Saturday, February 14, 2015

Dinner Office

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Kejadian telah berlaku pada minggu lepas iaitu hari ahad malam, 08/02/2015. ceh,ceh macam ayat kemalangan telah berlaku je. padahal ia adalah dinner ofis. dan makan besar! macam biasa chinese food tuu. ekceli ini first time aku makan makanan cina. bole la. sedap jugak. cuma satu makanan takle masok tekak aku. dah, dah meh jamah gamba dibawah. kekeke
Motif gamba ni nak tunjuk air je. HAHAHA. masa orang tuu tuangkan air "Eh?air apekah?" kawan aku cakap ia adalah air teh tanpa gula. memang betol. sebab tuu orang cina sehat,sehat salu amalkan air teh tanpa gula la kan :)

Ni ayam panggang. bersama keropok. kekeke. ni biasa jela kan.

Tak silap aku, ni ikan talapia. ni macam masakan 3 rasa tapi sebenarnya bukan. tapiii sedap sangat.. ia macam masakkan asam pedas kering laa.. cuma bezanya tak letak air asam jawa lee. hehe

ini udang goreng bersama bawang goreng blend kottt tapi ada manis manis laa. sangat sedap :)

**apesal gamba ni jadik tak center ni. arghh. edit edit pon sama. asal bole jela*
Selalu tengok kat tv makan besar ni. wajib ada makanan ni. hidup,hidup ingat ia adalah mihun. rupanya bukan. rasanya macam kerabu. dalamnya ada lobak, sengkuang, halia. lagi taktahu la. HAHAHA bole la gak masok perot.hehe

#Sebenarnya semuanya ada 6 makanan. tapi kawan aku tak amek gamba semua. kalau harap aku memang tak amek gamba la.HAHAHA. yang satuu tu, pulut. tapi pulut tuu buat masakan macam nasi goreng ayam. ekceli makanan tuu takleh masok tekak aku. lagi satu ialah manisan. macam air cikong la gamaknya.. bole la sedap jugak :)

**Ekceli, sebelom pegi dinner ni macam nak taknak je nak pegi. first time makan makanan chinese food kan. bila dah pegi. best gak. boss aku siap pujuk suruh sangat aku pegi dinner ni. HAHAHA**dinner office 2x setahun tau. teringat pulak ayat bos aku sebelom kiteorang balik "Esok jangan lupa datang keje ye"HAHAHAHA Kfine.

19 comments:

  1. Pernah minum air teh tanpa gula kat restoren. Iz ingat dia bagi champagne. hahaaha. Wuuu semua best2, terliuqq :p

    ReplyDelete
  2. Wahhh template baru... werkss

    Itu Yeesang kan... kaksha puas dah pujuk hasben pergi Sushi King semata2 nak merasa Yeesang ni... heee ~

    ReplyDelete
  3. xleh terima tekak ni kalo mnom teh tnpa gula.. teheee..
    kene ltk gula jgk.. huhu

    ReplyDelete
  4. tgk udang tu terbayang butter prawn T_T

    ReplyDelete
  5. Kak wana suka minum Chinese tea ni..sedap..bagus tau untuk diet.. :)

    ReplyDelete
  6. woh udang tu goreng ngan bawang blend ? rare ni.. tak pernah tengok lagi..
    tau butter prawn aje.. yep orang cina minom tea xde gula.. kenoooot go ahaha

    ReplyDelete
  7. apesal semua nampak sedap nie??! T^T
    bagusnya bos. siap pujuk2 lagi. :D

    ReplyDelete
  8. kak wana baru perasan yang blog nanad dah makin cantik..suka laaa.. :)

    ReplyDelete
  9. saya pun suka makanan cina. banyak yg sedap2!

    ReplyDelete
  10. la..kenapa tak mau pi...Bos cina ke??kalau bos akak dulu dia kata kalau orang cina .bila ada makn besar dioarang memang sedaya upaya pergi untuk makan besar tu..macam kita selalu kata..rezeki jangan ditolak.heheh

    ReplyDelete
  11. Rugi kalau x pg...tapi hakikatnya...diana pun baru melepaskan peluang makan kat mandarin hotel. Hihihihi...tak rasa nak join sbb tak blh angkut somi Dan anak-anak....so rs tak adil pulak utk mereka. Ada rezeki blh pg lain Kali *_*

    ReplyDelete
  12. nasib baik pergi. boleh lah merasa bos belanja. hehehe

    ReplyDelete
  13. dah lah puasa hari ni tengok pulak makanan dinner dja adehhh. lapar oihhh :D

    ReplyDelete
  14. Akak pun suka chinese tea. Tahun ni tak merasa makan yeesang lah ;)

    ReplyDelete
  15. Hehehe..bestnye...dapat makan free :) hikhik

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya