Sunday, July 13, 2014

Semalam punya cerita ~~

Hai. Hai. Selamat pagi semua! Semalam punya cerita shoping raya kan, orang lain nak raya shoping baju la, seluar la, tudung la, kasot la, tapi aku pulak novel, novel. krik krik krik. Bila masok shopingmall nihh kepala otak aku memang novel je. benda laen memang taklaa~ HAHAHA ibu tanya "taknak beli tudung ke?" aku terus geleng. setahu aku aritu da beli tudung banyak kottt. nak beli jubah ponn, alaaa takpe banyak masa lagi. Ehh?

 
Ada someone says "novel nih macam kita la" Ehh? siapakah? krik krik. Aku sebenarnya takpernah beli novel dari syarikat Karya Seni. Selalu beli novel dari syarikat Alaf 21. tapi tengok novel nih macam best je. lagilagi dari novelis terkenal kan. Sape tak kenal novelis Sara Aisha nih. Tapi kannn nak tunggu aku baca novel nih maybe berabad kottt. sebab novel sebelom nih aku tak habes baca lagi! HAHAHA. Soo tunggu je K! bakal ada preview novel punyaaa. Tungguuuuuu!


Selain itu, setiap kali beli novel, aku pasti akan pilih buku motivasi satu! dan buku ni ayah aku pilihkan. Sangat best buku ni taw. korang wajib beli !  
Rasulullah s.a.w berpesan "Jangan kamu bercita-cita supaya cepat mati kerana ditimpa sesuatu kesulitan. Sekiranya dia berada dalam keadaan yang mengharuskan berbuat demikian, dia boleh berkata "Ya ALLAH, hidupkanlah aku sekiranya hidup itu lebih baik bagiku. Tetapi sekiranya mati itu lebih baik bagiku, maafkanlah aku."
Dosa menyebar fitnah umpama api membakar ranting kering kerana ia cepat merebak dan akan menjadi abu sepenuhnya. Dosa menyebar fitnah menyebabkan pahala terdahulu dihilangkan sehinggakan penyebar fitnah akan menjadi muflis di akhirat nanti
Rasulullah s.a.w berkata "Barang siapa membaca surah Al-Kahfi pada hari jumaat, nescaya dirinya terpelihara hingga lapan hari daripada segala fitnah yang melanda dan jika keluar dajal sekalipun, dia akan terpelihara daripadanya".

Nota Jejari : Salam 15 Ramadhan! Kejap je masa berlalu tak lama lagi bulan ramadhan bakal meninggalkan kite semua. Ya ALLAH :') semoga amalan kita semua diterima olehNYA ~ ameen. Wassalam.

24 comments:

  1. Bagusnya femli nadia...mesti sume suke membaca ye.. ayah pon bagus.. :D

    ReplyDelete
  2. nadyya nanti review novel tu plis2.. aaaaa nak beli jugak.. tapi duit tengah krik krik.. hahaha :)

    ReplyDelete
  3. Terbaek.. menarik buku2 ni..


    Jemput Join "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz "Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz" . Kalau dah join tQ ek.. ^_^


    Like "Ejulz Blogshop" jika sudi.. tQ

    ReplyDelete
  4. @Siti Aisya Ibrahim hahaha xsemua suka baca.. nihh pon sebab nadya nii rajin sangat baca novel.. sampai ayah bebel2.. tp tetap belikn.. hehehe

    ReplyDelete
  5. @Nur Inani yeee nanti da baca sy review ok ^^

    ReplyDelete
  6. wahh. dah lama tak beli novel.. nanti buatlah review tentang 100 pesanan terakhir Rasulullah tu

    ReplyDelete
  7. @Hans haha tkdela rajin sangat ^^

    ReplyDelete
  8. xpe, ayah tuh bebel, tpi dia still support anaknye... bgus2... :D

    ReplyDelete
  9. @Siti Aisya Ibrahim tulaa~ tuuyang siap belikan buku motivasi tuu ^^

    ReplyDelete
  10. Wah. Peminat novel rupanya. Selamat membaca. :)

    ReplyDelete
  11. @Norhaizam Mustaffa hiksss~ sangat meminatii ,,. thanks =)

    ReplyDelete
  12. Allah. Apa yang Nadya tekan kan tu lah, apa yg berlaku di sekitar Sya. Wuwuwwu. Thanks syg! :)

    ReplyDelete
  13. @Scha Nazri yepp, sharing ape yang berlaku sekitar sekarang smoga b'manfaat ^^
    samasama kak :)

    ReplyDelete
  14. owh... awak dgn akak sama je perangai... beli novel tapi berabad nak membacanya... akak rasa ada dekat 50 buah novel yg masih berplastik... bila akak nak baca ya? haha..

    ReplyDelete
  15. @Karya Mahirah pehhh, smpaii 50novel x bukak plastik lagi. bole share sini skit kak. hahah

    ReplyDelete
  16. kita selalu beli yang karya seni. bukan apa.. kulit dia lawooo.. haha

    ReplyDelete
  17. nti nak cri la novel tuh...buku 100 pesanan terakhir Rasulullah tuh akak dh lama beli

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya