Saturday, December 13, 2014

Alahai. Alahai.

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


Minggu ni aku tersangat busy. tak sempat nak blogwalking sangat. alahai. soo sory -.-

Dan minggu depan pon aku takdapat nak balik. soo blog ni semakin sunyi la gamaknya. sorry again.

Korang nak tahu tak, setiap kali balik keje, aku pasti akan bosan. soo konon-kononnya nak selak jela Novel Encik Sayang dan Miss Sweetheart. sekali terbaca hingga da nak habis. tapi tak habis lagi. sayangggg! sebabnya novel ni best wooo.

Sorry takdapat nak preview novel ni. tapi novel ni sangat sweet. membuatkan aku senyum sorang-sorang. naseb takde orang nampak! HAHAHA.

Heroin ni telah diminati oleh dua orang laki yang handsome.tapi terpakse kawen dengan insan yang dia taksuka, handsome iaitu encik sayang!

heroiin ini iaitu miss sweetheart tak suka encik sayang sebabnya en sayang penah TERlanggar miss sweetheart. sejak tuula encik sayang jatuh haty kat miss sweetheart. tapi sebaliknya miss sweetheart tak suka encik sayang sebab en sayang ni tergedik gedik. dan miss sweetheart mengatakan en sayang ni playboy!

Begini la kisahnya. aku baru baca sampai part dimana dieorang kawen. seterusnya maybe minggu depan kott. adoii sayangnya nak habeskan baca! hahaha. aku sangat berkenan satu ayat ni tau. dan ayat ini sangattt fakta kotttt! heee

"Salah satu cara untuk seorang lelaki menunjukkan rasa suka dia kepada seorang perempuan adalah dengan cara mengusik dan menyakat perempuan itu"

Nampak tak?HAHAHA. kebanyakkan laa. lainlah laki tuu playboy ke. memang tak nampak la. hoho

Selepas baca novel ni, terus tido dan tibatiba TERmimpi kononnya aku telah diminati oleh dua orang laki handsome! part ni yang takleh bla! HAHAHAHA. tibatiba Afi(EXboipreng kesayangan) muncul!! aku rasa mimpi ni sangat pelik! adakah sebab nya aku terlalu pikir kata-katanya time call ritu? dia duk tanya aku ada mimpi dia tak. sebab apa dia tanya gitu.. aaaaa biarlah rahsia . HAHAHAHA

 Nak tanya ni, korang blogging guna handfone. korang guna app apa ye? nak cuba guna laa. silaa bagitahu ye. tatatititutu

31 comments:

  1. Dah lama tak baca novel melayu cintan-cintun ni sebab saya cepat 'lalai' bila start baca . Susah stop . Andddddd saya seperti tercampak menjadi watak utama novel tu . Perasan betoi jadi heroin . HAHAHAHA . Sila kembali kealam nyata hidayah sebab dunia ni reality , tak seindah cerita dalam novel . KAHKAHKAHH

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa pasai.. terus jadi lalai tuuyang parah. tulaa pasai kene baca skit2 kang nanti makin perasan pulak. HAHAHAHA. ehhh setuju. realiti is realiti.. realiti akhir nya tua jugek. EH?

      Delete
  2. Saya pun dulu suka baca novel.. dan selalu orang pelik dengan saya.. sal kalo baca novel yg nampak macam tebal.. satu hari dah siap.. fokus sgt kan.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju! dah syok sangat gitu la gayanya kan.. shari pon leh habes.. hahaha

      Delete
  3. Kak nadyaaa !! rindunyaaa :'( P mana yang lama sangat hilang ni. wuuuu~ :( Ape ape pun, kerja kerja jugak, rehat pun kena cukup taw. Miss you kak nadddd :)

    ReplyDelete
  4. wah semangatnya baca novel! novel tak pernah baca sampai habis :P hahaha Jom tengok kartun saya!

    ReplyDelete
  5. rindunya nak baca novel jiwang2. . :D

    ReplyDelete
  6. dah baca jugak hari tu. hahaha . memang sweet tahap kronik. bhahaha. tapi taklah sampai termimpi mimpi macam orang tu. hahaha. ni tahap kena kawen ni nadyya. lalalala :D

    ReplyDelete
  7. Dah lama juga tak baca novel melayu dan jiwang-jiwang ni. Ingatkan esok baru nak baca.

    ReplyDelete
  8. jap nak kira dh brp bulan jie x sentuh novel. huuu.. sadiss.. xda mood nk baca novel since novel sendri pn tertatih2. koh3.. btw, miss u darlingg.. hehek..

    novel akak baca tu best lahh.. bleh bygkn akak sengih sorang baca novel tu. wink3. ^_^

    ReplyDelete
  9. Amboi,...sampai bawa ke mimpi. Kesian nadya penat kerja. Jangan lupa rehat cukup2,..puas2!

    ReplyDelete
  10. no wonder lah dah lama x muncul di blog sis..eh..ye ke hihih...biasalah tu Nad..bila dh bz tu mmg x sempat nk jengah blog kan

    ReplyDelete
  11. Macam best jew novel tu yer Nadyya... Kena cari nie ^-^ Kalau zumal berblog guna phone still guna web browser Chrome macam kat pc. Tapi suatu masa zumal pernah guna apps Blogger tapi kita tak dapat susun kedudukan gambar. Gambar akan diletakkan automatik dibawah entri...

    ReplyDelete
  12. Hebat penangan Novel tu sampai bawa ke mimpi..hehehe..rindu dekat Nanad..jarang2 nampak Nanad :) heee

    ReplyDelete
  13. akk setuju, lelaki kalau dia kuat mengusik tuh, maksudnya lagilah dia sayang dekat perempuan tuh... :D

    ReplyDelete
  14. hahaha..sampai termimpi2..ni mesti kuat sanagt berangan ni..tu la..asyik baca novel je..ekekek

    ReplyDelete
  15. haipp Nanad ni bz keje je ye skang? keje baik2. takmo nakal2 berangan time keje okeh! kikiki
    akak ana ni jenis xleh sabar. so mmg xleh baca novel sbb akan baca awal-tengah-ending =P

    err kak ana kalo on blog guna fon, guna chrome je jugak sbb bak kata zumal tu kalo guna apps blogger gmbr dia auto letak bawah hurmm

    ReplyDelete
  16. macam best je nadya. pinjam nak baca. hehe

    ReplyDelete
  17. Ermm..betul sgt tuh, kdg2 laki ni suka sgt mgusik smpai si prmpuan nangis, last dpt taw sbb dye suka kt prmpuan tuh..

    ReplyDelete
  18. macam best la cite novel tu..kak wana pun suka baca novel yang sweet2 macam tu :p

    kak wana selalu blogging dan update blog kalau guna hp selalu buka melalui aplikasi google ja..senang sangat..nanti nanad try..

    tips ni pun kak wana dapat dari bloggor mialiana..lebih senang..

    ReplyDelete
  19. Hahahaha saya ada perangai yg sama... tapi bab wayang... saya tak suka tengok wayang cerita sedih... sebab terbawa2 ke sana... tak suka tak suka...

    salam kenal

    ReplyDelete
  20. saya tak ada apps..guna chrome je haha

    ReplyDelete
  21. lama dah tak beli novel nie , dan lama jugak tak bukak blog terjah sana sini macam dulu,hihi

    ReplyDelete
  22. saya pun rasa ayat dalam novel tu macam betul je..kann..sy blogwalking sini n done foolow blog yang best nih..:)

    ReplyDelete
  23. tak ada pakai apps apa pun kak . nk bw je yaya bukak laptop . hehe

    ReplyDelete
  24. samalah, takde guna apa2 aps.
    guna chrome je.

    tp kalau screen besor best la.
    Dapat yang kecit comey tu.

    masakkk ! heee.

    ReplyDelete
  25. Lama da tak baca novel melayu amboi sampai terbawak mimpiii hehe <33

    ReplyDelete
  26. Jarang baca novel.. tak masuk wayang hahahaa..

    ReplyDelete
  27. pelik2 tajuk novel skrng ye,,hehe tp yg pelik tu la yg best! ><

    ReplyDelete
  28. panjangnya tajuk novel dia. amboi, siap mmpi lagi. syok sangat ler tu :P

    betul. saya pernah kena dulu. kawan ni duk sakat je saya... ingatkan dah kenapa. masa lepas SPM baru dia gtau. terkejut saya. hahahaha.. x expect langsung, serious!

    ReplyDelete
  29. rajinnya baca novel.. wpun busy sempat selak aje :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya