Wednesday, June 4, 2014

The Liebster Award by Flawless Sakura

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

The Liebster Award again! HAHAHA. Thanks laa ye Cik Sakura tag kite. Naseb laa soalannya senang sangattt. soo takyah nak tanguh tanguh nak menjawabnyaa. terlebih eksaited nak jawap ni taw. Alolo

1. Nama manja
Nama manja? Hok aloh sebenarnya takde kot. Err. Tapi ramai kawan kawan suka panggil aku 'Nad' tapi sebenarnya aku tak berminat orang panggil panggilan tuu lagi lagi orang yang tak kenal aku. Ramai orang yang bernama 'Nad' kan, NADira bole NADrah bole. Soo everything. soo agak terasa orang panggil aku. soo lebih suka orang panggil dengan 'Nadya'. Tapi sekarang membe membe panggil gelaran baru 'Nanad' terasa comel pulak. Ehehe ^^,

2. Favorite book yang paling suka baca. * paling *
Paling ehh? HAHAHA. Oke, paling suka baca Novel Cinta 3 Suku by Herna Diana. Sebenarnya semua novel dari Herna Diana aku suka je. Tapi rasanya paling suka Novel Cinta 3 Suku. Sebab itu novel pertama dari Herna Diana. Rasanya aku ada review novel ni kat entri lama aku. sangopp bukak balik entri entri lama nihh taw [sini] #Sape tak pena baca novel nihh memang rugi la. novel ni best gila! tapi da lama tak baca. Alahaii. novel ni pada cik sepupu. Dia jarang balik sini. soo aku rindu gila kat novel nih! seriuslyyyy *Nangis guling guling*



3. Story morrey sikit zaman kanak-kanak dulu macam mana. * paling nakal *
Paling nakal? Enta laa ni kira nakal ke takk! Heee =P Yang penting masa aku kecik kecik suka ikot adek aku laki dan pakcik pakcik muda aku pegi mancing laa. biasa la budak budak kan. bila da mancing soo masok parit laa. habis baju dan seluar kene lumpur. bila balik rumah ibu apelagi bising laa. HAHAHAHA tapi best woo. rasa macam nak kembali ke kecik kecik dulu. tapi budak zaman sekarang rugi tak macam kita dulu dulu. budak zaman sekarang ipad ! ipad! ipad! -_-

4. Interest in what ? * arts/calculation/cooks *
Tido, tido, tido, makan dan baca novel! heee ^^

5. Kalau online, lebih suka buka apa selain berblog. hehe * Zalora?? *
Bukak facebook kott. Walauponn kekadang selalu facebook nihh membosankan! HAHAHA :)

6. Moment susah untuk dilupakan. * yang sweet2 je la ye, hehe *
Nak yang sweet je ehh? HAHAHA. Bila ade someone tuu cakap "Sudikah awak jadi makmum saya?" sweet kan ? sweet kan? HAHAHA. Tapii yang sadisnyaa sampaii sekarang tak kawen jugakk. Ehehe. Hmm, tuulaa dulu 'dia' ajak kawen awal kau cakap tak bersedia kann? tengok sekarang bila 'dia' tak cakap lagi 'pasal ni' kau sibuk nak ungkit ungkit kan. dah dah ade jodoh ade ar :') Kita hanya mampu merancang ALLAH yang menentukan =)

7. Share some quote please.
"Nampak jauh. Tapi dekat sebenarnya. Sebab apa? Doa"

8. Application yang selalu korang guna kat smartphone. * whatsapp etc. *
Wechat. Sebab kat situ kite bole duk merepek sorang sorang. HAHAHA errr =P

9. Status korang sekarang apa. * haha, single/engaged/marriage/in a relationship *
Alamak. aku rasa soalan ni AGAK susah la pulak. HAHAHA. Status sekarang rasa macam single. Macam in a relationship. Macam Engaged. Ehehe. Yang penting status aku nii rumittt sangat. Yang penting hanya 'dia' dalam hati aku. Walaupon aku rasa macam Syok Sendiri kan. Err? yeke? Takpelaa asalkan bahagia :)

10. Comment sikit pasal blog kite ni. Thank you ! ^^
Comel. Tema warna pink. samelaa dengan blog kite nih kan? HAHA. Yang penting suka sangat semua entri entri awakk. Nah 

Oke, saya dah jawap semua soalan soalan cik Sakura. puas haty tak? Ehehe. Kalau tak puas hati bole laa tambah lagi soalan soalan nya ye? Tengah baek hati lagi rajin nak menjawap nihh =P

Soalan Baru :
1- Suka lagu apa? Dan kenapa? *Paling*
2- 5 Fakta tentang diri anda?
3- 3 Blogger yang wajib korang follow? *kira inspirasi laa*
4- Hadiah paling best paling sweet anda pernah terima?
5- Da kawen belom? target kawen?
6- 3 orang yang anda percaya dan sayang. selain ibuayah dan adik beradik.
7- Favourite quote ?
8- Kisah yang paling sedih dan buat anda down sangat sangat ?
9- Haiwan yang teringin nak bela? dan kenapa? *kecuali kucing, hamster, Arnab*
10- Pandangan tentang blog ni ?
11- Pernah tak rasa menyampah dengan penulisan aku ? *jujur ok. hehe*

Tag : Ain Eddihar, Dreamland, Miza, QilaKakak Tiri Cinderella, Sakura <-- kite tag balik! Ehehe

10 comments:

  1. Assalamualaikum . terima kasih :) in shaa Allah malam karang kita jawab semua soklan ya :)

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam. same2 . ok kite tunggu ^^

    ReplyDelete
  3. Hai nanad ! muehehe~ ^^
    comel betul panggilan tuh. hehe serioustalk okay. Kira nya status awk ni complicated la jugak kan. hee ^^ takpe awk. Ada jodoh tak kemana. Tido ye interest nye. hehe. samaaaaa ! hahahahaha :D btw nice to know u dear !! teringin nak jumpa. :D ehhh,dia tag kite balik. hahaha. okay tgh smngat ni. tgu sat naaa.

    ReplyDelete
  4. Kak nanad ! Hihi comel nama ni. Miza tak baca pun lagi cinta 3 suku ni. Hahaha rugi la ea ? tengok la kalau ada kawan-kawan yang bawak, nak pinjam. Hahahha. Akak... miza doakan moga2 akak dengan dia ada jodoh. Akak kuatkan hati ye sayang. Jangan putus doa tau ^_^ Lov you kakak <33

    ReplyDelete
  5. @Miza Idgihat hahahahaha. aah best taw novel ni =)

    haha akak ok. inshaaAllah =)

    ReplyDelete
  6. novel tu best! pernah baca sikit sikit >.<

    ReplyDelete
  7. @Cik Nadyya

    Assalamualaikum. awak . maaf lambat . ni haaa kita dah jawab :)

    http://aineddihar.blogspot.com/2014/06/the-liebster-award-by-cik-nadya.html

    ReplyDelete
  8. @Ain Eddihar waalaikumsalam. sookay. thanks jawap taw =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Thanks comment.
sila datang lagii ye XD

COPYRIGHT 2017 by CikNadyya