Wednesday, July 15, 2015

Terkilan.

Assalamualaikum


Niat aku raya ni nak balik kedah nak ziarah nenek aku.

tapi.

tapi.

12 Ramadhan dia dah pergi buat selamanya. semoga arwah tenang disana, alfatihah.

apa yang aku terkilan. yee, dah lama gila tak jumpa arwah. masa arwah sakit. mulamula masok hospital kat sini selama seminggu kot tak silap. memang tak sempat la. keje banyak kat ofis ponn tak sempat nak balik kampung. doc sini takde nak bgthu nenek aku ade penyakit berbahaya. tapi sejak tuu memang nenek aku salu sesak nafas.

lepas kuar hospital tu, terus pegi kedah, nak balik kg nenek kan. pastu terus masok hospital sana. lagilagi sepupu aku doc hospital sana. baru laa tahu nenek aku kena penyakit kanser paru-paru tahap 4. korang bole bayangkan? tak sampai sebulan kot. kanser tu merebak seluruh nya. walaupon dah buat kemo. tak lama tu, arwah PERGI buat selamanya.

rupanya raya taun lepas adalah raya terakhir bersama arwah. ingat lagi, walaupon arwah sakit, dia tetap ukirkan senyuman. walaupon arwah penat tetap mengukirkan senyuman jugak. dan raya taun lepas baru arwah tegur "Nadya da gemok laa sekarang. dah bahagia btl ni :)" alahai.

Al-fatihah.

Wassalam.

19 comments:

  1. Innalillahi wainna ilaihi rojiun :'( miza sejk kecik nenek atok dah sakit dan sekarang ni semua dah xde dua-dua belah.. rindu suasana kampung :'(

    Al-fatihah buat semua :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sabar ehh miza. AKk ponn. Tuu nenek tiri akk. Nenek btl xpna jmpe. Mnggl mse ayah lom kawen lg kan. Nenek tiri akk pon ade anak btl sama baye ngn miza. Dr kecik memang dgn arwah je. Rasa sentapp sgt. Alfatihah ≧﹏≦

      Delete
    2. Tak apa la akak sayang. Kan Allah ada berfirman dalam surah al-mulk, ayat 2 yang Allah jadikan hidup dan mati itu untuk menguji kita. Allah nak lihat siapa amalannya lebih banyak. Allahhuakbar.

      Hidup kat dunia ni kejap je kan akak. Entah kita bila, bagaimana. Sebak pula rasa tetiba. Dengan ramdhan nak tinggalkan kita lagi :')

      Moga Allah satukan kita disyurga-Nya. Nanti kalau akak tak jumpa miza, tanyakan pada Allah ye mengenai miza. :') Miza sayang akak *Peluk akak*

      Delete
  2. al fatihah. sabar je. ujian dari ALLAH :')

    ReplyDelete
  3. Al Fatihah..memori yang indah terus diingati..moga yang masih hidup sentiasa memberi sumbang tak henti..walau sekadar Al Fatihah dalam hati..

    ReplyDelete
  4. Tak pe Naddya. Tak dek rezeki nak jumpa arwah in sha allah bertemu di syurga :)

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah... Moga nenek tenang di sana...

    ReplyDelete
  6. alfatihah. semoga tabah dik.

    ReplyDelete
  7. Al- Fatihah. Moga arwah ditempatkan dalam kalangan kekasih2 Allah.

    ReplyDelete
  8. assalam nanad cayang..rindu la kat nanad..maaf lama kak wana tak singgah sini..kak wana bz betul..huhu..

    salam aidilfitri dan maaf zahir batin dari kak wana..

    al-fatihah buat arwah..

    ReplyDelete
  9. Salam takziah, bnykkn b'sabar&sedekahkn al-fatihah

    ReplyDelete
  10. Alfatihah kak Nadya. Semoga arwah ditempatkan bersama org2 beriman.
    Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  11. alahai sedihnye , sabar banyak2 ea yunk , moga arwah tenang dekat sana . amin . alfatihah buat arwah nenek nadya .

    ReplyDelete
  12. Faham perasaan Nadya :'(
    Last year pun kite last beraya dengan arwah tok, this year dah tak dapat.
    Tapi takpe lah, Allah lebih sayang kan dorang kan?

    ReplyDelete
  13. Innalillahi wainna ilaihi rojiun

    bawa bersabarbanyak banyak eh Nanad. semoga arwah ditempatkan bersama kalangan hamba yang beriman :)

    ReplyDelete
  14. takziah nadnad
    semoga roh nya dicucuri rahmat
    al-fatihah

    ReplyDelete
  15. semoga arwah tenang di sana.. sedekahkan fatihah banyak2 k..

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya