lockdown penuh dengan tragedi.

Assalamualaikum


hi! apa yang tragedi nya tuu? yelaaa, time time lockdown ni laa tetiba vacuum rosak, blender rosak hmm nasib aku memang ada spare blender tuu ponn selalunya blender yang 1 tuu aku suka blend air buahan. tapii jenis blender biasa jaaa. disebabkan blender yang satu rosak terpaksa laaa guna blender yang satu lagi tuu. nampaknyaaa dah gaji nanti terpaksa beli blender jus punya nanti xD

lepastu, ada time peti ice aku akan bunyi kuat kat bahagian kipas tak tahu laa kenapaa. tapiii ada la time dia. tak silap aku bunyi bunyi macam tuu dah berbunyi 4x dahhh. first time dengar sampai aku ingat macam bunyi meletup! punyaaa la takut, rupanyaaa kat bahagian kipas peti ice tuu. so semalam laki aku dah cakap "standby duit untuk peti ice baruuu!" HAHAHA setakat lockdown nii, memang aku tak tergunaa lagi duit simpanan aku tu, alhamdulilah. 

masa lockdown memang aku jimat kaw kaw. punyaaaa laa semangat. memang dah niat taknak kacau duit simpanan. tapiii kalau tak keje sampai berbulan bulan memang terpaksa gunaaa. tapiii alhamdulilah. akhirnya bos aku da buka hati nak buat WFH pulak kan. so nanti dapat laaa gaji jugak xD 

and then, akuu ternampak ada orang cakap, ada satu vacuum nii murah, bawah rm100. aku ponn excited laa nak beli. tengok kat shopee ponn ramai review vacuum tu okayyy. aku pon terus beli tadi. HAHAHA tak saberrrr nak tunggu vacuum tuu sampai. takapaaa laaa sementara ada duit sikitt beli laa keperluan rumah kan. pakai vacuum rosak tuu buat rasa nak emoo sajeeee. hikhik.

ini laaa vacuum nya. bolehhhh laaa daripada takde kan ;)

CONVERSATION

23 Comentarios:

  1. kak shida pn ade beli juga vacuum cordless kat shopee. Biasa mcm tu la nad satu brg rosak terikut2 semua nk rosak..huhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. serius ke kak? xpelaa nadyya try dulu. haha

      Delete
  2. Macam macam dugaan kan. Bila ada barang rosak, kedai pulak tak bukak. Lagi nayaa nak tunggu beli brg online. huhu..bertabahlah..eh eh berkenan pulak dengan vacuum style macam tu. Senang tak gedabak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. kedai electrik pon tutup. kalau rosak terpaksa beli baru. harap harap peti ice tahan lama lagi la.haha

      Delete
  3. Macam macam hal akak..aka plak washing machine buat hal..kalau akak on dia meragam,kalau Dania yang on elok plak..rasa nak sepak je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha bagi dania basuh baju jaa kut. saje nak merajuk ngan akak mesin basuh tuu xD

      Delete
  4. abam kie pun ada beli vacuum cleaner mcm tu di shopee thn lps. dkt 100. skrg dah murah n byk pilihan lg...

    ReplyDelete
  5. Hehe dugaan tapi tengok ceria sahaja Nadyya hadapi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenaa tenang ja kak. kang nty jadi tak tentu arah ..haha

      Delete
  6. Murah ke mahal ke, janji berfungsi dengan baikkkk. Saya beli vacuum gak haritu, jenama vtec rasanya dalam 80 hinggit. Memang baguss kualiti dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jugak ehh jenama lain. kiranya banyak jaa vacuum murah2 kan..

      Delete
  7. wah vaccuum tu nampak menarik..
    k ret pun nk try vacuum cordless ni..
    nnt review eh...

    ReplyDelete
  8. da mula wfh la kan. ok la tu.
    ha ha ha ha ingat kan tragedi apa la tu.
    tapi tu la, zaman pkp ni, payah kalau ada tragedi gitu.
    terutama tang brg elektrik yg penting.
    hu hu hu hu abis la :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi tajuk suspense sikit. hehe
      itu laaa nak menangis jugak gaya nya. dahnya kedai elektrik x bukak bukak lagi.huhu

      Delete
  9. Vacuum memang sangat berguna. Lebih-lebih lagi rumah yang ada anak kecil.. Habis hari-hari bersepah.. Apa nak dikata..

    ReplyDelete
  10. Hahaha I can feel you... Satu rosak yang lain pakat-pakat nak rosak kan? 😊
    Berkenan pula dengan vacuum tu. Nanti review ye... akak tengah berkira-kira nak cari yang baru.

    ReplyDelete
  11. Ingatkan tragedi apa hihihiiii. Rupanya kisah vacuum dan blender rosak. Teringat dulu PKP1, tiba-tiba peti sejuk rosak. Nasib baik ada freezer. Peti sjeuk sudah ok, freezer pula rosak...hadoooii!

    ReplyDelete
  12. bunyi mcm ada masalah bsr sgt hehhee... hikmah pkp dpt gn brg baru😊

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD