Monday, September 15, 2014

Satu tekad - UNIC

Hai! Hai!
Semalam punya cerita, takde keje kan. dengar lagu lagu yang ada kat folder download. sekali terdengar satu lagu nihh. soo tocing laa. dan dalam banyak banyak lagu UNIC, lagu nih paling aku suka tauu. jomm layannn ~


Berikan ku sebaris kata
Untuk ku susuri jalan gelita
Mentera keramat kata pujangga
Azimat yang bermakna

 Di depan simpang bercabang tiga
Tak tahu mana satu arahnya
Kanan kiri manusia berdusta
Mungkir pada yang Esa

 Mungkin ku bukan watak utama
Dalam pentas lakonan dunia
Bimbang juga ku turut sama 
Pastinya aku yang binasa

 Berikan aku pedoman
Arah mana jalan kehidupan
Untukku teruskan pengembaraan
Tak rebah dan tak tersalah langkah

Tunjukkan aku kawan
Simpang mana arah kejayaan
Timur, utara juga selatan
Atau arah matahari terbenam

Bersama menyusuri jalan
Para rasul nabi junjungan
Menuju ke puncak gemilang terbilang
Iman di dada mengiring langkah

#Teringat pulak masa belajar kat kolej dulu. time tuu sem last. Aku ade masok JPP (Jawatan Perwakilan Pelajar) Pensyarah Penyelaras ada buat kem untuk budak budak PMR. soo kiteorang kene handel aktiviti dan lainlain. dan tak sangka Pensyarah aku ada jemput tetamu undangan yang sangat special iaituu kumpulan nasyid UNIC!! happy gilosss woi.. Tersangattt minat kumpulan UNIC tapi yang datang 2 orang je. bole la, bole ;)
Time nih mereka berdua sedang bercerita. hehe

Sekian.

8 comments:

  1. boleh jadi lagu untuk motivasi dri ni :)

    ReplyDelete
  2. bestnya dapat jmpa diorang!!! :D

    saya pun suka UNIC. sebab tu lah saya ley mnat lelaki pkai spek. sebab hafiz hamidun. heeee

    saya click nuffnang sini. ^^, tnjuk ajar la ye. saya first time buat nuffnang. haahahaha

    ReplyDelete
  3. UNIC pon datang sekolah saya,2 org je yang datang. Tapi still best!

    ReplyDelete
  4. Zumal pun suka lagu2 UNIC sejak dulu taw

    ReplyDelete
  5. Lagu-lagu UNIC semua best2..tyme dekat kolej dulu pun ada jmput UNIC tok satu event :) best!

    ReplyDelete
  6. salam. sis pun suka lagu ni dear :))

    ReplyDelete
  7. pyka pon mnat sgt dkat kmplan unic in team . mnat sgt2 tao . dulu msa rajin sgt dgr lagu dia . tapi syg la kmplan nie dah brpchkan . fitri , hafiz pon gerak solo skrang .

    ReplyDelete
  8. Unic mantain best even tukar orang. Suka lagu dorang :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya