Wednesday, September 3, 2014

Betol ke still sayang lagi ?

Hai! Hai!


Ecece. sweet kan gamba atas ? HAHAHA. bilaa laa ade someone nak lamar aku macam dalam ni kann. dusdus jangan harap la weyh! ini realiti bukan dramasss. Opssss. Ini entry jiwang! tetiba terasa nak berjiwang. dulu aku suka update entry jiwang. sekarang macam dah taubat. errr >.<

Entry yang lepas lepas aku ade selitkan insan yang penah aku sayang kan? K nama dia Afi aka Hafiz. soo bila ada insan bernama Hafiz follow Instagram ke, Wechat ke, Facebook ke pasti aku akan teringat Afi. takpon kat radio terkeluar lagulagu Hafiz AF teringat gak. Kekadang menyampah jugak dengan kenangan ni. Hadoii bila aku yakin aku dah lupakan dia mesti kenangan muncul. Adakah aku still SAYANG atau ia hanyalah RINDU? dua perasaan sukar ditafsirkan. HAHAHA

Tapi sekarang da kawan la. ehh memang dari dulu la lepas putus memang mintak jadi kawan. tak tenang la lepas putus terus musuh -,- kiteorang takdela salu contact palingpaling sebulan sekali pasti akan Whatsapps tanya khabar kann :D 2minggu lepas taksilap aku dia call aku. K aku rasa dia tuu macam salah makan ubatt kottt ><

"Awak, Awak sayang saya takk?" Apa jadah dia tanya soalan ni. aku silap denga kot!HAHAHA

Aku jawap "Apa? takdengar laa -,-"

Dia jawap "Awak sayang saya tak???" Amek kauuu!HAHAHA Oke ni realitiii. ingat fantasiii tadii ;p

Aku jawap "Ohhh. Awak sayang saya tak?" Fuhh nampak tak aku tak paham soalan?HAHAHA

Dia jawap "Mestilaa saya sayang awak!!!! awak sayang saya tak?"

Aku jawap "Errrr.(diam)" terus talian putuss.. fuhh selamat.. nampaknya line menyebelahi aku. yehooo. aku dengan ramahnya. knonnya cuakkk terus whatsapps dia "Kenapa?kenapa?"

Dia terus call balik "Saya letak tadi. dah awak diam je. Nampak sangat awak dah taksayang saya kan?" Hadoii nampak sangat ke? masalah betol ni. tapiii nape aku rasa die tetap ade dihati aku nihh. Yesss. hati takpandai nak nipuu. tapi kenapa dia tanya soalan tuu aku jadi sakit hati dan menyampah gilos gilos ek? confiussssssss -.-

aku terus jawap "ehhh bukan macam tuulaa........."Ok setakat ni yang aku ingat. lupa ayat seterusnya sebenarnya. KAHKAH. 

Ok, time couple aku bukan la awek sweetsour. sampai Afi tegur dan kawan sebilik aku pon tegur "Nad, cuba cakap dengan pakwe tuu sopan skit.. manja manja skit" aku pon euwwww. Afi suruh panggil abang sayang aku tak habes habes "errrrrr" bagi aku awak saya sweet tauu!hehehe

Walaupon aku bukanla awek sweetsour tapi aku ingat lagi masa putus. aku ada bagi ayat ni kat dia  "Maafkan saya, jika ditakdirkan memang awak jodoh saya. sejauh mana kita berpisah kita pasti bersatu jua dengan hubungan yang halal, InshaaAllah" Oke, memang aku yang mintak putus. sebab apa biarla hanya aku dan dia je tahu :')

Jodoh. Perancangan ALLAH sebaik baik nya. aku malas dah berharap. InshaaAllah biarlah bercinta lepas nikah. pasti bahagia kan? Heee

K sekian. thanks kepada awak awak dengan jayanya baca sampai habis. termuntah muntah tak? HAHAHA Kbye!


Tolong klik SINI dan SINI yee. Thanks :)

22 comments:

  1. btl2, pggln "awaksaya" lg sweet dr abangsayang.kekekeke..

    ReplyDelete
  2. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Nadyaaaaa kenapa Dayah mcm syok sorang-2 ni baca entry nihhhh .. Omg Omg Omg .. Betul la kalau ada jodoh , kalau tak suka pun , dia akan mai jugak kat kita . Beautiful in white - westlife . Pernah dengar ? Dayah suka lagu tu . Ermmm kalau Dayah just suka dalam diam ja . ^_^

    ReplyDelete
  3. Alolololo... so sweet la KB.. hihhhi.. jodoh yang terbaik dtgnya dr Allah... In Shaa Allah kalau ade jodoh .. tak kan lari gunung di kejar :D

    ReplyDelete
  4. Sweetnye... nak bercinta selepas nikah jugak...

    ReplyDelete
  5. Bagusnyaa lepas putus jadi kawan.. ena tak boleh la... hurmmm

    ReplyDelete
  6. Amboi.. haha.. kan.. 'awak saya' tu sweet la tu -,- bhahahahahaha

    ReplyDelete
  7. hmm..sakit sbenarnye nk bkwan lg2 klo kite taw yg ex tuh de prmpn lain, skt ati kot bile nmpk dye ngan girl tuh..huhu

    ReplyDelete
  8. Wahhh, entri jiwang nampak. Moga perancangan Allah menyebelahi hubungan korang yee :)

    ReplyDelete
  9. please entri jangan sedih sangat kak.. huhu :'(

    ReplyDelete
  10. Jangan sedih2 yer Nadyya, ada jodoh tak kemana ^_^

    ReplyDelete
  11. eh eh eh... blog kak nad ke ni? hehehe xDD moga moga kak.. ada jodoh tak ke mana.

    ReplyDelete
  12. Alololo. Hehe. Ada jodoh tak kemana. :)

    ReplyDelete
  13. kebetulan la nama abg pyka pon hafiz jgk . hahaha :D . alaa dia tanya tuh mesti ada pape tuh syg , nak mcm dulu balik agaknye . hee . tapi caya la nadya , walau dah putus still lgi contct eh , kalau pyka pyah dah kot . huhu .

    ReplyDelete
  14. teruskan berkawan.. alhamdulillah, mama dengan ex mama masih lagi boleh duduk semeja minum kopi bersama keluarga masing2.. hihi..

    ReplyDelete
  15. Kalau ada jodoh tak kemana..:) Entry rare ni..hehehe..jarang nampak entry Nad macam ni..hehhe :p

    ReplyDelete
  16. Hai awak :)
    So sweet la entry awak yg ni. Kekeke

    ReplyDelete
  17. Akak baca sampai habis.
    Yehooooo...
    Teringat zaman bercinta..

    ReplyDelete
  18. salam. muntah kuning akak membaca hahaha :P

    ReplyDelete
  19. In sha Allah, ada jodoh tak ke mana.

    ReplyDelete
  20. kalau dia betul2 sayang dan dia lagi sayang ALLAH compare to anybody in this world, dia akan sabar menunggu. ^^,

    moga2 adalah jodoh ye. kad kawen nnti jangan lupa kirim kat sini. hehehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya