online. tengok tengok semua cantik. susa nak buat pilihan. patern sekarang yang lengan ade sulam kan. tapi harga mahal la. ibu suruh aku pilih yang ade reben. nampak simple tapi comel! HAHAHA. Tapi tudung jangan cakap laa. da banyak. tapi semua shawl. tudung bawal memang dah tak pandang =p

*Rajin pulak edit edit gamba kan. HAHAHA*

Nampak tak gamba diatas? semalam punya cerita. En Posmen datang dan bagi dua kad raya comel ni. Alolo thankss pada awokk awokk. Sorang dari kawan aku yang aku anggap akak aku panggil dia Kak Rauhah, kiranya dulu dia EX-classmate aku masa kat kolej. dan sorang lagi cik blogger Cik Manis =)

Aku suka betol ayat kat dalam kad raya Kak Rauhah yang ade gamba jalan nihh.

Biar jalan yang menghubungkan kita berliku-liku asalkan tidak dengan hubungan kita :)

Ayat kad raya Cik Manis aka Cik Inani yang buat aku nak tergelak je

Nanti raya jangan makan banyak banyak taw. kalau demok nanti pipi bambam nanti, cinta hati lari. ehhh.

Nota Jejari ; yehooo. thanks sekali lagi ye awakk awak. terharuuuu sangattttt.Too Cik Manis nanti jangan lupa bagi alamat rumah awak ye. saya ade PM kat facebook awak. tapi awak tak balas pulak. heee. Kbye

Wednesday, July 16, 2014

Wordlessss panjang lebar. Errrr

Hai. Hai. Selamat pagi semua ! Ehem. Done rupa blog aku bertukar lagi. Tapiiii yang penting tema tetap sama. pink pink tauuuu. HAHAHA. Ok tak? ada yang pelik tak? cepat tak loading nya? tulisan dalam blog ni? Sila comment plessss! Hikk. Cer ngok header aku? nampak simple sangattt kan? Ehhh bukan selama nih pon simple jugak ke? Yang pentinggg Quotes bertukar.. Tapiii Quotes nya macam jiwang pulekk. Love love gituuu. takpe laaa, layann jela, yang penting Quotes da bertukar ~_^


Cer tengok gamba atas nih. Ok, haritu ade blogger nih, suruh aku buatkan header blog dia. dan edit skit blog dia. tapii aku nihh dengan rajinnya teruss full edit blog dia. Tade la expert macam blogger lain tuu kan.. Nampak simple je. Mehh singgah blog dia [sini] harituu dia ade buat first GA taw. korang join taw ^^ too Awak, Sory laa. kalau ade kekurangan tauu. kalau nak mintak akak edit lagi. just bagitahu je :)

Hah! pada sesapa nak aku editkan blog. InshaaALLAH bole je, bagitahu dulu nak tema warna apa dan nak template jenis macam mana. tapi sory la aku nih edit tak expert sangat laa. dont worry. free je K. tapi kalau nak bagi kad raya ponn ok. HAHAHA. tapi PM aku kat Facebook or Twitter ok :)


Tak lupa jugak! dapat CPUV lagi tauu. Alhamdulilah ^^ tapiii pelik laa, cer tengok yang 15July tuu. Fashion Pitch sampai dua. memang ada twin ka? err. too Nuffnang "Thanksss tauu yayunk! Love youu ketatketat. Nanti bagi CPUV banyakbanyak tauuu!"

Nota Jejari : Cer tengok kat sidebar aku? Bloglist aku tade kan? lepas edit blog nih. Bloglist terus hilang. selalu tak macam ni ponn. Haihh pelik. soo nak Blogwalking kawankawan pon susa! Takpe nanti ade masa aku masokkan balik bloglistt tuu.. dahh takdapat nak stalker blog someone tuuu. alahaiiii! HAHAHA. Kbye

Tuesday, July 15, 2014

Ramadhan Giveaway By Miss Cadburry

Hai. hai. Harini nak update entry pantas dan padat! HAHAHA. kejap lagi nak masak nih. kena la pantas kan. nih ponn tak terpikir lagi nak masak apa. Tibatiba tadi teringatkan GA nih. tuuyang update entry ni. kalau tak harini malas update entry kotttt.. errr terasa da lewat sangat je aku join GA ni! tengok hadiahnya lumayan! Yeh! Aku gila novel memang terasa wajib join ini GA laa~ lalala. awak awak meh la join. ada masa lagi nih.. jommmm :D


Klik SINI untuk join

Hadiah : 

First place [ random ]
Novel RM50x2

Second place [ random ]
Novelx1

Random.org
Novelx2++

Nota Jejari : Done! goodLuck 4 me! Kbye

Monday, July 14, 2014

Save Gaza

Selamat pagi semua! Salam 16 ramadhan ~ Haritu baca entry Cik Comel ni, terus teringat masa belaja dulu. Alahai kenangan ~ kenangan apa? kenangan TERPAKSA berlakon dikalayak ramai. Berlakon bertemakan Save Gaza. Aku nih memang lemah sikit berlakon berlakon nih. malu wooo! lepastuu jadi watak 'heroin' pulak! lemauuuuuu -,-

Ingat lagi, time tuu sem last! aku kan terpaksa masok Jawatan Perwakilan Pelajar(JPP) aku ade cerita kat entry sebelom sebelom nih. Setiap ahli JPP diwajibkan berlakon! K bukan harus. Huh! Meh saksikan perbualan masa didalam meeting nihh! Encik F*lecturer penasihat JPP*

Encik F: Saya nak awak semua carik watak, skript masing masing.*semua senyap. sebab masingmasing blur*
Encik F: Okla, saya bagi contoh ok. Macam Nadya(aku) ni muka dia macam keibu-ibuan soo memang sesuai jadii watak ibu dan isteri solehah. K ni contoh. lepastuu mestilah ade suaminya, anakanaknya. . Ok sekarang da paham kan semua? *tetap senyap jugak*
Encik F: Okla, saya bagi watak laa. Nadya(aku) sebagai ibu dan isteri, Suaminya pulak XX,  Ezza, Ama, tasha, fam sebagai anak anak Nadya. . . . .  . . . . *nampak tak?yang sebagai contoh la ia menjadi kenyataan!*

Selepas da dapat watak masingmasing, practise la berlakon kan. tapi aku nih, berlakon ke tak berlakon ke asyik nak tergelak je. Orang kalau da suka gelak macam ni la gayanya. nak tengok aku seriuss memang sah sah sangattttt tipisssss. HAHAHA

Esok pagi! time nih kolej aku kena handel satu karnival tau. setiap kelas memang diwajibkan handel niaga. macam kelas aku nih (akaun) kena handel niaga makanan la. niaga Twisto. tahu tak Twisto tuu apa? taktahu bole la research di Google ok?HAHAHA

Encik F: Hai Nadya! Nadya da jumpa 'suami' Nadya lom?
*Suami ape lak? lamalama baru ingat lakonan save gaza tuu.*
Aku: *geleng*
Puan L: Nadya awak da kawin ke? kenapa saya taktahu nihh? 
Encik F: *gelak besar andthen terus bla macam tu je*
Aku: Errr. belom la puan *senyum*

time practisee (malam)

XX: Encikkk. saya rasa kan saya nihh macam takde 'isteri' laa encik. 
*ekeleh mengadu pulak?ade aku kesah? ingat aku nak sangat ke berlakon dengan kau? huhh!*
Aku: *buad muka takde perasaan*
Kawankawan: Nadya buat laa gaya melayan 'suami', tak pon kononkonon berborak ke.
Aku: *muka tak rela*

*Cer teka aku yang mane satu?HAHAHA*

Encik F takde masa berlangsungnya lakonan ini. and tengok kat video je. "Bagus! lakonan ini berjaya tapi kan *gelak besar* saya da agak Nadya akan berlakon ala ala malu macam ni *gelak besar lagi*" Cehhh nampak tak? Encik F ni memang suka memalu kan aku. Naseb aku penyabar orangnya.HAHAHAHA


Nota Jejari : Semoga ALLAH mempermudahkan. ALLAH sebaik baik perancangan. Wassalam.

Sunday, July 13, 2014

Semalam punya cerita ~~

Hai. Hai. Selamat pagi semua! Semalam punya cerita shoping raya kan, orang lain nak raya shoping baju la, seluar la, tudung la, kasot la, tapi aku pulak novel, novel. krik krik krik. Bila masok shopingmall nihh kepala otak aku memang novel je. benda laen memang taklaa~ HAHAHA ibu tanya "taknak beli tudung ke?" aku terus geleng. setahu aku aritu da beli tudung banyak kottt. nak beli jubah ponn, alaaa takpe banyak masa lagi. Ehh?

 
Ada someone says "novel nih macam kita la" Ehh? siapakah? krik krik. Aku sebenarnya takpernah beli novel dari syarikat Karya Seni. Selalu beli novel dari syarikat Alaf 21. tapi tengok novel nih macam best je. lagilagi dari novelis terkenal kan. Sape tak kenal novelis Sara Aisha nih. Tapi kannn nak tunggu aku baca novel nih maybe berabad kottt. sebab novel sebelom nih aku tak habes baca lagi! HAHAHA. Soo tunggu je K! bakal ada preview novel punyaaa. Tungguuuuuu!


Selain itu, setiap kali beli novel, aku pasti akan pilih buku motivasi satu! dan buku ni ayah aku pilihkan. Sangat best buku ni taw. korang wajib beli !  
Rasulullah s.a.w berpesan "Jangan kamu bercita-cita supaya cepat mati kerana ditimpa sesuatu kesulitan. Sekiranya dia berada dalam keadaan yang mengharuskan berbuat demikian, dia boleh berkata "Ya ALLAH, hidupkanlah aku sekiranya hidup itu lebih baik bagiku. Tetapi sekiranya mati itu lebih baik bagiku, maafkanlah aku."
Dosa menyebar fitnah umpama api membakar ranting kering kerana ia cepat merebak dan akan menjadi abu sepenuhnya. Dosa menyebar fitnah menyebabkan pahala terdahulu dihilangkan sehinggakan penyebar fitnah akan menjadi muflis di akhirat nanti
Rasulullah s.a.w berkata "Barang siapa membaca surah Al-Kahfi pada hari jumaat, nescaya dirinya terpelihara hingga lapan hari daripada segala fitnah yang melanda dan jika keluar dajal sekalipun, dia akan terpelihara daripadanya".

Nota Jejari : Salam 15 Ramadhan! Kejap je masa berlalu tak lama lagi bulan ramadhan bakal meninggalkan kite semua. Ya ALLAH :') semoga amalan kita semua diterima olehNYA ~ ameen. Wassalam.
COPYRIGHT 2017 by CikNadyya