Sunday, September 7, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Day 8 - 8 Fears

Hai! Hai!
Harini da masok hari kelapan untuk 10 Days Challenge. kenapa aku rasa yang ni sangatsangat mencabar ekk? HAHAHA. cuba refresh balik otak nihh apa sebenarnya yang aku takot. kehkeh

1- ALLAH
Ini yang utama! seriuss aku takot sangat. bila aku tengok golongan yang lebih warak. Ya Allah. bezanya aku dan dia. betapanya mulianya dia. terus terpikir amalan aku diterima ke tidak. ishh takot sangat. semoga amalan aku diterima olehNYA dan sentiasa BANGUN dan tak mudah alpa lagi. mudah mudahan. inshaaAllah :')

2- Mati
sape yang tak takot mati kan? bilabila je kita bole mati kan? time tido bole, time kite update entry pon bole, macammacam la. yela, kite bole la cakap tak bersedia, tak bersedia. sekejap lagi Malaikat Izrail bole je cabut nyawa kite kan?ishh takottt. semoga kematian kite yang baik baik jela. aminn :')

3- Takot keseorangan
kadang kadang aku terpikir. macam mana la hidup aku tanpa ibuayah aku. serius aku takdapat bayangkan. aku jadi takutt sangat. Iya, suatu hari nanti ia bakal akan berlaku. aku bole terima ke tak? Bila aku tengok mereka yang kehilangan ibuayah sekali gus. betapa kuatnya mereka still bole senyum dan ketawa. adakah aku seperti mereka jugak? mudah mudahan. semoga hati aku kental jugak seperti mereka. Ibuayah aku penah tau cakap pasal mati. aku teruss marah. "eee ibuayah ni napa?ee akak tak suka laaa" perasaan aku time tuu dupdapdupdap je tauu T__T

4- Lipas
Hah! ini geli dan takottt! HAHAHA. asal nampak lipasss memang benda pertama aku buat jeritttt!hahaha. geliii bebeno dann takott terpijak. dann terbunuh beliau pulak. kehkeh. 

5- Takot nak bagitahu ibuayah tentang. .
Hah! yang ni korang jangan gelak tauuu! HAHAHA. Exboipren aku dulu cakap la "saya nak datang rumah awak, nak kenal kenal ibuayah awak" seriusss aku seram sejuk weyhh. maluuu ada, takot ada. HAHAHA exboipren aku da bgtahu sebulan yang lepas. lusa dia nak datang baru nak bagitahu harini. hah! begituu la ceritanyaa. HAHAHAHA. masa aku cakap 'kawan' nak datang. ibu aku kata "apalah 'kawan' dengan orang tua'' padahal tua dia 2tahun je kott.. dah jumpa family aku. last last putus. sad ending kan? takpela. ayah aku pon tak bekenan ;p

6- Takot bercinta lagi
hah! yang ni ponn takot.. bila nak cuba bercinta lagi.. da nak bercinta da ni.. last last tak jadi.. HAHAHA. lebih baik bercinta lepas nikah jela. inshaaAllah ^.^

7- Takot kawen
fuhhh. nihhh memang aku takott laa. lagi lagi sekarang ramai orang kawen dan ramai jugak orang cerai. akuu takot bab diceraikan laa.. adoyaii.. dannn bila ade laki cakap nak kawen dengan aku. aku mesti akan cakap "yek yek je nak kawen dengan aku?" "entah entah tak seriuss. euwww" yang terbaru ada orang ajak merisik. cepatt cepatt aku cakap "eee taknak arrr! merepekk!" #nak kawen tapi sebenarnya takott kawen!HAHAHA

8- Takot syok sendiri
hakikatnya selalu syok sendiri.  contoh "ehhh dia senyum kat aku la, mesti dia suka aku ni!" hakikatnya dia senyum kat orang sebelah aku. sad ending ! HHAHA

20 comments:

  1. Sama la ain no 5 tu.mau tak tido mlm memikir.haha

    ReplyDelete
  2. hehehe . tkt lipas jgk ni . sgala jenis yg ssama angkatn gn lipas semua yaya tkt . kalau jmpe, jerit.stu rmh pgl mak bunuhkan. hahahaha

    ReplyDelete
  3. Adoiyai...kenapa takut mcm fobia je banyak???

    ReplyDelete
  4. mcm poyo je takut kawen..hahahahahahaahahahaaa..lawak betoi la

    ReplyDelete
  5. Hehe. Kite pernah pegang lipas pastu bawak kejar kat member yg takot lipas. :)

    ReplyDelete
  6. eh sama la yunk kita tkot lipas jgk tao . haha . ttpi lagi takot tengok cacing . eee geli haish :D

    ReplyDelete
  7. Hahaha , banyak sad ending la nad ni .. Hurmm Dayah kalau org ckp nk kapel ka senang ja Dayah jawab "Takmau , tak suka" , mcm sentapppp ja bunyi .. Hurmmm nak tunggu 'dia' jugak ! choiiii .. ahakss .. Tapi kalau Dayah kawan ngn laki , Dayah akan ajak mai beraya kat rumah sebab , kalau boleh Dayah nak parents kenai dgn semua kwn-2 Dayah .. ^_^ Dah klikkkkkk

    ReplyDelete
  8. Eh akak takut lipas. Hahaa. Sy tak takut. Lalala :p

    ReplyDelete
  9. Salam...

    No 8 Kita sama lah... haha

    http://insan-kecil.blogspot.com

    ReplyDelete
  10. lipas terbangggg... hahaha. yang tu lagi seram kak oi.. takut kawen ehh... takpe takpe.. moga moga.. eheeemm.. hehehe

    ReplyDelete
  11. LAr, nad takut lipas ye..nanti boleh present bagi lipas kat nad..hehehe.. *guro je :) v ^_^

    ReplyDelete
  12. takut kahwin ka?hihi..smua orang nak khwn, sha pun nak tp takut juga...seram sjuk bila dgr psal pnceraiaan ni..

    follow awak :)

    ReplyDelete
  13. Tipulahkan kalau perempuan tak takut lipas. Hihihi.

    ReplyDelete
  14. Hahaha. Syok sendiri tu pun akak takut.

    ReplyDelete
  15. Lohh takut kawin tu mmg kelakar, kawin lah best! Akak ingatkan takut hantu ke takut tempat tinggi ke tp x ada heeeee lawak lah

    ReplyDelete
  16. salam. ehh?? takut syok sendiri hehehhe

    ReplyDelete
  17. yes, saya tabik bila sis kata ALLAH yang pertama ^^,

    saya pun x ley sorang2. rasa helpless sangat. hmm..

    paling benci binatang tu!! -.-

    ha, takut kahwin? hehehe.. letakkan hati kita dekat ALLAH bila saat dinikahkan. insya-ALLAH, DIA akan bantu kita jalani hidup dengan orang yang tercinta. ^^,

    ReplyDelete
  18. Hmm.. En. lipas.. hahaha *eh tengah merepek apa ni xD*

    ReplyDelete
  19. Kalau zumal yang no.4 tu nak tukar kepada snake. Takut dan geli. Lain-lain macam sama lak. Hehe ^_^

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya