Saturday, July 5, 2014

Indahnyaa Perancangan ALLAH :)


Hai. Hai. Selamat pagi sabtu yang indah lagi nyaman! Ehem. Nampak tak tajuk atas? Alolo sweet laa pulak kan. Indahnya Perancangan ALLAH. Apa? Apa? Hah! nak cerita laa ni. Tiba tiba terasa nak share satu cerita nih. Tapi sorry la. cerita nih agak sweet skit. HAHAHA kalau rasa rasa menyampah baca cerita sweet sweet, takpayah laa baca taw. hikhik

Aku ade kenal someone nih. aku gelarkan 'H' ye. Aku kenal dia dari wechat. Oke, dia baek, dia selalu whatsapp aku, selalu call aku. tapi sekarang da jarang sebab aku pena cakap "awak nih tak bosan ke call saya harihari?" Aku nihh memang suka cakap maen lepas. mesti dia terasa. hikhik. Aku memang angap die kawan. tak sangka dia angap lain. Sayang melebihi kawan pulek.

Bila da jadi camni aku terus cakap "Jangan berharap saya, saya angap awak kawan sampai bilabila" padahal cara aku layan dia agak kasar. Ehh aku kalo layan laki memang kasar kot walaupon pakwe sekalipon. Aku selalu marah dia. dia tetap baik dengan aku. Orang selalu kata terima la insan yang menyayangi kita. orang yang sayang kita akan sentiasa buat kita bahagia. Tapi bagi aku better kawan dari couple. Aku tahu couple pasti aku akan buat dia lebih kecewa. kalau kawan akhirnya aku tak kecewakan dia. betol tak? errr.

Oklaa, da setahun kenal. soo nak dijadikan cerita. Rupanya aku dan dia sama kolej cuma lain daerah. bila cerita dan cerita. rupanya kami selalu join program kolej yang sama. Nampak kan? Dari awal lagi ALLAH dah mempertemukan kiteorang. tapi taknampak pon. tak kenal pon. Aku terus cakap.
"Indah kan perancangan ALLAH? Nampak tak dari awal lagi ALLAH da temukan kita. Tapi kita taknampak dan tak kenal. HAHA kelakar pulak. Lastlast wechat jugak membuatkan kita kenal. Semoga kita tetap kawan sampai bilabila taw" :)
Nota Jejari : Bulan 9 nih convo! Hishh best nyaa. tak sabarnyaaa nak convo. tak sabarnyaaa nak jumpa membe membe. rindu gilagila kat korang! Seriouslyyyy. Kbye

24 comments:

  1. wow perkenalan di wechat.. hehe semoga persahabatn ini baik2 belaka.. inshaAllah

    ReplyDelete
  2. wow perkenalan di wechat.. hehe semoga persahabatn ini baik2 belaka.. inshaAllah

    ReplyDelete
  3. Waa, nak konvo dah. Dua bulan je lagi. :)

    ReplyDelete
  4. @aznur elya yep! terasa lama je 2 bulan tuu. hikhik

    ReplyDelete
  5. wahhhh patutla da gatai asik sebut kahwin jew.... hihik ;)
    congrates! convo nanti masuk gamba bebanyak kat blog ;)

    ReplyDelete
  6. @paripari kecil amboi amboi. dia ckp kite gatal? hahaha. nih kawan je. bukan pasal kawen eh. huhu

    inshaaALLAH :)

    ReplyDelete
  7. Sweet pulak membaca nya walaupun kenal dekat WeChat, Allah selalu merancang yang terbaik untuk hambaNya kan ? :D

    ReplyDelete
  8. comelnye blog nieh! suke222! salam perkenalan ye!

    ReplyDelete
  9. @Ain Nafisha Betol tuu. indah sangat perancangan ALLAH ni :)

    ReplyDelete
  10. tak sabar nak tengok design baju kahwin hakak... hahaha xDD pelamin, design kad kahwin, cicin kahwin... hikhik.. semoga berkekalan, kak.

    ReplyDelete
  11. @white lily hakhakhak. melampau nih. hahaha. lek luu. lama lagi adikku sayang.. haha
    dia kawan jela . hadoii -,-'

    ReplyDelete
  12. romantiknya..ahakss. Apa2 pun semuga setiap persahabatan yang ikhlas dan jujur pastinya akan berkekalan hingga sampai bila2 ...
    Salam santai dan selamat berpuasa

    ReplyDelete
  13. @jomsantaisekejap hehehe inshaaALLAH. semoga kekal hendaknya la :)
    selamat berpuasa jugak ^^

    ReplyDelete
  14. Nadya, habis study dah buleh kahwin ni...hihihih :D

    ReplyDelete
  15. Amboi, kemain nauu sweet. Hehehe.

    Dik, kalau jodoh tak kemana! Haaa, gituu :P

    ReplyDelete
  16. @Siti Aisya Ibrahim ekk? xlayak lagi nak kawen.. xcukup matang lagi. hoho

    ReplyDelete
  17. @Scha Nazri sweet skit jek =p
    hadoiii. alaaa. kwn je bole.. buat suami macam takleh je. hahahaha

    ReplyDelete
  18. Moga Allah jaga friendship tu dik :)

    ReplyDelete
  19. wau wau wau.. tak lama dah gayanya ni. ekekeke ! :p istikharah lah in sha allah ada jawapnnya :)

    ReplyDelete
  20. @Nur Inani adoi.. ni kawan je.. tak lebih tak kurang. hahahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya