Monday, September 15, 2014

The Liebster Award #4

Hai! Hai!
The Liebster Award agaiiiin! kali nih dari Amy J. katanya tag sesiapa je yang sudi baca. soo aku sahutt cabaran! kehkeh. lagipon soalan-soalannya senang je :D
1- Ais krim atau Coklat?
Opcrse laa aiskrim! makan time panas panas fuhhh sedapnyaa lahai.. kehkeh dan buat aiskrim pon senang je. taun lepas aku rajin buat. taun nih langsung tak terbuat lagi. malas maybe -,-

2-Kucing atau Arnab?
Kucing! aku cuma penah bela kucing tuu pon kali terakhir masa aku sekola rendah. HAHAHA. ibuayah aku takbagi bela kucing sebab adik aku ade semput.. lagilagi die ponn suka kucing. nampak kucing cium,pelok. soo tunggu kawen laa baru bole bela kucing kan ;p

3- Movie atau Buku?
Opcrse la buku. err maksod aku novel. HAHAHA nama pon #kakinovel. dengan novel dapat la hayati sungguh sungguh. kalau movie agak susa skitt.kehkeh. 

4- Duduk rumah atau berjalan - jalan?
Sudah semestinyaa berjalan jalan. dah cukup puas duduk rumah lama lama. tuyangg hadap belog je. hee

5- Skirt atau seluar?
Seluar. takminat sangat pakai skirt. masa belaja dulu iya laa rajin pakai skirt. nak nampak ayu kononnya. HAHAHA

6- Moning person atau Night owl?
Moning person kot.

7- Ada Bestfriend atau Tak ada langsung?
Ada. geng masa belajar kat kolej. ada 2,3 orang gituu. tak sabar nak jumpa dieorang 18aribulan ni ;)

8- Manja atau tegas ?
Manja kot. Takbole berjauhan dengan family. sikit sikit rindu. hee

9- Nerd Boy atau Bad Boy?
Amy tahu jawapannya. kehkeh

10- Instagram atau Facebook?
Opcrse la Instagram. selalu shoping online kat Instagram la. hehe. 

11- Horor Movie atau Romance Movie?
Duadua bole layan. HAHAHA. Kawan aku kalau nak ngok filem seram mesti ajak aku. Aku nihh dahnya macam takde perasaan. last last aku komen "Tak seram pon". tengoktengok, pahampaham tapi feeling takott langsung takde.. pelik kan?kehkeh

Done.
Soalan ;

1- Status sekarang? *Kawin/single
2- Warna kegemaran?
3- Kopi atau teh?
4- Shawl atau Tudung bawal?
5- Lagu berkenan dengan diri anda?
6- Lagu yang membuatkan anda menyampah?
7- 3perangai manusia yang membuatkan anda menyampah?
8- nasi atau mee?
9- Apakah yang ingin anda capai dalam masa 5 Tahun ?
10- 2benda berkaitan tentang Cik Nadyya?
11- 3 nama sahabat blogger? dan kenapa?

**Tag siapa siapa yang sudi baca dan jawap. kehkeh. Kot - kot soalan soalan tu boleh jadi idea untuk tulis next entry ke. Pun boleh la. chayok! chayok! Daaaa ~

17 comments:

  1. salam. sy pun pilih aiskrim hee!

    ReplyDelete
  2. hihi suka kucing over arnab juga..kucing manja lagi dari arnab hoho

    ReplyDelete
  3. saya pun suka kucing! haritu bela arnab, makin kurus dia -.-

    saya lak x berapa seluar tapi ikut keadaan. hehehe...

    ehem-ehem, yep, saya tahu jawapannya XP

    wah, kalau nak tengok horror, kena ajak Nadyya la ni. saya takut tengok. -.- nnti banyak tutup mata and tnya soklan je.

    'weyh, kenapa dia mati?'

    'weyh, apa dah jadi?'

    so annoying. loL~

    ReplyDelete
  4. iklan nuffnang tu, kita boleh tekan bila-bila kita nak ke? or kita click sehari sekali je? *mksudnya iklan blog orang lain la

    ReplyDelete
  5. arnab gigit orang tak??boleh tak bela arnab dalam rumah...??heheh

    ReplyDelete
  6. Terbaek lah akak tak takut tengok cite seram. Iz ni penakut giler. Tak pernah tengok pun sbb takut sgt. HAHAHA

    ReplyDelete
  7. rasa macam tengah2 boring ni, boleh la bikin liebster award ni, kaksha amik game ni... mehmeh

    hahahhaa kaksha pun manja... lalalala

    ReplyDelete
  8. kita pon kaki novel jugak :D geng ! ;p

    ReplyDelete
  9. Anda ditag :)
    http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/giveaway-saya-nak-vitamin-shaklee-rm500.html

    ReplyDelete
  10. soalan no 1 tu ani memang tak boleh nak pilih ^^

    http://insan-kecil.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. rajinnya buat liebster award, segmen. kita malas nak buat sekarang ni. tak ada mood. huhu.

    ReplyDelete
  12. hehehe . sama ! suka pakai seluar :D

    ReplyDelete
  13. No. 11 tu sama ngan Cik Mimie..kengkawan sume jerit cam apa..Cik Mimie boleh steady je..dorg ckp Cik Mimie cde perasaan...hahaha

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya