Wednesday, August 13, 2014

Kawin itu mudah kalau kita mudahkan!

29 comments:

  1. Perghh! skrg cte nie tgh hot.. best gle kalau mcm nie ea...xyah lengah lengahkan...tros kawen!

    ReplyDelete
  2. sebagai ibubapa,kenalah permudahkan perkahwinan,taklah terjadinya sesuatu yang tak diingini..tpi biasalah,sekarng nie lebih mengikut kepada trend..

    ReplyDelete
  3. @Kisah Si Dairy betol tuu kak. rasa macam susah sangat kalau ikot trend ni -,-

    ReplyDelete
  4. islam itu mudah bila kita mudahkan...tak perlu nak berhabis ribuan ringgit utk mende yang sebenarnya sederhana jer..Alhamdulillah..akak pon buat akad nikah jer..selepas setahun baru kenduri..tu pon share ngan kakak..hihi..

    ReplyDelete
  5. sila la kawin seronok tau hahaha...

    ReplyDelete
  6. pyka ada jugak baca kisah nie kat fb . best kan kalau mcm nie . sporting gila ayah prmpuan tuh . suka sangat cara dia tuh . hehe . eh lamanya pyka tak singgah sini . rindu :D

    ReplyDelete
  7. Ades, ni yang rasa tak sabar2 nk jejak level baru ni..heheh..Semoga Allh mudahkan segala-galanye...Tanpa izinnya bnda xjadi jugak..InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  8. @Pykaa Pdott kann? suka jugak cara ayah dia.. nak jugak!hahaha tapi ayah nadyya xmungkin kott.. nadya penah ckp kawen nt xmo sanding pon ayah membantah.hahahaha

    tulaa, rinduuu pyka jugak ^^

    ReplyDelete
  9. lepas baca entry ni,rasa tak sabar nak kahwin..heheh

    ReplyDelete
  10. seb bek mak temah dah lepas..kalo tak teringin ak nak t camni...jimatt

    ReplyDelete
  11. gatainya kak! hahaha saboooooooo ;P

    ReplyDelete
  12. Hahaha sweettnyaaa~ ommgeee~ T_T

    ReplyDelete
  13. kalau dapat mak bapak and mak bapak mertua sporting, okay la.. hehe.

    apalagi,ehem2, bila kami dapat merasa nasi minyak ni? XP

    ReplyDelete
  14. @Amy J aigoooo! lama lagi lorr.. kira2 dalam 2,3 taun lagi.. hahahaha inshaaALLAH ~

    ReplyDelete
  15. kawin memang mudah jika kita mudahkan.. huhu

    yang penting akad nikah kan..

    ReplyDelete
  16. Ada terbaca jugak pasal ni semalam..memang sporting lah ayah dia kan..

    ReplyDelete
  17. haha adoi terkejut baca.. bestnyaaa lahai ... tapi kalau kita masalahnya takde calon je. bapak dah on dah. haha .. cepat nady jumpa jodoh... aminn..

    ReplyDelete
  18. Islam itu mudah, agak bijak percaturan yg dilakukan....;-)

    ReplyDelete
  19. Allahuakbar .. islam itu mudah dan indah jika kita melaksanakan dgn betul :') sweet nyaaaaaa... hihi

    ReplyDelete
  20. Woww..memang RARE.
    Tapi, tak salah pun.
    Biarlah orang nak kata apa..ayah awak pun ada ilmu boleh bagi khutbah sume sendiri.
    Syarat-syarat nikah ditepati.
    So, tak nampak ada masalah pun..
    Mulut orang memang tak boleh nak tutup.

    ReplyDelete
  21. Akak dulu merisik,bertunang n nikah dalam 1 hari. Bersanding buat jugak secara simple. Tapi, 8 bulan selepas tu.

    ReplyDelete
  22. memg rare kisah cinta diorang...resoek sama ayah perempuan

    ReplyDelete
  23. Respek la ayah sis. Ini baru rare :) moga kekal bahagia hingga syurga.

    ReplyDelete
  24. salam. nak kawin jugak!..manala putera idaman sy ni..tak timbul timbul hahhaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya