Sunday, August 24, 2014

7 Things about Cik Nadyya -- Versatile Blogger Award

Bismilla.
Hai! Hai! 
Ehem. Haritu Akak Scha kite yang comel nih ada tag aku untuk Award ni. terasa teruja jugak ditag untuk Award nih. Teruja! Teruja! tapi menjawapnyaa punya lama kann. HAHAHA. Maap maap -,- Sejak demam nih mood menaip entry dengan panjang agak agak ke laut laa jugak kan. Tuyang asyik join GA/segmen jee -,- ni tengah mencuba merajinkan diri laa. soo selamat membaca semua ^_^
Ok , meh tengok syarat - syaratnya dulu ;
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
7 Things about Cik Nadyya

1-Senyum dan Ketawa

Siapa kenal aku dari rapat pasti da faham sangat dengan pangai aku ni. sampai kawankawan cakap "Nad ni macam takde masalah. senyum aje" Alahai kawan. perlu ke aku tunjuk masalah aku dengan nangis dan nangis ? uwaaaa -,-"

Ketawa. Oke, sorry to says la kann. HAHAHA Kawan sebilik aku nihh sah sah salu kene gelak dengan aku. dia buat muka ke, serius ke, sedih ke. memang kaw kaw aku gelakkan. *sadis betol sape jadi kawan sebilik aku*


2-Menangis

Aku sebenarnya berhati batu besi tauu! apekahhh? HAHAHA. aku nih memang agak payah nak nanges. walaupon ade cerita sedih ke, memang payah. dan kalau pergi kem kan salu ada sesi menangis betol tak? aku time tuu pon tak nanges. padahal dalam hati dah terasa nak nanges. memang sayu gila weyh.. tapi mata langsung tak berair apalagi nanges. padahal da paksa mata suruh nanges tau?HAHAHA. maybe sebab masa kecik banyak sangat nanges kott tuuyang menyebabkan airmata da abes tuu. Ehh? krik krik krik


3- Pendam

Pendam sangatsangat sinonim diri aku ni. Ok, memang aku salu senyum dan gelak. tapi aku kuat sentap weyhh. lagilagi kalau kawan cakap camni "Nad ni lembab la!" fuhhh. sentapp gilaaa weyh. tapi aku pendam je. tetap senyum. tapi senyuman tawar weyh. tapi kawan aku dia tak paham. uwaaa. Bila da pendam,pendam dan pendam. aku rasa macam sakit jiwa woo. last last aku bukak laptop dan layan videoclip lagu lagu korea. yang pasti lagu rancak laa!! HAHAHA. dan akhirnya hati aku reda. Ok, selamat mencuba semua ;p



4- Pink

sapa suka pink angkat hidung?HAHAHA. yeh. aku seorang peminat tegar pink sejak sekolah menengah tuu. barang barang aku banyak warna pink. baju, novel, bakul, sabun muka aku pon warna pink tauuuu! nampak tak? nampak tak?HAHAHA. Yang paling penting sekali. nampak tak blog aku ponn warna pink.


5- Shawl dan Novel

dua benda nihh aku tersangat obses sangatttt! ibuayah aku selalu bising pasal ni. tapi sekarang diam dah. malas nak layan aku lewwwtew.HAHAHA. Bayangkan. kawan sebilik aku yang dulu takpena layan novel. tibatiba je layan Novel. Ok! aku takde hasut dia. dia sendiri nak baca kan. Tapi teruk tol dia layan novel tauu. aku duk bercakap dengan dia. satu apa dia takdengar.. Naseb laa aku belom jadi camtuu tauu ><

Aku memang pantang nampak shawl gak! lagilagi bila da hadap Instagram. cantekkk je terus order! fuhh macam duit banyak sangat kann? HAHAHA. sampai ibu cakap "dah takde benda nak beli ke?kau tahu tak kat bilik kau da belambak dengan selendang!!" lek laa. shawl lama bagi je orang. bersedekah kan amalan mulia. hoho. sekarang aku minat betol dengan wideshawl. dah nya labuh. selesa laa. tapiii kann sekarang aku minatttt sangat shawl Gaza. tapi duittttt da takde. uwaaaaaaa. ade tak sesape yang sudi sedekah kat aku?HAHAHAH

6- Masak

Disebabkan aku nih tak berminat dengan mengemas rumah. soo memasak je aku rajin. dengan perkara nih menampakkan laa aku ni ada sifat wanita. yang lainn. fuhhhh fail!!!!HAHAHA. dannnnn aku hanya rajin masak lauk je. kalo buat kek tuu. sorry laa memang aku malasss. tapiiii aku reti masak masakan kampung. kalau masakan bandar tuu kene tengok resepi. inshaaAllah jadi tapii tak sesedap macam dalam resepi laaaa XD

7- Kawin

Akhirnyaaaa sampai ke penghujungnyaa!HAHAHA. Yehoooo aku nak kawin!!!!! *dalam haty tak bersedia lagiii woiii* tapi tengok kawan kawan kawen. nak kawen jugak!!! oke nihhh bermasalah. HAHAHA. oke, nihh bukan gatai ehh. kawen tuu halal. couple tuu haram. habes couple tuu tak gatal ke? cer citeee. *Jangan terasa K* Nanti kawen aku nak bertemakan white + pink. nak simple je. tamo gah gah! yang pastiii nanti kawen inshaaALLAH semua dijemput ok. Sekian.



Oke, cukup 7 berkaitan diri aku. HAHAHA. pening jugak mencari nih. walauponn agak agak merepek. layan jelaa K. Semoga terhibur K! K! Too Akak Scha. kita dah jawap nihhh. soo jangan gelakkan tauu! HAHAHA.

Diharap insan insan yang aku tag nih sudi menjawap. tak jawap pon takpe. aku tak paksa. Tadaaa ~

1- http://nurulhidayahpeace.blogspot.com/

30 comments:

  1. Sangat ohsem award nie... Zumal pun tertag yer patut rasa macam nak singgah sini tadi ^_^

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Zumal baru sempat jawab... Jom tengok http://duniazumal.blogspot.com/2014/08/the-versatile-blogger-award.html

      Delete
  3. Wah, tiada rahsia antara kita la lepas ni..ekekeke...thank tag Cik Mimie, nnti Cik Mimie buat yer..:-) bab masak2 kite sama :p

    ReplyDelete
  4. Wahhh, sikit demi sikit dah tahu perihal nadyya . huhuhu. Btww, Tahniah pada yang terTAG tu, mohon jawab. Heeeeeeee :P

    ReplyDelete
  5. Hahahaha.. asal tak letak manja sebab minat pinkk.?? hahah :P
    hahaha.. thanks tag syaz .. nanti syaz join gakk.. hihihihi.. :D
    yang last tu best.. kawen la cepattt.. oke.. hahahha :D

    ReplyDelete
  6. bak mai shawl dekat akak...hehhhehe :D akak rase muke akak tak sesuailah pakai shawl, sebab susah nak pakai speact pastuh... hehhehe :D

    ReplyDelete
  7. Hahaha. Akak nanti kahwin jangan lupaa ajakk.nak tgok akak. Hahaha. Mesti lawooo. :p

    Thanks tag. Nanti le update. Skrang lappy tak de wuu. Sadiss lifeee nii. \(*T▽T*)/

    ReplyDelete
  8. thanks :D nanti kita jawab hee btw, sama laaaaa pink...hee cita cita wedding nanti pun nak vintage pink and white..walaweehhhh berangan heeee

    ReplyDelete
  9. nad weiii, sama plak minat shawl tuh...tengah dok gilerkan wide shawl ni...window shopping jelah kat ig jawabnya..hahaha..tq nad tag

    ReplyDelete
  10. pehh kena tag. macam teruja je nak buat tapi tak faham lah pulakk :'((
    tolong eksplen pleasee

    ReplyDelete
  11. hahahaha . boleh tahan jugak perangai kak nadya . sama laa kak , yaya pun pilih memasak dri mgms . kalau yaya mgms rumah perhh memg beruntung . haha

    ReplyDelete
  12. Hebatnya susah nangis...akak ni senang nangis...kakaka...

    ReplyDelete
  13. yesssss! yang no 7 tu suka baca. repeat banyak kali pun tak jemu. hahaha xDDD

    ReplyDelete
  14. hahaha. awlolo. comel betul adik akak ni haa. hati keras rupanya. kekeke. thanks syg sbb sudi panjangkan lagi tag ni :)

    ReplyDelete
  15. Ena pun agak kuat sentap.. walaupun happy go lucky, tapi memang dlm diam agak pendendam.. T_T..

    ReplyDelete
  16. bagusnya award nie..lbh mngenali blogger g2..:)

    ReplyDelete
  17. same la kite..susah sgt nak nangis.hehe..thanks tag ain

    ReplyDelete
  18. huhu..so sweet meh .. siap dgn pic sekali ..:D ..tergelak kecil bila baca :>

    ReplyDelete
  19. haha, boleh lak macam tu yang bab nangis tu xP

    saya x mnat sangat pink. tapi hp pink juga, tuala pink juga, baju pink juga -.-

    saya pun nak kawen juga!!!! sobs T_T bilalah dapat kawen ni. muahaha. nnti jangan lupa jemput kita ^^,

    sama kita peminat novel and shawl :D

    ReplyDelete
  20. salam. kuat ketawa rupanya budak ni :D

    ReplyDelete
  21. Kita pun teringin shawl gaza tu tapi tak berduit.. tsk tsk

    ReplyDelete
  22. pink -_- eee pink.. hahak Nad suka pink -_-

    ReplyDelete
  23. AHAHAHAH sama la kitaaa, tapi kita hati tisu. cepat nangis gak T_T

    suka masak, pengumpul shawl sampai emak bising tu memang sebijik perangai kita haha

    ReplyDelete
  24. Assalammualaikum CIk Nadyya

    Kita singgah sini...
    No 3 kita sama lah... hihi ^^ Ani pun suka pendam jugak.

    ReplyDelete
  25. fakta saya dengan fakta cik nadia takder pon yg sama.....pink dan wanita berpisah tiada..HAHAHAHAHAHAHAHHA....

    ReplyDelete
  26. Salam pergenalan.. Nama Saya jalalboy dan Ini laman Web saya http://adf.ly/bC0Rz.. Harap jika ada salah silap dapat perbetulkan dan bantuan dapat diberikan http://adf.ly/bC0TQ

    ReplyDelete
  27. HAHAHAHAHA terbaiklah gambar pertama tu xD Bhahaha samala.. novel borong banyak-banyak tak terbaca xD

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya