Tuesday, August 19, 2014

Sinopsis: Novel Awak Jangan Nakal

Ehem! Ehem! hai semua! selamat tengahari. Keadaan masih lagi demam. dari sakit tekak terus batok berkohol kohol dan selsema. Alahaii. sabar jelaa. Bila da demam mood layan blog terus ke laut! bukan ke sungai dohh! HAHAHA. Bila demam tiba tiba mood membaca novel membuak buak. nasib harituu dah beli novel siapsiap. Ok,ok meh baca sinopsis novel Awak Jangan Nakal 

"Dah Puas hati ini dia cuit, tapi tetap susah nak kata cinta."
Pernah dengar pasal Geng Mat Ngek? Ya, memang Ayu jatuh cinta dengan Shahrul. Tapi Shahrul tak senakal Geng Mat Ngek yang suka mengusik, menyakat, membahan dan mengenakan kaum perempuan. Lebih-lebih lagi ketua Geng Mat Ngek, Jeffry. Nakalnya… Bencinya dia melihat Jeffry. 

Namun, apa yang kita harapkan adakala lain yang jadi. Disebabkan berada pada masa, tempat dan keadaan yang salah, Ayu terpaksa menerima Jeffry sebagai suaminya. Perkara yang tak pernah dibayangkan terjadi dalam hidupnya, membuatkan dia sengsara. Hubungannya dengan ibu menjadi dingin. Terpaksa pula berhadapan dengan keluarga Jeffry yang kacau-bilau. Argh... tertekan!

Macam manalah hidup dia selepas sebumbung dengan Jeffry? Sedangkan dia masih mengharapkan Shahrul.



Credit: Alaf21



Nota Jejari: Novel ni best! maklom la selama ni hati aku ni agak tak berperasaaan!HAHAHA lepas baca novel ni, tercair sekejap weyhh. adoii. baca novel ni jugak buat aku teringat kat someone tuu, walau aku layan dia agak kasar. dia tetap layan aku dengan baik. macam dalam novel nih la..HAHAHAHA ok. malas nak cerita panjangpanjang. Ekk? lupa nak cakap. inshaaALLAH aku akan review novel ni. nantikan tauu! Kbye!

14 comments:

  1. dijemput utk sertai GA dhiya yang pertama. Harap2 dapat sambutan :)

    http://dhiyadahlia.blogspot.com/2014/08/dhiyas-first-giveaway.html

    ReplyDelete
  2. Alololo... kesian kesayangan beta nih.. makan ubat tau.. minum air masak byk2.. cuaca tak menentu nihh... get well soon dearrr :D

    ReplyDelete
  3. salam. eh eh..tengok tajuk pun da macam best...

    awak jangan nakal :P

    ReplyDelete
  4. Nad jangan lupe mkn ubat tau! patutla xnmpk pagi-pagi..hehehe..

    Wah, lama xbaca novel rindunya..T_T

    ReplyDelete
  5. nanti tak sempat dah nak baca novel.. kena baca journal lak tetiap hari...

    ReplyDelete
  6. Singgah dari segmen "Senarai URL blog Mia Liana

    jemput singgah blog Wawa - KLIK

    ReplyDelete
  7. yg bap sakit tu wan paham... sebenarnya batuk wan pon tak baik2 lagi... ahahaha... ala... part membaca yang wan paling malas... sejak sekolah lagi... hahahahaha

    ReplyDelete
  8. aisehman! Sally dah lama dah tak baca novel...

    ReplyDelete
  9. naddya demam lagi ker? kesiannya.... get well soon ye... bersabar ye...xpe demam penghapus dose... :D

    ReplyDelete
  10. gett well soon kak nadyaa~ demam rindu aina ke? HAHAHA. *muntah hijau*

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya