Thursday, July 24, 2014

Wordless Thursday + CPUV Nuffnang


Hai. Hai. Pagi yang indah ni saje nak share wordless ni. Ok, takde kene mengene dengan sesape ok. Wordless ni untuk peringatan buat sendiri jugak. Hewhew. Manusia kan. kadangkadang lupa. kita sayang dia tapi dia tak pandang pon kita. dan kita tetap pilih dia insan yang tak pandang kita langsung. padahal ade insan lain menyayangi kita, hargai kita dan terima kekurangan kita. Semoga kita memilih insan yang tepat dan bukan pilih cinta yang siasia ok. Perancangan ALLAH sangat indah :')
Adakah kita dipertemukan dengan orang yang salah? Tidak ada salahnya pertemuan itu, cuma pertemuan itu bukanlah pertemuan dengan jodoh kita. Kita ditemukan dengan orang yang betul pada masa itu. Setiap pertemuan pasti ada perpisahan bukan sama ada perpisahan hidup mahupun mati. Cuba fikirkan dah berapa ramai insan yang datang dan pergi dalam hidup kita?
Jangan pernah menyalahkan takdir atas setiap pertemuan yang berlaku.
ALLAH uji sebab ALLAH sayang,
ALLAH uji sebab nak mendidik,
ALLAH uji sebab nak menguatkan hati hamba-hambaNya,
ALLAH uji sebab nak mendekatkan diri kita kepadaNya.
InshaaALLAH ~

Alhamdulilah. dapat CPUV Nuffnang again. CPUV Rakuten. Apa tuu? Mulamula ingat. cerita kartoon ke? errr. bila aku research berkaitan Rakuten. rupanya lamanweb shoping online. Macam Zalora, nile.com.my dan yang lainlain laa. mehh tengok lamanweb ini  #klik cute icon nih untuk view lamanweb Rakuten.

Nota Jejari: Done! Kbye

25 comments:

  1. jodoh itu di tangan Allah..

    Congrats dapat CPUV baru :)

    ReplyDelete
  2. suke kata2 dekat atas tuh . btol tuh jodoh tuh ditngan allah , wlau skuat mana kita berthan skali pon .

    ReplyDelete
  3. @Pykaa Pdott betol tuu. berdoa selalu inshaaALLAH die tetap mjadi jodoh kita =)

    ReplyDelete
  4. Nice..totally agreed dengan kata2 tu..Tahniah dapat CPUV lagi... :)

    ReplyDelete
  5. muda2han mcm tuh la . aminnn :)

    ReplyDelete
  6. Macam kena kat batang hidung pula ayat kat atas tu. Hehee.

    Tahniah akak dpt cpuv. :)

    Kenapa lah iz punya blog tak terupdate kat bloglist. Padahal dah update post baru. Baru perasan. Masalah betul. :(

    ReplyDelete
  7. p/s SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR BATIN SEPANJANG PERKENALAN & PERSAHABATAN KITA MESKIPUN HANYA BERLEGAR DI ALAM MAYA. JEMPUTLAH DATANG KE RUMAH YA...

    ReplyDelete
  8. @Norhaizam Mustaffa hahaha kan?

    thankss dik :)

    errr blog tuu problem la kott -,-'

    ReplyDelete
  9. Best ayatnya.
    btw, wahhh. gilaa banyak CPUV yg still ongoing. Awesomeee ^^ ... COGRAT~

    ReplyDelete
  10. Tq atas peringatan... wah.. tahniah ye..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum.

    Yg bulan 7 ni, bnyknya dpt nad.. :)

    ReplyDelete
  12. @Tinta Lana Waalaikumsalam.

    alhamdulilah~ rezeki bulan puasa kott ~_^

    ReplyDelete
  13. tapi sedih sbb hubungan terputus di tengah jalan .

    ReplyDelete
  14. @paripari kecil sabarrlaa pasti ada yang lebih baek.. berdoa laa,. inshaaALLAH =)

    ReplyDelete
  15. Mak aih. Banyaknya on going. wuuuu. hehehe

    ReplyDelete
  16. Tahniah...byk betul CPUV nyer...alahai...

    ReplyDelete
  17. Nad! bestnya akak tengok awak punya CPUV.. sedekah satu boleh? Akak tak dapat pun rekuten tu.. huhuhu..

    ReplyDelete
  18. salam. tahniahh dapat banyak cpuv :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya