Saturday, January 17, 2015

Ohhh dugaaaaaannnn !

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Sory untuk kali ini entry aku panjang, kalau tak sanggop nak baca, jangan baca K! HAHAHA

Dugaan 1.

Untuk hari pertama keje, aku hanya duduk bertumpang dirumah sewa akak sedara jauh aku bernama M. selama sebulan kan. lagipon kiteorang 1 tempat keje, selepas sebulan kiteorang kene kuar sebab akak seuma tuu nak kawen dan nak stay rumah tuu.

Sookay, sepupu kiteorang promote satu rumah tuu, kononnya satu rumah dengan membenya yang bernama J, jadinya sewa bilik je. gamaknya nak stay 2,3 bulan kat situ tapi. nak stay situ sebulan pon tak sangop apa lagi 2,3 bulan. kenapa? Ok.

Selepas dah angkut barang masok bilik, kiteorang tertanya tanya, apesal tunang si J stay kat rumah ni sampai 9 malam, soo pakwe si M pon tanya kat tunang J "Bro, kau tido sini ke?" dia jawap tak. soo ok la! yang jadi isu sekarang, kecoh pulak, J cakap yang kiteorang tak jaga mulut, cakap macam macam. salah ke tanya soalan macam tu? tuu ke namanya tak jaga mulut. Mesti tunang J cakap takserupa manusia kat J ni. Lelaki ngadu kat perempuan? HAHAHA K sangat lawak -.-'

Besoknya, kiteorang balik keje. tunang J ada kat rumah sampai malam. pukul 10malam baru balik. pehh aku rasa duduk rumah tuu memang tak aman sangat. setiap hari balik keje kiteorang takkan balik rumah terus, kiteorang akan gi jalan jalan la, carik rumah sewa baru la, nak dekat pukul 10malam baru balik.

lepastu, ada satu hari ibuayah aku datang rumah tuu, tunang J tuu pehh langsung takde rase sebersalah langsung. nampak sangat selalu buat. HAHAHA. Tunang serupa kawen, agaknya kawen nanti serupa apa ekk? dan selepas 2 minggu kiteorang pon pindah rumah sewa baru. yehhh.

Akhirnya kiteorang rasa aman gila duduk rumah sewa baru, dan tinggal berdua dengan M. dari rumah tuu takde pape, jadi serba lengkap. tv, mesin basuh, langsir, meja, kerusi, kebanyakkan family pakwe M bagi. untung M belom jadik menantu da jadi kesayangan. HAHAHA last last aku yang malu, aku yang takde kene mengene, salu jugak jumpa family pakwe M tauu! dan kalau korang nak tahu bulan depan dieorang tunang. :)

Dugaan 2.

Ekceli benda ni berlaku masa duduk seuma dengan J. kan ada cerita nak dekat 10 malam baru balik kan? niat kiteorang nak belanja la. balik keje terus gi Tesco. Biasa la kan, gi keje bawak beg, mesti macammacam ada kan. dalam tuu mesti ada handpone, telekong, spec mata, ubat, macam macam la.
 
soo nak gi belanja aku bawak je beg duit dan handpone second aku. beg tuu tinggal dalam kete. tak sampai sejam belanja, balik kereta tengok beg kiteorang dah takde. rupa rupanya kereta M kene cungkil. abes pintu kereta tuu berlobang. dan beg kiteorang lesap macam tuu je. arghh

K fine, memang kecuaian kiteorang. tak sangka benda ni leh berlaku, abes spek mata aku, telekong kesayangan aku.. wuuuu dan bila betolkan kereta tuu, rm700 melayang tauu. walaupon setakat pintu tuu berlubang. lagilagi M tuu nak tunang. memang dugaan nak tunang gamaknyaa. ishhhh

K sekian. terima kasih baca sampai habes dengan jayanya. Korang memang awesome! HAHAHA

 Kononnya dapat duit Br1m nak beli handpone baru kan, yela handpone lagi satu da lesap kan dengan handpone yang sedia ada ni pon asyik main cak cak je. HAHAHAdoiii. bila pikir pikir balik, dahnya keje hadap computer je, lebih baik beli spec mata baru, dah nya rabun silau teruk gak, lagilagi aku pon ade rabun jauh gak. hish hish sadissss sooo tunggu gaji akan datang la jawapnya ;)

18 comments:

  1. Betul-betul dugaan tu..sabar ye Nanad :)

    ReplyDelete
  2. dugaan betol. sabar2. semua dugaan ada hikmahnya kan. :D

    ReplyDelete
  3. kalo tgl beg dlm kete mmg bhye..
    kalo btol nk tgl letak dlm bonet..
    btol2 dugaan..
    arap tabah ye..

    ReplyDelete
  4. Dah kenapa tunang si J tu duduk situ. tak dek rumah ke. hahaha. sabor lah ye. sekarang dah duduk rumah sendiri lagi aman kann :D

    ReplyDelete
  5. sabaq2. nasib baik tak dak tinggal hp ka dalam beg tu, kalau tak mesti lagi sayang. ^^

    ReplyDelete
  6. kesiannya banyak dugaan nadya hadapi... pelik giler tunang si J tuh...btw pasni hati2 tau nadya

    ReplyDelete
  7. sabar jela..duduk rumah sewa ni macam-macam karenah org.tak menahan bawa tunang balik rumah.apakah...

    ReplyDelete
  8. dpt duit brim nanti fikir masak2 nak guna apa..hehe.. utamakan yg penting dlu..
    em..rasanya betul tindakan awok pindah rumah.. sbb tak mahu la tumpang dosa sekali..huhu

    ReplyDelete
  9. memang dugaan betul..takpe ujian tu pasti ada hikmah disebaliknya kan..sabar ja la kan dik..insyaallah ada yang indah menanti..

    ReplyDelete
  10. Banyak betul dugaannya. Sabar ya.

    ReplyDelete
  11. Sedih dengar kisah Nadyya tu, sabar yer... Moga terus tabah mengharunginya yer...

    ReplyDelete
  12. hadoi byk dugaan tu. ciannye kat M jugak. tp inshaAllah nti ada hikmah besar :)

    ReplyDelete
  13. pasal kes pertama tanak komen.. hihi.. jaga diri ajalah eh.. alamak aaaih.. dugaan betul tu. mak akak slalu pesan jangan tinggal apa apa yang boleh tarik perhatian orang dalam kereta. kalau malam tinggal fon might be sms ke wasap ke or org call nnt ada cahaya. ambil pengajaran.. baca doa bila keluar. bahaya dimana2 ye neddy..

    ReplyDelete
  14. samalah sis JM pun..hari2 keje ngadap pc je balik rumah ngadap lagi kerana BW huhuh...

    ReplyDelete
  15. ish ishhh ayu pon penah jadi kes cm dugaan 1st tu jugak
    pastu yg dah kawen pon same gak,,
    mmg la dorang dah kawen
    tp bile dia g kerja tgl lah asben dia kat rumah
    pastu ktorng pon tak dberitahu
    kalau pape kesxke naye...
    heheh sbar jela nad..
    dugaan orang nak bertunang
    ni blm nad ynag bertunang tuu

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya