Thursday, August 21, 2014

Tutorial iklan nuffnang bawah entry

Hai! Hai!
Alhamdulilah demam da ok sikit. cuma batok nih hah still sama. takpela, inshaaAllah esok esok baek lewwtew :) Hah! nak cerita nih. tadi pagi ada Adik comel tanya aku, macam mana nak letak iklan nuffnang bawah post entry macam aku ni . aku tak amek kat tuto mana mana. aku memang ikot betol kat tuto nuffnang. senang dan paham ^^,
 Masok website Nuffnang
 pegi Manage Blogs lepastuu Update Survey dulu ye kawankawan. hehe
 lepastuu akan keluar macam gambar kat bawah ni kat bahagian atas nuffnang. kena klik cepat2 Add Ads Page sebab iklan tuu keluar kejap je.hoho

 lepastuu akan keluar gambar macam dibawah. klik gamba ketiga ok dan copy code bawah tuu.
 dan klik next dibawah tuu dan terus tick bullet kelima ye. sebelom tuu pegi Template dan Edit HTML. tekan ctrl + F dan cari post-footer-line-3. lepastuu Paste code tadi antara< /div >dan</b:includable>  ok. xfaham bole tengok gambar dibawah ni.


Credit: Nuffnang


Ok sekian. setakat ni paham tak? kalau tak paham jugak. bagitahu je ehh :)

13 comments:

  1. rajin btol , siap buat tutorial lagi . hehe :)

    ReplyDelete
  2. yeap! coding ni je yang menjadi. dulu pening gak arr nak letak coding dia. banyak blog yang skip letak iklan bawah entri, kerugian beso tu.. hehehe.

    ReplyDelete
  3. Nadyya...dah lama wanie cari ni..nak buat tak jadi-jadi..huhu..nanti nak buat guna tutorial nadyya ni ea..thanks dear!

    ReplyDelete
  4. hoorayyy . jadi dahh kak nadya :D thankiss :*

    ReplyDelete
  5. Wah, bertutorial dah skrg ni..hehe..good tutor Nad :)

    ReplyDelete
  6. sy pun ikut step nuffnang bagi..senang..:D

    ReplyDelete
  7. tak ada mood lagi lah nak buat nuffnang ni. hmmm

    ReplyDelete
  8. akakdah try banyak kali nad, tp mmg tak jadi... huhu..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya