Tuesday, September 2, 2014

[10 DAYS CHALLENGE] Days 3 - 3 Songs

Hai! Morning!

Yeh da masok hari ketiga untuk 10 Days Challenge. Yang ni paling paling aku suka Days 3 - 3 Songs. Oke, sejak minggu nih aku asyik dengar 3 lagu ni. 

1- Akim - Mewangi

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

 Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati
 Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

 Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu
 Waktu Dengarkanlah Selalu dekatkan ku dengannya

 Indah
Ku menutup mata
 Satukanlah hati
 Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

 Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
 Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

 Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi Selamanya

Ni lagu baru dari pakwe first aku!HAHAHA. terbaikk woo. semua lagulagu Akim aku minattt. kata pakwe kan? lalala. Bagi aku lagu dia yang ni lagi besttt. alahaii. lagu nih sesuai untuk mereka yang feeling inlove. HAHAHA Syaz! nt bagi lagu nih kat pakwe Syaz tauuu! haha

2- Asfan - Maafkan Aku

Lama sudah ku mencari bayang-bayangmu
Yang hilang bertahun-tahun yang makin rapuh
Bila tersedar di atas kesilapan diriku
Ku lupakan cerita lama dan terus kembali

 Maafkanlah aku bila aku melukai hatimu
Mungkin juga kita yang terlupa siapakah diri ini
Bila tiada lagi ku sedari kisah ini terhenti
Cubalah fahami cinta ini memerlukan kau dan aku

 Tidak terdaya untukku menanggung rindu
Dan tidak terdaya aku melepaskanmu
Bila tersedar di atas kesilapan diriku
Ku lupakan semua dan kembalilah

 Maafkanlah aku bila aku melukai hatimu
Mungkin juga kita yang terlupa siapakah diri ini
Bila tiada lagi ku sedari kisah ini terhenti
Cubalah fahami cinta ini memerlukan kau dan aku

Ni lagu tema dari drama Rindu 200%. Aku sebenarnya taklayan pon drama tuu. dah kat radio asyik keluar lagu nih je. jadii suka tauu. tuuyang kalau on laptop je mesti akan bukak lagu nih. lagu nih sesuai untuk mereka yang berharap bekas kekasihnya mungkinn. hehe

3- Hani & Zue - Biar

Kau hadir membawa seribu hikmah
Memanah senyuman yang kian pudar
 Mengenal erti sebuah persahabatan
Menerima baik buruk seorang teman

 Pengubat luka rindu dan kasih sayang
Memberi semangat dan harapan

 Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku bukannya niatku
Untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba

 Berikanlah ku peluang
Untuk jadi yang terbaik untukmu
Takkan aku kecundang
Selagi kau bukan milikku

 Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku

 Tanpa ku sedari kau tertinggal di hati
Tiada ku menduga rasa ini kan hadir
Maafkanlah aku
Bukannnya niatku untuk mencintaimu
Semua ini tiba-tiba

 Biar, biar, biar aku menunggu
Sampai habis nanti semua hayatku
Biar, biar, biar aku tertunggu
Cinta tulus ikhlas dari hatimu

Ni pon lagu baru jugak. Sebenarnya aku bukanlah suka sangat melayan lagu slow slow nih. tetiba je suka lagu nih. HAHAHA. lagu nih berkenan dari sayangnya seorang sahabat terus bertukar menjadi cinta. Alamak. ni biasa kot. hehe

Jom baca ;


Nota Jejari : ekkk? kenapa aku rasa semua lagu nih jiwang jiwang ek? layannn jelaaa! Kbye.

17 comments:

  1. Amboi semuanya jiwanggnyee kak nadya pepagi ni. XD

    ReplyDelete
  2. orang kata kalau suka lagu jiwang2 ni..sedang hangat bercinta..hihi..

    ReplyDelete
  3. kdg2 perlu juga jiwa sentimental ni kan.hehe

    ReplyDelete
  4. mood tgh jiwang ye nad. hehe :)

    ReplyDelete
  5. aaaaaaaaaaa... saya pun suka mewangi!!! ,tapi nak cari original punya susah. asyik lagu akustik je..

    ReplyDelete
  6. Ehem3..jiwang2 lagunya..ada pape ke..ekekeke..:-p

    ReplyDelete
  7. woww..pilihan lagu...romantika d amor hehehe

    ReplyDelete
  8. tengokkk... syaz jugakk yang kene..kan.. hahha.. alahaiii... jiwangg nampak KB nih.. days 4 pulakkk besokk.. :D

    ReplyDelete
  9. Jiwan cik adik ni... tp akak pon dah kemaruk ngan lagu2 rindu 200% tu.. haha

    ReplyDelete
  10. layan jugak jiwang ek? sekali-sekala tak salah hikss :3

    ReplyDelete
  11. salam. sy pun minat asfan..lagu biar tu pun best!

    ReplyDelete
  12. yaya nak letak video tapi quota internet dah sikit sb tu letak lirik dan satu lagu je . hehehe. lagu dri toi pn best . tjuk dia : rindu pengubat luka .hehe

    ReplyDelete
  13. layan lagu asfan malam malam boleh leleh.. feel ala ala orang baru putus cinta.. acececeh

    ReplyDelete
  14. Bhahaha lagu kedua tu best :D Suka suka ^^v

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya